Bíróság elé állhat Orbán Viktor: a vád mindennél súlyosabb

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 December 3.

Melitta - 2017 December 3, 18:11
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Feljelentették őket


  Simicska Lajos hosszú idő után megtörte a csendet és hosszú interjúban számolt be az RTL Klubnak arról, miként határozták el annak idején a kollégiumi szobában, hogy gyakorlatilag megpuccsolják a Magyar Köztársaságot.  Mivel a nyilatkozatban elég egyértelmű állítások hangzanak el, könnyen elképzelhető, hogy egy feljelentés megállja a helyét. Erre gondolhatott Berkecz Balázs (az Együtt politikusa), aki a Simicska-interjút követően feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen.

  Mint írja:


  „Az RTL Klub által készített riportban arra történt utalás, hogy bizonyos személyek 1990 és 2015 közötti tartamban megállapodást kötöttek, hogy szervezetten állam elleni, korrupciós és vagyon elleni bűncselekményeket (maffiaállam létrehozása) követnek el. Az interjúból az is megállapítható, hogy a megállapodásban részt vevők közül egy személy később önként elállt a bűncselekmény illetve bűncselekmények elkövetésétől.”

  Ezek már önmagukban is kemény szavak. Ám ha a bíróságon bebizonyosodna, hogy igazak és a Simicska Lajossal készített interjú alátámasztaná őket, akkor mindez jogilag akár az állam elleni bűncselekmények kategóriáját is kimerítené. Ezen belül az alábbi alkategóriák valamelyike (vagy akár több is) szóba jöhetne:

  • az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása
  • az alkotmányos rend elleni szervezkedés
  • lázadás
  • hazaárulás
  • hűtlenség
  • az állam elleni bűncselekmények feljelentésének elmulasztása.
  Az ügy súlyával Berkecz is tisztában van, hiszen közleményében így folytatta:

  „A nyilvánosságra került súlyos bűncselekmények gyanújára tekintettel, feljelentést teszek ismeretlen tettesek ellen bűnszövetségben vagy bűnszervezet tagjaként elkövetett állam elleni, korrupciós illetve vagyon elleni bűncselekmények miatt és azt kérem a nyomozó hatóságtól, hogy nyomozást rendeljék el és folytassák le. A Legfőbb Ügyészségnél indítványozom azt is, hogy az ügyben nyilatkozó Simicska Lajost és a nyilatkozatban megjelölt Orbán Viktor hallgassák meg az eljárás során.”

  Ez lenne a Simicskától régóta várt atombomba? Az oligarcha elhatározta volna, hogy mindent egy lapra tesz fel és bármi áron megdönti egykori szobatársa uralmát? Ő persze tagad, de a szavai másról tanúskodnak. És ez már nagyon komoly szint. Itt már nem lehet tréfálni.

  Jabronka Richárd

  birosag2.jpg
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 December 3.

  1. eddy56
   eddy56
   Ez mondjuk eleg fura!
   Tudomasom szerint Orbán 1987-ben diplomazott. Ha a kollegiumi szobaban hataroztak el ezt a dolgot, az akkor tortent, amikor meg jocskan "szocializmus" volt Magyarorszagon.

   A szocialistak most azert haborodnak fel, mert a nep uralmanak megdonteset hataroztak el annak idejen???

   Azt hiszem ez mindent megmagyaraz az azota eltelt idorol. Az állampárt hajdani kiszolgálloi es haszonelvezoi most birosag ele allitjak az ipset amiatt amit akkoor tettek:) :) :)

   Rohej ez a politika(vagy ez mar nem is politika, hanem egy vicc!!!!)
  2. setni
   setni
   Aha , most már nem alszik Orbán nyugodtan...
   Vicc kategória.
  3. eddy56
   eddy56
   Azt javaslom jeletsuk fel Walesszat a torvenyes hatalom megdonteseert. Buntessuk meg azokat, akik megdontottek romaniaban Csauseszku uralmat, es szigoruan buntessuk meg azokat akik felelosek a kivegzeseert.
   Magyarorszagon iteljuk el '56-ot, mint a torvenyes szocialista allamrend megdontesere tett fegyveres kiserletet. Kaparjuk el ujra Nagy Imret jeltelen sirba iteljuk el Maletert es a tobbi '56-os host.

   Ja es a tortenelemkonyveket irjuk at, es Washingtonbol, Jeffersonbol, Franklinbol ne csinaljunk host, hanem irjunk roluk eliteloleg, mint az angol kiralysag elleni fegyveres felkeles vezeralakjairol...

   Nem tudok mast egy ilyern hiren csak rogoni!!!!

