Betegségek megelőzése, átvészelése

WhiteMagic

Állandó Tag
Állandó Tag
Rota vírus

Sziasztok!

A rota vírus elleni injekcióról nektek mi a véleményetek? Fontos beadatni, vagy inkább jobb, ha nem terheljük vele a babák szervezetét?

WM
 

Kis Sarkcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Ebbe szerintem mi nem szólhatunk bele!

Mi beadattuk, de sajna egy olyan variánsát bekaptuk pár hónap múlva amire nem adott védelmet és kórházba kerültünk!(azért írom, hogy mi, mert az egész család elkapta...) Ki tudja lehet, hogy nem kaptuk volna el ha nem adatjuk be, de lehet, hogy rosszabb kimenetel lett volna...ezt nehéz megmondani!

Nekünk egy másik betegség miatt kellett, minden pluszt megkapnia!

Ha beadatod, homeopátiával tudod ellensúlyoni az esetleges mellékhatásokat!


Sziasztok!

A rota vírus elleni injekcióról nektek mi a véleményetek? Fontos beadatni, vagy inkább jobb, ha nem terheljük vele a babák szervezetét?

WM
 

szmarta

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekünk ez bevált:



Természetes antibiotikum

pipetta.jpg
A grapefruitmag-kivonat bioflavonoidot, glikozidot, C vitamint és fehérjéket tartalmaz. A készítményt a gyümölcs magjából és a gyümölcshús egyes részeibõl nyerik. A mag hatóanyagai elpusztítják a kórokozók citoplazmájának membránját és szabályosan "kiéheztetik" õket anélkül, hogy az emberi szervezetet károsítanák, ezáltal természetes módon semmisíti meg a vírusokat, baktériumokat, gombákat és parazitákat.
Az eredmények igen figyelemre méltóak voltak. Kimutatták, hogy a magból készített kivonat már kis töménységben is ugyanolyan hatásos, mint bármelyik hagyományos antibiotikum.
Az immunrendszert mozgósítja, és egyaránt hatékonyak baktériumok, vírusok, gombák, és egysejtû parazitákkal szemben, azzal a lényeges különbséggel, hogy a hasznos bélbaktériumokat nem károsítják. Mellékhatást csak az okozhat, ha a megengedett adagot négyezerszeresen túllépi valaki.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy alkalmazása elsõsorban a gyomor-és bélpanaszok, a gombás betegségek, meghûlések, torok-, orr-, fülfertõzések, köröm-, bõrgombás betegségek, fogínygyulladás és hüvelyfertõzés esetén vált be.

Arra kell figyelni, hogy gyerekeknek a glicerinben oldott változata jó, nem az alkoholban oldott.
 

mkocek

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

A rota vírus elleni injekcióról nektek mi a véleményetek? Fontos beadatni, vagy inkább jobb, ha nem terheljük vele a babák szervezetét?

WM

Én úgy tudom (nem biztos, hogy jól), hogy egy bizonyos életkorig el kell kezdeni az első adagot, utána már nem lehet beadni.
 

L-né

Állandó Tag
Állandó Tag
Rota: Kislányom pár hónapos korában kapta, neki a háziorvos kötelezően megrendelte, mert születésekor enyhe pitvarsövényhiánya volt. Angyalkák mára teljesen "beszőtték" az apró hézagot szivecskéjében, de akkor még veszélyes lett volna számára egy effajta betegség átvészelése. Nos, ezért kapta. Mellékhatás nem volt, azóta sincs semmi. De ezt pár hónaposan kell beadni, én is úgy tudom.
 

kneszmsz

Állandó Tag
Állandó Tag
és ne felejtsük, hogy nem csak a kiszáradást, de a széklet lazításában is segít a megfelelő folyadékbevitel.
 

lenand76

Állandó Tag
Állandó Tag
5 éves ovis gyerekem is szedett grapefruit mag kivonatot, arra jó volt, hogy ha beteg lett nem volt magas lázas 2-3 napig (39 feletti), hanem 1-2 nap alatt elmúlt a láz és nem volt túl magas. Viszont ugyanolyan gyakran voltunk betegek. 1-2 hét ovi után 1-2 hét betegség. Így ment végig az egész év.

