Betegséggel, egészséggel kapcsolatos - feltöltések!

margitka58

Állandó Tag
Állandó Tag
Valaki esetleg újra fel tudná tenni a Hydrogén peroxidról szóló könyvet? Nagyon köszönöm!!!
Szia !
Nagy mérete miatt feltettem a data-ra, innen letöltheted:
Kovács József : A hidrogén-peroxid - Az eltitkolt gyógyszer
[HIDE]http://data.hu/get/9418640/Hidrogen-peroxid_az_eltitkolt_gyogyszer.pdf[/HIDE]

Szép napot ! Margó
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Snowfox

Állandó Tag
Állandó Tag
De igen! A szaga bődületes,fojtó. Viszont kiválóan szőkített.
Annyi hátránya volt hogy egy idő után töredezett lett tőle a haj.:)
Hajdanában használtam de meg is bántam mert a hajam mint a cirokseprő
lett volna olyan szálasra töredezett.
Képzeld el ha a hajadat, ami már nem élő szövet, ennyire haza vágta akkor mit fog csinálni ha lenyeled. Az, hogy egészen hígan (Hyperol tabletta) lehet fertőtlenítésre használni az nem jelenti azt, hogy ebből kell csinálni a málnaszörpöt is. Az meg amit ír a könyv elején, hogy anti-oxidáns egy bődületes baromság. A hidrogén-peroxid az egyik legerősebb oxidáló szer, anno azt használták a V-2 rakétában is (https://hu.wikipedia.org/wiki/Rakéta-hajtóanyag#Foly.C3.A9kony_rak.C3.A9ta-hajt.C3.B3anyagok). Mivel az oxidáció-és a redukció egy relatív folyamat, ha egy oxidáló szer egy erősebb oxidáló szerrel találkozik akkor lesz csak redukáló szer. Na ilyen a szervezetben nincs. Mindenki szidja a szabad gyököket, nos a peroxidból is lesz egy oxigén gyök ami rettentően agresszív. Nem kell mindent elhinni amit egy közgazdász leír.
 

norancs

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Olyan könyvet keresek amiben leírják hogyan kell rózsavizet készíteni.
szia! Nem kell ahhoz könyv. Beütöd a google-ba, hogy rózsavíz készítése, s kiadja. 2 éve Szentendrén a Skanzenben dolgoztam, ott is bemutatták, hogyan kell rózsavízet készíteni. Egyébként az a legegyszerűbb, ha veszel desztillált vízet, mondjuk 1 litert, s veszel rózsa illóolajat, s mondjuk pár cseppet beleteszel az 1 liter desztvízbe. Összerázod, s kész. a cseppet egyenkét tedd hozzá, s rázd össze, mert lehet, hogy 1-2 is elég. Aztán lesz egy félévre elegendő rózsavízed....
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Parkinson kór - kezelésében - kanadai kutatók áttörést értek el

Már a szabadban is tudnak sétálni korábban otthonukhoz kötött Parkinson-kóros páciensek kanadai kutatók egy új kezelésének köszönhetően. A szakértők szerint az eredmények nagy reményekre adnak okot.
"A pácienseink többsége 15 éve szenved Parkinson-kórban, és évek óta nem tudnak biztonságosan sétálni. Jelentős változás az életükben, hogy elsétálhatnak egy üzletbe bevásárolni vagy üdülni mehetnek, hiszen korábban az elesés kockázata miatt nem tudtak otthonról kimozdulni" – magyarázta Mandar Jog professzor, az ontariói Nyugati Egyetem tudósa, aki szerint a kezelés okozta javulás "a legvadabb álmaikat is felülmúlta".
Egy normális séta során az agyból küldött utasítások hatására mozog a láb. Mikor a mozgás befejeződött, az agy visszajelzéseket kap, mielőtt a következő lépéshez utasításokat küldene. Jog professzor szerint a Parkinson-kór ezeket a visszajelzéseket redukálja, megtöri a kört, és a páciens mozgása "lefagy". A tudóscsoport által kifejlesztett implantátum, amely a gerincvelőt ingerli elektromos stimulusokkal, felerősíti a jelet, és a páciens így képes lesz normálisan sétálni. Jogot különösen az lepte meg, hogy a kezelés hosszú távon maradandó hatású volt,
akkor is működött, amikor az implantátumot kikapcsolták. A professzor szerint az elektromos stimulálás felébresztette a visszacsatolási mechanizmust a lábaktól az agyba, amelyet a betegség lerombolt.
"Ez egy teljesen más rehabilitációs terápia. Azt gondoltuk, az okozza a mozgásproblémát, hogy a Parkinson-kórban szenvedőknél a jelek nem jutnak el az agyból a lábakhoz. De úgy tűnik, az agyba visszatérő jelek romlottak le" – magyarázta.
Az agyi szkennelés kimutatta, hogy az elektromos kezelés előtt a páciensek azon agyterülete, amely a mozgás ellenőrzéséért felelős, nem működött megfelelően. Néhány hónapos kezelés után azonban ezeknek a területeknek a működése helyreállt.
A kutatásban részt vevő 66 éves Gail Jardine naponta kétszer-háromszor is elesett, és gyakran "ledermedt" mozgás közben. Két hónapja megkapta az implantátumot, és azóta már férjével a parkban is tud sétálni, amire már két éve nem volt képes állapota miatt. Mint mondta, a kezelés kezdete óta nem esett el, magabiztosabban mozog, és azt tervezi, hogy egyedül is sétál majd.
A 70 éves Guy Alden 2012-ben nyugdíjba kényszerült Parkinson-kórja miatt, mert az erősen korlátozta mozgását. Míg korábban gyakran "fagyott le" járás közben, a kezelés óta már nyaralni is volt feleségével, és egy idő után a kerekesszékét sem kellett használnia, a szűk utcákon és lejtőkön is jól közlekedett. A brit Parkinson Intézet kutatási igazgatója, Beckie Port szerint a tanulmányban ismertetett eredmények nagyon biztatóak, és a terápiában rejlő lehetőségeket tovább kell vizsgálni. "Ha a további kutatások hasonlóan ígéretesek lesznek, drámaian javulhat a páciensek életminősége, és a Parkinson-kóros betegek nagy szabadságot kapnak mindennapi aktivitásaikhoz".
(Forrás: hvg.hu)
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Egészségünkre!
Nézd meg ezeket a videókat és gondolkozz el.
Mérlegelj, s választásod szerint tartsd meg, vagy napold el... Mindenképpen érdekes és megfontolandó dolgokat hallasz.

*

*

 

posti

Állandó Tag
Állandó Tag
Az Egészséges Életmód sorozat könyvecskéi.
 

Csatolások

  • 5-Kalóriák-Égészséges életmód sorozat.zip
    15.9 MB · Olvasás: 86
  • 4--Walter Pedrotti-Gabonafélék.zip
    19 MB · Olvasás: 84
  • 3-egészséges életmód sorozat-Angéla Maria Mauri-Gyümölcsök és zöldségek.zip
    18.4 MB · Olvasás: 82
  • 2-Egészséges életmód sorozat-Gyógyító növények.zip
    19 MB · Olvasás: 90
Oldal tetejére