Belehalt az ördögűzésbe egy apáca

Diogenes-44

Kitiltott (BANned)
http://www.youtube.com/watch?v=Q4f_UNMNONA

Diogenes!

Kérlek nézd végig ezt a videót!
Ilyen is van.

http://www.youtube.com/watch?v=Q4f_UNMNONA

Diogenes!

Kérlek nézd végig ezt a videót!
Ilyen is van.

-------------------------------------------

Baloghkati!

Megnéztem! Megnéztem és megerősített minden olyan dologban amit itt nektek mondtam.

- Isten nem lehet jó, mert hagyta, hogy ennek a fiatalembernek így alakuljon az élete.
- Ez a fiatalember a példa rá, hogy ha az ember akaraterővel bír, önmaga fogja megtalálni a kiutat sanyarú élethelyzetéből. Isten, ha akart volna, segíthetett volna rajta eddig. Nem tette. Az ember jobb, erősebb mint Isten!

Láttam egy felvételt a Duna TV-n, ahol egy Moldvai falut letarolt az árvíz. Egy néni megmenekült, de a mellette lévő házban, amely teljesen összedőlt, szörnyethalt a lánya és annak egyesztendős fia. A néni szétmorzsolt egy könnycseppet a lányáért és a halott unokájáért és mosolyogva azt mondta: Lám, csak jó az én istenem, mert a nagy pusztítás után is megőrizte nekem a teremtő a macskámat" és üdvözült mosollyal keresztet vetett.
Te ezt bizonyára úgy értékeled, ahogy a néni. Én viszont úgy, hogy ha lenne Isten, akkor ezt a mészárlást ő követte el. Ha az emberben a "hit" nevű kór odáig terjed, hogy a macskája megmentése és a gyermeke, unokája megölése között párhuzamot képes vonni, és ebből a macska kerül ki győztesen, akkor ott valami hibádzik. Valamit végleg eldeformált a hit. Ugyanolyan ez a fajta fanatizmus, mint az istenükért gyilkolni is képes elmeháborodottak gondolkodása.
Miért kapcsol ki a hívők esetében a realitásérzék? Ezt a pszichológia is kutatja, de a megoldásra még várni kell. Dawkins szerint ez betegség, amelyről már beszéltem.
A filmen szereplő férfi esetében Isten még most is tehetne valamit. Ha erről látsz egy filmet, azt is oszd meg velünk, kérlek!
Ha Isten jó és mindenható, ezt a fiút újra egészségessé teszi. Ha ez így lesz, újra kérdezz rá, hogy van-e isten. Addig azonban ...
 

Aerensiniac

Kitiltott (BANned)
Az ateizmus nem határolódik el Istentől! Az ateista számára isten NINCS, tehát nincs mitől elhatárolódnia. Nem vagyunk az ördög szószólói sem, sőt az antikrisztus sem vagyunk, mert ezekben sem hiszünk. Egyáltalán, semmilyen misztikus, csak az elme játékaként kreált lény létezését elvetjük.
Na ez így logikailag megint nem értelmes, paradoxon. Ezzel az ateizmus a saját létezését is elveti hiszen nincs mit tagadnia, szóval összességében ez a megfogalmazás teljesen értelmetlen.
Ezért gondolkodunk ellentétesen a kreacionistákkal, akik ilyen dolgokban hisznek, saját agyuk szüleményei előtt fejet hajtanak.
A kreacionistákat kihagyhatjuk a témából mert ők teljesen Szofisták azaz tisztában vannak vele hogy hülyeséget beszélnek, de ettől függetlenül bizonygatják a poén kedvéért.

Az ateizmus tehát mint elnevezés is torz, de ez az egyház által elterjesztett név került a köztudatba, így már megszoktuk, hogy ezt használják az emberek és néha mi is átvesszük, mert nehéz új fogalmat bevezetni. Az ateista a valóságban, anyagban és az emberben hisz (bármi is legyen az) a kreacionista pedig egy mesebeli lény által konstruált világban (bármi is legyen az).
Ez érthető, nevezhetnénk őket akár materialistának is, de ez még mindig nem kielégítő válasz hiszen egy materialistának is el kell ismernie hogy közel sem tudunk minden az anyagról.
Tovább megyek. Szerintem a szellemi síknak komoly kapcsolata, kölcsönhatása van a anyaggal. A kettőnek egyáltalán nem kell kizárnia egymás létezését, sőt csak ezeknek a fogalmaknak az összessége formálhatja azt a világot amiben élünk.

Istenben természetesen akkor se hinnénk (ebben igazad van), ha megjelenne előttünk, hiszen azt gondolnánk, hogy megbuggyantunk, hogy az elménk játszik velünk. "Ha Isten szól hozzád, hívő vagy, ha Te beszélgetsz Istennel, akkor skizofrén." - mondja a mondás.
Itt kezdődik a probléma, és ezért mondtam, hogy teljes egészében ugyan azt művelik az ateisták mint a fanatikus hívők. Elzárják magukat minden ellentétes véleménytől és már a beszélgetés megkezdése előtt lefixálják hogy bármit is mond a szemben álló fél, nem lehet igaza.

