Barack Obama amerikai elnök csütörtökön új szankciók bevezetését jelentette be Oroszországgal szembe

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 29.

Melitta - 2016 December 29, 22:15
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  35 orosz diplomatát kiutasítottak az Egyesült Államokból. Moszkva nem biztos abban, hogy Donald Trump, az Egyesült Államok megválasztott elnöke jóváhagyja a szankciókat.

  Washington csütörtökön szankciókat vezetett be orosz személyekkel és intézményekkel szemben az állítólagos orosz hackertámadások miatt, 35 orosz diplomatát kiutasítottak az Egyesült Államokból. A büntető intézkedésekről szóló rendeletet a tisztségéből januárban távozó, jelenleg Honoluluban tartózkodó Barack Obama hivatalban lévő elnök írta alá.

  Értesülések szerint az érintett diplomatáknak 72 két órát adtak az ország elhagyására. Az amerikai hatóságok ugyanis azzal gyanúsítják őket, hogy “diplomáciai státusukkal ellentétes” tevékenységet folytattak amerikai területen.

  Oroszok épületeit is bezáratták

  Egy névtelenül nyilatkozó magas rangú amerikai tisztségviselő a Reuters hírügynökségnek elmondta: két, orosz kézben lévő épületet is bezárattak Washingtonban és San Franciscóban, e létesítményekben ugyanis az amerikai hatóságok szerint hírszerzési tevékenységet folytattak. Helyi idő szerint péntek déltől minden orosz tisztségviselőnek megtiltják a szóban forgó épületekbe való bejutást – tette hozzá.

  Obama szerint az oroszok megfélemlítették az amerikai diplomatákat

  A kiutasítás hivatalos indoka mindenesetre az, hogy Washington ily módon kíván válaszolni Oroszországnak a Moszkvában tartózkodó amerikai diplomaták ellen indított “zaklatási kampányára” – mondta az illetékes. Obama az állította, hogy az amerikai diplomaták elfogadhatatlan zaklatásoknak, illetve megfélemlítésnek voltak kitéve Moszkvában az év során az orosz biztonsági szolgálatok, illetve a rendőrség részéről.

  Vezető orosz hírszerzők is célkeresztben

  Az amerikai kormányzat ugyanezen a napon az amerikai választásokkal kapcsolatos állítólagos orosz hackertámadások miatt szankciókat vezetett be Oroszországgal szemben. Az amerikai kormányzat szerint ugyanis a hackertámadásoknak az volt a célja, hogy befolyásolják az elnökválasztások kimenetelét. Ezzel kapcsolatosan az amerikai pénzügyminisztérium egy feketelistát tett közzé, amelyen konkrétan is megnevezte azokat a személyeket, akik ellen az említett intézkedéseket hozták. Olyan emberekről van szó, akik vezető beosztásban dolgoznak az orosz katonai hírszerzésnél (GRU) és a Szövetségi Biztonsági Szolgálatnál (FSZB).

  Még nincs vége

  Obama szerint az Oroszország elleni szankciók “szükséges és megfelelő” választ jelentenek Moszkvának arra a törekvésére, hogy “a nemzetközileg elfogadott viselkedési normák semmibe vételével aláássa az amerikai érdekeket”. Az amerikai elnök jelezte, hogy kellő időben további, különféle büntető intézkedések bevezetése is várható, amelyek közül néhányat nem is fognak nyilvánosságra hozni.

  obama2.jpg
   
  Éva Kismadar és Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 29.