Középső gyerköcöm asztmásnak van nyilvánítva (megjegyzem semmi kivizsgálás nélkül, csak a tavalyi befulladások, kórházi kezelések miatt). A védőnőnk ajánlotta az olajfalevél kivonatot. Sajna amit először vettünk 4 év alatt nem ajánlották. Rendeléskor ezt nem mondták. Így megitta a nagyobbik az ovi kezdés előtt. Egy hónapig szedte, és a második hónap végén mandulagyuszija volt egész enyhe lefolyással (a korábbiakhoz képest). Szerintem neki bevált, mivel régebben sokszor volt beteg. Azóta is járunk oviba folyamatosan. A másik gyerköcnek vettünk másik fajtát amit már ő is szedhet, most szedjük másfél hete. Remélem neki is bejön.
 

szaboen

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Nekem mindkét gyerek elég szorulásos. Majdnem minden nap adok nekik 1-1 pohár gyümölcslevet (100%), gyümölcsöt, gyakran esznek teljes kiőrlésű gabonából kekszeket. Gyümölcslében a Müller-ben kapható Kinella vált be a legjobban, mert tiszta gyümölcs, és már 4 hónapos kortól adható. Szülés után nekem is ez segített.
A betegségek megelőzésére viszont én is várom a tuti receptet. Esszük a C-vitamint, és a multivitaminokat is. Ráadásul két félét, mindkettő túlnyomó részt természetes alapanyagú, egyiket reggel, másikat este, de már megint egy betegség vége felé járunk. A neten már rengeteget böngésztem a különböző gyógymódokat, és a megelőzést, de 3-4 heti rendszerességgel betegszik meg valamelyik gyerek, aztán mi is elkapjuk a férjemmel. Mi is használjuk az eukaliptuszt illóolajként, főzöm a gyömbéres hagymateát, köhögésre a kakukkfűteát, megelőzésre próbáltuk a mézbe tört fokhagymát...
Félelmetes, milyen sokat vagyunk betegek, rengeteg pénzt hagyunk havonta a gyógyszertárban. A férjem totál ki van akadva, most is nagyon köhög, és nem érti, miért kapunk el minden vackot a gyerekektől, arról nem is beszélve, hogy milyen makacsok ezek a mostani megfázások, ezzel a legutóbbival is másfél hete küzdünk.
Szóval én is várom a tuti ötleteket. :) - az újabb betegség előtt. Pont az ünnepekre esik. :)
 

misbita

Állandó Tag
Állandó Tag
Én most olyan stádiumban vagyok, hogy kezdem feladni. 3 éves fiam két napot megy oviba, két hetet van itthon. Természetesen én is próbálkozok mindennel, vitaminok,multi rágótabletta, grapfruit mag olaj, meg Vironal, kamillateás párologtatás, teák...Gyümi hegyek, de semmi hatás.
Nagy lányom hat hétig köhögött, most próbálkozunk, hogy allergia ellen való gyógyszer hatásos, vagy a gyomra miatt köhög- ez az orvosi utasítás- nekünk kell kikísérletezni mi a megfelelő... Negatív lettem, de teljesen kész vagyok.
 

krild

Új tag
Köhögésre

Igen nagy segítségünkre lehet a köhögés elleni küzdelemben a fekete retek. Fekete retket télen is kapunk a zöldségesnél vagy a piacon. Megmossuk, meghámozzuk a retket, karalábévájóval kicsit a közepét kivájjuk. Mézet vagy cukrot teszünk a kivájt részbe, majd egy pohárba tesszük, a lyukkal felfelé. A pohárba ki fog csöpögni a retek leve, ebből két-három kávéskanállal adunk naponta a gyereknek.
Köhögéskor adhatunk mézet is gyermekeinknek. A méznek ugyanis enyhe gyulladáscsökkentő hatása van. Adhatjuk magában is kiskanállal vagy teában. (Ritka esetben a méz allergizálhat, egy éves kor alatt ne adjuk!)
 