De még mielőtt elítélnél azért, hogy nem osztjuk a tiszteletet más elméjének szüleményével kapcsolatban, kérlek, gondolkodj el azon, hogy ha most az egyik templom parókiáján vagy a Vatikánban megjelenne Isten akár egyszerű turistának öltözve, vajon amikor azzal állna elő, hogy ő Isten, nem dobnák-e ki onnan őt? De bizony, kidobnák. Pedig a ti istenetek bármilyen formában megjelenhet a ti gondolkodásotokban. Nem csak turistaként, hanem égő csipkebokorként is. Horribile dictu - még én is lehetek az Isten, aki éppen az ő tagadásával próbálom felmérni, hogy közületek ki az igaz hívő és ki nem.
Szerintem mások igazságtalansága nem jogosít fel minket arra hogy szintén igazságtalanságokat kövessünk el másokon. Ez ismét egy paradoxon.

Meg kell hogy valljam én sem hiszek a bibliai istenben, ugyanakkor azt mindenképpen le kell hogy szögezzem, hogy nem zárhatom ki a létezését, sem bírálhatom azokat akik hisznek benne.
A Vatikán és a biblia tanításait én személy szerint teljesen elvetem mert komolytalanok és paradoxak. A biblia szó szerint széjjel lett nyiszálva 2000 év alatt hogy hatalmat és befolyást szerezhessen az egyház, amit még a legjobb szándékkal sem mondható el, hogy jóságra és egyenlőségre használt volna fel.
Gyakorlatilag végig a könyv tanításai ellen cselekedtek azok akik arra hivatottak, hogy terjesszék.

Én garantálom neked és társaidnak, hogy nem vagyok Isten, de elméletileg - hangsúlyozom, csak elméletileg - miért ne lehetnék? (akár tudtomon kívül is)...
Ez egy elvont dolog hiszen isten fogalma nem tisztázott.
Számomra például isten a Gaea tézis egyik formája, lévén ezt tartom a leglogikusabbnak az rendelkezésemre álló információk összességéből. Valószínűtlenek tartom hogy a teremtő bármikor is rendelkezett volna ego-val és ez miatt nem is személy vagy öntudatos lény.

Aki minden vasárnap ott térdel a templomban, vagy itt osztja az észt Istenről, annak tudnia kellene, hogy Isten mindig, mindenhol, mindenben ott van. A fényben, a sötétben, a feketében és a fehérben, a "hívőben" és az "ateistában".
Ha keresztény (igazi hívő, nem vallásos) lennék, úgy kellene gondolkodnom, hogy Isten végtelen! És ezt nem szűkíthetném le, mint FagyisSzent teszi rendszeresen. Isten tehát nem Alfa - Ómega (Kezdet és vég), hanem kezdettelenség és végtelenség. Ergo: a legteljesebb jó és a legteljesebb rossz! MINDEN!
A rossz fogalma megint megér egy misét.
Maga a rossz nem egy létező dolog, sokkal inkább annak az ellenkezője, nem létezést takar. Épp olyan ez mint a sötétség. Maga a sötétség szó nem jelent mást mint azt hogy nincs fény, ahogy a rossz azt jelenti hogy nincs jóság.
Fény és sötétség, jó és rossz együtt nem létezik, mert az tagadást és igenlést egyszerre jelent.

A katolicizmus és a kereszténység bármit állít Istenről, azonnal meg is hazudtolja őt.
Összefoglalva: Az Istenhit és a vallás SEMMIT SEM MONDHAT ISTENRŐL, mert nem lehet róla információja.
Az általatok ateistának mondott ember ezért nem mond semmit Istenről, csak arról a tévképzetről szól, amit a hit Istennek nevez.
Én tehát amikor Istent emlegetem, nyilván arról a (nemlétező), de általatok valósnak mondott Istenképről szól, amit a Bibliában és a hívők fejében lelhetünk föl.
A katolicizmusról és a kereszténységről nem tudok ellent mondani neked semmiben, tulajdonképpen pont ők viselkedtek úgy mint az anti-krisztus, felhasználva a tanításokat arra hogy büntetés nélkül tehessenek bármit a világban amit csak akarnak. Én nem támogatok egy ilyen gyülekezetet semmiben még akor sem ha nem zárhatom ki hogy vannak közöttük akik komolyan vették a tanításokat és tényleg arra tették fel az életüket hogy másokat tanítsanak, segítsenek.
 

Gyongyi54

Állandó Tag
Állandó Tag
Digenes-44!
Miért kevered olyan makacsul a fogalmakat?


