Barack Obama amerikai elnök csütörtökön új szankciók bevezetését jelentette be Oroszországgal szembe

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 29.

Melitta - 2016 December 29, 22:15
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  35 orosz diplomatát kiutasítottak az Egyesült Államokból. Moszkva nem biztos abban, hogy Donald Trump, az Egyesült Államok megválasztott elnöke jóváhagyja a szankciókat.

  Washington csütörtökön szankciókat vezetett be orosz személyekkel és intézményekkel szemben az állítólagos orosz hackertámadások miatt, 35 orosz diplomatát kiutasítottak az Egyesült Államokból. A büntető intézkedésekről szóló rendeletet a tisztségéből januárban távozó, jelenleg Honoluluban tartózkodó Barack Obama hivatalban lévő elnök írta alá.

  Értesülések szerint az érintett diplomatáknak 72 két órát adtak az ország elhagyására. Az amerikai hatóságok ugyanis azzal gyanúsítják őket, hogy “diplomáciai státusukkal ellentétes” tevékenységet folytattak amerikai területen.

  Oroszok épületeit is bezáratták

  Egy névtelenül nyilatkozó magas rangú amerikai tisztségviselő a Reuters hírügynökségnek elmondta: két, orosz kézben lévő épületet is bezárattak Washingtonban és San Franciscóban, e létesítményekben ugyanis az amerikai hatóságok szerint hírszerzési tevékenységet folytattak. Helyi idő szerint péntek déltől minden orosz tisztségviselőnek megtiltják a szóban forgó épületekbe való bejutást – tette hozzá.

  Obama szerint az oroszok megfélemlítették az amerikai diplomatákat

  A kiutasítás hivatalos indoka mindenesetre az, hogy Washington ily módon kíván válaszolni Oroszországnak a Moszkvában tartózkodó amerikai diplomaták ellen indított “zaklatási kampányára” – mondta az illetékes. Obama az állította, hogy az amerikai diplomaták elfogadhatatlan zaklatásoknak, illetve megfélemlítésnek voltak kitéve Moszkvában az év során az orosz biztonsági szolgálatok, illetve a rendőrség részéről.

  Vezető orosz hírszerzők is célkeresztben

  Az amerikai kormányzat ugyanezen a napon az amerikai választásokkal kapcsolatos állítólagos orosz hackertámadások miatt szankciókat vezetett be Oroszországgal szemben. Az amerikai kormányzat szerint ugyanis a hackertámadásoknak az volt a célja, hogy befolyásolják az elnökválasztások kimenetelét. Ezzel kapcsolatosan az amerikai pénzügyminisztérium egy feketelistát tett közzé, amelyen konkrétan is megnevezte azokat a személyeket, akik ellen az említett intézkedéseket hozták. Olyan emberekről van szó, akik vezető beosztásban dolgoznak az orosz katonai hírszerzésnél (GRU) és a Szövetségi Biztonsági Szolgálatnál (FSZB).

  Még nincs vége

  Obama szerint az Oroszország elleni szankciók “szükséges és megfelelő” választ jelentenek Moszkvának arra a törekvésére, hogy “a nemzetközileg elfogadott viselkedési normák semmibe vételével aláássa az amerikai érdekeket”. Az amerikai elnök jelezte, hogy kellő időben további, különféle büntető intézkedések bevezetése is várható, amelyek közül néhányat nem is fognak nyilvánosságra hozni.

  obama2.jpg
   
  Éva Kismadar és Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 29.

  1. Melitta
   Melitta
   Lehet diplomacia bukasat igy is talalni , otthoni modszerrel a valosagot kiforditani es mindennek az ellenkezojet allitani es erre igen sok ember vevo.
   Hogy a valosaghoz koszono viszonyben sincs az okok a tortenesek szamotokra lenyegtelen.
   setni kedveli ezt.
  2. Jaszladany
   Jaszladany
   Akárhonnan is nézzük, Obama nem kevesebbet állít, mint azt, hogy az amerikai választási rendszer külföldről manipulálható. Hogy az orosz elnök döntötte el, ki legyen az Egyesült Államok elnöke. Belegondolt ebbe Obama egyáltalán?

   Ha erre neki vannak bizonyítékai, miért nem mutatja be? És ha ez igaz, akkor arra az a megfelelő megoldás, hogy kiutasít 35 orosz diplomát "ecc pecc kimehecc" alapon? Vagy hogy válogatta ki őket? És akkor ezzel megjavult az amerikai választási rendszer?

   Miért nem az állambiztonságiakat vonja felelősségre, FBI-t, CIA-t, mit tudom én! Vagy mondjuk Hillaryt, aki a magánszerverén tárolta az államtitkokat, amibe egy unatkozó gyerek is belekukkolhatott.
   Mert ez így több mint vicc! Nem csoda, hogy az oroszok röhögnek rajta. Miért kellett ezzel blamálnia magát Obamának? A tanácsadóit kellett volna kiutasítania, akik ezt az ostoba tanácsot adták neki.
   Az is gáz az egészben, hogy Amerikában nem az a hunyó, akinek vaj van a fején, hanem az, aki a vajat nyilvánosságra hozza.