  1. Beth-Nahrain
   Beth-Nahrain
   Különben kutya baja nem lesz az Államoknak, amíg a FED nyomdája működik. :D

   Államadósság
   Prepost Kalman és Soproni Ede kedveli ezt.
  2. sae15w
   sae15w
   Minden kedves fórumtagnak Boldog Új évet kívánok!
   Beth-Nahrain és navagraha kedveli ezt.
  3. navagraha
   navagraha
   cdurmol és Beth-Nahrain kedveli ezt.
  4. gumelig
   gumelig
   setni, cdurmol és Beth-Nahrain kedveli ezt.
  5. tornando
   tornando
   Számomra az nevetséges hogy mikor történik a felébredésnek tűnő "leleplezés" kiutasítás.
   Úgy gondolom a diplomaták a rezidencián mindég is összekötő szerepet játszanak a hírszerzésben mindenütt.
   Na persze nem settenkednek éj leple alatt távcsővel lehallgatóval.
   De hogy a kiutasításoknak semmi közük nincs, konkrét állambiztonsághoz azt nyugton állítom.
   Ez politikai lépés része valaminek.
   pl.Hogy Obama a hírek szerint az utódjának nehezíti-e dolgát?
   Ez nem hihető nekem.Mert sok értelme nincs.
   Bármily gyorsan helyrehozható.
   Főleg így hogy Putyin higgadtabb.
   Utoljára módosítva: 2017 Január 3
  6. Jaszladany
   Jaszladany
   Obama megint hatalmas bakot lőtt:

   Assange: Nem oroszok hackelték meg a demokratákat

   Julian Assange, a Wikileaks kiszivárogtató hírportál alapítója szerint nem oroszok hackelték meg amerikai demokrata politikusok elektronikus levelezését.

   Julian Assange Londonban adott exkluzív interjút a Fox televíziónak. Ebben cáfolta, hogy a Wikileaks nyilvánosságra hozott dokumentumai orosz forrásokból származnának. Azt mondta, akár egy tizenéves is behatolhatott John Podesta, Hillary Clinton kampányfőnökének elektronikus levelezésébe. A kétrészes interjú első részét kedd este sugározta a Fox.

   A Wikileaks az elnökválasztási kampány idejéntöbb mint ötvenezer elektronikus levelet hozott nyilvánosságra,

   amelyekből fény derült a többi között a Clinton Alapítvány kétes ügyleteire, a Clinton-kampánnyal szorosan együttműködő vezető újságírók személyére és Clintont segítő praktikáikra. Arra is, hogy a Demokrata Országos Bizottság vezető személyisége hogyan továbbította Hillary Clintonnak a televíziós viták kérdéseit, vagy a Clinton-csapat milyen lenézően beszélt a katolikus választókról.

   A nyilvánosságra hozott dokumentumok vitathatatlanul sokat ártottak Hillary Clinton kampányának. Maga Hillary Clinton és Obama elnök az oroszokat kárhoztatta, mondván, hogy egyenesen a Kreml avatkozott be így a választási folyamatba, mert a republikánus jelöltet, Donald Trumpot akarta hatalomra segíteni.

   A WikiLeaksnek semmi köze az oroszokhoz
   Assange a Fox-interjúban többször is cáfolta, hogy Oroszország állt volna a Demokrata Országos Bizottság és John Podesta kampányfőnök e-mailjeinek meghackelése mögött. Mint mondta, a Wikileaks sem az orosz kormánnyal, sem egyetlen "állampárttal" nem működött együtt, arról azonban nem beszélt, hogy miként jutottak hozzá a nyilvánosságra hozott dokumentumokhoz.

   Hangsúlyozta, hogy szerinte az Obama-adminisztráció a vádak hangoztatásával megpróbálja aláásni a megválasztott elnök, Donald Trump legitimitását.

   Assange bírálta a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a belbiztonsági minisztérium által december 29-én nyilvánosságra hozott közös elemzést, amelyben az oroszokat teszik felelőssé a kíbertámadásokért.

   Obama elnök az elemzésre hivatkozva utasított ki az Egyesült Államokból 35 orosz diplomatát.Kritizálta Assange az amerikai sajtómunkásokat is, akik szerinte a kampányban, a kiszivárogtatott e-mailekről szóló híradásaikkal és elemzéseikkel "etikai korrupcióról" tettek tanúbizonyságot. Éles bírálatokat fogalmazott meg a demokrata politikusokról is, akik szerinte pusztán "bután manővereztek", amikor azért bírálták őt és honlapját, mert adatokat és dokumentumokat hozott nyilvánosságra.
   -----------------------------

   Obama meg majdnem háborút indított az oroszok ellen! Oltári nagy blama!
   De sokára lesz még január 20-a!
  7. Melitta
   Melitta
   Hogy te mindent elhiszel , ennyire hulyenek ne gondold a yenkiket.
   setni kedveli ezt.
  8. Jaszladany
   Jaszladany
   De hisz maguk a yenkik mondják, hogy nem az oroszok voltak!
  9. Jaszladany
   Jaszladany
   Valamint az Obama-féle oroszellenes szankciókkal Európa csak saját magát lőtte lábon:

   Oroszország kijön a karanténból

   Az emelkedő olajár és Donald Trump megválasztása bonthatja le az Oroszország köré épített karantént a kereskedelmi szankciók ellenére is. A Putyin-közelinek tartott Rex Tillerson külügyminiszteri jelölése óta óriási népszerűségnek örvendenek az orosz részvények, a bejelentést követő héten 450 millió dollárt fektettek orosz alapokba. Az olajárak emelkedése és Donald Trump győzelme miatt erőre kapott a rubel és a moszkvai tőzsde is.

   Egy évvel ezelőtt még kevesen gondolták volna, hogy a kereskedelmi szankciók meghosszabbítása ellenére decemberre összeszedi magát az orosz gazdaság. Az év végi makrogazdasági mérleg azonban még az optimista várakozásokat is felülmúlja.

   Donald Trump választási győzelme, később pedig az orosz elnökkel jó kapcsolatokat ápoló Rex Tillerson Exxon Mobil elnök-vezérigazgató külügyminiszteri jelölése óta valósággal

   virágzanak az orosz befektetési alapok.

   A Financial Times összeállítása szerint

   az új külügyminiszter személyének megnevezése utáni héten 451 millió dollár ömlött orosz részvényekbe és kötvényekbe, amire 2011 óta nem volt példa.Az orosz gazdaság látványos erősödése azon is lemérhető, hogyaz infláció hat százalékra csökkent, a rubel egy év alatt 27 százalékot nyert vissza a korábbi veszteségéből, és az orosz tőzsdei mutató 21 százalékot emelkedett.A javulás főleg az olajár növekedésének köszönhető, a Brent nyersolaj hordónkénti ára ma már átlépte az 58 dollárt.

   Minden jel arra mutat, hogy a szankciók ellenére is sikerült stabilizálni az orosz költségvetést, ami fontos szempont a befektetők bizalmának visszaszerzésében.

   --------------------

   Kíváncsi vagyok, van-e egyáltalán olyan terület, ahol Obama bármilyen sikert ért el.
   Beth-Nahrain kedveli ezt.
  10. Jaszladany
   Jaszladany
   National Security
   Russian government hackers do not appear to have targeted Vermont utility, say people close to investigation

   As federal officials investigate suspicious Internet activity found last week on a Vermont utility computer, they are finding evidence that the incident is not linked to any Russian government effort to target or hack the utility, according to experts and officials close to the investigation.