Szerintem Diogenes a Chewbacca vedelmet hasznalja, foleg azt a pontjat : "ha olyan mertekben az agyara mesz mindenkinek, hogy mar senki nem akar veled vitatkozni es egyedul maradsz a vitaban akkor automatikusan neked van igazad. " A vita szerintem kifarasztasos alapon folyik.
A jo dolog viszont bejonni ide, hogy az ember kimehet.:D Ilyenkor mindig megut a szabadsag erzese es, hogy milyen jo, hogy nincs egyetlen ilyen passive aggressive ember a kornyezetembe. Thanks God ! Megis csak van Istvan ! ;):D
 

Arima3

Állandó Tag
Állandó Tag
Tisztelt w1965!

Hogy én lennék a bizonyíték Isten létezésére? :p Hát talán édesanyáméra és esetleg édesapáméra igen, de hogy istenére...?

Egy tökéletes lény tökéletlen teremtményeket lenne csak képes előállítani? Az ember sérülékeny, hibákra hajlamos, "bűnös vágyai" vannak. Egyszóval tökéletlen. Isten hibázott volna a teremtéskor? Vagy szándékosan szúrta el? A kozmosz is változik, tehát nem tökéletes. Azt sem tudta a főnök jól megcsinálni? Vagy azt is szándékosan rontotta el? Hol itt a tökéletes megtervezettség? Vagy a leibnizi harmonia prestabilita érvényes, az előre összehangolt óramű? A főnök meggyártotta a világot, majd magára hagyta? Persze, ezzel is sok baj van, mert akkor senki sem felelős semmiért, ha eleve elrendeltetett a sorsa. Ha a főnök előre tudott mindent, akkor a gyilkos sem bűnös, csupán megvalósítója az isteni eleve elrendeltségnek.

pedig így történt. Ugyebár előbb megteremtette a férfit......Aztán támadt egy jobb ötlete.
Neki se sikerülhet <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com
><st1:City w:st=
minden </st1:City>elsőre. (tudom, Te mindig Isten tökéletességet kéred számon) Pedig ő ezzel csak feltalálta a béta-verziót. :D:D


<O:p></O:p>

Kedves Fagyis Szent!

................
................
.................
(Innen kitöröltem egy csomó dolgot, mert az most nem lényeges...)
...
Én tehát szívesen mondanék mást, de sajnos a tények makacs dolgok.

Barátsággal: Diogenes<O>



Nincsenek tények csak interpretációk
<O:p></O:p>
(Nietzsche...azt hiszem)


Szóval én is többé-kevésbé folyamatosan olvastam ezt a topikot, és az a véleményem, hogy kár érte, mert lehetett volna egy jó kis vitatopik, de nem az lett. többen leírták már, hogy Diogenes-44 a vita tulajdonképpeni elindítója nem is akar igazán eszmét cserélni a témáról, csak a magáét fújja, el sem olvassa a hozzászólásokat, elhamarkodott következtetéseket von le, ex katedra. Aki csak egy kicsit is más véleményen van, az természetesen hívő és ostoba, meg még sok minden más. Őszintén csodálom FagyisSzent, SiriusB, b.p. meg még néhány társunk türelmét. Rengeteg okos hozzászólás elhangzott, D-44-ről azonban lepereg minden. Az a helyzet, hogy már egy ideje kezd unalmassá válni, de láthatóan Diogenes-44 élvezi, hogy foglalkoznak vele. Szinte hallom is a kiáltását, hogy Foglalkozzatok velem, foglalkozzatok velem!!!!. És jó ideje nincs is másról szó, csak Diogenes-44 világnézetéről.
Hogy érdemben is hozzászóljak, azt gondolom, hogy Isten létére egyedül az ateisták keresnek folyvást bizonyítékot. Vallásos embereknek ez eszükbe sem jut. Egyébként meg szerintem ha lenne rá bizonyíték, ezzel a HIT lényege veszne el.
Valamint a keresztények agresszivitását is gyakran emlegeti Diogenes-44. Én magam nem járok templomba, egy -. de kettő biztosan elég lenne rá- kezemen meg tudnám számolni ezeket az alkalmakat, de gyakran látok onnan embereket kijönni az istentisztelet után. (A szomszédunkban van az evangélikus templom) Valahogy nem veszem észre rajtuk az agresszivitást, amit ott kellene tapasztalniuk, vagy amit ott plántálnak beléjük ill. onnan hoznák magukkal. .
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
... lehetett volna egy jó kis vitatopik, de nem az lett. ... már egy ideje kezd unalmassá válni
Ez igy igaz!


...Isten létére egyedül az ateisták keresnek folyvást bizonyítékot. Vallásos embereknek ez eszükbe sem jut.
Ezt nem tudom neked megerősiteni, mert nem egy kedves hivő barátom igenis elindult az istenbizonyitékok követelése irányába. Ők nem alapállásból, divatból, heccből stb. voltak ateisták, hanem érzelmi életüket ért traumák (szerelmi csalódás, szeretett személy elvesztése) taszitották őket a kétségbeesés felé, ami megkérdőjeleztetett velük mindent, amit addig hittek. Akár Istent is. Viszont megfigyelhetően, ahogy a problémák feloldódtak lelkükben, úgy múltak el általában kételyeik is.

