Belehalt az ördögűzésbe egy apáca

Sz.Szonja témája a 'Innen - onnan érdekeségek' fórumban , 2005 Június 20.

 1. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  Te Freya, ugye tudod hogy most megint lerántott, mert éppen az ő szavait írod vissza neki.

  A saját kijelentése volt hogy nincs egy adott valóság lévén mindenki máshogy értelmezi azt, ezek után most te próbálod bizonygatni neki, hogy ez így is van.
  Irigyellek benneteket gyerekek, hogy ennyi felesleges energiátok és türelmetek van. Komolyan
   
 2. elke

  elke Vendég

  Köszönöm háztetők kapcsán én is mosolygós szemre aszocciáltam de csak érzés szinten....én kedvelem a CH-s emóciós jeleket mert emóként veszem:oops:
  köszönöm a megerősítésed....  Nem tartozik a tárgyhoz....és csak bevillant....fogalmam sincs miért de ideírom Feldmár Andrástól olvastál már valamit?UUUU Mindegy csak ki kell írnom Feldmár András mindegy miért :oops:

  Ez jóóóó!!!!! köszi egyszer lehet alkalmazni fogom....

  Szia a zene 2 topikba feltöltöttem A föld álma című albumot Amin Sztankay István és Hernádi Judit csodálatos előadásában zenekísérettel mondja el a két verset többek között....
  Ez a kard szép....a gondolatom, hogy ölésre használták az én taníttatásom eredménye....de a kard önmagában számomra szép mégis.....
   
 3. elke

  elke Vendég

  Köszönöm, hogy ilyen megértően fogadod gyermekiességem....:oops: későn, lassan, netán sosem érő vagyok :lol:....de hiszek! Hiszek! Hiszek az emberekben!!!!!!!! :oops:
   
 4. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  A gyerekek jelző inkább azt a sok energiát célozta mint a kort...
   
 5. elke

  elke Vendég

  Természetesen....valamelyik nap én is írtam az energia gyüjtögetésről....:oops: csak közben mindig továbbgondolom....mondták már hogy káros az nekem....
  Na ne légy már mindig olyan komoly, légyszíves.... Kérlek....
  Vedd észre az örömöket! Örülj, hogy esik az eső....mert, ha nem örülsz attól még esik....:cool:
   
 6. Black wolf

  Black wolf Állandó Tag


  Nem hallottam róla, de most utánanéztem wikipedian, úgyhogy a következőlépcsőfok, hogy az elméletei után fogok nézni. ^^
   
 7. Lady Freya

  Lady Freya Vendég

  Köszönöm, megtaláltam és nekem is tetszik...

  Kard... hát igen... bár, ha azt nézzük, mi mindennel öltek már a történelem folyamán, valószínűleg kevés tárgyra tekinthetünk fenntartások nélkül...
   
 8. Lady Freya

  Lady Freya Vendég

  Egyszer van egy évben gyereknap... :)
  Kapott mindannyiunktól ma plusz energiafröccsöt, ha jól olvastam :)
   
 9. Diogenes-44

  Diogenes-44 Kitiltott (BANned)

  Bocsánat, de Mjsztalent-nek szóló válaszomat megismétlem.

  T. Mjsztalent!

  (Előzetesen két rövid gondolat: A zeitgeist-et még akkor megnéztem és meg is köszöntem. Érdekes gondolatmenet, majd ismét megnézem alaposabban. Mindenesetre mégegyszer köszönöm. Freya pedig sokszor nagyon durván beszél és agresszivitása vagy egy férfit, vagy egy durvalelkű nőt takar. Akár egyik, akár másik az igaz, nőként nem lehet kezelni. A nők inkább elsímítják a konfliktusokat. Persze az is lehet, hogy nekem volt eddig szerencsém és csak kedves nőket ismertem...

