Bevándorlás Kanadába II /2012/

Anthony71

Állandó Tag
Állandó Tag
Nos,Kanadában az utobbi években-köszönhető a klimaváltozásnak-kezd jó idő lenni..Na még nem az ÉK-ÉNY területeken,de közvetlen az amerikai határvidéken egész "magyaros"az idő.Torontóban most is +van,a tavalyi ősz is egész kellemes volt,legalább is októberben +15,+20 fok.

Aki Erdélyi Magyar,annak semmi változás,sőt még melegebb mint fent a Hargitán,vagy Gyergyóba.
Amúgy meg akinek van pénze,Mindenhol jó élni,akinek meg nincs,az mindenhol csóresz.

Persze,az út ,ahogy eléred a célt a lényeg...Mindig sumákolni,csalni hogy jól élj,vagy jogkövető élettel elérni mindezt.Nem mindegy..
 

Anthony71

Állandó Tag
Állandó Tag
Ahogy telnek az évek,úgy szünnek meg a kint lévők-élők blogjai,és már a canadahun sem a régi..:(

A téma legnézettebb blogja,amit két lány szerkesztett teljesen leáll több mint egy éve(hellokanada)
Ma kerestem a" kamionblog"új beirásit,de a régieket sem találom már..
A Victoria szigeten,kislányával élő srác-canadacruiser-blogja is halott.
Mi lehet az ok??
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
NAgyon sokan haza mentek. Vannak akik itt dolgoztak es vegul nem veglegesnek gondoltak a canadai eletuket. Van nagyon sok akiket deportaltak.
Jelen pillanatban leallt a bevandorlas reszint ,hogy "utolerjek magukat" igy soknak mar attol is elmegy a kedve hogy varakozni kell.
Sajnos sok a turista "tultartozkodas" es csak a jo szerencsere bizzak a dologt es van hogy nem minidg sikerul.
Komoly muka fentartani egy oldalt hosszu tavon es nem keves penz.
Termeszetesen talalgatok en is de ujev utan felhivom oket megkerdezem.
 

bantuedu

Állandó Tag
Állandó Tag
vagy csak siman mindenki elfoglalt es meguntak a sok menekulni probalo emberek same kerdeseit.egyebkent itt sem nagyon aktiv mar mindenki . csak addig izgalmas meg valaki probal kijutni. utana szep lassan eltunik mindenki. dobjunk fel egy temat amin tudunk vitatkozni a box bevonza az embereket ;) :D
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Akkor meselj bantuedu hogy s mint megy sorod? Hogy erzed magad Canadaba? Hogy birod a telet? csaladod megszokta mar az itteni eletet, mi az amit nagyon furcsanak talalt itt?
 

Anthony71

Állandó Tag
Állandó Tag
Néha beleolvasok néhány magyarok által szerkesztett netes kiadványba,és ütik-verik egymást a kanadai "öreg"magyarok.Mikor pl a korábban ide is irt "K.Judit" ir néhány sort,kap szegény hideget/meleget a faterja miatt,aki az 50-es években Bp r.Kapitánya volt.
Ennyire képlékeny lenne a múlt,hogy egyesek szemében valaki gyilkos,mások szemében hős,ki-hogy élte meg azokat az éveket.

Mindenesetre talán a külföldön élő magyarok között sokkal szélsőségesebb nyilatkozatok vannak,mint a M.o élők között.
 

Anthony71

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez az adók nem feltüntetése az eladási árban komoly pereket okozna,persze Európában!:)Olyan vásárlók megtévesztése feelingem volt-van-lesz,mindig ki kell számolni,tul.képpen mennyit is kell fizetni?!:p
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Igazad van. MIkor otthon vasarolunk igazabol jo erzes hogy annyi az annyi amenyi ra van irva, es nem kell meg 13% ot ratenni, es szamolni es az ember erzese is valtozik nem csak hogy biztos 13% -e..? amit kiszamolnak, hanem hogy 100dolcsi vasarlasnal megerte-e megvenni, mert valojaban az 113. dollar.
 

