Belehalt az ördögűzésbe egy apáca

Sz.Szonja témája a 'Innen - onnan érdekeségek' fórumban , 2005 Június 20.

 1. Diogenes-44

  Diogenes-44 Kitiltott (BANned)

  Nos, tartalmi kifogásokat elfogadok ha valaki meg is indokolja. Hogy míves-e, azt nem tudom, de hogy valós, azt garantálom.
   
 2. Lady Freya

  Lady Freya Vendég

  Örülök elfogulatlan, tárgyilagos, indulattól, gyűlölködéstől mentes hozzászólásaidnak, Diogenes-44.

  Ha már felhozol egy témát, ugyan tedd meg pontoabban...
  A hullazsinatról itt lehet bővebben olvasni.

  Itt halál utáni ítéletekről van szó.
  A pontosság és a látókör szélesítése kedvéért.


  Remélem, porontyaid nevelésénél is messzemenőkig alkalmazod a humanizmustól áthatott, megfontolt, tárgyilagos, pontos stílusodat...
   
 3. w1965

  w1965 Vendég

  "A kreativitás, a tudat sohasem lineáris. Minden életben magad választod és magad teremted meg a díszletet, a környezetet; ebben az életben is te választottad ki a szüleidet, az összes gyerekkori élményedet. Te írtad a darabot.A hétköznapi, tudatos Én, mint egy igazi szórakozott professzor, elfelejti ezt az
  egészet, úgyhogy amikor a cselekményben tragédia, nehézség vagy kihívás következik, a tudatos Én azonnal keres valamit vagy valakit, akire átháríthatja a felelősséget. Miközben olvasod a könyvet, nézz körül időnként a szobában, ahol ülsz. Székek, asztalok, mennyezet, padló – mindez olyan valóságosnak, szilárdnak tűnhet; mármár állandónak. Te ezzel szemben nagyon is védtelennek és kiszolgáltatottnak érezheted magad, így, a
  születés és a pusztulás közötti pillanatokban. Ha belegondolsz, talán még irigykedsz is, amikor elképzeled: a fizikai világ létezni fog sokkal azután is, hogy te már nem leszel."
   
 4. Diogenes-44

  Diogenes-44 Kitiltott (BANned)

  Gyűlölködés? Mire gondolsz?
  Egyébként kicsit betegesnek tartom, hogy női nickkel jelensz meg a fórumon, holott nő nem lehetsz, mert az nem nevez gyermekeket porontynak. Porontyai a békéknak vannak.
  A te családodban bizonyára így szoktak beszélni, de azt nem illik egy nyilvános fórumon kiteregetni. Tehát vagy beteg vagy, vagy egy perverz férfi, esetleg egy apáca, akinek nincs gyermeke, mert istennel kötött jegyességet. :p
  A lányom tanítónő, a fiam informatikus.
  A huimanizmust pedig ne rajtam kérd számon, hanem azokon akik a katolicizmust a világ leggyalázatosabb vallásává tették és meggyalázták a jézusi humanista eszméket.
   
 5. mjsztalent

  mjsztalent Állandó Tag

  Indul a mandula!
   
 6. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  “Az első korty a tudomány poharából ateistává tesz.
  A pohár alján pedig ott van az Isten!”
  (Isaac Newton)

  “Az asztronómia (csillagászat) művelése: olvasás Isten gondolataiban.”
  (Johannes Kepler)

  <table width="98%" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0"><tbody><tr><td colspan="3" class="csakidezet" align="center">A papok azt mondták régen, hogy a hit hegyeket mozgat, és senki nem hitt nekik. Ma a tudósok azt mondják el tudják simítani a hegyeket, és mindenki elhiszi.</td></tr><tr><td align="left"> </td><td class="idezet" align="center">Joseph Campbell</td></tr></tbody></table>
  <table width="98%" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0"><tbody><tr><td colspan="3" class="csakidezet" align="center">A tudomány kutat; a vallás értelmez. A tudomány tudást ad, ami hatalom; a vallás bölcsességet ad, ami irányítás. A tudomány főleg a tényekkel foglalkozik; a vallás főleg az értékekkel foglalkozik. A kettő nem egymás riválisai, hanem egymás kiegészítői.</td></tr><tr><td align="left"> </td><td class="idezet" align="center">Martin Luther King</td></tr></tbody></table>
  <table width="98%" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0"><tbody><tr><td colspan="3" class="csakidezet" align="center">A vallás nem egyéb, mint a korlátolt emberi elmék olyasmivel való elfogadása, ami felfoghatatlan számunkra.</td></tr><tr><td align="left"> </td><td class="idezet" align="center">Jean Meslier</td></tr></tbody></table>
  Idézetek minden témára és elképzelésre léteznek, mint ahogy bőven éltek már és élni fognak emberek akik hasonló véleményen vannak veled. Épp ezért csak annyi nyomatékot adnak a mondanivalódnak mint a szomszéd asszony személyes véleménye.
  (Aerensiniac)

  [​IMG]
   
 7. mjsztalent

  mjsztalent Állandó Tag

  :656::656::656:
   
 8. mjsztalent

  mjsztalent Állandó Tag

  nincs saját véleményem ezért a másokét szajkózom,....
  Voltaire
   
 9. Diogenes-44

  Diogenes-44 Kitiltott (BANned)

  w1965!
  Érdekes gondolat. Ha mindenki maga teremti a saját világát (nem csupán a tudati, hanem az empirikus világot is), akkor senki sem létezik valójában, csak az egyén agyában? Akkor ez egy mátrixvilág. Agyak vagyunk egy tartályban? Hilary P. írt erről egy jó anyagot, de még az is továbbgondolásra érdemes és sajnos az sem old meg semmit, ugyanúgy mint valamiféle isten-mítosz.
  Ha ugyanis agyak lennénk egy tartályban és csak mi gondolnánk el a világot, akkor is léteznie kellene egy világnak, ahol a tartályok és az agyak elhelyezkednek, sőt a tartályok elkészítéséhez akarat is kellene, ami pedig akarót, sőt cselekvőt is feltételez.
  Az lehet, hogy egyetlen agy van, ami elgondolja a világot, agyakkal és tartályokkal, bár akkor ezekre sincs szükség, elég csak az egyetlen agy. Azonban ahhoz is kell léteznie egy világnak, ahol az az egyetlen, mindent elgondoló agy létezik, ez pedig szükségképpen ANYAG.

