befőzőautomata

jpilisi témája a 'Eszem-íszom' fórumban , 2015 Szeptember 20.

 1. jpilisi

  jpilisi Állandó Tag

  Befőzőautomatát kaptam ajándékba barátaimtól, és készéáteleket szeretnék eltenni későbbre, mivel a fagyasztüómba mindig kevés a hely. Ehhez szeretnék ötleteket, recepteket!
  Köszönöm!
   

  Csatolt fájlok:

  Georgina Bojana kedveli ezt.
 2. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Kedves Jpilisi!
  Egyre elterjedtebb konyhai segítő eszköz a befőző automata. Hatalmas ajándék, mert valóban megkönnyíti számodra a befőzést. Normál befőzési technikákkal is működik, nem gondolom, hogy másként, másképp kellene eltenni a meggy dzsemet, vagy a sárgabarack lekvárt. Csak az arányokra kell vigyázni, át kell számolni mennyi az automata mérete, befogadó tere és mennyi gyümölcs fér(het)ne bele, s ahhoz mennyi cukrot kell tenni,vagy éppen cukor nélkül? Nem hiszem, hogy dzsemfix-et kellene használni ebben az esetben, hiszen az arra való, hogy felrottyantsuk a gyümölcsöt a cukorral és máris, ha belekeverjük, megköti a gyümölcsnek a levét+a cukrot. Vannak, akik ellenzik, sőt nem szeretik ezt a gyors megoldást.
  Okos, praktikus és jó megoldásnak tartom az automata alkalmazását.

  [​IMG]
   
  jpilisi kedveli ezt.
 3. jpilisi

  jpilisi Állandó Tag

  Köszönöm ! Megpróbálom a normál befőzési szokásaimat megtartani, félig, félig pedig az automata előnyeit teszem hozzá..... maj meglátjuk a felhasználás időszakában, mennyire sikerült.....
  Szép napot!
   
 4. Angica69

  Angica69 Állandó Tag

  Szia!
  Én is ajándékba kaptam egy befőzőautomatát. Neked milyen tapasztalataid vannak?
   
 5. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

Megosztás