Laci071

Állandó Tag
Állandó Tag
De attól még ha kiteszem a lábamat ugyanaz a közeg fogad, mintha 5 Ft-ot keresnék. Ugyanaz a koszos, büdös, hugyos város, ugyanaz a fancsali bunkó emberek, ugyanazok a problémák az országban. Lehet hogy Kanada sem egy álomvilág, de hogy ennél jobb, az biztos. Itt az emberek morálja már olyan szinten a béka segge alatt van, hogy már nem is szeretnének tenni azért, hogy jobb legyen.


Bocsánat, hogy csak egy gondolatod emelem ki, de ha van egy pár barátod(nekem van hál istennek) akkor ez nem lehet problémád.
Velük jóban vagy és ez által tojhatsz a többiekre nem? Itt olvasva kint se jobb a helyzet! (Csak akkor gyere ha van pénzed, meg ha van ismerősöd ahol tudsz egy pár hónapig lakni ha kell, stb..)
Én is ki mennék de nem tudok, és nem is akarok milliókat fizetni csak azért, hogy kint dolgozzak!! Itt full jogsim van, kint ez sz@rt sem ér!!( ja igen milliókért lerakhatom a különbözetet).
A villanyszerelő szakmámmal ugyan ez. És Ennél koszosabb és büdösebb várost is láttam már az EU-ban(pl:Francia Riviéra egy-két városa). Igaz ott a szaros járdákat hetente egyszer lemossák.
Szerintem avval se foglalkozz, hogy a munkád semmibe veszik. Én is futárként dolgozom pedig több szakmám is van!! Most ez van és ha megfeszülök se lesz jobb.Fel a fejjel !!! És kitartás!!:grin:
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Minden varosban van "jonegyed" es kevesbve jo. Nalunk is van ahol hiaba takaritjak naponta az utat vagy szedik a szemetet estere mindig tele lesz eldobott colas vagy mas ures flakonokkal.
Az biztos az elhatarozast ha a tettek kovetik nagyon figyelmesen kell mindent merlegelni, mert a nullarol valo kezdes nem leanyalom. A szakma itteni elismertetese ill kulonbozeti vagy ujbol evegezni ezeket nagyon alaposan kurul kell jarni, mert mint irtad nem olcso, foleg egy ujrajezdesnel.
 

horvathc

Állandó Tag
Állandó Tag

kangaro

Új tag
BUÉK mindenkinek ,gondoltam arra hogy az itteni diplomákkal (magyarország) nem sokra megyek Kanadába,erről akartam kérdezősködni a cic.gc.ca honlapon erről nem találtam semmit.Úgy látom az FSWP újra működik, ott a NOC list-ben volt a gyógymasszőri szakma amire hivatkozni szeretnék.Akkor az itteni diplomámmal mit érek én ott? újra sulizhatok vagy csak valami különbözetit kell lerakjak? esetleg,ha valaki már átment ehhez hasonló procedúrán és leírná a menetét az nagyon jó lenne.böngészem a fórumokat hátha találok valamit ez ügyben,mivel nagyon szeretném az idén elhagyni az országot. üdv.
 

tami02

Új tag
B.U.E.K mindenkinek,mar reg olvasgatom es tagja is vagyok ennek a forumnak de nem tudom ,hogy hogyan is kezdjem ,ki szeretnek jutni Kanadaba egyelore egyedul majd utana a csalad is ,olvasom hogy nagy szukseg van a szak munkasokra ,allitolag most Januartol valamivel konnyebb is (vagy nem) az angol tudasom nem a kivalo ,ahogy meg tudtam erteni a szakmam is keresett epito munkas vagyok (szoba festo, komuves,)mar lassan 18 eve ,most az lenne a kerdesem, hogy hogyan kezdjem van egyaltalan eselyem .melyik reszen talalnek konnyeben munkat ,minden info nagyon erdekel koszonom elore is
 

hawks

Új tag
Ahogy telnek az évek,úgy szünnek meg a kint lévők-élők blogjai,és már a canadahun sem a régi..:(

A téma legnézettebb blogja,amit két lány szerkesztett teljesen leáll több mint egy éve(hellokanada)
Ma kerestem a" kamionblog"új beirásit,de a régieket sem találom már..
A Victoria szigeten,kislányával élő srác-canadacruiser-blogja is halott.
Mi lehet az ok??

