Belehalt az ördögűzésbe egy apáca

Sz.Szonja témája a 'Innen - onnan érdekeségek' fórumban , 2005 Június 20.

 1. baloghkati

  baloghkati Állandó Tag

  http://www.youtube.com/watch?v=Q4f_UNMNONA

  Diogenes!

  Kérlek nézd végig ezt a videót!
  Ilyen is van.
   
 2. Diogenes-44

  Diogenes-44 Kitiltott (BANned)

  -------------------------------------------

  Baloghkati!

  Megnéztem! Megnéztem és megerősített minden olyan dologban amit itt nektek mondtam.

  - Isten nem lehet jó, mert hagyta, hogy ennek a fiatalembernek így alakuljon az élete.
  - Ez a fiatalember a példa rá, hogy ha az ember akaraterővel bír, önmaga fogja megtalálni a kiutat sanyarú élethelyzetéből. Isten, ha akart volna, segíthetett volna rajta eddig. Nem tette. Az ember jobb, erősebb mint Isten!

  Láttam egy felvételt a Duna TV-n, ahol egy Moldvai falut letarolt az árvíz. Egy néni megmenekült, de a mellette lévő házban, amely teljesen összedőlt, szörnyethalt a lánya és annak egyesztendős fia. A néni szétmorzsolt egy könnycseppet a lányáért és a halott unokájáért és mosolyogva azt mondta: Lám, csak jó az én istenem, mert a nagy pusztítás után is megőrizte nekem a teremtő a macskámat" és üdvözült mosollyal keresztet vetett.
  Te ezt bizonyára úgy értékeled, ahogy a néni. Én viszont úgy, hogy ha lenne Isten, akkor ezt a mészárlást ő követte el. Ha az emberben a "hit" nevű kór odáig terjed, hogy a macskája megmentése és a gyermeke, unokája megölése között párhuzamot képes vonni, és ebből a macska kerül ki győztesen, akkor ott valami hibádzik. Valamit végleg eldeformált a hit. Ugyanolyan ez a fajta fanatizmus, mint az istenükért gyilkolni is képes elmeháborodottak gondolkodása.
  Miért kapcsol ki a hívők esetében a realitásérzék? Ezt a pszichológia is kutatja, de a megoldásra még várni kell. Dawkins szerint ez betegség, amelyről már beszéltem.
  A filmen szereplő férfi esetében Isten még most is tehetne valamit. Ha erről látsz egy filmet, azt is oszd meg velünk, kérlek!
  Ha Isten jó és mindenható, ezt a fiút újra egészségessé teszi. Ha ez így lesz, újra kérdezz rá, hogy van-e isten. Addig azonban ...
   
 3. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  Na ez így logikailag megint nem értelmes, paradoxon. Ezzel az ateizmus a saját létezését is elveti hiszen nincs mit tagadnia, szóval összességében ez a megfogalmazás teljesen értelmetlen.
  A kreacionistákat kihagyhatjuk a témából mert ők teljesen Szofisták azaz tisztában vannak vele hogy hülyeséget beszélnek, de ettől függetlenül bizonygatják a poén kedvéért.

  Ez érthető, nevezhetnénk őket akár materialistának is, de ez még mindig nem kielégítő válasz hiszen egy materialistának is el kell ismernie hogy közel sem tudunk minden az anyagról.
  Tovább megyek. Szerintem a szellemi síknak komoly kapcsolata, kölcsönhatása van a anyaggal. A kettőnek egyáltalán nem kell kizárnia egymás létezését, sőt csak ezeknek a fogalmaknak az összessége formálhatja azt a világot amiben élünk.

  Itt kezdődik a probléma, és ezért mondtam, hogy teljes egészében ugyan azt művelik az ateisták mint a fanatikus hívők. Elzárják magukat minden ellentétes véleménytől és már a beszélgetés megkezdése előtt lefixálják hogy bármit is mond a szemben álló fél, nem lehet igaza.

  Szerintem mások igazságtalansága nem jogosít fel minket arra hogy szintén igazságtalanságokat kövessünk el másokon. Ez ismét egy paradoxon.

  Meg kell hogy valljam én sem hiszek a bibliai istenben, ugyanakkor azt mindenképpen le kell hogy szögezzem, hogy nem zárhatom ki a létezését, sem bírálhatom azokat akik hisznek benne.
  A Vatikán és a biblia tanításait én személy szerint teljesen elvetem mert komolytalanok és paradoxak. A biblia szó szerint széjjel lett nyiszálva 2000 év alatt hogy hatalmat és befolyást szerezhessen az egyház, amit még a legjobb szándékkal sem mondható el, hogy jóságra és egyenlőségre használt volna fel.
  Gyakorlatilag végig a könyv tanításai ellen cselekedtek azok akik arra hivatottak, hogy terjesszék.