  A fő kérdésedre:

  Volt idő, amikor azon agyaltam, hogy milyen kellemetlen, ha egy közösségben egyedül maradok a véleményemmel. Aztán megértettem, hogy ennek semmi jelentősége, mégpedig több okból:
  1. Az igazság nem matematikai kérdés. Nem függ attól, hogy hányan hiszik el. Ha minden felfedező úgy gondolkodott volna, mint a többiek, még mindig barlangokban élne az emberiség. Ha Einstein, vagy Mengyelejev a "nyáj" ízlésének megfelelően vizsgálta volna a világot, nem lenne relativitás-elméletünk és nem lenne periódusos rendszerünk. Csak a másként gondolkodás vitte előre az emberiséget, a konzervativizmus semmit sem tett hozzá a tudományos gondolkodáshoz.

  2. Az emberek többsége szeret sablonokban gondolkodni. Az egyház pedig ezeknek a sablonoknak a gyártásában élen jár. Nem csoda hát, ha sokan vannak, akik a haladást valamiféle isten munkájának látják, pedig a tökéletes isten tökéletes teremtéséhez képest minden változásnak a tökéletlenedés irányába kell hatnia, különben nem lehet igaz a tökéletes teremtés. Ezt az egyszerű igazságot el tudja fedni a "hit" homálya sok embernél. Úgy tapasztalom azonban, hogy szerencsére egyre kevesebb megtéveszthető ember van.
  A vallási sablonok arra jók, hogy ne kelljen gondolkodni, mert ha isten kinyilatkoztatott valamit, akkor az úgy van. (Legalábbis a dogmatisták szerint.)
  Az ateizmusban és a materializmusban az a jó, hogy használhatod az eszedet, mert neked nem tilos a tudás fájáról enni. A hívő embernek ez tiltva van, mert kiűzetik a paradicsomból.

  3. Jobb egyedül maradni a SAJÁT véleményeddel, mint beállni a sorba csupán azért, hogy közösségben érezd magad. Az ateisták ritkán alkotnak közösséget (formális közösségeket), mert van például kerékpárosok klubja, de antikerékpáros klub nincs.
  Ha belegondolsz, itt már nagyon kevés olyan vitapartnerem van, aki ne tagadta volna meg vallását, csak azért, hogy védhesse a hitét. Az egyháztól elhatárolódtak, annak bűneit elutasították, a bibliát nem szó szerint betartandónak mondták (akkor hát hogyan?), bizonyos részeit mindig igaznak tartják, de amint rávilágítok az adott rész tarthatatlanságára, rögtön azt mondják, hogy más rész az igaz, stb... Szóval a hit - mivel erre találták ki - mindig kibújik a válaszok alól azzal, hogy a válasz istennél keresendő. Isten azonban csak nem akar megnyilatkozni egyetlen ügyben sem. A történelem során nem tette egyszer sem, nincs olyan jelenség, olyan történés, amelyet ne lehetne másként magyarázni, értelmezni, csak Istennel. Pedig hát ha nincs hatással a világra, akkor még az a kérdés sem érdekes, hogy van, vagy nincs, ugyanis ami nem tapasztalható sem önnön valójában, sem jelenségeiben, az az ember számára nincs. Ilyesmit pedig - többszöri kérésemre sem tudott felmutatni senki. Amikor ezt kérem, akkor jönnek a legdurvább sértések, ami az érvek hiányának velejárója, mint a házastársi vitában az ütések.

  Szóval ezekért és még sok más miatt nem zavar, ha egyedül maradok a véleményemmel, legalább is ebben a vallásvédelmező közösségben. Eredetileg ugye az volt a kérdésem, hogy egy hívő közösség hogyan gyilkolhat meg egy szerencsétlen lányt ilyen brutális módon úgy, hogy ezt segítő szándéknak látja. Miféle torzítást végez az emberi agyban a vallásos hit? Ebből fejlődött ki ez a vita, amely végül is eredményre vezetett, hiszen ha mélyen belegondolsz - megkaptam a választ az eredeti kérdésemre...