...Egyébként meg szerintem ha lenne rá bizonyíték, ezzel a HIT lényege veszne el.
Legalábbis a hit egyik alapkritériuma, hogy egy a logikával meg nem közelithető létezőt (Isten, transzcendencia) képes tényként elfogadni ez ember.

...de gyakran látok onnan embereket kijönni az istentisztelet után... nem veszem észre rajtuk az agresszivitást, amit ott kellene tapasztalniuk, vagy amit ott plántálnak beléjük ill. onnan hoznák magukkal.
Hiába is van ez igy; a propaganda gépezete ha egyszer beindul, mint a nehéz kő, ki tudja hol áll meg! A tények borzasztó kevéssé befolyásolják.

Amúgy furcsállom, hogy ez az u.n. agressziv jelző miért kötelezően csak a kereszténységre akasztódik rá? Aki egy picit is nem csukott szemmel jár a világban, pontosan látja, mennyire fals ez a propaganda. De hiába, ez a vonal, amit nyomnak. Talán részben azért mert az agressziv hivő keresztény nem lő vissza, nem robbantja föl magát zsúfolt piactéren, nem irtat ki 5 millió ukránt, 1 millió örményt, stb.

A propaganda politikai funkciója kapcsán érdemes megismerkedni Noam Chomsky idevágó könyveivel:

  • Necessary illusions
  • Manufacturing consent: The political economy of the mass media
Ezek biztosan magyarul is hozzáférhetők.
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag

Hogy érdemben is hozzászóljak, azt gondolom, hogy Isten létére egyedül az ateisták keresnek folyvást bizonyítékot. Vallásos embereknek ez eszükbe sem jut.
Draga Arima, Ezt en egy komoly problemanak latom. Eszukbe kellene jutni. A hit egy nagyon ketelu es veszelyes dolog tud lenni mint lathattuk a tortenelem soran. Foleg a vak hit. Persze most hogy belegondolok...letezhet mas hit is mint vak?
A hit az amit valaki mas mond es mi elhisszuk feltetel nelkul. Rendjen van ez igy?
Egyébként meg szerintem ha lenne rá bizonyíték, ezzel a HIT lényege veszne el.
So be it. Vesszen el. Veszelyes dolog. Nem lenne jobb ha a hivok is elkezdenek keresni a bizonyitekot es tudas, tajekozottsag alapjan lennenek vallasosak? A bizonyitek itt van korulottunk, vegyuk a faradtsagot felismerni. Sajnos a legtobb embernek kenyelmesebb hinni mint megszerezni a tudast, kibanyaszni az evidenciat es levonni a konkluziot...
Valamint a keresztények agresszivitását is gyakran emlegeti Diogenes-44.
Nem vedem a Diogeneszt de o nem a keresztenyek agresszivitasarol beszelt hanem a kereszteny egyhaz (es mas vallasos szervezetek) altal elkovetett gonosztettekrol evszazadokon at, amivel 100%-ban egyetertek vele.

En ateistabol lettem "hivo" (marha rossz kifejezes, de most nem tudok jobbat) ugy hogy elkezdtem evidenciat keresni es talaltam. Viszont sohasem leszek vallasos. A teremto (Istvan) nem koveteli meg a vallast vagy a hitet.
 

Aerensiniac

Kitiltott (BANned)
So be it. Vesszen el. Veszelyes dolog. Nem lenne jobb ha a hivok is elkezdenek keresni a bizonyitekot es tudas, tajekozottsag alapjan lennenek vallasosak? A bizonyitek itt van korulottunk, vegyuk a faradtsagot felismerni. Sajnos a legtobb embernek kenyelmesebb hinni mint megszerezni a tudast, kibanyaszni az evidenciat es levonni a konkluziot..
Ez egy remek gondolat menet, engem is foglakoztatott egy időben.
Azt hiszem az időtájt amikor az élet leértékelődését és a tudást fejtegettem. Milyen csodálatos is a tudás. Ma elmegy a gyerek iskolába és arról tanul, hogy egy virág nem szép hanem az a növény (mint biológiai organizmus) nemi szerve.
Megtudhatja hogy nincs szél csak nyomás kiegyenlítődés a hőmérséklet változások miatt.
Megtudhatja, hogy nem létezik a szivárvány sem, mert az csak egy optikai illúzió, a fény megtörése a távoli eső cseppeken.
Megtudhatja, hogy a neves költőink milyen viszonyban álltak a barátnőikkel és hosszasan fejtegetheti, hogy ki miért és milyen szerelmes leveleket írogatott.
Megtudhatja például azt is hogy a víz 100 fokon forr, a képlete h2o, és hogy milyen kötés áll fenn a molekulái között.
Megtanulhatja a saját szervei számát és működését, számra megmondhatja mennyi csont van a testében, még az előtt hogy egyáltalán arra ráébredne, hogy ki is ő valójában.
Megtudhat még milliárd és millió dolgot ami csak arra jó, hogy tudatosítsa benne, hogy az egész pótolható, szétszedhető, értéktelen, becsület nélküli.

