Hírek Betiltották Betlehemben a karácsonyt, minden díszt eltávolítanak

A városi tanács bejelentésénél csak az indoklás megdöbbentőbb: "a Hamász mártírjainak" emlékét sértené a főtéren a karácsonyfa és az ünnepi fényfüzérek.

„A betlehemi önkormányzat munkatársai bejelentették, hogy a mártírok tiszteletére és a gázai népünkkel való szolidaritásból leszerelik a városrészekben több éve felállított karácsonyi díszeket, és eltávolítanak minden ünnepre utaló jelképet” - írta az önkormányzat a Facebookon.

A betlehemi városi szóvivő a brit Telegraphnakazt is elmondta, hogy
a Hamász „mártírjainak” tiszteletére törölték az ünnepet,
mert szerinte az általános palesztinai helyzet amúgy is olyan, hogy az emberek nem igazán szeretnek ünnepelni.
A ciszjordániai Betlehem, amely arról híres, hogy az Újszövetségben Jézus Krisztus születési helye, kijelentette, hogy eltávolítanak minden, az éves karácsonyi ünnepet ünneplő díszítést.
„Most a város lakói szomorúak, dühösek és feldúltak; népünket Gázában hidegvérrel lemészárolják és megölik, ezért egyáltalán nem helyénvaló ilyen ünnepségeket tartani, miközben Gázában mészárlás folyik, Ciszjordániában pedig támadások”.
„Betlehemnek inkább a részvétnyilvánítás és gyász üzenetét kell küldenie”
– tette hozzá a szóvivő.
A döntés természetesen azért került a hírek élvonalába világszerte, mert Betlehem a szülőhelye a hagyomány szerint karácsonykor született Jézus Krisztusnak.
A lakosság a városi tanács szerint egyetért a döntéssel, ami azért nem meglepő, mert azóta, hogy a palesztin önkormányzat vette át az irányítást több mint 20 évvel ezelőtt, a keresztények 90 százaléka elmenekült Betlehemből.
Az önkormányzat a Telegraph kérdésére azt hozzátette, hogy az imákat és a vallási szertartásokat továbbra is engedélyezik.

1700308260971.jpeg
 
Nehéz erre normálisan reagálni.
Az első gondolatomban szerepelt a kecske az arab és a coitus szó.
Sosem lesznek csak fél civilizáltak sem. Az erőszak (ami a sivatagban túléléshez kell is) túlságosan a kultúrájuk része.
 
„Most a város lakói szomorúak, dühösek és feldúltak; népünket Gázában hidegvérrel lemészárolják és megölik, ezért egyáltalán nem helyénvaló ilyen ünnepségeket tartani, miközben Gázában mészárlás folyik, Ciszjordániában pedig támadások”.
– tette hozzá a szóvivő.
Mészárlás folyik?
Nem inkább békére kellene törekedniük?
Mostani hír: Két férfit lőttek agyon a ciszjordániai Tulkarmban palesztin fegyveres csoportok tagjai. Az éljenző tömeg ünnepelte a brutális kivégzést. Két férfit azzal vádoltak meg, hogy Izraelnek kémkedtek. A holttesteket a városka sikátorain vonszolták végig, majd figyelmeztetésül felakasztották, miközben a tömeg éljenezve ünnepelte az „árulók” halálát.
A közösségi médiában keringő felvételek szerint palesztinok százai tolongtak a kivégzés helyszíne, egy tábor bejárata előtt, és telefonjaikkal örökítették meg az erőszakot.
(Vagyis ott még esély sincs a békére.)
Jobb segélyekért kuncsorogni.
 
Hol van a béke?
Az MTI szerint két terrorista autójával, gépkarabéllyal és pisztollyal felfegyverkezve Jeruzsálem egyik bevezető útjához hajtott, majd kiszállva tüzet nyitottak a buszmegállóban álló civilekre. Végül két biztonsági és egy fegyveres civil agyonlőtte őket.

Az izraeli mentőszolgálat szerint a merényletben életét vesztette egy 24 éves nő, öten súlyosan, egy ember közepesen, ketten pedig könnyebben megsebesültek a buszmegállóban várakozók közül.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

imi70 wrote on erikfrenszi's profile.
Bocs Úton.
imi70 wrote on erikfrenszi's profile.
szia, én 2024. májusában szeretnék menni a portugál úzon. Kérlek amennyiben van rá időd és kapacitásod, szívesen venném a tapasztalataidat az útról. Előre is köszönöm .
sorcier wrote on Wikkike.'s profile.
szia,ha ezt talàltad meg tölem,akkor jo helyen jàrsz. :)
A bak latin neve capricorn.

Kötés, horgolás 2018. november 13-tól

Wildcath wrote on VikiCs99's profile.
:dr_33:
Sziasztok! Karácsonyi dramatizált mesét keresek, 6-7 szereplővel. Óvodásoknak adnánk elő! Előre is köszönöm a segítséget! :)

Statisztikák

Témák
37,951
Üzenet
4,754,190
Tagok
612,728
Legújabb tagunk
teszterop
Oldal tetejére