  Ja, és van még egy mondás, ami miatt nem zavar, hogy most még egyedül vagyok (legalábbis itt) a nézeteimmel:
  "Ha öt perccel előbb van igazad mint a többi embernek, akkor öt percig mindenki hülyének néz." Ez így van, de nem hiszem, hogy ettől másként kellene gondolkodnom.

  <!-- / message --><!-- sig -->
   
 10. w1965

  w1965 Vendég

  Az ősrobbanás valóban megtörtént de nem robbanás volt.Ez a szó emberek általi fizikai fogalomrendszerhez köthető.
  Ezek a tollba mondott anyagok a legújabb tudományos kutatások tárgyát képezik.

  "Azt mondom nektek, amit tudok, és nem sok minden van, amit nem tudok. Tudom, hogy segítséget kell nyújtani egymásnak, és hogy a tágulás, a növekedés segíti a létezést. - Mármost, bár ez önellentmondásnak tűnhet, van nemlétezés. Ez nem a semmi állapota, hanem egy olyan állapot, amikor a valószínűségek és a lehetőségek adottak ugyan, de el vannak zárva attól, hogy megnyilvánuljanak. - Abban, amit történelemnek neveztek, halványan, alig felidézhetően volt egy ilyen állapot. Ez a gyötrelem állapota volt, amikor a teremtés és a lét erői önmagukban már ismertek voltak, de létrehozásuk módja még nem. - Ez volt az a lecke, amelyet Minden Létezőnek meg kellett tanulnia. Ez a gyötrelem a teremtés őseredete, és tükröződései ma is láthatók. Seth azt a szót, hogy "Isten", takarékosan használja - többnyire olyankor, ha diákokhoz beszél, akik a teológiai fogalmakhoz szoktak hozzá. De általában így emlegeti: "Minden Létező", vagy "Elsődleges Energia-Gestaltok". - Ennek a szövegnek egy része szükségszerűen eltorzul, mert az idő fogalmai szerint kell elmagyaráznom, hogy megérthessétek. Tehát a kedvetekért valami leírhatatlanul távoli múltról fogok beszélni, amikor ezek a dolgok történtek. - Minden Létező őrzi az emlékeket abból az állapotból, és ez állandó gerjesztő erőként szolgál - a ti fogalmaitok szerint - a megújuló teremtés érdekében. Ennélfogva minden egyes Én őriz emlékeket abból az állapotból, hiszen Minden Létező részei. Ezért van az, hogy a tudat minden egyes elemi részecskéjében ott működik a hajtóerő a megmaradás, a változás, a fejlődés és a teremtés iránt. Nemcsak, hogy Minden Létező törekszik további létre mint elsődleges tudat-Gestalt: minden részében működik ez az eltökélt vágy. - Mégis maga a gyötrelem lett az eszköz, maga a gyötrelem volt az az erős ösztönző erő, hogy Minden Létező megismerje önmagában a létezést. - Ha - bár ez lehetetlen - Minden Létező megsemmisülne, csak a legapróbb részecskéje maradna fenn, Minden Létező akkor is folytatódna, mert a legkisebb részecskéjében is megvan a teljesség ismerete, tudása.
  Minden Létező így óvja Önmagát, így óv mindent, amit eddig teremtett és a szüntelen teremtést. - Amikor Minden Létezőről beszélek, értenetek kell az én helyemet Benne. Minden Létező nem ismer mást. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehetséges többet ismerni. Nem tudja, hogy létezik-e rajta kívül még ugyanolyan lelki Gestalt, mint amilyen Ő. Ha léteznek ilyenek, Ő ennek nincs tudatában. Állandóan keres. Tudja, hogy valami létezett az ő alapvető dilemmája előtt is, amikor még nem tudta megvalósítani Önmagát. - Elképzelhető tehát, hogy Minden Létező - a ti fogalmaitok szerint - oly régen vette kezdetét, hogy eredetét már elfelejtette: hogy egy másik Elsődlegesből bontakozott ki, amely - ismét a ti fogalmaitokat használva - régen továbbment a Maga útján. Vannak tehát kérdések, amelyekre nem felelhetek nektek, mert a rendszerben, amelyben létezünk, nincs meg rájuk a válasz. Annyit tudunk, hogy a mi Minden Létezőnk rendszerében a teremtés folytatódik, és a fejlődés sohasem áll meg. Következtethetünk rá, hogy más rendszerekben, amelyekről nem tudunk, ugyanez igaz. - A megnyilvánulás keresésének kínja jelenthette Minden Létező vajúdását, a szülési fájdalmakat. Képzeld most el, hogy benned van a világ összes remekműve, minden szobor és minden festmény, hogy valóságként ott lüktetnek benned, de nincs anyagod, nincs tudásod, hogy megvalósítsd mindezt, és gyötörne a vágy, hogy létrehozd őket. Ez neked mint festőnek [ez természetesen Robnak szólt] talán mikroszkopikusan kis méretekben érzékletessé teheti, mekkora kín és milyen hajtóerő működött.
  - Vágy, kívánság és várakozás uralkodik minden mozgáson, és ez az alapja minden valóságnak. Minden Létezőben tehát a teremtés kívánsága, vágya és várakozása minden más lét előtt létezett már. E vágyak és várakozások ereje, vitalitása a ti fogalmaitok szerint annyira tarthatatlanná vált, hogy Minden Létezőnek meg kellett találnia a megvalósítás módját. - Más szóval: Minden Létező a létnek egy bizonyos állapotában létezett, de azok nélkül az eszközök nélkül, amelyekkel létét kifejezhette volna. Ez volt a gyötrelem állapota, amelyről beszéltem. Mégis kétséges, hogy enélkül a koncentrált vágyakozás nélkül Minden Létező eléggé összpontosítani tudta volna összes energiáját ahhoz, hogy megteremtse a valóságokat, amelyek a valószínűség ideavilágában Őbenne voltak. - A gyötrelem és a teremtés kínja jelentette az Ő számára saját valóságosságát. Más szóval: az érzések mint belső élmények kellően bizonyították Minden Létező számára, hogy van. - Kezdetben, a ti fogalmaitok szerint minden valószínű valóság ködös álomként létezett Minden Létező tudatában. Később ezek a gomolygó "álmok" egyre részletesebbé és elevenebbé váltak. Az álmokat meg lehetett különböztetni egymástól, mígnem Minden Létező tudatos figyelme rájuk irányult. És kíváncsisága és vágyakozása folytán Minden Létező több figyelmet fordított álmaira. - Minden Létező ekkor tudatosan mind több és több részletet adott nekik, vágyott a sokféleségükre, és megszerette azokat, amelyek még nem különültek el Tőle. Tudatot és képzeletet adott a személyiségeknek, amikor még csak az Ő álmaiban léteztek. Ők is megtanulták, hogy valóságosak legyenek. - A lehetséges létezők rendelkeztek már tudattal a ti fogalmaitok szerint már kezdetben is, sőt minden kezdet előtt. Követelték, hogy kibocsáttassanak a létezésbe, és Minden Létező az Ő kimondhatatlan kegyelmében megkereste Önmagában ennek a módját. - Hatalmas képzeletével Minden Létező megértette a tudat kozmikus szaporodását, amely e keretek között nem mehetett végbe. Ahhoz, hogy ezeket a lehetőségeket világra segítse, valóságra volt szüksége. Minden Létező látta ekkor a lehetséges, tudatos egyének végtelen sokaságát, és előre látott minden lehetséges fejlődést, de mindezek Önmagán belül voltak bezárva, amíg meg nem találta az eszközöket. - Ez volt a ti fogalmaitok szerint az elsődleges kozmikus dilemma, amellyel Minden Létező mindaddig küzdött, amíg Minden, Ami Volt, tökéletesen be nem kapcsolódott, be nem