És akkor azon csodálkozunk hogy hova tart a világ? Azt nézegetjük hogy röpke 50 év alatt egyre őrültebbek lesznek az új generációk? És mindezek után még azt is kijelentjük, hogy a hit veszélyes?
A materializmus épp annyi veszélyt rejt mint a vallási fanatizmus, csak a mai korban nem fanatikusnak nevelik az embereket hanem lelkileg halottnak. Meg is lehet nézni mennyire stabil embereket gyártottak a csodálatos iskolák, ahova már olyan biztonsági rendszereket kell hogy beszereljenek hogy egy bank is megirigyelné, csak azért hogy a hitet még csak távolról sem ismerő materialista palánták ne lőjék halomra egymást.
Támogatom ezt az ötletet. Kíváncsi lennék egy olyan világra ahol nincs szellemi értéke semminek, bár kétlem hogy a nem veszélyes kategóriába esne.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Amúgy furcsállom, hogy ez az u.n. agressziv jelző miért kötelezően csak a kereszténységre akasztódik rá? Aki egy picit is nem csukott szemmel jár a világban, pontosan látja, mennyire fals ez a propaganda. De hiába, ez a vonal, amit nyomnak. Talán részben azért mert az agressziv hivő keresztény nem lő vissza, nem robbantja föl magát zsúfolt piactéren, nem irtat ki 5 millió ukránt, 1 millió örményt, stb.

Azért azt is tedd hozzá, hogy MOST! Most nem a kereszténység teszi ezt azokkal, akik nem keresztények, ők már túl vannak ezen...

Hogy érdemben is hozzászóljak, azt gondolom, hogy Isten létére egyedül az ateisták keresnek folyvást bizonyítékot. Vallásos embereknek ez eszükbe sem jut. Egyébként meg szerintem ha lenne rá bizonyíték, ezzel a HIT lényege veszne el.

Nekem a HIT fogalmának ez a megközelítése soha nem volt szimpatikus, mert ez nagyon megkönnyítette mindig az egyházak helyzetét. Amikor bármi kétely felmerült egyik-másik bárányában, nem nagyon kellett törni a fejét magyarázaton, elég volt kimondani ezt a bűvös szót.

Azon kívül nem is gondolom azt, hogy egy istenben hívő emberben nem merülhetnek fel kételyek. :D
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez egy remek gondolat menet, engem is foglakoztatott egy időben.
Azt hiszem az időtájt amikor az élet leértékelődését és a tudást fejtegettem. Milyen csodálatos is a tudás. Ma elmegy a gyerek iskolába és arról tanul, hogy egy virág nem szép hanem az a növény (mint biológiai organizmus) nemi szerve.
Megtudhatja hogy nincs szél csak nyomás kiegyenlítődés a hőmérséklet változások miatt.
Megtudhatja, hogy nem létezik a szivárvány sem, mert az csak egy optikai illúzió, a fény megtörése a távoli eső cseppeken.
Megtudhatja, hogy a neves költőink milyen viszonyban álltak a barátnőikkel és hosszasan fejtegetheti, hogy ki miért és milyen szerelmes leveleket írogatott.
Megtudhatja például azt is hogy a víz 100 fokon forr, a képlete h2o, és hogy milyen kötés áll fenn a molekulái között.
Megtanulhatja a saját szervei számát és működését, számra megmondhatja mennyi csont van a testében, még az előtt hogy egyáltalán arra ráébredne, hogy ki is ő valójában.
Megtudhat még milliárd és millió dolgot ami csak arra jó, hogy tudatosítsa benne, hogy az egész pótolható, szétszedhető, értéktelen, becsület nélküli.

És akkor azon csodálkozunk hogy hova tart a világ? Azt nézegetjük hogy röpke 50 év alatt egyre őrültebbek lesznek az új generációk? És mindezek után még azt is kijelentjük, hogy a hit veszélyes?
A materializmus épp annyi veszélyt rejt mint a vallási fanatizmus, csak a mai korban nem fanatikusnak nevelik az embereket hanem lelkileg halottnak. Meg is lehet nézni mennyire stabil embereket gyártottak a csodálatos iskolák, ahova már olyan biztonsági rendszereket kell hogy beszereljenek hogy egy bank is megirigyelné, csak azért hogy a hitet még csak távolról sem ismerő materialista palánták ne lőjék halomra egymást.
Támogatom ezt az ötletet. Kíváncsi lennék egy olyan világra ahol nincs szellemi értéke semminek, bár kétlem hogy a nem veszélyes kategóriába esne.

Nem tudom van-e megoldása ennek a problémának, amit Pittivel feszegettek. Mindenesetre az emberiségnek nem sikerült megtalálni a megoldást és ezért súlyos árat fog fizetni.