  Ez egy elvont dolog hiszen isten fogalma nem tisztázott.
  Számomra például isten a Gaea tézis egyik formája, lévén ezt tartom a leglogikusabbnak az rendelkezésemre álló információk összességéből. Valószínűtlenek tartom hogy a teremtő bármikor is rendelkezett volna ego-val és ez miatt nem is személy vagy öntudatos lény.

  A rossz fogalma megint megér egy misét.
  Maga a rossz nem egy létező dolog, sokkal inkább annak az ellenkezője, nem létezést takar. Épp olyan ez mint a sötétség. Maga a sötétség szó nem jelent mást mint azt hogy nincs fény, ahogy a rossz azt jelenti hogy nincs jóság.
  Fény és sötétség, jó és rossz együtt nem létezik, mert az tagadást és igenlést egyszerre jelent.

  A katolicizmusról és a kereszténységről nem tudok ellent mondani neked semmiben, tulajdonképpen pont ők viselkedtek úgy mint az anti-krisztus, felhasználva a tanításokat arra hogy büntetés nélkül tehessenek bármit a világban amit csak akarnak. Én nem támogatok egy ilyen gyülekezetet semmiben még akor sem ha nem zárhatom ki hogy vannak közöttük akik komolyan vették a tanításokat és tényleg arra tették fel az életüket hogy másokat tanítsanak, segítsenek.
   
 4. Gyongyi54

  Gyongyi54 Állandó Tag

   
 5. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  :mrgreen::mrgreen::mrgreen: Jaj majd belerándult az oldalam akkorát mulattam! (Ő persze nem tudja, hogy Chewbacca nem is él az Endoron, de csak mondja...) Köszi! kiss
   
 6. Arima3

  Arima3 Állandó Tag

  pedig így történt. Ugyebár előbb megteremtette a férfit......Aztán támadt egy jobb ötlete.
  Neki se sikerülhet <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com[​IMG]minden </st1:City>elsőre. (tudom, Te mindig Isten tökéletességet kéred számon) Pedig ő ezzel csak feltalálta a béta-verziót. :D:D

  <O:p></O:p>  Nincsenek tények csak interpretációk
  <O:p></O:p>
  (Nietzsche...azt hiszem)


  Szóval én is többé-kevésbé folyamatosan olvastam ezt a topikot, és az a véleményem, hogy kár érte, mert lehetett volna egy jó kis vitatopik, de nem az lett. többen leírták már, hogy Diogenes-44 a vita tulajdonképpeni elindítója nem is akar igazán eszmét cserélni a témáról, csak a magáét fújja, el sem olvassa a hozzászólásokat, elhamarkodott következtetéseket von le, ex katedra. Aki csak egy kicsit is más véleményen van, az természetesen hívő és ostoba, meg még sok minden más. Őszintén csodálom FagyisSzent, SiriusB, b.p. meg még néhány társunk türelmét. Rengeteg okos hozzászólás elhangzott, D-44-ről azonban lepereg minden. Az a helyzet, hogy már egy ideje kezd unalmassá válni, de láthatóan Diogenes-44 élvezi, hogy foglalkoznak vele. Szinte hallom is a kiáltását, hogy Foglalkozzatok velem, foglalkozzatok velem!!!!. És jó ideje nincs is másról szó, csak Diogenes-44 világnézetéről.
  Hogy érdemben is hozzászóljak, azt gondolom, hogy Isten létére egyedül az ateisták keresnek folyvást bizonyítékot. Vallásos embereknek ez eszükbe sem jut. Egyébként meg szerintem ha lenne rá bizonyíték, ezzel a HIT lényege veszne el.
  Valamint a keresztények agresszivitását is gyakran emlegeti Diogenes-44. Én magam nem járok templomba, egy -. de kettő biztosan elég lenne rá- kezemen meg tudnám számolni ezeket az alkalmakat, de gyakran látok onnan embereket kijönni az istentisztelet után. (A szomszédunkban van az evangélikus templom) Valahogy nem veszem észre rajtuk az agresszivitást, amit ott kellene tapasztalniuk, vagy amit ott plántálnak beléjük ill. onnan hoznák magukkal. .
   
 7. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  Ez igy igaz!


