Bíróságra vitte a szobafogságát egy 12 éves

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós

Egy 12 éves kislány beperelte az apját, mert az nem akarta elengedni egy iskolai kirándulásra. A lány nyert, mert a kanadai bíróság túl szigorúnak találta az apa büntetését a túl sok internetezésért.




A szülők nem régen váltak el, és a kislány ennek következtében a szokásosnál otthonosabban mozgott a jog útvesztőiben, mivel nem keveset találkozott ügyvédekkel az elhelyezési pere miatt. Most megmutatta, hogy mit tanult, és igazolva látta, hogy a jog azért van, hogy azt saját érdekeink szolgálatába állítsuk.


Az eljárásban az apával szemben a jó ügyvéd mellett az édesanyjára is támaszkodhatott, aki az apjával szemben megengedte neki az iskolai kiránduláson való részvételt. Apa és ügyvédje fellebbeznek, mert szerintük rossz precedenst szül az ítélet, mely korlátozza a szülők jogait, a gyerekek javára.
 

Zoli_USA

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha ilyen jól megérti magát a lány az anyjával, miért nem dönt úgy a bíróság, hogy éljen az anyjával?
 
K

KisPico

Vendég
Az apa döntése nem volt okos, a gyerek legalább mozgott volna a gép előtt való ücsörgés helyett. De ha a jövőben minden vitatható szülői döntés miatt perre megy a csemete, akkor a fél ország börtönben fog ülni. És ez még annál is kevésbé lesz bölcsnek mondható. Nem érzem jó eszköznek a jog alkalmazását ilyen vitás esetekben. Bár sok szülőt elnézve megfontolandónak tartanám, hogy továbbképzéshez, vizsgához kössék a szülővé válás jogát. :D
 

Krixti

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem engedte osztálykirándulásra mert túl sokat netezett..Ez nem ellentmondásos kicsit.Örülne inkább h a szabadba akart menni és nem a gép előtt ülni :D Nem csoda h a kislány nyert..ilyen logikával :)
 
H

hg1dmt

Vendég
Valószínűleg a lány a saját szobájában, az apja tiltása ellenére éjszakába nyúlóan internetezett.
Ez nem derül ki a cikkből.
De ha az apja ezt tettlegesen megakadályozza, akkor azért jelenti fel.
Nagy baj van a világban ezzel a kutya nagy szabadsággal.
Meg is látszik egyes fiatalok viselkedésén az eredménye.
Az iskolában lehülyézi az igazgatót a 13 éves csitri, kap egy fülest érte, és az igazgatót felfüggesztik.
 

lucamami78

Állandó Tag
Állandó Tag
6éve mikor Londonban gyerekekre vigyáztam, az egyik 5éves kisfiú mikor az anyja megszidta és rácsapott a kezére (tényleg, láttam, nem volt több, és nem volt piros stb, nem erősen csapott) azt mondta, hogy 'te nem tehetsz ilyet!!bíróságra viszlek!.
A baj az, hogy egy gyerek elindithat egy lavinát egy ilyen dologgal, mert ő csak a saját célját szeretné elérni (itt pl a kirándulás), viszont a jogi bonyodalmak és KÖVETKEZMÉNYEK, sőt a hosszabb távra kiható részeket már nem értik, látják gyerekfejjel. A jog meg ugye akarna védeni, de a biró se lát mindent. Itt ebből a pár sorból nem lehet a részleteket tudni, de most majd minden gyerek mehet a biróságra ha a szülő korlátozni próbálja??
És igen, ahogy az előttem is irták, már a tanár sem szólhat a diákra, mert neki lesz baja belőle. A diákok meg egyre komiszabbak, és a tiszteletet (tisztelet a kivételnek) nem ismerik sajnos. (Unokatestvérem tanár volt, és volt, hogy a diák meglobogtatta a 'zsebpénzét', amivel suliba járt, és mondta, hogy a 'tanár úr fizetése elfér egy zsebemben')
 

j1920

Állandó Tag
Állandó Tag
Butaság...a cikk nem szól arról, h a lány hogyan is viszonyult az apjához...továbbá, h mi is volt az igazi kiváltó ok, amiért ezt a "szigorú" büntetést kapta! ...és még nem említve arról is, h mit vár el a drága 12 éves lány ezek után az apjától?! A szülő nagyon jó a gyerek kívánságait teljesíteni, meg tömni pénzzel, de ha móresre tanítja, akkor már beperel...ugyan hagyjuk már, hová fajulnak már az utóbbi időben a dolgok?!
 