Rudolf Steinernek volt elképzelése arról, hogy mire és hogyan kellene tanítani a gyermekeinket 7 éves kor után (addig semmire sem, csak hagyni élni és örülni annak, hogy létezik és körülvenni sok-sok szeretettel).

Azt hiszem ma érti meg az emberiség mit üzent neki valaki a nagyon távoli múltból, amikor kitalálta a történetet az almáról és a kígyóról. :wink:
 

Aerensiniac

Kitiltott (BANned)
Nem tudom van-e megoldása ennek a problémának, amit Pittivel feszegettek. Mindenesetre az emberiségnek nem sikerült megtalálni a megoldást és ezért súlyos árat fog fizetni.
Az "emberiség" még soha semmire nem talált megoldást. Egyének igen, de az emberi faj egésze pozitív dolgot nem tud felmutatni azon kívül hogy szétverte egy teljes bolygó ökoszisztémáját és a vírusos megbetegedéssel hasonlatos módon teszi tönkre a környezetét, már amennyire ez pozitív.
 

Arima3

Állandó Tag
Állandó Tag
Draga Arima, Ezt en egy komoly problemanak latom. Eszukbe kellene jutni. A hit egy nagyon ketelu es veszelyes dolog tud lenni mint lathattuk a tortenelem soran. Foleg a vak hit. Persze most hogy belegondolok...letezhet mas hit is mint vak?
A hit az amit valaki mas mond es mi elhisszuk feltetel nelkul. Rendjen van ez igy?

So be it. Vesszen el. Veszelyes dolog. Nem lenne jobb ha a hivok is elkezdenek keresni a bizonyitekot es tudas, tajekozottsag alapjan lennenek vallasosak? A bizonyitek itt van korulottunk, vegyuk a faradtsagot felismerni. Sajnos a legtobb embernek kenyelmesebb hinni mint megszerezni a tudast, kibanyaszni az evidenciat es levonni a konkluziot...

Nem vedem a Diogeneszt de o nem a keresztenyek agresszivitasarol beszelt hanem a kereszteny egyhaz (es mas vallasos szervezetek) altal elkovetett gonosztettekrol evszazadokon at, amivel 100%-ban egyetertek vele.

En ateistabol lettem "hivo" (marha rossz kifejezes, de most nem tudok jobbat) ugy hogy elkezdtem evidenciat keresni es talaltam. Viszont sohasem leszek vallasos. A teremto (Istvan) nem koveteli meg a vallast vagy a hitet.

De igen, ő a keresztények agressszivitásáról is beszélt, pl. amikor úgy vélte, hogy egy keresztény ember kitörölte az ő hozzászólását teljesen alaptalanul. Mikor kiderült, nem így volt, eszébe sem jutott ezért elnézést kérni. Nem azért mert tévedett, hanem azért mert elhamarkodott következtetést is vont le a tévedéséből.
 

Arima3

Állandó Tag
Állandó Tag
Azért azt is tedd hozzá, hogy MOST! Most nem a kereszténység teszi ezt azokkal, akik nem keresztények, ők már túl vannak ezen...



Nekem a HIT fogalmának ez a megközelítése soha nem volt szimpatikus, mert ez nagyon megkönnyítette mindig az egyházak helyzetét. Amikor bármi kétely felmerült egyik-másik bárányában, nem nagyon kellett törni a fejét magyarázaton, elég volt kimondani ezt a bűvös szót.

Azon kívül nem is gondolom azt, hogy egy istenben hívő emberben nem merülhetnek fel kételyek. :D

Ez kétségtelen, de ez nem a vallásos emberek hibája volt.
 

Diogenes-44

Kitiltott (BANned)
pedig így történt. Ugyebár előbb megteremtette a férfit......Aztán támadt egy jobb ötlete.
Neki se sikerülhet <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com
><st1:City alt=
</st1:City>minden elsőre. (tudom, Te mindig Isten tökéletességet kéred számon) Pedig ő ezzel csak feltalálta a béta-verziót. :D:D


<O:p></O:p>

Nincsenek tények csak interpretációk
<O:p></O:p>
(Nietzsche...azt hiszem)