Mekkora a gyerek? Nekem a kislányom, most 14 hónapos, nagyon székrekedős szülstése óta. Én is mindent kipróbáltam már és megdöbbentő dolgog hozott áttörést. Bilire ültettem, amit ilyan kis korban ugye még nem szokás ( a fiam 2,5 évesen lett szobatiszta) melléülök és "együtt" nyomunk. Vicces, ahogy lilul a kis feje, de így mindig tudunk probukálni! A székrekedés lelki háttere amúgy az, hogy valamit nem tud elengedni a gyerek, vagy a szülő túlságosan félti őt, aggódik a gyerekéért. Esetleg érdemes elgondolkodni, hogy mi állhat a hátterében a székrekedésnek. A fiamnál nagyon sokat aggódtam a székrekedés miatt és rájöttem, szokszor azért nincs kaki, mert egyszerűen a szülő túl nagy ügyet csinál abból, hogy na, miért nincs még? A gyerek is érzi, és ezen szorong, ami ugye senkinek sem tesz jót! Szóval csak lazán, amíg nem panaszkodik, nincsenek komoly görcsei, addig próbálj meg ne aggódni emiatt, lehet hogy ez is fog segíteni neki az elengedésben!
 

ildik79

Állandó Tag
Állandó Tag
6,5 éves fiam koraszülöttként született és asztmatikus problámakkal küzdünk. Tavaly nyáron elkezdtük szedni az olajfa kapszulát immunerősítésként, és annyira bevált, hogy a mostani téli szezonban először lett beteg, miközben az eddigi években 2-3 hetente itthon fuldokolt.
Eddig elleneztem az étrendkiegészítőket, de ezt végső elkeseredésemben próbáltam ki. Nagyon jó!
 

Livai

Állandó Tag
Állandó Tag
A nevelés kételyei

Olyan társalkodási alap ez itt most, ahol a szülők, nevelők kételyei kerülhetnek felszínre a Jóra nevelés kérdéskörében.
 

Livai

Állandó Tag
Állandó Tag
Az alábbi kérdést kaptam (a Nem csak nőknek magazin Gyermek- és ifjúsági szakértőjeként), ami közzétennék, hiszen gondolom, hogy többen szenvednek ettől a korszaktól, mint szülők, hiszen mindenki félti gyermekét

„Kedves Lívia! 13 éves kislányom szerelmes lett egy fiúba a suliban. El kell mondani, hogy a srác nevelhetetlen, hazugságokba keveri a lányt. Beszéltek már a testi kapcsolatról is.”
Kérdésére a választ az alábbiakban tudnám összefoglalni, röviden:

Nehéz helyzetben van ilyenkor egy szülő, de a legfontosabb mindvégig a következetesség!
Én szeretem a konkrétumokat az életben a nevén nevezni az ilyen helyzetekben, ez az Élő etika erkölcsnevelési módszerem alapja is. Tehát itt, ebben az esetben azt mondom el először, hogy én mit tennék: ebben az esetben fokozza a hatást, hogy ön az apa.(ne hagyja magát azzal eltávolítani, hogy „apa hagyjál már, ezt én már tudom…”) El kellene vinni a kislányt egy moziba vagy DVD-n megnézni, de kettesben (mondjuk egy olyan filmet, amiben testi kapcsolat is van: Amerikai pite…) Utána van apropó a beszélgetésre: milyen érzés a szerelem: lehet jó (ismérvei) is és elhamarkodott (hátrányai) is. Mindenképpen! - kitérnék ezzel kapcsolatban a nemi betegségekre: tünet és fájdalom, plusz megalázódás érzet, feltétlenül szóba hoznám azt, hogy a szüzesség egy érték a nőben. Nem pazarolhatjuk el bárkire (annál is inkább, mert fájdalommal is jár, és életre szólóan károsodhat a lelke, ha kinevetik vagy nem a helyén kezeli ezt a másik fél). Továbbá sikkből nem fekszünk le senkivel, mivel ezzel csak saját magunkat értékeljük alá: vagyis, hogy nincs önálló akarata, mások értékrendje szerint cselekszik. Viszont, ha itt „nagy a szerelem”, lehetne egy közös beszélgetés a fiúval, hármasban, és a fiút férfias kérdésekkel kényszeríteni arra, hogy színt valljon, mit is kar ő egy 13 éves leányzótól, mit tud neki nyújtani. A „hazugság” kérdés, szintén önbecsülési oldal: nincs benne annyi tisztesség, elsősorban magával szemben, hogy fel merje vállalni a tetteit, gondolatait? Hol marad a büszkeség? Ebben a korban hogyan, mire fel várja el másoktól, hogy tiszteljék, ha saját magát sem tartja megfelelőnek az igazság vállalására, és ezzel mások megtisztelésére. Hozzá lehet tenni, hogy ha az iskola keretein belül zajlik ez az egész, akkor kivívhatja a fiú miatt maga ellen is a tanárok ellenszenvét, márpedig ez az iskolaválasztás előtt nem feltétlenül ésszerű dolog. Nem utolsósorban a nem várt gyerek érkezéséről is kell néhány szót ejteni. ( nem mellékes, hogy ön, mint férfi azt is elmesélhetné egy-két saját sztorin keresztül, hogy hogyan csábította el ön vagy a haverok, annak idején a lányokat, addig, amíg nem fordult komolyra a dolog.)
…és nevelhetetlen ember nincs: legfeljebb nem szeretik eléggé környezetében, nem ismeri a felelősségvállalás intézményét, és ezért folyamatosan kompenzál, különféle renitens dolgokkal hívja fel magára a figyelmet, nem veszi figyelembe, hogy a szabályokat, amiket megszeg, rá is vonatkoznak, és ha vele szemben tesznek olyasmit, amit ő másokkal, ő lesz a leginkább kiborulva.
Ha nem tudják távol tartani a kislánytól, akkor olyan helyzetbe kell őket hozni, hogy felügyelhető legyen a kapcsolatuk.
Nos ezek azok az elméleti gondolatok, amelyeket én innen távolról tudok adni. Hozzátartozik a kérdéshez, hogy az én kisebbik fiam most nyolcadikos. Mindig következetesen szidom meg, ha valamit nem csinál jól (következetesen, tehát egyszer sem nézem el neki, ha butaságot cselekszik: szóvá teszem, de úgy, hogy elmondom azt is, hogyan kellett volna jól csinálni). Persze öntudatos, ezt figyelembe kell vennem. A büszkeségre apellálva jól tudok (általában) hatni! Nagyfiam, pedig már! megszokta, hogy rendszeresen megkérdezem, hogy van-e nála óvatosság, és vigyáz-e nagyon…?
Megkérdeztem a férjemet is kíváncsiságból: Nos, ő férfiasabban tartaná távol a lánytól a fiút (mint én, az etikus), ha szép szóval nem menne; az ő szeme előtt egyetlen mondat lebegett végig, amíg erről beszéltünk: hiszen a kislány még gyerek! (lélekben mindenképpen) – így mellette az ágyban maximum egy kabalaállat fekhet(ne).
Ami nagyon fontos ebben a korban, hogy legyenek célok, amiket jó lenne elérni: sport, zene, tanulás, írás stb. terén, mert akkor van hasznos időtöltés, és az erények is fontos szerepet kapnak az életben.
 

