Búcsúzni, gyászolni - így, csak az elefántok tudnak...

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
 1. A hír nem mostani, de szívbe markoló.
  *

  Lawrence Anthony, a nemzetközileg is elismert természetvédő, környezetvédő, felfedező és bestseller szerző Dél-Afrika legendás személyiségei közé tartozott.
  Halála után lezajlott események életművét megkoronázták. 31 elefánt érkezett a házához, meggyászolni jótevőjüket.
  Ők, az elefántok így tudtak elbúcsúzni az EMBERTŐL. Így fejezték ki hálájukat
  Lawrence Anthony iránt. Aki szívvel-lélekkel védte, gondozta az elefántokat. Munkáját önzetlenül és végtelen szeretettel végezte.

  14524597756109_56846872816193_db.jpg


  2012. március 7-én halt meg az élete során sok elefántot megmentő tudós. Két nappal a halála után vadon élő elefántok két nagy csoportja jelent meg a házánál. Az állatok azért jöttek, hogy végső búcsút vegyenek társuktól. A különös szertartás épp úgy zajlott, mintha az elefántok fajtársuktól búcsúztak volna.

  Összesen 31 elefánt jött el és tettek meg sok mérföldet, hogy a tudós házához érkezzenek. Az emberek, akik tanúi voltak mindennek, nem akartak hinni a szemüknek. Nem csak a legmagasabb intelligenciaszint és a tökéletes pillanat megérzése volt hihetetlen, hanem amilyen szervezett módon érkeztek a helyszínre. A lassú menet rendezett sorban, egymás mögé felsorakozva jelent meg az író vadregényes környezetben megbúvó háza előtt. A csendes tisztelgés 2 napon és 2 éjen át tartott, miközben semmit nem ettek és ittak a gyászoló állatok. Két nap után, hajnalban, ugyanazon az úton, ahogy érkeztek, elindultak haza.

  14524597753633_40587475267597_db.jpg  Az esemény érdekessége, hogy a férfinek már több mint 3 éve nem volt semmilyen kapcsolata az elefántokkal.

 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Leesett az állam,
festőművész az ELEFÁNT!


Csodás ez a videó, itt a YouTube-on ezen a "fronton", több ilyen is látható. Az emberek közül is csak nagyon kevesen vannak, akik meg tudnak rajzolni egy elefántot? Egy elefánt pedig, festőecsettel az ormányában - arányosan, felismerhetően, sőt tökéletesen megrajzolja azt. Többször megnéztem, mert hihetetlennek tűnt, egyenesen varázslatos!G.B.
 
Oldal tetejére