Szóval én is többé-kevésbé folyamatosan olvastam ezt a topikot, és az a véleményem, hogy kár érte, mert lehetett volna egy jó kis vitatopik, de nem az lett. többen leírták már, hogy Diogenes-44 a vita tulajdonképpeni elindítója nem is akar igazán eszmét cserélni a témáról, csak a magáét fújja, el sem olvassa a hozzászólásokat, elhamarkodott következtetéseket von le, ex katedra. Aki csak egy kicsit is más véleményen van, az természetesen hívő és ostoba, meg még sok minden más. Őszintén csodálom FagyisSzent, SiriusB, b.p. meg még néhány társunk türelmét. Rengeteg okos hozzászólás elhangzott, D-44-ről azonban lepereg minden. Az a helyzet, hogy már egy ideje kezd unalmassá válni, de láthatóan Diogenes-44 élvezi, hogy foglalkoznak vele. Szinte hallom is a kiáltását, hogy Foglalkozzatok velem, foglalkozzatok velem!!!!. És jó ideje nincs is másról szó, csak Diogenes-44 világnézetéről.
Hogy érdemben is hozzászóljak, azt gondolom, hogy Isten létére egyedül az ateisták keresnek folyvást bizonyítékot. Vallásos embereknek ez eszükbe sem jut. Egyébként meg szerintem ha lenne rá bizonyíték, ezzel a HIT lényege veszne el.
Valamint a keresztények agresszivitását is gyakran emlegeti Diogenes-44. Én magam nem járok templomba, egy -. de kettő biztosan elég lenne rá- kezemen meg tudnám számolni ezeket az alkalmakat, de gyakran látok onnan embereket kijönni az istentisztelet után. (A szomszédunkban van az evangélikus templom) Valahogy nem veszem észre rajtuk az agresszivitást, amit ott kellene tapasztalniuk, vagy amit ott plántálnak beléjük ill. onnan hoznák magukkal. .

Nos, Arima, igazad lehet. Ha ateisták nem lennének, milyen szép lenne a ti világotok. Ki kell hát iktatni a kényelmetlen kérdéseket feltevő Diogenest.
Oké! Már nincs Diogenes, de vannak még hitetlenek. Nosza, iktassuk ki őket is.
Nincsenek hitetlenek, de vannak akik nem Istenben hisznek. Ugorjunk nekik és iktassuk ki őket is.
Már mindenki Istenben hisz. Egyre szebb a világ. Igen ám, de vannak akik másként hisznek. Itt vannak a szekták. Iktassuk ki őket is.
Oké, már szekták sincsenek, de vannak még olyanok akik nem értenek egyet a katolicizmussal: Ki a reformátusokkal, Lutheránusokkal, Evangélikusokkal, Nazarénusokkal, bárkivel, aki nem hajt főt a Vatikán előtt.
Jó, mostmár csak katolikusok élnek a Földön. Közöttük is vannak másként gondolkodók, akik elvetik a tradíciókat. Végezzünk velük is.

Hoppá! Most veszem észre, hogy végigvettem a katolicizmus egész történetét...

Szóval így nem vagytok ti agresszívek, ugye? A katolicizmus eddig legnagyobb harcait nem az ateisták, hanem más hívők ellen viselte és őket mészárolta le.
Az amerikai indiánoknak, az afrikai benszülötteknek voltak saját isteneik. Ezekkel az istenekkel együtt a katolicizmus eltüntette az ősi kultúrákat is. A "szent föld" (micsoda baromság) arabjai szintén élni akartak, saját hitüket védték. A katolicizmus ott is pusztított, és még sorolhatnám...
A holocaust zsidó áldozatai XII. Pius és bűnbandája áldozatai is egyben.
A hugenották, Luther, vagy Kálvin követői is emlékezetükben őrzik még hogy a katolicizmus mit művelt velük.
Persze, a keresztény nem erőszakos. Nem bozony. A német ember sem volt az, mégis mit tettek a világgal 1940 és 45 között.
A sáska igen csak békés élőlény, de ha a sáskajárásra gondolsz, már nem így találod.
"A hívők békéről és szeretetről beszélnek aztán felgyújtják egymás templomait." - mondta az egyik tanárom.
Láttad azt a jelenetet pár hete, ahol az ortodox keresztények és a görögkatolikus szerzetesek egymást verték székekkel, hogy ki imádkozhat a Születés Templomában? Nos, erről beszélek. Vagy arról, ami ezzel a bizonyos keresztre feszített apácával, vagy a pedofil papok áldozataival történik nap mint nap.
 

Arima3

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem Te megint csak nem tudod miről beszélsz. Még mindig nem ejtettem egyetlen szót sem a hitemről, a vallásosságomról, az istenemről. Milyen jogon jössz hát nekem a "ti világotok", "Szóval így nem vagytok ti agresszívek, ugye? " dolgokkal?? fogalmad nincs milyen az én világom. Egyszer már mondtam, olyan vagy, mint akinek csak egy kalapácsa van....
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Diogenes! Esküszöm nem vagyok agresszív!!! Amikor a lakásban egy pókot találok, egy papir zsebkendővel megfogom és kiviszem. Már nem merek lassan kimenni az utcára mert a kóborkutyák csapatosan járnak utánam egy kis nasiért és már öt macskát befogadtam...:mrgreen:

Pedig katolikus vagyok.

(Őszintén megvallom, hogy a szúnyogoknak nem kegyelmezek...:p)
 

Diogenes-44

Kitiltott (BANned)
Szerintem Te megint csak nem tudod miről beszélsz. Még mindig nem ejtettem egyetlen szót sem a hitemről, a vallásosságomról, az istenemről. Milyen jogon jössz hát nekem a "ti világotok", "Szóval így nem vagytok ti agresszívek, ugye? " dolgokkal?? fogalmad nincs milyen az én világom. Egyszer már mondtam, olyan vagy, mint akinek csak egy kalapácsa van....