   HANGOSAN!!!!!
  4. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Nem lesz ebből semmi. Ugyanis a világon egy dolog állandó, a folyamatos változás.
   Jelenleg Magyarországon nincs olyan törvény, amelyek a vádakat megalapozottá tennék, mivel minden jelenleg hatályos törvény a demokrácia alapszabályai szerint működő Országgyűlés által alkotódott meg.
   Ezért nem lehet a cikkben felsorolt vádakat megalapozottá tenni, amely egyúttal egy büntető eljárás megindítását, vagyis nyomozás elrendelését vonná magával, amelynek végeredménye esetleg egy jogerős ítélet lehetne.
   Berkecz Balázs ezek miatt teljes nyugalommal teheti meg feljelentését valamely magyar ügyészségnél tudván, hogy az el lesz utasítva és ennek okán ellene soha sem indíthatnak eljárást ha a vádak hamisnak vagy koholtnak bizonyulnának.

   Ha pedig a következő választásokat követően egy "isteni csoda" folytán a jelenlegi ellenzéki pártok olyan koalíciót hoznának össze, amely számukra a 2/3-os parlamenti többséget biztosítani tudná, a jelenlegi főszereplőket akkor sem vonhatnák felelősségre, mivel kicsi a valószínűsége annak, hogy egy erre alkalmas és visszamenőleges hatályú törvényt hoznának. Ugyanis ilyet egy demokratikus módon működő parlament nem hozhat.
   Mint tudjuk ilyen törvények csak 2010. után lettek meghozva egy 2/3-os többségű parlamentben.
   Nnnna. :)
   tornando, tavaszka és setni kedveli ezt.
  5. N. Laci
   N. Laci
   Várjuk ki a végét.
   udvarfy kedveli ezt.
  6. eddy56
   eddy56
   Ha jol emlekszem a nagy francia forradalom egyik nagyja mondott valami ilyesmit: a forradalom elso ejszakajan vegezz azokkal akik a forradalom ellen vannak, aztan johet a demokracia.

   Ha ez nalunk elmaradt:)
   Vagy ahogy azt annoo Antal Jozsef mondta: '...tetszettek volna forradalmat csinalni...'
  7. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Csodálnám ha ebből ügy lenne. Hogy csak egyet mondjak, az ügyészség és bíróság már rég nem független, holott még ezen felül is akad számtalan bonyodalom, nem is érdemes belemenni a sorolásába.
   setni kedveli ezt.
  8. eddy56
   eddy56
   Miert ne lehetne?
   Szerintem elobb-utobb meg fogjak vadolni Petofit is a torvenyes csaszarsag megdontesere tett kiserletert
  9. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   A topiknyitó cikkből én nem azt olvastam ki hogy a szocialista/(nevében)kommunista kormányt akarták megdönteni. Eleve, akkor nem az lenne odaírva hogy a magyar Köztársaságot akarták megdönteni, ugyanis akkor még annak a neve Magyar Népköztársaság volt! (Csak később ugye kihagyták belőle a népet...)

   Aztán meg az időtartam is amit megjelöltek, sokkal hosszabb, mint ameddig a régi rezsim még fennállt.

   Mindez persze ettől még találgatás, nem hiszem hogy a cikk annyira okvetlenül hiteles, és minden szava igaz. A lényeg annyi hogy teljesen mindegy miről van szó: szerintem a bíróságok és ügyészségek annyira OV kezében vannak hogy MÉG HA LENNE IS ALAPJA egy efféle vádnak, akkor se fog történni semmi. Amíg a fidesz van hatalmon, addig nem. Ha meg valamiképp leváltják a fideszt, OV-nak úgyis VÉGE, mindegy hogy van-e rá törvényes jogalap, mert ha nincs, majd valahogy teremtenek. Vagy lesz egy merénylet... Vagy elmenekül valami világvégi helyre ahol nincs kiadatási egyezmény és él az offshore pénzeiből...

   Ez így egyelőre semmi más mint reklám Simicskának. Igazából tippelem hogy amennyi esze Simicskának van, ő is pontosan tudja hogy ebből nem lesz semmi, inkább önmagát akarja bebiztosítani ezzel, hogy amikor Orbánnak vége lesz ő Simicska ne zuhanjon le Orbánnal együtt, mondhassa hogy ő megpróbált nagy szolgálatokat tenni az új hatalomnak...
   setni és tavaszka kedveli ezt.
  10. eddy56
   eddy56
   Ertem.