burkolódott ebbe a kozmikus problémába. - Ha nem oldotta volna meg, Minden Létezőnek az önmagában örvénylő őrülettel kellett volna szembenéznie. Szó szerint értelmetlen valóság, egy elvadult világmindenség keletkezett volna. - A késztetés két forrásból eredt: a tudatos, de még csak lehetséges egyéni Ének felől, akik Isten álmában eleven létre ébredtek, és az Isten felől, aki arra vágyott, hogy szabadon bocsássa őket. - Másrészt viszont elmondható, hogy ez a késztetés csupán Isten részéről állt fenn, hiszen a teremtés az Ő álmában létezett, de az ilyen elsődleges piramis-Gestaltokban olyan óriási erő lakozik, hogy még álmaikban is van vitalitás és valóság. - Ez tehát a dilemmája minden elsődleges piramis-Gestaltnak: Ő teremti a valóságot. Minden egyes tudatban felismerte a benne rejlő óriási lehetőséget. És ekkor meglettek az eszközök. Fel kellett szabadítania álmából a teremtményeket és a lehetőségeket. - Ha ezt megteszi, valóságosságot ad nekik. Csakhogy ez együtt járt saját tudata egy részének elveszítésével, hiszen ebben a tudatrészben tartotta fogva őket. Minden Létezőnek engednie kellett. Saját teremtményeiként gondolt ugyan ezekre az egyénekre, közben mégis Önmaga részeiként tartotta őket, és megvonta tőlük a valóságosságot. - Ahhoz, hogy az egyéneket felszabadítsa, el kellett veszítenie Önmagának azt a részét, amely teremtette őket. Nem tudta már áttekinteni azt a számtalan valószínűséget, amely minden egyes tudatban felmerült. Szeretettel és vágyakozással elengedte Önmagának azt a részét, és a teremtmények szabadok lettek. A teremtés villanásában felrobbant a lelki energia.
  - Minden Létező tehát ebben a teremtő mozdulatban elveszítette Önmaga egy részét. Minden Létező szereti minden teremtményét, a legapróbbikat is, mert felismeri, mennyire drága és mennyire egyszeri minden egyes tudat, amelyet ilyen körülmények között, ekkora áron teremtett. Diadalmas és boldog minden egyes tudat fejlődése láttán, mert ez hozzátesz a diadalhoz az alapállapothoz képest, és örül minden teremtménye legcsekélyebb kreatív cselekedetének is. - Minden Létező önmagából és abból az állapotból életre keltette a lehetőségek végtelenjét. Gyötrelmeiben megtalálta a módot, hogy önkifejezés útján szabadságot adjon, és ezáltal létrehozta az egyedi tudatokat. Jogosan örvendezik tehát. Mégis, minden teremtmény emlékezik eredetére, és most Minden Létezőről álmodnak, ahogyan azelőtt Minden Létező álmodott róluk. És a hatalmas forrás felé kívánkoznak, és vágyaik arra irányulnak, hogy saját alkotásaik által felszabadítsák Őt, és valóságosságot adjanak Neki. - A mozgató erő még mindig Minden Létező, de az egyéniség nem illúzió. Most ugyanilyen módon és ugyanebből az okból adsz szabadságot a személyiségtöredékeknek álmaidban. Ugyanebből az okból teremtesz, és benned van, mint mindenkiben, az ős gyötrelem emléke - az alkotás iránti vágy: az a törekvés, hogy minden lehetséges tudatot kiszabadíts a létezésbe. - Az én küldetésem az, hogy nektek segítsek, és a ti időtök évszázadain át mások is jöttek ezzel a küldetéssel, mert miközben fejlődtök, ti is alkottok új dimenziókat, és ti is segíteni fogtok másokat. - Köztetek és Minden Létező között sohasem szakad meg a kapcsolat; az Ő figyelme annyira finom és éles, hogy valóban az ős teremtő szeretetével fordul minden egyes tudat felé."
   