Hello!
hasonlo kerdessel kapcsolatban irok en is. Regebben mar irtam ide 1-2 kerdest, de a nyari FSW szunetelese miatt en is szuneteltem kicsit Kanadat, ill. nem csak szuneteltem, mert elkezdtem olvasni Ausztraliaba (be/ki)vandorlok blogjait is, mivel meginogtam a kanadai emigralas szandekaval. Ugy dontottem amig ugyis varni kell Kanadaval kapcsolatban, jobban felterkepezem mindket orszagot: munkalehetosegek, szabadnapok, fizetesek, koltsegek stb., ehhez a mar emlitett ausztral blogok sokat segitettek, vegig olvasva nehany tortenetet(kijutas+ausztral hetkoznapok) jobban atlatom a helyzetet, viszont nem nagyon talaltam hasonlo blogokat Kanadaval kapcsolatban(kiveve a hellokanada), nem baj ha mar "halottak", csak hasonlo torteneteket szeretnek olvasni mint Ausztraliaval kapcsolatban tettem, hogy eltudjam donteni, hova is probaljuk meg az emigralast. Kerlek ha tudtok segitsetek, valamint tanacsokat is szivesen varok a dilemmankban, azaz Kanada vagy Ausztralia legyen a cel!?
hatter infok: fiatal hazasok vagyunk, 26/28 ev, en epitomernok vagyok, felesegem is felsofoku vegzetseggel rendelkezik, angol: eros kozepfok.
Kanadaval az egyik gond az lenne, hogy nem ismerik ugy el a szakmat(diplomat) mint Ausztraliaban(habar az uj FSW-vel mar kicsit hasonlitani fog a helyzet, az ausztral diplomahonositashoz(Requiring a foreign educational credential assessment and changing education points) -ha jol ertelmeztem- viszont arra nem jottem ra, hogy a munkaltatok elfogadjak a diplomat mint Ausztraliaban, vagy a honositastol kivul kell mas is majd kint Kanadaban-eddig tudom hogy nem fogadtak el) es a szabadnapok is kevesebbek Kanadaban(olvasataim szerint), valamint ha jol emlekszem itt a forumon olvastam, hogy eleg nehez munkat talalni(pl. Ontario, vagy valahol az USA hatar menten).
Tanacsokat, mint emlitettem szivesen fogadunk! (es nem arrol van szo, hogy tegnap eldontottem, milyen jo is lenne kimenni es most irok, a segitsegetekre varva mindenfele dokumentalodas nelkul, egyaltalan nem, tavasz ota fontolgatjuk, olvasgatunk(ezt a forumot is az elejetol, part I), informalodunk).
koszonjuk!
udv.
 

Mindless

Új tag
Boldog Új Évet mindenkinek!
Magam is régóta olvasgatom a fórumot és kaptam ötleteket, válaszokat az engem érdeklő kérdésekre. Tény, hogy a módosítások miatt kicsit összezavarodtam, mindenesetre az FSW szüneteltetést (pechemre 2 héttel később akartam jelentkezni) arra használtam, hogy az építészmérnök diplomám honosítását előkészítsem. Jó sok munkával és költséggel járt, de karácsony előtt végül kiküldtem a Canadian Architectural Certification Boardnak. Emellett persze keresgéltem építész állásajánlatokat, lehetőségeket építész irodáknál, a Starbucksnál, de sajnos választ senkitől nem kaptam.
Esetleg van itt valaki, akinek van ötlete, hol keresgéljek? Válaszok híjján azt sem tudom, miért nem felelek meg. Nyilván segítene, ha nem több tízezer km-re lennék, de csalással nem akarok kijutni, anélkül meg türelmesnek kell lennem és remélni, hogy a FSWP gyorsan újraindul és szerencsés leszek. Addig még az IELTS-t is van időm megcsinálni. :)

