Hírek Betelt a pohár: a parlament elé vonulnak a benzinkutasok, óriási tiltakozás készül

Mostantól minden benzinkútnak veszteséges az üzemanyagok értékesítése, bezárási hullám jöhet

Egy liter benzin eladásán 8, egy liter gázolajén 18 forint veszteségük lesz a kutaknak. A következő hetekben a százas nagyságrendet is elérheti a bezáró benzinkutak száma, és nem lesz könnyű az üzemeltetés átvétele.


Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezető igazgatója szerint minden kutat érint az árstop, mindenkinek fáj, napról napra egyre több kútra kerülhet ki a zárva tábla, ha úgy látják, nem bírnak el több veszteséget.

Piaci információi szerint a következő napokban, hetekben a százas nagyságrendet is elérheti a bezáró kutak száma.
Először vidéken lehetnek gondok, hetek kérdése, és egyre több tankoló fog belefutni abba, hogy nem tudja ott megvenni az üzemanyagot, ahol eddig vásárolta.

Egri Gábor, az Envi kutak ügyvezető igazgatója méltatlannak nevezte, hogy a kormány csak a kiskereskedelmi árat fagyasztotta be, a nagykereskedelmit nem, vagyis a kis szereplőkkel fizettetik meg az árstop árát. Az állam havi 90 milliárd forint bevételt szerez az áfából és a jövedéki adóból az üzemanyag-forgalmazás után, mégsem vállal át semennyit az árstop terhéből.

Az pedig egyenesen az ötvenes éveket idézi szerinte, hogy
ellentételezés nélkül átkerülhet egy magántulajdonban lévő kút egy másik piaci szereplőhöz átmenetileg, ha valaki nem tudja vállalni a veszteségeket.

A 24.hu becslése szerint nagyjából 700 kút, közepes- és kisvállalkozás, főleg vidéken, lehet veszélyben az árstop miatt, ők nagyon elkeseredettek. Egri eddig hét nyugat-magyarországi és további három vidéki benzinkútról tud, ahol már üzemszünetet hirdettek, és sokan mások is jelezték, hogy be fognak zárni.

Olyannyira nagy az elégedetlenség, hogy Egri szerint szerveződik a független kutak hálózata, és tervben van, hogyaz árstopra tiltakozásul felvonuljanak a Parlament elé.

Hogy erre mikor kerülhet sor, arról egyelőre nem tudott tájékoztatást adni. A helyzet súlyát látva nem kizárt, hogy még a választás előtt.

1645272401149.png
 
Az emberek meg örülnek hogy meg vagyunk mentve. Miért is akarnak itt tankolni a külföldiek???
De, amikor ők mentek határon túlra hogy olcsón szerezzenek dolgokat az rendben volt.....
Tudom Orbán és a rezsicsökkentés....
 
Az emberek meg örülnek hogy meg vagyunk mentve. Miért is akarnak itt tankolni a külföldiek???
De, amikor ők mentek határon túlra hogy olcsón szerezzenek dolgokat az rendben volt.....
Tudom Orbán és a rezsicsökkentés....
A hatásos hazai propaganda mellett, még szimpátiát is szerezhetünk külföldön.
 
Utoljára módosítva:
Mi van a kint dolgozokkal akik haza mennek, nem magyar rendszamu autoval?
Mi van a hataron kivul elokkel pl erdelyiekkel stb ok csak akkor kellenek ha Orbanra kell szavazni?
Miert van kulonbseg magyar es magyar kozott torveny szerint?
 
Azért mert gondolkozol. Nem szabad, Ott a pártunk és kormányunk majd az megmondja hogy is működik az egész.
Az emberek lassan minden eddigi vívmányt feladnak mert elhiszik hogy a nyugat a gonosz.
Nem kellenek a külföldi áruházak majd megtermelünk mindent magunknak. Ha mégsem akkor az előző kormány a hibás mert eladott mindent a nyugatnak.
 
Ha már üzemanyag....
A Momentum volt elnöke elmondta: ha ők lettek volna kormányon, csatlakoztak volna az olajembargóhoz, a bolgár példát követve.
olyan haladékot kért volna az Európai Uniótól, amely alatt az átálláshoz, az orosz energia függőség felszámolásához szükséges fejlesztéseket, beruházásokat véghez tudja vinni – ez a bolgár minta, amely országot egyébként két, a tengerentúlról és Oxfordból hazatért üzletember kormányoz.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

glisser- wrote on QQCS842's profile.
De jó hogy felteszed a megára is
És külön köszönet a fejezet-fájlos szerkezetért
Arisztid2008 wrote on Harth Balázs's profile.
Kedves Balázs, Edgar Allan Poe - Az elveszett lélegzet link cserélve 2020. nov. 21-én. Nekem simán lejött és ki is csomagoltam. A hangoskönyv III -ban a #1,035 hozzászólásnál megtalálod. Üdv. Arisztid2008
Arisztid2008 wrote on Kolonel0708's profile.
Előre is köszönöm a segítségedet, remélem egyszer viszonozhatom. Minden jót kívánok neked, baráti üdvözlettel, Arisztid2008.
Arisztid2008 wrote on Kolonel0708's profile.
Az általad feltöltöttek közül szeretném kérni Albert_Schweitzer_-_Egy_orvos_az_oserdoben_-__Szoboszlai_Eva.z01, Bernhard_Kellermann_-_Az_alagut_--_Korompai_Vali.z02 és Bertrice_Small_-_Tengerek_asszonya_-_Korompai_Vali.zip pótlását, ha lehet. Sajnos angel1208 által korábban feltöltöttek is törlésre kerültek.
Arisztid2008 wrote on Kolonel0708's profile.
Kedves Kolonel0708 , köszönöm a feltöltéseidet. Külön köszönöm a Mándy Iván novelláinak rádióváltozatából összegyűjtötteket.
Kevés szabadidőmben hallgatom a feltöltött dolgokat és próbálom lementeni a még elérhetőket.

Statisztikák

Témák
37,236
Üzenet
4,570,065
Tagok
601,009
Legújabb tagunk
Tamas-84
Oldal tetejére