 11. w1965

  w1965 Vendég

  "Az energiáról a következot tudjuk: ha megkérdezel egy kvantum-fizikust, hogy „mi alkotja a világot?”, azt válaszolja majd:„Energia.” Rendben, mi az energia? „Nem lehet létrehozni, nem lehet elpusztítani. Mindig volt, mindig van minden, ami valaha is létezett, mindig is létezik, formáról formára változik, nincs formája.” OK, remek. Megkérdezel egy teológust: „mi teremtette az Univerzumot?” Azt válaszolja: „Az Isten”. Jó. Mi az Isten? „Mindig volt, mindig lesz, nem lehet létrehozni, nem lehet elpusztítani, mindig volt, mindig lesz. Formákat vesz fel egymás után, és forma nélküli.” Ugyanaz a leírás,csak az elnevezés más.Ha azt gondoltad eddig, hogy te csupán egy hús-ruha vagy, akkor most gondold át újra. Spirituális lény vagy. Energiamező, ami egy nagyobb energiamezőben működik. Mindannyian kapcsolatban állunk egymással. Csak nem látjuk. Nincs olyan, hogy „ott kint” és „itt bent”.Az Univerzumban minden kapcsolatban áll egymással, egy energiamező.Te a forrásenergia kiterjesztése vagy. Itt vagy ebben a csodálatos testben, de tested elvonja a figyelmedet arról, hogy valóban ki is vagy igazán. Te vagy a forrásenergia. Örök lény vagy, Isten ereje.Az vagy, amit Istennek hívunk. Spirituálisan azt mondanánk, hogy mi vagyunk Isten képe és fénye. Másképpen megfogalmazva, az Univerzum magára ismer bennünk. Azt is mondhatnánk, hogy a fel nem tárult lehetőségek végtelen mezője vagyunk. Mindegyik meghatározás igaz lenne.Minden nagy tradíció azt mondja, hogy a kreatív forrás fényére és képére formáltak téged.

  Észrevettük, hogy nagyon sokan, akik az életet átlagos módon élik, amikor csodálatos dolgokat pillantanak meg, azt mondják: „igen, még többet szeretnénk belőle, erre szavazunk, ezt támogatjuk,időnkkel, energiánkkal, pénzünkkel.” Majd olyan dolgokat látnak meg, amit nem akarnak. Szörnyű dolgokat,amiket nem akarnak átélni, és azt sem akarják, hogy mások átéljék. És azt mondják: „valamit tennünk kell,hogy megszabaduljunk ezektől a dolgoktól.”Nem veszik észre, hogy amint ellökik maguktól, a nem kívánt dolgokat, energiát adnak neki.Ebben a világban háborút viselünk a szegénység leküzdésére, háborút a rák ellen, háborút a kamaszkori terhesség ellen, háborút a terrorizmus ellen, és háborút az eroszak ellen. Háborút a terrorizmus ellen, vagy már említettem volna, hogy háborúban állunk a terrorizmussal szemben... és mindez az eltaszítás csak tovább erősíti a dolgokat. Mert nem mondhatunk nemet, és nem küldhetjük el magunktól a dolgokat.Amikor nemet kiáltunk, a Vonzás Törvénye mozgásba lendül. A „Ha ellene vagy, mellette vagy”(Jung) mondás igaz, mert ha valaminek ellenállsz, azt mondod, hogy „nem, ezt nem akarom, mert úgy érzemmagam tőle, ahogy most érzem magam”. Ezzel pedig egy erős érzelmet engedsz útjára, „hú, tényleg utálomezt az érzést”, és ez az érzés ezért újra feléd fordul.Tudod, a háború ellenes-mozgalmak több háborút hoznak létre. A drog-ellenes mozgalmak tulajdonképpen népszerűsítik a drogfogyasztást. Mert arra összpontosítunk, amint nem akarunk: a drogokra.Az emberek azt mondják: „hát éppen ezért kell erre összpontosítani”. Ez olyan, mintha azt mondanánk: „mivel valaki túl sok ideig figyelmet szentelt annak, hogy mit nem akar, és az valósággá vált,ezért tegyük mi is ezt.” Ezeknek az érveknek szerintünk nincs sok értelme. Teréz Anya zseniális volt.Azt mondta: „Soha nem vettem részt háborúellenes tüntetésen, ha lesz majd béke-tüntetés, hívjál meg.” Ő tudta, ismerte a titkot. Azaz, nézd, mit hozott létre a világban.Ha a háború ellen vagy, legyél a béke mellett. Ha az éhség ellen vagy, legyél amellett, hogy mindenkinek jusson elég élelem. Ha egy politikus ellen vagy, legyél az ellenfele mellett. Gyakran a
  választások eredménye annak kedvez, akit valójában elleneznek az emberek, mert minden energiájukat, és figyelmüket ő birtokolja. Arra összpontosíts, amit akarsz és ne arra, amit nem akarsz. Nem baj, ha észrevesszük, hogy mit nem akarunk, mert ez ellentétet képez, és így megfogalmazhatjuk: „ezt akarom”. De tény, hogy minél többet beszélsz arról, amit nem akarsz, vagy arról, hogy mennyire rossz neked, elolvasod a rémségeket az újságokban, tévében és azt mondod: „jaj, de borzasztó”, akkor egyre többet teremtesz belőle.Sokszor mondják nekem: „hát James, tájékozottnak kell lennem.” Lehet, hogy tájékozottnak kell lenned, de az információba nem kell azért megfulladni. Tanulj meg nyugodt maradni, és vond el a figyelmed arról, amit nem akarsz, vezesd el a köré gyülemlett érzelmi töltöttséget, és figyelmedet helyezd abba, amit tapasztalni szeretnél. Amikor a hang, és a kép ott bent egyértelművé válik, tiszta és hangos lesz, akkor ott kint azt mondják majd, hogy te irányítod az életed.
  Nem azért vagy itt, hogy a világot olyanná alakítsd, amilyennek látni szeretnéd. Azért vagy itt, hogy olyan világot teremts magad köré, amilyent akarsz, miközben hagyod, hogy a világ mások számára is olyan legyen, ahogy azt ők szeretnék."