Livai

Állandó Tag
Állandó Tag
A nevelés kételyei

Olyan társalkodási alap ez itt most, ahol a szülők, nevelők kételyei kerülhetnek felszínre a Jóra nevelés kérdéskörében.
 

Livai

Állandó Tag
Állandó Tag
„Kedves Lívia! 13 éves kislányom szerelmes lett egy fiúba a suliban. El kell mondani,hogy a srác nevelhetetlen, hazugságokba keveri a lányt. Beszéltek már a testi kapcsolatról is.”
Kérdésére a választ az alábbiakban tudnám összefoglalni, röviden:

Nehéz helyzetben van ilyenkor egy szülő, de a legfontosabb mindvégig a következetesség!
Én szeretem a konkrétumokat az életben a nevén nevezni az ilyen helyzetekben. Tehát itt, ebben az esetben azt mondom el először, hogy én mit tennék: ebben az esetben fokozza a hatást, hogy ön az apa.(ne hagyja magát azzal eltávolítani, hogy „apa hagyjál már, ezt én már tudom…”) El kellene vinni a kislányt egy moziba vagy DVD-n megnézni, de kettesben (mondjuk egy olyan filmet, amiben testi kapcsolat is van: Amerikai pite…) Utána van apropó a beszélgetésre: milyen érzés a szerelem: lehet jó (ismérvei) is és elhamarkodott (hátrányai) is. Mindenképpen! - kitérnék ezzel kapcsolatban a nemi betegségekre: tünet és fájdalom, plusz megalázódás érzet, feltétlenül szóba hoznám azt, hogy a szüzesség egy érték a nőben. Nem pazarolhatjuk el bárkire (annál is inkább, mert fájdalommal is jár, és életre szólóan károsodhat a lelke, ha kinevetik vagy nem a helyén kezeli ezt a másik fél). Továbbá sikkből nem fekszünk le senkivel, mivel ezzel csak saját magunkat értékeljük alá: vagyis, hogy nincs önálló akarata, mások értékrendje szerint cselekszik. Viszont, ha itt „nagy a szerelem”, lehetne egy közös beszélgetés a fiúval, hármasban, és a fiút férfias kérdésekkel kényszeríteni arra, hogy színt valljon, mit is kar ő egy 13 éves leányzótól, mit tud neki nyújtani. A „hazugság” kérdés, szintén önbecsülési oldal: nincs benne annyi tisztesség, elsősorban magával szemben, hogy fel merje vállalni a tetteit, gondolatait? Hol marad a büszkeség? Ebben a korban hogyan, mire fel várja el másoktól, hogy tiszteljék, ha saját magát sem tartja megfelelőnek az igazság vállalására, és ezzel mások megtisztelésére. Hozzá lehet tenni, hogy ha az iskola keretein belül zajlik ez az egész, akkor kivívhatja a fiú miatt maga ellen is a tanárok ellenszenvét, márpedig ez az iskolaválasztás előtt nem feltétlenül ésszerű dolog. Nem utolsósorban a nem várt gyerek érkezéséről is kell néhány szót ejteni. ( nem mellékes, hogy ön, mint férfi azt is elmesélhetné egy-két saját sztorin keresztül, hogy hogyan csábította el ön vagy a haverok, annak idején a lányokat, addig, amíg nem fordult komolyra a dolog.)
…és nevelhetetlen ember nincs: legfeljebb nem szeretik eléggé környezetében, nem ismeri a felelősségvállalás intézményét, és ezért folyamatosan kompenzál, különféle renitens dolgokkal hívja fel magára a figyelmet, nem veszi figyelembe, hogy a szabályokat, amiket megszeg, rá is vonatkoznak, és ha vele szemben tesznek olyasmit, amit ő másokkal, ő lesz a leginkább kiborulva.
Ha nem tudják távol tartani a kislánytól, akkor olyan helyzetbe kell őket hozni, hogy felügyelhető legyen a kapcsolatuk.
Nos ezek azok az elméleti gondolatok, amelyeket én innen távolról tudok adni. Hozzátartozik a kérdéshez, hogy az én kisebbik fiam most nyolcadikos. Mindig következetesen szidom meg, ha valamit nem csinál jól (következetesen, tehát egyszer sem nézem el neki, ha butaságot cselekszik: szóvá teszem, de úgy, hogy elmondom azt is, hogyan kellett volna jól csinálni). Persze öntudatos, ezt figyelembe kell vennem. A büszkeségre apellálva jól tudok (általában) hatni!
Megkérdeztem a férjemet is kíváncsiságból: Nos, ő férfiasabban tartaná távol a lánytól a fiút (mint én, az etikus), ha szép szóval nem menne; az ő szeme előtt egyetlen mondat lebegett végig, amíg erről beszéltünk: hiszen a kislány még gyerek! (lélekben mindenképpen) – így mellette az ágyban maximum egy kabalaállat fekhet(ne).
Ami nagyon fontos ebben a korban, hogy legyenek célok, amiket jó lenne elérni: sport, zene, tanulás, írás stb. terén, mert akkor van hasznos időtöltés, és az erények is fontos szerepet kapnak az életben.
 