   A cikk szerint az FBI bizonyítani tudja, hogy az oroszoknak NINCS közük a hekkeléshez.
   Obamának viszont nincs bizonyítéka arra, hogy közük van. A Washington Post-nak se higgyek? De miért higgyek Obamának?
   Be kell látni, hogy Omaba nagy diplomáciai bakot lőtt az oroszok hibáztatásával, és a diplomaták kiutasításával. De az intézkedése illeszkedik abba az oroszellenes propagandába, amit kezdettől folytat, és amivel már lassan a háború szélére taszította a világot. Ezért is örülök Trump győzelmének. Nagyon remélem, hogy ő nem folytatja ezt az oroszellenes háborús retorikát, és Amerikának újra kiegyensúlyozott kapcsolata lesz az orosszal. Mi ebben vagyunk érdekeltek, és a szankciók megszüntetésében!
   Beth-Nahrain, Soproni Ede és cdurmol kedveli ezt.
  11. Melitta
   Melitta
   HA mellozned Putyin reklamozasat. Sajnalom,hogy mast nem olvasol ebbe a targykorban.
  12. Jaszladany
   Jaszladany
   Én csak a Financial Times-t és a Washington Post-ot idéztem. Ha valaki reklámoz, akkor ők azok. Olvasok másokat is, de azok is ezt írják. Hogy nem az oroszok hekkeltek.
   pitti kedveli ezt.
  13. Melitta
   Melitta
   Ertem az osszes titkos szolgalat az amcsiknal smafu.
  14. pitti
   pitti
   Nem smafu. De amit a demokratak es kiszolgaloik csinaltak a valsztasok soran az igen gusztustalan.
   Jaszladany, Beth-Nahrain és Soproni Ede kedveli ezt.
  15. Soproni Ede
   Soproni Ede
   Köszönöm szépen azt a titkos szolgálatott mely háborúkat robbant ki , destabilizálja az amugy is unstabil közel-keletett mert állitolag a hülye Szadamnak vegyifegyvereket gyártó teherautói vannak !! Meg nem Putyint ,hanem Angela Merkelt hallgatják le !! Aztán szégyelje magát az ilyen amely minden cirre-carral foglalkozik és nem a hazája védelmével ! Szegénységi bizonyitvány egy ország titkosszolgálatára , ha ilyesmi megtörténhet ! Aztán tök ász hogy az amerikai, német vagy putyin !! Sajnos Pittinek igaza van mert ennyire övön aluli választások még talán soha , de soha nemvoltak Amerikában és mind a két fél ellégé szépen részt vett benne ! Az egyik 19 a másik egyhijján 20 , de azért várjuk meg majd e hónap 20-át .
   Utoljára módosítva: 2017 Január 6
   Jaszladany és Beth-Nahrain kedveli ezt.
  16. tornando
   tornando
   Röhög a vakbelem úriemberőségről beszélni politikában.
   Üzletember, nem úriember de az is elég hogy érdek alapún józan maradjon.
   De ugyanakkor vak nacionalista is.És kissé baltafejű külpolitikához nem értő.
   De ettől még a külkapcsolatokat józansági szintre képes lehet visszahozni ha lead a baltafejűségből.(ez nem csak az orosz-amerikai kapcsolatra vonatkozik)
   Különben is az oroszok higgadtabbak annál hogy ne legyen külkapcsolat.
   Még fel is kínálnak sok mindent.Lesz ott megegyezés.Ha nem is úriemberiségből.
  17. tornando
   tornando
   Téged se értelek ez nem ízlés dolga(gusztustalan) és nem csak választásokra koncentrálódik, még csak nem is a demokratákra.
   A titkosszolgálatnak van egy önérdeke is.Pártok felett lévő önérdeke.
   Néha megrendelésre dolgozik, néha képzelt elvárásra.
   Néha ......stb, de nem tiszta munka.

   Fentebb írta valaki a hírszerzés bizonyíték csalásait.
   Bizony bizony
  18. Beth-Nahrain
   Beth-Nahrain
   Mi viszont nem jövünk ki a TAGESANZEIGER nevű svájci lap szerint, amely egy friss osztrák tanulmányról számol be. Csak 2015-ben az Oroszország elleni szankciók 17,6 milliárd eurót emésztettek fel és 400 000 munkahely veszett el miattuk.
   [​IMG]

   Rendesen bokán rugdostuk önmagunkat zseniális uniós vezetőinknek köszönhetően.
   Soproni Ede és Jaszladany kedveli ezt.
  19. Jaszladany
   Jaszladany
   De még mennyire!
   Egyébként még én, személyesen is kárát látom a szankcióknak, mert a családunkon belül egy német céggel volt üzleti kapcsolata közeli hozzátartozómnak, de a németek lemondták a megrendeléseket, mivel az oroszoknak szállítottak, de a szankciók miatt azt most tehetik! Alapos veszteséget okozva ezzel nekik is, nekünk is. Szóval elmehet a fenébe Obama, és remélem, hogy megy is.

   Ez pedig mai hír arról, hogy Trump máris takarít:

   "A New York Times szerint Donald Trump már kezdeményezte a politikai kinevezettnek számító nagykövetek visszahívását...
   Donald Trumpnak leginkább az volt a problémája a politikai alapon kinevezett nagykövetekkel, hogy azok Obama kampányának támogatói közül kerültek ki....
   Köztük lehet Colleen Bell budapesti nagykövet is, akiről szintén elmondható, hogy adománygyűjtéssel szolgált rá a kinevezésre."

   Én mondjuk nem értek a dolgokhoz, de ha azért nevezek ki valakit egy jó zsíros állásra, mondjuk nagykövetnek, mert korábban támogatta (akár pénzelte) a megválasztásomat, azt nem korrupciónak hívják?
   Hajrá Trump!
  20. Beth-Nahrain
   Beth-Nahrain
   Colin Bell FaceBook

Megosztás