Bevándorlás Kanadába II /2012/

bubu

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerencsére egy történetet nem az tesz igazzá vagy hamissá, hányan hiszik el... Kissé lehangoltatok ezzel a hitetlenkedéssel és rosszindulattal. :(

A barátnőm már jól van az angollal, köszöni szépen, és az ő elmondása szerint volt gyér az angolja. A szalon, ahol dolgozik, átlagban 80$-t kér egy hajért, és nem Toronto belvárosában van. Az ürge, aki foglalkoztatja, kanadai, és szép vagy nem szép, törvényes vagy sem, de nem annyit fizetett neki, amennyit kellett volna. És ezt a barátnőm TUDTA, de nagyon akarta ezt a munkát.
Aminek a barátnőm nem nézett utána és amit nem számolt ki egész évre felszorozva, az ez a bizonyos éves jövedelem volt, amit Kanada a letelepedési kérelemnél kér. De ahogy olvashatjáttok a történetben, ez is végül szerencsésen megoldódott. :D

Ti, akik "fanyalogtatok" a sztorin, és láthatóan "fogást kerestetek" rajta: tiszta szívemből kívánom nektek, hogy találjátok meg a számításotokat az életetekben, legyetek sikeresek abban, amit csináltok, váljon valóra az álmotok, mert akkor nem negatívan fogtok egy ilyen történetet lereagálni, hanem pozitívan... ahogy Frank és Melitta is tették...

Zsofica! Eloszor is miert lennenk "Hitetlenkedessel v. Roszindulattal es miert " fanyarognank"?????
Ez egy othoni stilus, mivel senki senkinek nem hisz!Nem beszelve
az egymas iranti irigysegtol. Hidd el ez itt Magyarberkekben nem nagyon honos, persze vannak kivetelek is. A Lanyom itt tanult
a "Bruno Fodrasz Szakiskolaban 20-evvel ezelott" gondolhatod
tisztaban vagyok az itteni fodraszatbani dolgokkal, jobban mint
bar melyiktek.Akik itt beirunk az vegtere tanacs adas, segitseg vagy egyebb. De hangsulyozni kivanom nem "Roszindulat" ahogy irod.
Hat csak ennyi! ;)
 

bantuedu

Állandó Tag
Állandó Tag
node gyerekek örüljünk hogy neki mákja volt hogy neki sikerült. egyébként akkor sem igaz a történet mert nem siklik el a hivatal a nemfizetés miatt hanem kaszál elég keményen és tilt mint irtam :D . na mindegy örüljünk én örülök :D . főleg hogy holnap már a crown royal-tól fog égni a belem és ez az utolsó napom magyarba, i hope jóóóóóóóóóóóóóóóóóóó hosszú ideig ...max hazaszagolok 2 hétre :D de megyek is mert büdös van...... god bless mindenkit ... holnaptól már indul a nagykaland
 

Zsofica

Állandó Tag
Állandó Tag
Minden tiszteletem azoknak, akik hosszú évek esetleg évtizedek óta élnek Kanadában, és komoly tapasztalatuk és rálátásuk van arra, hogyan zajlanak ezek a dolgok ott ÁLTALÁBAN. De azt kell, hogy mondjam - anélkül, hogy bárkit is meg akarnék sérteni kiss -, hogy ezek szerint még ti sem láttatok mindent, csak a saját környezetetek egy-egy szegmensét. Mert bizony bármily hihetetlen vagy szokatlan is, minden egyes leírt szó igaz a történetből.

Hétfő este Skype-oltam a barátnőmmel és direkt rákérdeztem az általatok hihetetlennek tűnt részletekre:
- tényleg az LMO-ban aláírtnál kevesebbet fizetett-e neki a pasi az első időkben: és igen! (de ahogy írtam, most már rendesen kifizeti!)
- alkalmazott-e vagy széket bérel (az utóbbi, ugyebár, nonszensz lenne, mert az LMO feltétele, h alkalmazott legyél teljes munkaidőben...): igen, alkalmazott, a kezdetektől fogva! (Én arról nem tehetek, se a barátnőm, hogy sokaknak széket kell bérelniük. Vele nem így történt!)

Higgyétek el, mindenki sztorija más és más, ezért írtam le ezt a történetet. Miért ne történhetne egyik emberrel így, a másikkal meg amúgy? Azért, mert efféle történetre eleddig - ezek szerint - nem volt még precedens? Hát mostantól fogva van. :p

Azt gondolom, nem győzködök tovább senkit, ez volt az utolsó próbálkozásom :rolleyes: Végül is bárki gondolhat bármit - én pedig ismerem a történetet :lol:
 

.:phoenix:.