Arima! Bizonyára igazad van és én olyan vagyok amilyennek te látsz. Ugyan te ugrottál nekem első hozzászólásodban, de nyilván én vagyok a hibás, mert válaszolni merészeltem és nem úgy, ahogy te elvártad volna.
Semmi baj, gondolj és írj azt amit akarsz. Ez itt a szabad vélemények hona.
Bocsáss meg, ha sért, hogy hívőnek gondoltalak. Örülök, ha a te világod nem a fellegek között, hanem a Földön van. Hozzászólásodból úgy tünt, hogy Istenben hiszel, a keresztények közösségébe tartozol. Nem gondoltam, hogy tiltakozni fogsz ez ellen, de örülök neki. Akkor tehát melyiket vállalod fel a három közül?

1. Keresztény vagy és akkor illik rád amit mondtam.
2. Nem keresztény vagy, hanem más természetfelettiben hiszel. Akkor is illik rád.
3. Nem hiszel a mesében (Isten és társai). Ez esetben tévedtem.
 

Diogenes-44

Kitiltott (BANned)
Kedves Diogenes! Esküszöm nem vagyok agresszív!!! Amikor a lakásban egy pókot találok, egy papir zsebkendővel megfogom és kiviszem. Már nem merek lassan kimenni az utcára mert a kóborkutyák csapatosan járnak utánam egy kis nasiért és már öt macskát befogadtam...:mrgreen:

Pedig katolikus vagyok.

(Őszintén megvallom, hogy a szúnyogoknak nem kegyelmezek...:p)

Kedves SiriusB!

Akkor te a szelíd katolikusok igen szűk csoportjába tartozol, de azért én a szomszédaid helyében óvatos lennék. :p :p
Ha a kutyák és macskák életét segíted, egyszer még a Vatikán szentté fog avatni és bizonyára engem kér fel a volt Hitlerjugend (Benedek papa) a felavatási beszéd megtartására. A pókok is támogatják majd a szentté avatásodat, ám a szúnyogok protestálni fognak. Te leszel Szt. Sirius! :p :p :p

Szerintem egyszerre tarthatnák a te avatásodat az én máglyára küldésemmel. Elvégre válság van, takarékoskodni kell. :D :p
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez egy remek gondolat menet, engem is foglakoztatott egy időben.
Azt hiszem az időtájt amikor az élet leértékelődését és a tudást fejtegettem. Milyen csodálatos is a tudás. Ma elmegy a gyerek iskolába és arról tanul, hogy egy virág nem szép hanem az a növény (mint biológiai organizmus) nemi szerve.
Megtudhatja hogy nincs szél csak nyomás kiegyenlítődés a hőmérséklet változások miatt.
Megtudhatja, hogy nem létezik a szivárvány sem, mert az csak egy optikai illúzió, a fény megtörése a távoli eső cseppeken.
Megtudhatja, hogy a neves költőink milyen viszonyban álltak a barátnőikkel és hosszasan fejtegetheti, hogy ki miért és milyen szerelmes leveleket írogatott.
Megtudhatja például azt is hogy a víz 100 fokon forr, a képlete h2o, és hogy milyen kötés áll fenn a molekulái között.
Megtanulhatja a saját szervei számát és működését, számra megmondhatja mennyi csont van a testében, még az előtt hogy egyáltalán arra ráébredne, hogy ki is ő valójában.
Megtudhat még milliárd és millió dolgot ami csak arra jó, hogy tudatosítsa benne, hogy az egész pótolható, szétszedhető, értéktelen, becsület nélküli.

És akkor azon csodálkozunk hogy hova tart a világ? Azt nézegetjük hogy röpke 50 év alatt egyre őrültebbek lesznek az új generációk? És mindezek után még azt is kijelentjük, hogy a hit veszélyes?
A materializmus épp annyi veszélyt rejt mint a vallási fanatizmus, csak a mai korban nem fanatikusnak nevelik az embereket hanem lelkileg halottnak. Meg is lehet nézni mennyire stabil embereket gyártottak a csodálatos iskolák, ahova már olyan biztonsági rendszereket kell hogy beszereljenek hogy egy bank is megirigyelné, csak azért hogy a hitet még csak távolról sem ismerő materialista palánták ne lőjék halomra egymást.
Támogatom ezt az ötletet. Kíváncsi lennék egy olyan világra ahol nincs szellemi értéke semminek, bár kétlem hogy a nem veszélyes kategóriába esne.
Szasz Aer..(ne haraguggy ha nem irom ki az egesz nevet, nem udvariatlansagnak szanom)
Egyetertek azzal amit mondasz de a kovetkeztetes nem igazan helytallo.
En is materialista palanta voltam es megse lottem halomra senkit. :cool:
 
Oldal tetejére