  Ezt nem tudom neked megerősiteni, mert nem egy kedves hivő barátom igenis elindult az istenbizonyitékok követelése irányába. Ők nem alapállásból, divatból, heccből stb. voltak ateisták, hanem érzelmi életüket ért traumák (szerelmi csalódás, szeretett személy elvesztése) taszitották őket a kétségbeesés felé, ami megkérdőjeleztetett velük mindent, amit addig hittek. Akár Istent is. Viszont megfigyelhetően, ahogy a problémák feloldódtak lelkükben, úgy múltak el általában kételyeik is.

  Legalábbis a hit egyik alapkritériuma, hogy egy a logikával meg nem közelithető létezőt (Isten, transzcendencia) képes tényként elfogadni ez ember.

  Hiába is van ez igy; a propaganda gépezete ha egyszer beindul, mint a nehéz kő, ki tudja hol áll meg! A tények borzasztó kevéssé befolyásolják.

  Amúgy furcsállom, hogy ez az u.n. agressziv jelző miért kötelezően csak a kereszténységre akasztódik rá? Aki egy picit is nem csukott szemmel jár a világban, pontosan látja, mennyire fals ez a propaganda. De hiába, ez a vonal, amit nyomnak. Talán részben azért mert az agressziv hivő keresztény nem lő vissza, nem robbantja föl magát zsúfolt piactéren, nem irtat ki 5 millió ukránt, 1 millió örményt, stb.

  A propaganda politikai funkciója kapcsán érdemes megismerkedni Noam Chomsky idevágó könyveivel:

  • Necessary illusions
  • Manufacturing consent: The political economy of the mass media
  Ezek biztosan magyarul is hozzáférhetők.
   
 8. pitti

  pitti Állandó Tag

  Draga Arima, Ezt en egy komoly problemanak latom. Eszukbe kellene jutni. A hit egy nagyon ketelu es veszelyes dolog tud lenni mint lathattuk a tortenelem soran. Foleg a vak hit. Persze most hogy belegondolok...letezhet mas hit is mint vak?
  A hit az amit valaki mas mond es mi elhisszuk feltetel nelkul. Rendjen van ez igy?
  So be it. Vesszen el. Veszelyes dolog. Nem lenne jobb ha a hivok is elkezdenek keresni a bizonyitekot es tudas, tajekozottsag alapjan lennenek vallasosak? A bizonyitek itt van korulottunk, vegyuk a faradtsagot felismerni. Sajnos a legtobb embernek kenyelmesebb hinni mint megszerezni a tudast, kibanyaszni az evidenciat es levonni a konkluziot...
  Nem vedem a Diogeneszt de o nem a keresztenyek agresszivitasarol beszelt hanem a kereszteny egyhaz (es mas vallasos szervezetek) altal elkovetett gonosztettekrol evszazadokon at, amivel 100%-ban egyetertek vele.

  En ateistabol lettem "hivo" (marha rossz kifejezes, de most nem tudok jobbat) ugy hogy elkezdtem evidenciat keresni es talaltam. Viszont sohasem leszek vallasos. A teremto (Istvan) nem koveteli meg a vallast vagy a hitet.
   
 9. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  Ez egy remek gondolat menet, engem is foglakoztatott egy időben.
  Azt hiszem az időtájt amikor az élet leértékelődését és a tudást fejtegettem. Milyen csodálatos is a tudás. Ma elmegy a gyerek iskolába és arról tanul, hogy egy virág nem szép hanem az a növény (mint biológiai organizmus) nemi szerve.
  Megtudhatja hogy nincs szél csak nyomás kiegyenlítődés a hőmérséklet változások miatt.
  Megtudhatja, hogy nem létezik a szivárvány sem, mert az csak egy optikai illúzió, a fény megtörése a távoli eső cseppeken.
  Megtudhatja, hogy a neves költőink milyen viszonyban álltak a barátnőikkel és hosszasan fejtegetheti, hogy ki miért és milyen szerelmes leveleket írogatott.
  Megtudhatja például azt is hogy a víz 100 fokon forr, a képlete h2o, és hogy milyen kötés áll fenn a molekulái között.
  Megtanulhatja a saját szervei számát és működését, számra megmondhatja mennyi csont van a testében, még az előtt hogy egyáltalán arra ráébredne, hogy ki is ő valójában.
  Megtudhat még milliárd és millió dolgot ami csak arra jó, hogy tudatosítsa benne, hogy az egész pótolható, szétszedhető, értéktelen, becsület nélküli.