Livai

Állandó Tag
Állandó Tag
Kérdés : Jo napot kivánok! Nekünk van egy 5 éves kislányunk.Már érdekli az irás, igy tanitgatjuk hogy melyik milyen betü, leirja öket, számokat is irja, pl. az este is nézte a lotto huzást és felirta nekem egy alapra a számokat!Eddig nem is probléma, csak amikor ki akartam olvasni, akkor ilyedtem emg kicsit, ugyanis, balrol jobbra irta le a számokat és némelyik számot forditva is!Amugy meg nagyon ügyes, készséges, és tanulni akaro lány! Kérem mondja meg mit csináljunk?Tanitgassuk továbbra a helyes iráshoz, vagy forduljunk vele valamerre szakemberhez?


Szeretném leszögezni, hogy én tradicionálisan gondolkodom a nevelésről. Szerintem mindenki tegye azt, amihez ért. Ebből kiindulva: az, hogy a csöppség próbálgatja a szárnyait és már ő is tud írni, mint a "nagyok", nem baj. Meg lehet neki mutatni egy-két nagy betűt, amit kérdez és csak néhány vonalból áll, de ennél messzebbre nem lenne jó menni, annál is inkább, mert az iskolában minden tanító néninek megvan a maga jól bevált módszere arra, hogy melyik betűt vagy számot, hogyan, milyen (játékos) módszerrel vezesse be, és, ha a gyermek máshogyan tanulta meg magától vagy szüleitől a kanyarintást, betűformálást, akkor sokkal nehezebb dolga lesz. Tudom, hogy erre sok szülő azt válaszolná, hogy de az én gyermekem nagyon ügyes és… Szóval a szülők néha árthatnak azzal, hogy az egészséges kíváncsiságot túlreagálják.
Értem az aggodalmát, és persze az is gond lehetne, hogy fordítva írja, de nem ebben a korban. 5 éves gyermekről van szó, aki tulajdonképpen másolgatva a környezetében látható dolgokat, játszik. Javaslatom, ha valamit fordítva írna le, el lehet neki magyarázni, hogy ez nagyon szép, és ő nagyon ügyes, de nem úgy kell csinálni, meg lehet mutatni néhány alapvonalnyi elemet, de ennél többet nem kell tudnia az írásról, ha mégis komoly az aggodalom továbbra is, persze meg lehet kérdezni egy pszichológust vagy fejlesztő pedagógust. Figyeljék majd a gyermek első osztályos fejlődését, és a tanítónővel beszéljék ezt meg, ha nem múlik el. Tanácsom: olyan iskolába írassák be a gyermeket, ahol szótagoló olvasással ismerik meg Betűország tekervényes útjait.
 
Oldal tetejére