Kitiltott (BANned)
ezek szerint még ti sem láttatok mindent,
csak a saját környezetetek egy-egy szegmensét.

Mert bizony bármily hihetetlen vagy szokatlan is,
minden egyes leírt szó igaz a történetből.

haaaat termeszetes ,hogy ITT mindannyian beszukult ertelemmel es semminemu ralatassal elunk
immar jo par eve pl. bubu tul a 40-en ... tovabba
a valosagot mi ITT csak ugy ugatjuk mint a kutya a holdat ...

ohhhh az meg gondolatban SEM fordulhat elo ,hogy az a baratno finoman IS szolva NEM mondd igazat ...
csak ugy messzirol jott / van / ember azt mond amit akar >>> a tudatlan meg eszi mint az az ugynevezet kacsa a nokedlit ...

pihenj bele ,a tortenet EGYETLEN botuje SEM igaz nemhogy szava ...!!!

/szerzett LMO-t csak nem ugy ahogy azt elmeselte >>>az nem festene olyan szepen .../
 

.:phoenix:.

Kitiltott (BANned)
Csak ennyit mondhatok:
"A sikeres ember az,
akinek volt egy lehetősége és meg is ragadta azt."
(Roger Babson)
NA kerem akkor errol regeljunk
arrol ,hogy a cel szentesitette az ESZKOZT ... tehat mindenaron ... LMO-ot >>> "MEGFIZETTE"...
DE nem kell a makonyos kitalat story azeee mert az olyan jol mutat ...a valosag ??
... az meg ugye NEM publikus ...!!

Tovabba NE KABITSUNK SENKIT egy nemletezo es NEM LETEZHETO un.sikerstoryval
>>> MERT EZ NEM AZ !!!!
... van aki megfizeti van aki nem >>> jelenleg a "NEM" tabora a nagyobb ...!
 

albino

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez elegge meglepo, ha igaz:

http://www.cicnews.com/2012/03/canadian-government-slashes-backlog-031472.htm

The Government of Canada announced on 29 March 2012 a plan to reduce the backlog of Federal Skilled Worker (FSW) applications by returning all applications and government fees submitted prior to 27 February 2008. This will amount to a total of almost 300,000 returned applications, as well as approximately $130 million in refunded government processing fees.
 

sani07

Kitiltott (BANned)
Ez elegge meglepo, ha igaz:

http://www.cicnews.com/2012/03/canadian-government-slashes-backlog-031472.htm

The Government of Canada announced on 29 March 2012 a plan to reduce the backlog of Federal Skilled Worker (FSW) applications by returning all applications and government fees submitted prior to 27 February 2008. This will amount to a total of almost 300,000 returned applications, as well as approximately $130 million in refunded government processing fees.

A lenyeget leforditanad?:)
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Nem is olyan meglepő.

"With this in mind, the decision was reached to not only return the approximately 300,000 applications, but to focus on creating a system that would streamline processing and “reduce duplication and overlap” in the overall structure."


Advice for Returned Applicants

The promise of new, streamlined immigration systems is no comfort for the thousands of individuals and their families who have now seen their hopes for Canadian immigration come to an end.
“This is such awful news for the people who have been waiting patiently in line,” says Attorney David Cohen, “Of course, they are free to submit a new application, but that will be of little solace at this time. I truly feel badly for them”.
Applicants who will see their files returned but are still keen to come to Canada are by no means excluded from re-submitting an application, either through the FSW program or one of the over 60 other available Canadian immigration programs. As the government more thoroughly outlines its plans for immigration in the future, prospective applicants should make sure to keep abreast of new developments that may be of benefit to themselves and their unique skill sets.

Forrás: http://www.cicnews.com/2012/03/canadian-government-slashes-backlog-031472.html
 

mary86

Új tag
Előrre is elnézést ha hülyeséget kérdezek, de muszály megkérdezzem mert ezzel egy kicsit összezavarodtam. Szóval ez azt jelenti, hogy például a magyar állampolgárok számára is megszünt a lehetőség, hogy vizum nélkül utazzanak Kanadába?
 

sabriella

Állandó Tag
Állandó Tag
Előrre is elnézést ha hülyeséget kérdezek, de muszály megkérdezzem mert ezzel egy kicsit összezavarodtam. Szóval ez azt jelenti, hogy például a magyar állampolgárok számára is megszünt a lehetőség, hogy vizum nélkül utazzanak Kanadába?
Magyar allampolgar vizum nelkul johet Kanadaba, mint turista, latogato, egy evben max. osszesen 6 honap idotartamra. Jelenleg. Most meg...
 

albino

Állandó Tag
Állandó Tag

albino

Állandó Tag
Állandó Tag

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Azért meglepő, mert ha jól tudom abból már korábban volt gond, hogy utólag módosították a szabályokat. Ráadásul a cél nemes, de ettől még nem lesz hatékonyabb, hogy nyomnak rajta egy rebootot. szvsz.