  És akkor azon csodálkozunk hogy hova tart a világ? Azt nézegetjük hogy röpke 50 év alatt egyre őrültebbek lesznek az új generációk? És mindezek után még azt is kijelentjük, hogy a hit veszélyes?
  A materializmus épp annyi veszélyt rejt mint a vallási fanatizmus, csak a mai korban nem fanatikusnak nevelik az embereket hanem lelkileg halottnak. Meg is lehet nézni mennyire stabil embereket gyártottak a csodálatos iskolák, ahova már olyan biztonsági rendszereket kell hogy beszereljenek hogy egy bank is megirigyelné, csak azért hogy a hitet még csak távolról sem ismerő materialista palánták ne lőjék halomra egymást.
  Támogatom ezt az ötletet. Kíváncsi lennék egy olyan világra ahol nincs szellemi értéke semminek, bár kétlem hogy a nem veszélyes kategóriába esne.
   
 10. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Azért azt is tedd hozzá, hogy MOST! Most nem a kereszténység teszi ezt azokkal, akik nem keresztények, ők már túl vannak ezen...

  Nekem a HIT fogalmának ez a megközelítése soha nem volt szimpatikus, mert ez nagyon megkönnyítette mindig az egyházak helyzetét. Amikor bármi kétely felmerült egyik-másik bárányában, nem nagyon kellett törni a fejét magyarázaton, elég volt kimondani ezt a bűvös szót.

  Azon kívül nem is gondolom azt, hogy egy istenben hívő emberben nem merülhetnek fel kételyek. :D
   
 11. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Nem tudom van-e megoldása ennek a problémának, amit Pittivel feszegettek. Mindenesetre az emberiségnek nem sikerült megtalálni a megoldást és ezért súlyos árat fog fizetni.

  Rudolf Steinernek volt elképzelése arról, hogy mire és hogyan kellene tanítani a gyermekeinket 7 éves kor után (addig semmire sem, csak hagyni élni és örülni annak, hogy létezik és körülvenni sok-sok szeretettel).

  Azt hiszem ma érti meg az emberiség mit üzent neki valaki a nagyon távoli múltból, amikor kitalálta a történetet az almáról és a kígyóról. :wink:
   
 12. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  Az "emberiség" még soha semmire nem talált megoldást. Egyének igen, de az emberi faj egésze pozitív dolgot nem tud felmutatni azon kívül hogy szétverte egy teljes bolygó ökoszisztémáját és a vírusos megbetegedéssel hasonlatos módon teszi tönkre a környezetét, már amennyire ez pozitív.
   
 13. Arima3

  Arima3 Állandó Tag

  De igen, ő a keresztények agressszivitásáról is beszélt, pl. amikor úgy vélte, hogy egy keresztény ember kitörölte az ő hozzászólását teljesen alaptalanul. Mikor kiderült, nem így volt, eszébe sem jutott ezért elnézést kérni. Nem azért mert tévedett, hanem azért mert elhamarkodott következtetést is vont le a tévedéséből.
   
 14. Arima3

  Arima3 Állandó Tag

  Ez kétségtelen, de ez nem a vallásos emberek hibája volt.
   
 15. Diogenes-44

  Diogenes-44 Kitiltott (BANned)

  Nos, Arima, igazad lehet. Ha ateisták nem lennének, milyen szép lenne a ti világotok. Ki kell hát iktatni a kényelmetlen kérdéseket feltevő Diogenest.
  Oké! Már nincs Diogenes, de vannak még hitetlenek. Nosza, iktassuk ki őket is.
  Nincsenek hitetlenek, de vannak akik nem Istenben hisznek. Ugorjunk nekik és iktassuk ki őket is.
  Már mindenki Istenben hisz. Egyre szebb a világ. Igen ám, de vannak akik másként hisznek. Itt vannak a szekták. Iktassuk ki őket is.
  Oké, már szekták sincsenek, de vannak még olyanok akik nem értenek egyet a katolicizmussal: Ki a reformátusokkal, Lutheránusokkal, Evangélikusokkal, Nazarénusokkal, bárkivel, aki nem hajt főt a Vatikán előtt.
  Jó, mostmár csak katolikusok élnek a Földön. Közöttük is vannak másként gondolkodók, akik elvetik a tradíciókat. Végezzünk velük is.

  Hoppá! Most veszem észre, hogy végigvettem a katolicizmus egész történetét...