  Kedves Diogenes,el ne kezdj gúnyolódni az egyik elsődleges törvényről,a Vonzás Törvényéről is,mert azon percben kiugrok a fórum hatodik emeletéről![FONT=&quot]<o>
  </o>[/FONT]
   
 12. elke

  elke Vendég

  Diogenes kedves.... mjszalenttől talán nem kaptad még meg a mai simit?
  Vigyázhatnál a tensiónkra egy kicsit te bátor harcos:lol: Komolyan olyan jólesik látnom téged ....nehogy ezt is félreakard érteni....
   
 13. w1965

  w1965 Vendég

  Tehát Diogenes ahhoz,hogy megértsd az apáca megkínzását előidéző valódi pszichikai okokat,ahhoz ismerned kell az alapfogalmakat.És eme cselekedetnek semmi köze az egyházhoz,és legfőképp Istenhez!

  Ugyanis a mai világban senki nem kényszerít rá senkit,hogy higgyen az ördögben.
   
 14. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  Ez nagyon tetszett :D
  Olyan kis "örülök hogy nem örülök", vérbeli optimistás ;)
   
 15. elke

  elke Vendég

  Jajj mikor ilyet mondasz 4x is elolvasom hogy jól olvasom-e:D
  aztán azthiszem, hogy megértettem....sebaj az érzés az enyém mindig....
   
 16. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  Na, akkor ez tökéletesen olyan mint a te állítólagos ateista ember szereted. Elméletileg te se sértegetsz meg rágalmazol másokat vagy sorolod őket egy lapra Hitlerrel, hiszen ateistaként te ilyet nem csinálsz.

  Egyébként érdekes amit felvetsz, mert ha előadás módjáról ítélünk meg embereket akkor Freya férfi te meg az 5 és 8 év közti mentális kategóriából ítélve hamarosan megkezded az általános iskolát.
   
 17. Diogenes-44

  Diogenes-44 Kitiltott (BANned)

  W1965!