   És ami még megalázóbb: Putyin válaszképpen meghívta az Oroszországba akkreditált amerikai diplomaták gyermekeit a Kremlben rendezendő újévi és karácsonyi ünnepségre. :)
   Ez bizony matt.
  3. Jaszladany
   Jaszladany
   Ó, és még mindig nincs vége...
   Szóval ott tartottunk, hogy Putyin meghívta az Oroszországba akkreditált amerikai diplomaták gyermekeit a Kremlben rendezendő újévi és karácsonyi ünnepségre.
   Miért is? Mert Obama bezáratta a New York-i és marylandi orosz kézben lévő létesítményeket, ahol az orosz diplomaták gyerekei szoktak karácsonyozni. Az egyik diplomata meg is jegyezte:
   "felháborító és cinikus, hogy az amerikai hatóságok úgy döntöttek, a "mi gyermekeinken" csattanjon az ostor. Az amerikaiak - mondta az ENSZ-nagykövet - nagyon jól tudják, hogy az említett két létesítményben töltik az újévi és karácsonyi szünetet az orosz gyerekek, éppen ezért cinikus húzás pont az ünnepek előtt megtagadni tőlük a belépést a létesítményekbe."

   És miért záratta be ezeket az épületeket Obama:
   "Amerikai tisztviselők szerint ezeken a helyeken folyt az orosz hírszerzési tevékenység."

   Amerikai tisztviselők szerint... Szóval a fehér házból néhány tisztviselő megállapította, hogy csúnya orosz kémek hekkerkednek az orosz diplomaták kultuszházában (ami amúgy orosz tulajdonban van). Bizonyíték persze egy szál se most se! Ilyen részletkérdésekkel ők nem foglalkoznak, hisz csak egy nagyhatalommal szemben vádaskodnak.
   Hát a CIA és társai minek vannak? Ők meg se szólalnak? Nem szólalnak meg, mert ők nyilván nem akarják blamálni magukat. Tudják, ha Obama eltűnik a süllyesztőben, ciki lesz, hogy most hülyeségeket beszéltek.

   Na szóval erre válaszul vendégelte meg az amerikai diplomata gyerekeket Putyin a Kremlben.
  4. Hellbrenner
   Hellbrenner
   Nem vagyok egyik oldalnak sem egyértelmű rajongója, de:

   Oboamaki a szokásjogot(erkölcsi normákat) felrúgva - már béna kacsaként - olyan fenyegető intézkedéseket hoz sorra amiért már a következő - most még béna kacsa - elnöknek kell jótállnia.

   Hisztérika Clinton ennyire kívánatos egyes körökben?

   A "béna kacsa" kifejezés amerikai politikai szleng pontosan a váltás idejére.
  5. Melitta
   Melitta
   Miert kell ennyire hulyenek nezni amerikat?
   Nem postaztak neked az okokat ,meg ilyent...............
   Ezt a bekat lenyelte Putyin ha vetlen lenne azonnal intezkedett volna.............lebukott a draga haverod es kussol most.
   Az amcsi kulpolitikat nem Szijjarto vezeti, ott ha lepnek akkor van ra ok es bizonyitek. Viritottak volna ha Putyin nem huza be fulit farkat.
   Duma van jobban teljesit az orosz birodalom es a legek lege csak eppen a 2-3 darab modern harcigepeken kivel 50 eves Tu 134 masinakkal potyognak az egbol.
   Utoljára módosítva: 2016 December 31
  6. Theodora9
  7. Soproni Ede
   Soproni Ede
   Kész röhej ami itt megy az oroszokkal szemben , ha véletlenül az ember nem a haztugok közé áll akkor már Putyin barát és akarja a Kommunistákat vissza . Igaz is hiszen csak az orosz a szemét !! Ö az aki lehallgat , befolyásol , kényszerit ! Lehallgatta Merkel asszonyt ! Lebombázta Irakot mert vegyifegyvereket gyártó teherautói voltak , lebombázza az esküvöi meneteket már vagy lassan 20 éve egy lökött háborut folytatt Afganisztánban melynek senki sem látja a végét , abban a pillanatban , ha valaki kritikával mer élni már lehurrogják trollnak nevezik ! Mondom lassan kezd ez a világ a mult század 30-as, 50-es éveire emlékeztettni ! Igaz már némely "demokratikus" vagy annak mondott országban kezdik bevezetni az igazmondó minisztériumokat . Harry Potter - t olvasott némely okos emberke , de valószinüleg sokat ! Igaz ez a politika már hasonlit a pesti játszóterek homokozóira ! Aztán ha nem lenne nagyon komoly a következménye akkor még nevetséges is lenne !
  8. sae15w
   sae15w
   ez is az USA
   http://index.hu/nagykep/2013/03/18/detroit/