  "A kreativitás, a tudat sohasem lineáris. Minden életben magad választod és magad teremted meg a díszletet, a környezetet; ebben az életben is te választottad ki a szüleidet, az összes gyerekkori élményedet. Te írtad a darabot."

  Mindenesetre ennek a gondolatnak sok értelmezése van és ezért jól el lehet rajta tornáztatni az elmét. ;)
   
 10. Lady Freya

  Lady Freya Vendég

  Bevallom, nem feltételeztem, hogy a te szóhasználatod éppen téged sért...
  Számonkérés? Hol? Reményemet fejeztem ki... Másként értelmezted? A hiba akkor a te készülékedben van...
   
 11. Diogenes-44

  Diogenes-44 Kitiltott (BANned)

  Mjsztalent! Ugye ezt azoknak mondod, akik - mint te is - az egyház évezredes, számtalanszor megcáfolt sületlenségeit szajkózzák. Ez esetben igazad van.

  Én sosem rejtettem véka alá a véleményemet, az álláspontomat ezen a fórumon és az életben sem.
  Voltaire sem az a fajta ember volt, aki mások mőgé bújt volna, vagy a papok reverendája alatt keresett volna menedéket, mint itt néhányan.

  Az idézetek nem jelentik azt, hogy mások véleményét valljuk, hanem csak annyit, hogy mások is gondolkodnak, gondolkodtak hasonlóképpen. Az ateizmus ilyen szempontból sok előfutárral dicsekedhet, akik közül sokan a máglyán végezték, de volt aki túlélte az egyház tudományellenességét.
  Akkor neked álljon itt egy Petőfi idézet, amit már egyszer leírtam, de most megteszem ismét:
  "Ahol a pap megszólal, az igazság megfeszíttetik."
   
 12. Diogenes-44

  Diogenes-44 Kitiltott (BANned)

  Freya úr!

  Ebben az esetben a "poronty" arra utalt, hogy az ács sajátjaként nevelte azt a gyermeket, aki egy harmadik személytől született egy házasságtörő kapcsolat sarjaként. Lehet, hogy a szóhasználat nem volt pontos, de nem akartam azt a szót használni, amivel a köznyelv illeti az ilyen gyermeket, azt pedig pláne nem, amivel az anyát illetik. Azt hiszem, ez egy korrekt kompromisszum volt.
   
 13. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  [​IMG]
   
 14. Diogenes-44

  Diogenes-44 Kitiltott (BANned)

  "A"! Most árulsz el némi szellemességet ezzel a Diogenes ábrázolással. ;)
   
 15. Lady Freya

  Lady Freya Vendég

  Diogenes asszony!
  Nem volt korrekt kompromisszum. Megfontolatlanság és meggondolatlanság volt részedről, bárhogyan is próbálsz magyarázkodni. Figyelmeztetésnek szántam visszaidézését és pontosan úgy reagáltál, ahogyan számítottam. Sajátos módon nem örülök neki, ugyanis bebizonyítottad, hogy szándékosan és sértő szándékkal használtad a kifejezést.
  Nem vallást gyakorlóként is rossznéven veszem.

  "Mindig használj jóízű szavakat, hiszen soha nem tudhatod, mikor kell lenyelned őket."
   
 16. atapata

  atapata Kormányos Ritkán benéz Fórumvezető Kormányos

  Szinte látom, hamarosan eljö az idő ,amikor Aerensiniac és Diogenesz félrevonul a Pilisszenkereszt határában levő Pálos kolostos romjainál egy csendes tavaszi napon. Homlokukon az áhitat és a fenkölt tudományok csókjával belekezdenek egy humanista biblia megírásába. Semmi vita,csend, csak a toll perceg.
   
 17. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

 18. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  Figyeld meg hogyan fordította személyesre a a vitát, majd ugrott vissza eljátszva az ártatlant.
  Tud a csaj, vigyázz vele.
   
 19. Diogenes-44

  Diogenes-44 Kitiltott (BANned)

  Freya - ha nő lenne - igen komoly ellenfél lehetne.
  A "poronty" szó egy vitapartner gyermekére alkalmazva valóban sértő, de ha a "vallásos" neveltetés csak ennyit rontott volna az embereken, az még megbocsátható lenne. Ezért nem is érdekel.
  A nemi identitászavar pedig bizony gyakori kísérője a vallásos gondolkodásnak és itt most nem csak a sok homoszexuális papról és apácáról beszélek, mert náluk a ridegtartás miatt természetes is, hanem a vallási tabuk miatt kialakult szexuális aberrációkról is. A pápa szinte havonta kénytelen ezekért bocsánatot kérni a világ közvéleményétől.
   
 20. mjsztalent

  mjsztalent Állandó Tag

  Ez nem Voltaire idézet.:confused:
   

Megosztás