Egyébként közben kijött a hír a hivatalos oldalon is: http://www.cic.gc.ca/english/department/media/releases/2012/2012-03-30a.asp

Tökéletesen igazad van, ha csak módosítás történne, akkor abból problémák adódnának, mert egy törvénynek nem lehet visszaható ereje... Ezért nem módosítanak, hanem átalakítják és létrehoznak egy újat.

Kösz! Bemásolom, hogy megmaradjon az értesítő.

News Release – Government of Canada transforms economic immigration program

Ottawa, March 30, 2012 — To create a fast and flexible immigration system that creates jobs and promotes Canada’s long term prosperity, the Government of Canada will eliminate the backlog in the main federal economic immigration program.

“The Federal Skilled Worker Program backlog is a major roadblock to Canada’s ability to respond to rapidly changing labour market needs,” said Citizenship, Immigration and Multiculturalism Minister Jason Kenney. “Having to process applications that are as many as eight years out of date reduces our ability to focus on new applicants with skills and talents that our economy needs today.”

As announced in Economic Action Plan 2012, Citizenship and Immigration Canada is planning to refund fees and return stale applications from nearly all those applicants who applied under the dated criteria in existence before February 27, 2008.

CIC is transforming its suite of economic immigration programs to create a just-in-time system that recruits people with the right skills to meet Canada’s labour market needs, fast tracks their immigration, and gets them working in a period of months, not years. Eliminating the longstanding backlog of FSW applications will allow the Department to focus resources on facilitating the arrival of skilled immigrants who apply under the current eligibility criteria.

Under proposed legislation, CIC will close the files of FSW applicants who applied before February 27, 2008, and for whom an immigration officer has not made a decision based on selection criteria by March 29, 2012. This is expected to affect around 280,000 applicants, including their dependants. CIC will begin the process of returning the full amount of fees paid to the Department by these affected FSW applicants. For those who have passed the selection criteria stage – approximately 20,000 people – CIC will continue processing their applications until they are approved for entry into Canada or not.

Over the last decade, the number of FSW applications received has greatly exceeded the space available within the Immigration Levels Plan each year, resulting in long processing times and an increasing inventory. Under the 2008 Action Plan for Faster Immigration, CIC began to limit intake to priority occupations. The Department added caps to the number of new applications in 2010. As a result of these efforts, CIC has reduced the pre-2008 backlog by more than 50 percent, and the overall FSW inventory by over 25 percent. However, without further action, some FSW applicants might have to wait until 2017 for a decision.

“It’s unreasonable to keep applicants waiting for another five years,” said Minister Kenney. “It’s also a far cry from the nimble and responsive immigration system Canada needs to remain a destination of choice.”

Szerintem ennek mindenki csak örülhet. Aki megfelel az jöhet és dolgozzon most és ne évek mulva. Aki pedig valami miatt nem felel meg, azt ne hitegessük évekig feleslegesen, adjunk lehetőséget, hogy módosítson, vagy hogy talán egy más irányon elindulva változtasson az életén.

A döntés engem azért nem lepett meg, mert várható volt, hogy Kanada inkább költ az átképzésekre, megoldást kínálva a munkanélküliségre, mint hogy a felesleges aktatologatásokért fizessen.
 

Komjatius

Állandó Tag
Állandó Tag
Hölgyek-Urak, ismét egy kis segítséget szeretnék kérni! Mióta kitaláltam, és megemlítettem pár ismerősömnek, hogy Kanadába szeretnék költözni, sokan tették magukévá az ötletet közülük. Szerintetek, milyenek az esélyei valakinek, ha OKJ-s képesítései vannak, mint emelőgép-kezelő, targonca-kezelő, földmunka-, rakodó- és szállítógép-kezelő? Ez három különböző képesítés, mind a három elég friss, ha jól tudom, nincs még túl sok munkatapasztalata egyik téren sem az illetőnek. Mennyire keresik, illetve mennyire fizetik meg az ilyen típusú szakembereket?
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Most vegezte el egy uj kijovo a targonca tanfolyamot, 4 napos es el is helyeztek /keresett allas/$17 kezdett.
Itteni vizsga kell. NEki Irorszagi vizsgaja volt azt sem fogadtak el.
 
Oldal tetejére