   Szoval a rendszervaltas elott 3-4 evvel arrol beszuelgettek a kollegiumi szoban, hogy ha valaki addig veletlen megdonti az addig regnalo hatalmat, akkor majd ok meg azt fogjak megdonteni.
   Akkor az eddigi vadpontok melle meg azt is mellekelni kellet volna, hogy jovobelatok
   B.Péter, udvarfy és tavaszka kedveli ezt.
  11. szundi53
  12. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Ja, hogy szóval te egy troll vagy, értem. Fogd már fel hogy én nem írtam olyasmit hogy a kollégiumi szobájukban beszélgettek, és azt se írtam mit akarnak megdönteni, én arra mutattam rá, a cikkben foglalt információk hiányosak! De még ezt is csak mellékesen jegyeztem meg, mert a postom lényege az volt hogy MÉG HA megalapozott lenne is a vád, AKKOR SE történne semmi mert az igazságszolgáltatás OV zsebében van!

   Szóval lécci fejezd itt be a trollkodást van jobb dolgom is, ha meg nem vagy troll, olvass figyelmesen! Értem hogy nehéz feldolgoznod hogy a Simicska nekiment szívbéli OvI barátodnak, de ez nem az én hibám tehát szállj le rólam. Örülj inkább annak hogy még én aki bevallottan utálom OV-t, még én is úgy látom hogy ebből nem lesz baja a puszipajtásodnak.
   tornando kedveli ezt.
  13. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Hogy dögöljenek meg az rtlkulbosok is, ezt a szart lehetetlen meghallgatni csak ha kismillió scriptet engedélyeznék a böngészőmben! Erre pedig nem vagyok hajlandó. Azt értem hogy ilyenkor illik engedélyezni magát az rtl clubot, azt meg is tettem, de hogy mi a faszomnak kéne mellé ezernyi más harmadik féltől származó ismeretlen szar futását is megengednem, azt nem tudom felfogni. Szóval ezt így nem hallgatom meg. Semmi baj majd megvárom amíg olvashatom az egészet valahol írásban. Elvégre, nem is annyira fontos valóban, mert nem USA vonatkozású hír, csak vihar egy banánköztársaságban Barbária peremvidékén...
   varázsdoboz kedveli ezt.
  14. eddy56
   eddy56
   Mar reg belattam, hogy a polkitikaba nem szabad beleszolnom.
   Nevetsegesnek tartom azt, amikor valaki olyan dolgokat ad a szamba amiket sosem mondtam. Aztan ezert a sosem mondott dologert felhaborodik es gunyolodik.
   Ok, fogadjunk el minden pletykat, legbol kapott dolgot.
  15. B.kárpáti
   B.kárpáti
   Szerintem az, aki ezt írta és az, aki lelkesen helyesel itt csak a vágyálmait közli. Nem sérteném azzal, hogy hazudik, de hogy vak, az biztos Olvasgasson kommeteket egy Magyarországról és Orbánról szóló német vagy angol cikk alatt.
   Lehet, hogy csak a gyűlölet vakítja el azért, mert valamely élethelyzetét nem tudta megoldani, de erre igaz a mondás:"Senki nem olyan vak, mint az, aki nem akar látni"

   Lehet, hogy néz, de nem lát, de az is hogy ő egy párhuzamos világban él.

   De nyugi, George Soros már bevetette csapatát, úgy, mint Kanadában és Franciaországban, aztán ti is kiaptok egy George Sorthos Trudeau-t, vagy egy Macront. Aztán megnézhetjük magunkat.
   George Soros az ügyvivő.jpg
   tavaszka, Jaszladany és cdurmol kedveli ezt.
  16. Melitta
   Melitta
   Hu de nagy bajod lenne ha Mo. Canda vagy a Francia szintu elet lenne.
   Sorost meg ne vedd a szadra mert meg ma is rengeteg embernek segit Mo-on amit az allamnak kene tenni.
  17. szundi53
   szundi53
   Tehát most már Simicska is is Soros embere. És ezt ő is tudja? :rohog:
   Koroknay bela és Melitta kedveli ezt.
  18. Bündi2
   Bündi2
   jaja vegre mar nagyon vartam ezt

   mondjuk valami nem stimmel mert ha a koelgiumba voltak akkor meg nem magyar koztarsasag volt hanem nepkoztarsasag es akkor ezt pl a szdszre meg az mdfre is ra lehet huzni
   mer ok is a nepkoztarsasag ellen voltak

   de azert jo ez varom mi lesz belole
   tavaszka és udvarfy kedveli ezt.
  19. Bündi2
   Bündi2
   nem ertem hogy akkor minek irogatsz ide ha nem is erdekel a dolog

   pedig jokat irsz mindig elolvasom es sokba igazad van de sokat meg nem jol latsz

Megosztás