völgylakó

Állandó Tag
Állandó Tag
Ide vezet a szélsőséges liberalizmus. Mert egy szabadelvű társadalomban mindenki tudja a jogait, de a kötelességeiről elfelejtkezik.
Bubu bölcs nagymamájának mondását nehéz felülmúlni:
bubu;3610875 írta:
Amit nevelsz azt kapsz! Draga Nagyanyam monta !:p
 

bubu

Állandó Tag
Állandó Tag
Ugy mellesleg, kedves volgylako, Draga Nagyanyamnak 17- gyermeke volt! Es minden gyermeke
imadtak Nagyanyamat peddig neha kikapot nemelyik.:p
Igen a szelsoseges Libaralizmus, megjegyzesed igaz!
 

piciboszi

Állandó Tag
Állandó Tag
volgylako;3611041 írta:
Ide vezet a szélsőséges liberalizmus. Mert egy szabadelvű társadalomban mindenki tudja a jogait, de a kötelességeiről elfelejtkezik.
Bubu bölcs nagymamájának mondását nehéz felülmúlni:
Teljes mértékben egyetértek BUBU bölcs nagymamájával.
Valószínűleg, ha Ő mondott valamit, azt a gyermekei minden ellenkezés nélkül megtették és nem a JOGAIKAT hangoztatták,
ha mégis ellent mondtak a nagymamának meghúzták magukat és villámló szemei elől nem győztek elbújni és apróra összehúzni magukat, majd esedezve bocsánatot kérni a tiszteletlenségért. Eszükbe sem jutott bíróságra menni...
 

Mudrane

Állandó Tag
Állandó Tag
Véleményem szerint is az apának el kellett volna engedni a lányát kirándulni. Addig sem netezett volna.
 

Kiem01

Állandó Tag
Állandó Tag
Olyan nagyon kíváncsi lennék rá, hogy az ügyvédeket és a bírósági költségeket a kislány állta-e a zsebpénzéből, vagy az ő édes apukája?
Netán az anyukája?
Nekem ez az egész hajcihő nagyon is az anyuka "belédrúgok-ha-tudok" taktikájának tűnik...
 

trurl2

Állandó Tag
Állandó Tag
Nyilván a kedves anyuka pénzelte. Nem ritka dolog, hogy a kedves szülők a válás után is szivatják egymást.
 

Bares

Állandó Tag
Állandó Tag
A cikkben szerintem a kulcs gondolat a "kanadai bíróság túl szigorúnak találta az apa büntetését" kitétel! Mert ugyebár, vagy rábízzuk a szülőre, hogy hogyan ítél, és hogyan nevel, vagy nem. Az utóbbi esetben a társadalomnak nemcsak utólagos véleményt és ítéletet kellene mondani, hanem előre lefektetni az elvárt nevelési alapelveket, a büntetési módszereket, (milyen vétségért milyen súlyos büntetés jár), és vállalni a felelősséget a rendszer hatékonyságáért - ha azt a szülő betartja. Ez persze eszükbe sem jut a jogalkotóknak.
Jól látjátok, pont ugyanaz a baj, mint a tanár-diák viszonynál: a régi eszközt kiveszik a tanár és a szülő kezéből, de másikat - újat, modernt, HATÉKONYAT - nem adnak helyette... A szülő és a tanár OLDJA MEG, ahogy akarja, és természetesen vállalja a felelősséget és a következményeket is...DE ne alkalmazzon TÚL SZIGORÚ (mármint a jogászok szerint túl szigorú) módszereket...
Nevetséges kettősség!
 

KrisztiSanyi

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Szüleim!

Szerelmetekből megfogantam, vártatok, óvtatok, örültetek nekem. Törtétek magatokat, hogy szebbet, többet kapjak, mint ti, gyerekkorotokban. Megpróbáltátok az emlékeitekben élő, meggyőződésetek szerint rossz nevelési módokat elkerülni. Mindezekért örökké hálás szívvel: SZ...K A FEJETEKRE!!!!!

(Szerző: a legtöbb mai, "agyonóvott" gyerek lehetne)
 

kevdes

Állandó Tag
Állandó Tag
Én ezt nem értem! Mi történik ebben a világban? El tudják képzelni ezt - leszámítva az internetet - 15 évvel ezelőtt? Akkor se volt pedagógusi végzettsége a szülőknek...
 
Oldal tetejére