  Kérlek, írd már le, hogy kitől idézed ezeket az orbitális baromságokat, nehogy a kezembe vegyek ilyen könyvet.
  Ezektől szerintem még a biblián edződött hívő is elborzad, pedig az se semmi!
  "ős gyötrelem emléke", "önmagában örvénylő őrület", "a megújuló teremtés", "Tudatot és képzeletet adott a személyiségeknek, amikor még csak az Ő álmaiban léteztek.", "a teremtés isten álmában létezett" (hát már álmodik is és azt valaki tudja, hogy mit álmodott isten), "a tudat kozmikus szaporodása"... nem is idézem tovább.
  És az, hogy mindez a zagyvaság "tudományos kutatás tárgyát képezi", no ez a vég.
  Remélem, csak téged fertőzött meg ez a dolog és nem terjeszted tovább. Bár itt is megtetted és csak remélni tudom, hogy mindenkinek egészséges az immunrendszere az ilyen gondolatokkal szemben.
   
 18. w1965

  w1965 Vendég

  "Egyes, az évszázadok során fennmaradt ősi mesék olyan isteneket, démonokat emlegetnek, akik őrzik a más valóságok, más tudatállapotok felé vezető kapukat. A különböző asztrális szinteket tetszetős rendszerbe foglalták, megszámozták.
  A belépés előtt próbákat kell tenni, voltaképpen rituálékat kell lejátszani. Mármost ez erősen eltorzított felfogás. Minden kísérlet, amely ilyen precíz módszerességgel igyekszik feltárni a belső valóságot, eleve kudarcra van ítélve, erősen félrevezető, és a ti fogalmaitok szerint néha veszélyes is, mivel saját valóságotokat magatok teremtitek, és belső hiteitek szerint élitek meg. Következésképpen még az elfogadott hitekkel is vigyáznotok kell.
  Hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy ismét leszögezzem: nincsenek ördögök vagy démonok, csak akkor, ha saját hitetek alapján megteremtitek őket. Mint korábban már mondtam: a jó és a gonosz erők alapjában véve illúziók. A ti fogalmaitok szerint minden esemény, minden cselekedet – a látszólagos hatásoktól függetlenül – egyaránt része az egyetemes jóságnak. Ezzel nem azt állítom, hogy a jó cél szentesítheti a rossznak tekintett cselekedetet. Mindaddig, amíg elfogadjátok a jóság és gonoszság elvét, jobban teszitek, ha a jóságot választjátok."
   
 19. Diogenes-44

  Diogenes-44 Kitiltott (BANned)

  Ae!
  Te semmit sem változol. Azt hittem, hogy tudsz emberi hangot is, de tévedtem. Nem baj, úgysem tartozol azok közé, akiknek a véleménye egy picit is számít. Válaszaid nem sikerültek, gondolataid nincsenek, csak velem foglalkozol.
  Kicsit már unlak téged és a beteg lelkedet is, de inkább csak szánakozom rajtad.
  Próbálj meg néhány gondolatot is csempészni a szövegedbe. Biztosan menni fog.

  Most nyugodtan anyázhatsz újra, szidhatod a családomat, mit tetted és ismét siethetsz panaszra Melittához. Tudod, ez olyan gyerekes, mint amikor a kicsik az óvónénihez rohannak, ha a Pistike csúnyán néz rájuk. Szóval besúgó barátom, tedd a dolgodat ahogy szoktad. Nem haragszom rád.

  A végére egy kis versike, egy 1873-as újság olvasói rovatába írta a szerkesztő egy értelmetlen szöveg beküldőjének. Azt hiszem, hozzád most illik:

  Tisztelt Uram!
  Örülök, hogy írásában
  Gondolatjelek is vannak,
  Mert a szövegében
  Ez az egyetlen jele a gondolatnak.
   
 20. w1965

  w1965 Vendég

  Pont azt a választ kaptam,amit vártam.Egyszer Elke kérdezett az egyik topicban az idősebb és fiatalabb lelkekről....Te a fiatal vagy.
   

Megosztás