   az amerikai államadósság kínai és a japán kézben van, de még Szaúd-Arábia, a hű szövetséges is megfenyegette az USA-t az amerikai államkötvényeik eladásával.
  9. Melitta
   Melitta
   Es mi a problema az adossaggal? Hitel nelkul nem megy az uzlet sehol.
  10. Soproni Ede
   Soproni Ede
   Melitta , most tényleg jot kacagtam :rohog:mert nagyon sok kis és nagyvállalkozó igaz nem a mai Magyarországon , hanem a "régmúltban" igen is Hitel nélkül dolgozott-kereskedett !! Az is való hogy nem nagy örömére a bankjának , valamint van a nyugati világban is elég hasonló üzletember aki nincseen rászorulva hitelre és mégis sikeresen üzletelnek !!:rohog::rohog::rohog:
  11. Melitta
   Melitta
   Ok GYula igyal egy pohar pezsgot , mert masrol beszelsz.
   Meg Trump aki nem szegeny ember tele van adossaggal is.
   Befektetesekhez penz kell. Keszpenz vagy a fuszeklibol valo fizetes ma nem divik. Az az uzlet ahol nincs hitel az nem is akar tovabb novekedni ujabb uzlettel gyarapodni. Orszagok gazdasagat hozol ide , es mindnek van hitele. KIna amitol el vagytok ajulva allami tamogatassal mar 2 szer mentettek meg a csodtol a tozsdejuket.
  12. Beth-Nahrain
   Beth-Nahrain
   Már Pittinek is akartam írni, hogy 1988-ban megválasztott George H. W. Bush korábban a CIA igazgatója volt... ;)
   És hogy egy kicsit jöjjünk át Európába... Merkel:
   A baloldali francia újságíró Thierry Meyssan szerint Angela Merkelt a berlini fal leomlása után a CIA alkalmazta, és az amerikai neokonzervatív körök segítették mai pozíciójába. Ja, mellesleg szabadkőműves is, mint az összes többi eu-s vezető. A német belügyminiszter nagybátyja meg stazi-ügynök volt.

   http://www.politaia.org/deutschland/angela-merkel-eine-cia-agentin/
   Istvánhalmi Sándor és Jaszladany kedveli ezt.
  13. Beth-Nahrain
   Beth-Nahrain
   Azért ne írjuk le az USÁ-t, mert nélküle (illetve azok nélkül, akik mögötte megbújva irányítják :D) nem lesz ott tartós béke, sajnos.
   Soproni Ede és Jaszladany kedveli ezt.
  14. Jaszladany
   Jaszladany
   Obamának bizony a gazdaságpolitikája is kudarc:

   Nyakig eladósodott gazdaságot vesz át Donald Trump

   "A demokrata Barack Obama nyolc éves elnöklése alatt rekordszintre nőtt az államadósság, amely ma már eléri a GDP 105 százalékát. 2008 végén az amerikai államadósság 10.600 milliárd dollár volt, ma pedig 19.840 milliárd,ilyen magas eladósodottsági szintre még soha nem volt példa az amerikai történelemben."

   Az adóssággal nincs baj, ha vállalkozásokba fektetik, de ha válságkezelésre és a jólét fenntartására használják, az gáz.
  15. Melitta
   Melitta
   Ja ami amerika az mar tuti rossz, csod bukas tonkremenes.
   Ahoz kepest ma 300Ft korul van az Usa dollar. Vagy a Forint combosodott meg igy?
  16. sae15w
   sae15w
   Ha például Kína az USA "jó barátja" elkezdené nagyban értékesíteni a felvásárolt amerikai adósságot (állampapírt) az gondolom katasztrofális csapást mérne az USA-ra.
   Még a kis Szaúd-Arábia is ezzel fenyegetőzik ;)
  17. Melitta
   Melitta
   Ne drukkoljal mert nem fog megtorteni , hisz Kinanak 3 trillio dollar exportja van Usaba.
  18. sae15w
   sae15w
   Hacsak nem akarják, hogy a jüan legyen a világ legújabb globális tartalékdevizája a dollár helyett.
  19. Melitta
   Melitta
   Juan? Amit az allam tart fent milliardos tamogatasokkal?
   Ahoz ott is rendszert kellene valtani, mert mint a kartyavar osszeomlik minden az allam keze alatt ha o akarja a gazdasagot is iranyitani es nem a piac.
  20. Beth-Nahrain
   Beth-Nahrain
   Nem fogja ezt tenni, mert saját magára is nagy csapást mérne, ha a dollárkötvényei elértéktelenednének.
   1,317 trillió dollárral tartozott Kínának 2013 végén. Ő, mármint Kína szeretné ezt a pénzt vásárlásra felhasználni az Egyesült Államokban, csakhogy ők nem akkora balekok, mint mi voltunk magyarok. Afrikába és Németországba viszont már jól bevásárolta magát... :)
   Soproni Ede kedveli ezt.

Megosztás