Banánevés lett a rasszizmus elleni harc jelképe

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Végre valaki, aki megértette, mit kell tenni az ajándék banánnal. Dani Alves egy mozdulattal nevetségessé tette egy a labdarúgópályák rasszista jelképét.

Sajnos azt kell mondani, hogy mindennapos, hogy színesbőrű játékosokat atrocitás ér sportpályákon. A szélsőséges eszmék az indulattal együtt jutnak a sport berkein belülre, és egyelőre kiirthatatlannak bizonyulnak.

A múltban rengetegszer történt olyasmi, ami a Villarreal-Barcelona meccsen. Szerencsére egyre kevesebbszer marad szankció nélkül az ilyesfajta megnyilvánulás, de tény az is, hogy a csapatok megbüntetése egyelőre csak félmegoldás. Magát a felfogást kell megszüntetni, és eddig csak nagyon kevesen tudtak megfelelően reagálni a banánozásra. A múltban volt, aki megsértődött, levonult, hisztizett, esetleg nem vett tudomást az ilyesmiről, ám vasárnapig egyetlen reakció sem volt képes, már elnézést a pesties kifejezésért, a tökénél megragadni a problémát.

Dani Alves egy mozdulattal nevetségessé tette a rasszizmus jelképét. Nem mutogatott a szurkolóknak, nem jelezte sértődötten az asszisztensnek, hogy mi történt, hanem egyszerűen lehajolt, és azt tette, amit tennie kellett. Meghámozta a gyümölcsöt, és megette.

Mint később mondta, köszöni a szurkolónak, aki gondolt, rá szüksége is volt éppen az energiára, hiszen csapata hátrányban küzdött. A játékos reakciója pedig lavinát indított el.

Először is a föld alól is előkerítették a tettest, a banánnal hajigáló szurkolót pedig kitiltották a Villarreal meccseiről. Emellett pedig igazi szelficunami indult el, hétfőn megnőtt a banánfogyasztás világszerte, boldog boldogtalan banánt majszolva fotózta magát.

A brazil játékos elegánsan, erőszak vagy bármilyen negatív reakció nélkül semmisített meg egy rettenetes emblémát, amely nyomot hagyott a sporton. Vasárnaptól mindenki tudni fogja, mit kell tenni egy elé dobott banánnal.

hg
Dani Alves1 .jpg
Dani Alves1 .jpg
 

Lacika69

Állandó Tag
Állandó Tag
Sokszor az emberi spontanitás a mindent vivő, és ez jó.Szerint végig sem gondolta csak tényleg jókor jött neki.
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem ertek a focihoz, de a banan kiraly kaja!
Mostanaban kaptunk ra a "sutobanan"-ra is, itt plantain-nak hivjak, es nyersen ehetetlen, de sutve tenyleg nagyon finom!
Ja, es aki eljut tropusi orszagba, ki ne hagyja a friss, erett banant!
 

hg1dmt.

Kitiltott (BANned)
Ezután csak óvatosan a bedobott banán elfogyasztásával. Pár csepp ricinus olaj bele injekciózva........!! Szóval ez óriási felelőtlenség volt.
 
C

coria

Vendég
Ezzel ötletet adott a bedobáló szurkolóknak.Megtöltik valamivel ami káros a szervezetre és lebetegszenek a játékosok.A szurkolók sokszor ezt a rasszista megnyilvánulást véleményem szerint az ellenfél játékosának cukkolására és megzavarására csinálják.Ezzel nem mentesíteni akarom őket a ,,felelősségre vonás alól,,mert nem tisztem . Viszont előbb kellene gondolkozni majd cselekedni.
Nem ehhez a cikkhez fűzöm az utolsó mondatomat....sokszor pont az kiállt rasszistát aki maga a legnagyobb rasszista,,
 
A Kecskeméti TE egyik meccsén (pár éve) egy teli sörösdobozt dobtak a pálya mellett sérülten fekvő játékos mellé. Ő pedig úgy fekve kibontotta a dobozt és beleivott. Az ellenfél szurkolói is megtapsolták. (A bíró nem látta.)
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
En nagyon jonak tartom, hogy a sportolok országhatárokon tuli egyesületekben is játszanak. Ez nemcsak arra jo, hogy a sportegyesületek teljesitménye világszerte emelkedik, a nivo kiegyenlitödik, a mérközések izgalmasabbá válnak, hanem azért is mert manapság ha focit nézünk akkor focit látunk és nem az apáink nemzöszerve áll a középpontban, ki kit nemzett.
-
Természetesen örülünk annak ha egy játékossal valami összeköt bennünket, az anyanyelv, vagy az ismerösünk ismerösének a szomszédját látjuk benne.
-
Néhány évtizeddel ezelött - szégyenkezve bekell valjam - automatikusan a fehér embernek drukkoltam a boxolásnál, ennek az volt az oka, hogy a határok zárva voltak nem volt semmi valos kapcsolatunk a világ másik részével. Parancsra nem lehet valakit kedvelni.
-
A Német foci nem véletlen azért jo mert itt a nemzeti válogatottban a teljesitmény és nem a származás a döntö. A világbajnokság idején nemcsak nemzetiszinü zászlokkal szaladgálnak az autok hanem az ellenfél szinei is ott lobognak, egy töröknek nem okoz problémát a német válogatottnak drukkolni (márcsak az Özil miatt sem)
-
Nekem nagyon szinpatikusak a rádio és televizio kommentátorok mert szépen beszélnek az ellenfelekröl is. Ugy is illik. Egy lenézet ellenfél ellen nem lenne dicsöség gyözni, egy vereség meg még fájobb lenne.
-
Remélem, hogy valamikor a magyar focicsapat is elkerül egy EB-re esetleg a VB-re is. Addig csak a legionäre játékosokat van alkalmam látni. Befogadni valakit az gazdagodást jelent, kirekeszteni elszegényedést, a magunk megfosztását.
-

Ezt nemcsak azért mondom mert bennünket is sok helyen befogadtak. :)
 
M

magdusis

Vendég
Dehogyisnem;az ember nem tud nem hazabeszélni;hogy is tudna?
 

Yocessor

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem itt az ideje, hogy kihúzzuk a fejünket a homokból, és a lehető leg optimistábban tekintsünk mindenre, ahogy ez a fickó is tette, és persze köszönöm annak is a véleményét, aki ebbe is képes rosszat látni, valószínűleg nem túl sok jó történik vele az életében, mert mindenkinek a saját hozzá állása, meg is teremti a megtapasztalást. Rengeteg a frusztrált ember, amiről a rendszer tehet, ezt a frusztrációt valahol, valamilyen formában le kell vezetni,(van aki a családját terrorizálja és van aki mecsre jár) és sajnos már tradíció, hogy a mecseken lehet balhézni, vannak akik csak ezért járnak foci mecsre. Természetesen tisztelet a kivételnek, és én abban hiszek, hogy a többség mecset nézni és szurkolni megy.
 

almamag78

Kitiltott (BANned)
Ezután csak óvatosan a bedobott banán elfogyasztásával. Pár csepp ricinus olaj bele injekciózva........!! Szóval ez óriási felelőtlenség volt.

Én is ezt akartam írni, mikor megláttam a hírt, de gondoltam nem teszem, mert a végén megint rosszindulatú-nak fognak beállítani egyesek... Csak annyit tennék hozzá hogy ricinus olaj még hagyján...
 
Oldal tetejére