Búcsú a legkisebbektől

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós

Egy hónap van a bevont pénzérmék beváltására. Február 28-a után már a jegybankban sem válthatók be a forgalomból bevont 1 és 2 forintos érmék - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank.





A jegybank 2008. március 1-jén vonta be a forgalomból az 1 és 2 forintos érméket. A döntés nemzetgazdasági szinten 3-4 milliárd forintos megtakarítást eredményez - írta közleményében az MNB. A bevont érmék törvényes fizetőeszközre történő átváltása a törvény által biztosított 5 éves átváltási időszak lejártáig, február 28-áig tart.


Az MNB budapesti lakossági pénztárában díjmentesen végzi az 1 és 2 forintosok átváltását. Egyes kereskedelmi bankok, illetve a posta kijelölt budapesti és vidéki fiókjai szintén átváltják az érméket. Az ezeknél az intézményeknél történő átváltásról, annak esetenként változó, a végső határidőt megelőző határidejéről, illetve a felszámolható díjakról célszerű a bankfiókoknál, postahivataloknál előzetesen érdeklődni - figyelmeztet a jegybank.
 

Ganita79

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekünk is van még pár. A gyerekek szoktak vele játszani:p. ezt a keveset én nem viszem a postára, marad emlékbe.
 
Egy ismerősöm az egyforintosokból egy papírra ragasztva szőlőfürt-formát rakott ki, lepréselt szőlőlevelekkel vette körül, bekeretezte és a falra tette. A Feng Shui szabályai szerint abba a sarokba, amely az anyagi gyarapodást jelképezi. Nem tudom, azóta gyarapodott-e, de a dekoráció jól néz ki!
 
Oldal tetejére