  Szóval így nem vagytok ti agresszívek, ugye? A katolicizmus eddig legnagyobb harcait nem az ateisták, hanem más hívők ellen viselte és őket mészárolta le.
  Az amerikai indiánoknak, az afrikai benszülötteknek voltak saját isteneik. Ezekkel az istenekkel együtt a katolicizmus eltüntette az ősi kultúrákat is. A "szent föld" (micsoda baromság) arabjai szintén élni akartak, saját hitüket védték. A katolicizmus ott is pusztított, és még sorolhatnám...
  A holocaust zsidó áldozatai XII. Pius és bűnbandája áldozatai is egyben.
  A hugenották, Luther, vagy Kálvin követői is emlékezetükben őrzik még hogy a katolicizmus mit művelt velük.
  Persze, a keresztény nem erőszakos. Nem bozony. A német ember sem volt az, mégis mit tettek a világgal 1940 és 45 között.
  A sáska igen csak békés élőlény, de ha a sáskajárásra gondolsz, már nem így találod.
  "A hívők békéről és szeretetről beszélnek aztán felgyújtják egymás templomait." - mondta az egyik tanárom.
  Láttad azt a jelenetet pár hete, ahol az ortodox keresztények és a görögkatolikus szerzetesek egymást verték székekkel, hogy ki imádkozhat a Születés Templomában? Nos, erről beszélek. Vagy arról, ami ezzel a bizonyos keresztre feszített apácával, vagy a pedofil papok áldozataival történik nap mint nap.
   
 16. Arima3

  Arima3 Állandó Tag

  Szerintem Te megint csak nem tudod miről beszélsz. Még mindig nem ejtettem egyetlen szót sem a hitemről, a vallásosságomról, az istenemről. Milyen jogon jössz hát nekem a "ti világotok", "Szóval így nem vagytok ti agresszívek, ugye? " dolgokkal?? fogalmad nincs milyen az én világom. Egyszer már mondtam, olyan vagy, mint akinek csak egy kalapácsa van....
   
 17. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Kedves Diogenes! Esküszöm nem vagyok agresszív!!! Amikor a lakásban egy pókot találok, egy papir zsebkendővel megfogom és kiviszem. Már nem merek lassan kimenni az utcára mert a kóborkutyák csapatosan járnak utánam egy kis nasiért és már öt macskát befogadtam...:mrgreen:

  Pedig katolikus vagyok.

  (Őszintén megvallom, hogy a szúnyogoknak nem kegyelmezek...:p)
   
 18. Diogenes-44

  Diogenes-44 Kitiltott (BANned)

  Arima! Bizonyára igazad van és én olyan vagyok amilyennek te látsz. Ugyan te ugrottál nekem első hozzászólásodban, de nyilván én vagyok a hibás, mert válaszolni merészeltem és nem úgy, ahogy te elvártad volna.
  Semmi baj, gondolj és írj azt amit akarsz. Ez itt a szabad vélemények hona.
  Bocsáss meg, ha sért, hogy hívőnek gondoltalak. Örülök, ha a te világod nem a fellegek között, hanem a Földön van. Hozzászólásodból úgy tünt, hogy Istenben hiszel, a keresztények közösségébe tartozol. Nem gondoltam, hogy tiltakozni fogsz ez ellen, de örülök neki. Akkor tehát melyiket vállalod fel a három közül?

  1. Keresztény vagy és akkor illik rád amit mondtam.
  2. Nem keresztény vagy, hanem más természetfelettiben hiszel. Akkor is illik rád.
  3. Nem hiszel a mesében (Isten és társai). Ez esetben tévedtem.
   
 19. Diogenes-44

  Diogenes-44 Kitiltott (BANned)

  Kedves SiriusB!

  Akkor te a szelíd katolikusok igen szűk csoportjába tartozol, de azért én a szomszédaid helyében óvatos lennék. :p :p
  Ha a kutyák és macskák életét segíted, egyszer még a Vatikán szentté fog avatni és bizonyára engem kér fel a volt Hitlerjugend (Benedek papa) a felavatási beszéd megtartására. A pókok is támogatják majd a szentté avatásodat, ám a szúnyogok protestálni fognak. Te leszel Szt. Sirius! :p :p :p

  Szerintem egyszerre tarthatnák a te avatásodat az én máglyára küldésemmel. Elvégre válság van, takarékoskodni kell. :D :p
   
 20. pitti

  pitti Állandó Tag

  Szasz Aer..(ne haraguggy ha nem irom ki az egesz nevet, nem udvariatlansagnak szanom)
  Egyetertek azzal amit mondasz de a kovetkeztetes nem igazan helytallo.
  En is materialista palanta voltam es megse lottem halomra senkit. :cool:
   

Megosztás