A városok "mocskosságával" kapcsolatban le kell írjam, hogy Melittának igaza van. Nem voltam még olyan városban, ahol ne lenne kevésbé egy "lecsúszott" rész, de Toronto varázslatos hely és az épületek, a parkok, a tisztaság, a művészet jelenléte csak egy kis részét adja ennek a varázslatnak. Engem az emberek kisugárzása, hozzáállása, nyitottsága és sokszínűsége fogott meg. Itthon a szélsőségesek hatásával találkozom nap, mint nap, ami elkeserít, míg kinn az első szembejövő ember felvidított minden nap. :D

Egyébként 32 éves, független nő vagyok építészmérnök diplomával és 10 éves fotós tapasztalattal. :)
 

Mindless

Új tag
Kanadaval az egyik gond az lenne, hogy nem ismerik ugy el a szakmat(diplomat) mint Ausztraliaban(habar az uj FSW-vel mar kicsit hasonlitani fog a helyzet, az ausztral diplomahonositashoz(Requiring a foreign educational credential assessment and changing education points) -ha jol ertelmeztem- viszont arra nem jottem ra, hogy a munkaltatok elfogadjak a diplomat mint Ausztraliaban, vagy a honositastol kivul kell mas is majd kint Kanadaban-eddig tudom hogy nem fogadtak el)
udv.
Mivel most próbálom honosíttatni a magam építészmérnök diplomáját, így leírnám, amit én tudok. A szervezet lényegében arról dönt, hogy az általad elvégzett egyetem által adott tudás és végzettség minek felel meg a kanadai építőmérnök rendszerben. Tehát megpróbálják belesimítani az egyik rendszert a másikba, ami alapján aztán megmondják, hogy milyen szintnek felelsz meg, hogy esetleg szükséged van-e kiegészítő képzésre náluk (és mire), plussz gyakorlatra...stb. Elég drága, de pl én nem is nevezhetem magam építésznek Kanadában, míg nincs meg a honosítás, tehát munkát sem vállalhatok építészként addig.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Segiteni se lehet ilyen specialis kerdesben,mert minden egyetem mas otthon, es itt is,meg egy egy tantargy egy egy szemeszter oktatasaban differencia lehet.TObbszori level valtas az egyetemmel mire kirajzolodik a kep ,hogy mi az ami azonos es elfogadjak.
Hamar minden rendben a papirokkal akkor meg egy nagy akadaly a canadai gyakorlat megszerzese,anelkul nagyon sokat kell probalkozni mire valami osszejon.
de
megeri mert Canada nem csak nagyon szep orszag, de elheto is.
Jelenleg kicsit lelassult az erdeklodes Canada irant legalabbis itt a topicban,ennek oka sokan europaba probalkoznak angliai lehetoseg egyszerubbnek tunik az uj eletkezdesere.
 

Mindless

Új tag
A honosítást nem egyetem végzi, hanem építész (talán építőmérnök) esetében a CACB és ők a gyakorlat megszerzésében is segítséget nyújtanak. Van mentor program.
Mindenesetre a magam részéről ezerrel próbálok munkaadót találni, hogy mire a CACB végez a honosítással, már jóval előrébb legyek. Az érdekes, hogy szívesen mennék ki olyan céghez, ami nem tervező iroda, hanem az Archicad szoftverrel foglalkozik, hiszen abban, mi magyarok kiválóak vagyunk, de egyrészt választ nem kaptam az ilyen cégektől sem, másrészt nem tudom, hogy építészként elfogadnák-e ezt a vízumkérelemnél... hiszen pl. műszaki rajzolóként sem mehetek ki, mert túlképzett vagyok hozzá.

@Melitta, nem gondolod, hogy az is oka az érdeklődés lanyhulásának, hogy az embereknek ételre is kevesebb pénze jut, így a repülőjegyre és újrakezdésre ugyanúgy?
 
Oldal tetejére