Barack Obama amerikai elnök csütörtökön új szankciók bevezetését jelentette be Oroszországgal szembe

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 29.

Melitta - 2016 December 29, 22:15
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  35 orosz diplomatát kiutasítottak az Egyesült Államokból. Moszkva nem biztos abban, hogy Donald Trump, az Egyesült Államok megválasztott elnöke jóváhagyja a szankciókat.

  Washington csütörtökön szankciókat vezetett be orosz személyekkel és intézményekkel szemben az állítólagos orosz hackertámadások miatt, 35 orosz diplomatát kiutasítottak az Egyesült Államokból. A büntető intézkedésekről szóló rendeletet a tisztségéből januárban távozó, jelenleg Honoluluban tartózkodó Barack Obama hivatalban lévő elnök írta alá.

  Értesülések szerint az érintett diplomatáknak 72 két órát adtak az ország elhagyására. Az amerikai hatóságok ugyanis azzal gyanúsítják őket, hogy “diplomáciai státusukkal ellentétes” tevékenységet folytattak amerikai területen.

  Oroszok épületeit is bezáratták

  Egy névtelenül nyilatkozó magas rangú amerikai tisztségviselő a Reuters hírügynökségnek elmondta: két, orosz kézben lévő épületet is bezárattak Washingtonban és San Franciscóban, e létesítményekben ugyanis az amerikai hatóságok szerint hírszerzési tevékenységet folytattak. Helyi idő szerint péntek déltől minden orosz tisztségviselőnek megtiltják a szóban forgó épületekbe való bejutást – tette hozzá.

  Obama szerint az oroszok megfélemlítették az amerikai diplomatákat

  A kiutasítás hivatalos indoka mindenesetre az, hogy Washington ily módon kíván válaszolni Oroszországnak a Moszkvában tartózkodó amerikai diplomaták ellen indított “zaklatási kampányára” – mondta az illetékes. Obama az állította, hogy az amerikai diplomaták elfogadhatatlan zaklatásoknak, illetve megfélemlítésnek voltak kitéve Moszkvában az év során az orosz biztonsági szolgálatok, illetve a rendőrség részéről.

  Vezető orosz hírszerzők is célkeresztben

  Az amerikai kormányzat ugyanezen a napon az amerikai választásokkal kapcsolatos állítólagos orosz hackertámadások miatt szankciókat vezetett be Oroszországgal szemben. Az amerikai kormányzat szerint ugyanis a hackertámadásoknak az volt a célja, hogy befolyásolják az elnökválasztások kimenetelét. Ezzel kapcsolatosan az amerikai pénzügyminisztérium egy feketelistát tett közzé, amelyen konkrétan is megnevezte azokat a személyeket, akik ellen az említett intézkedéseket hozták. Olyan emberekről van szó, akik vezető beosztásban dolgoznak az orosz katonai hírszerzésnél (GRU) és a Szövetségi Biztonsági Szolgálatnál (FSZB).

  Még nincs vége

  Obama szerint az Oroszország elleni szankciók “szükséges és megfelelő” választ jelentenek Moszkvának arra a törekvésére, hogy “a nemzetközileg elfogadott viselkedési normák semmibe vételével aláássa az amerikai érdekeket”. Az amerikai elnök jelezte, hogy kellő időben további, különféle büntető intézkedések bevezetése is várható, amelyek közül néhányat nem is fognak nyilvánosságra hozni.

  obama2.jpg
   
  Éva Kismadar és Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 29.

  1. Melitta
  2. cdurmol
   cdurmol
   Nem tudom, hogy Putyin mennyiben AKARTA befolyásolni az amerikai választásokat. Azt sem tudom, hogy HA akarta, akkor ez mennyire sikerült neki. Ha az amerikaiak mondanak erről bármit, ugyanúgy erős fenntartással fogadom, mint ha az oroszok.
   Biztos vagyok benne, hogy a világ minden országa tart titkosszolgálatot a világ minden országában, és ezek megkísérlik befolyásolni az adott országban történő eseményeket. Pocsék dolog, de semmi szokatlan, vagy különleges nincs benne.
   (Nem szeretem Putyint, és nem kívánom, hogy az oroszok megszállják Magyarországot! )

   Csak azt nem értem, hogy ha Putyinról esik szó, aki befolyásolni akarhatná az Amerikában történteket, akkor az ocsmánypocsékfujjdeelítélendő. Ha Soros György kiadványokkal és jól fizetett önkéntesekkel, valamint a zsebében levő liberális médiával befolyásolja Európa sorsát, az egy áldott jószívű ember cselekedete, akit csak hódolat illet, nem bírálat. Putyin legalább valamiféle demokratikust hajazó módon került Oroszország élére. De ki a csuda választotta Soros Györgyöt az általa elfoglalni kívánt pozícióra?
   (Nem szeretem Putyint, és nem kívánom, hogy az oroszok megszállják Magyarországot! )

   Emlékszünk még talán olyasmire is, hogy az Amerikai Egyesült Államok nagykövete utasításokat ad a magyar kormánynak, amikor a sajtóban véleményezi az ország dolgait. Amikor "véletlenül" kiszivárogtatnak egy listát a korrupcióval gyanusítható kormányközeli személyekről, és semmiféle kérésre, követelésre nem szolgáltatnak bizonyítékot, csak a listát lehet ismerni. Persze, ha az USA csinálja, az más.
   (Nem szeretem Putyint, és nem kívánom, hogy az oroszok megszállják Magyarországot! )
   Utoljára módosítva: 2017 Január 9
   pitti és Soproni Ede kedveli ezt.
  3. setni
   setni
   Így van MÁS.
   Elég ránézni az USA-ra pár száz év alatt hova jutottak. Nézz rá az Oroszokra ...
  4. cdurmol
   cdurmol
   Ha Mammon mindenhatóságának szemüvegét levetjük, meg fogunk lepődni. Nem a Pénz felkent papjaira gondolok, hanem az olyan emberekre, mint te, meg a szomszédod, meg én.
   Nem látom át, mitől van több joga Amerikának a sehol máshol nem működő szisztémáját exportálni, mint bármelyik másik államnak.
   Utoljára módosítva: 2017 Január 9
  5. tornando
   tornando
   "ocsmánypocsékfujjdeelítélendő" Sorosod ugyan milyen súllyal direkt, vagy hatékonyan a "zsebében levő liberális médiával befolyásolja Európa sorsát". Nem értékeled te ezt túl?
   Hol van itt Magyarországon olyan média súly ami bármit is befolyásolna?
   Szemben az Orbáni médiával
   Ez médiasúly más európai országokban mikét áll fen?
   Még ha a mondod: ""zsebében levő liberális médiával "annyira befolyásol, USA-ban a választások mégse úgy történtek. A végeredményét tekintve !
   Nem értékeled te ezt túl?

   Nem pont attól van itt sokaknak sátánérzete mert az"ocsmánypocsékfujjdeelítélendő" éppe nem Putyin ellen megy hanem ellenkezőleg.
   Az amerikai választást befolyásolását Putyin kapcsán kérdőjelezed.És kérdőjelezed,fordítva is.
   Ezt a távolságtartást jól teszed, tedd a többi hírrel is.
   Utoljára módosítva: 2017 Január 11

Megosztás