Bevándorlás Kanadába II /2012/

Sziasztok!

Lassan egy hónapja érkeztem ide Kanadába turistaként, 6 hónapot maradhatok. (Brit Kolumbia) Kanadai baratnomhoz jöttem ki, akivel március közepén ismerkedtem meg Budapesti látogatása során. A lényeg: szeretnek legálisan itt dolgozni es maradni, ami a leginkabb lehetséges útnak tunik, az a szponzoráció. Van közületek olyan, aki jártas ebben a témában? Talán a conjugal partnert lehetne ránk húzni. Igaz nem vagyunk meg együtt 12 hónapja, de biztos van valami kiskapu, amivel el lehetne hitetni, hogy annyi ideje egy par vagyunk, a kifogás pedig az lehetne, hogy azert nem tartozunk a tobbi kategóriába, mert nem tudunk együtt élni 1 evet élettársi viszonyban, ugyanis egyikonk se maradhat annyi időt a masik fel országában, ami igaz is.
Milyen otletelek van erre? Köszi előre is.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Az eskuvo utan kell beadni a papirokat mire sorra kerulsz mar tulleszel az 1 even , es az ismeretsegetek mar biztos 1 eves evfordulon.
Az engedelyre is varni kell par hetet.
 

Amaral

Állandó Tag
Állandó Tag
Házastársként sem túl egyszerű a dolog. Legalábbis elég lassú. A barátaink tavaly költöztek Kanadába az USA-ból. A férj kanadai, a feleség amerikai állampolgár. Ők már 11 éve házasok, van 2 közös gyerekük. Tehát a gyerekek az apuka miatt rendben vannak, de a feleség már 1 éve vár hogy rendbe legyenek a papírjai. Addig nem tanulhat, nem dolgozhat, és ingyenes egészségbiztosítása sincs. Most megy majd a medical-ra, utána még talán 1-2 hónap a PR-ig. Tehát ha a barátnőd vállalja, hogy 1-1,5 évig eltart téged, akkor rendben van a dolog.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
8 evet kell alairnia. Ennel gyorsabb szerintm csak ha van valami kuloleges kepzettsege es jo munkaajanlata vagy ,felvetelt nyer valamelyik itteni egyetemre.
 

Amaral

Állandó Tag
Állandó Tag
Az 1-1,5 évet úgy gondoltam, hogy lehet, hogy addig ténylegesen nem is tud dolgozni, tehát tényleg el kell tartani.
Egyébként nem vagyok jártas a témában, mert nem érint, de ha valaki aláírja 8 évre és aztán szakítanak, utána is köteles eltartani?

Ja, egyébként sikerült az egyéni vállalkozóvá válás, tényleg olyan egyszerű volt, csak én nem akartam elhinni a magyar tapasztalatok után.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Igen 8 ev az 8 ev. A hazassag holtomiglan kotettnek. Nem mehetsz semmilyen segelyet az allamhoz 8 evig, ha nem dolgozol akkor kell enni adjon es lakassal ellason meg ha mar szet is mentetek akkor is. Az is kerdes ha te mar dolgozol es nincs szukseged arra hogy a feleseged vagy volt nejed eltartson.
Nem kis ido a 8ev. Sokan nem is vallaljak be mert mi van ha direkt nem akar elmenni dolgozni es a hazassag is oda.
 

bantuedu

Állandó Tag
Állandó Tag
jajj testver elmondtam mit hogyan csinalj es mi hogy megy de csak nem hiszel .... ezek utan ne keress ....
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
jajj testver elmondtam mit hogyan csinalj es mi hogy megy de csak nem hiszel .... ezek utan ne keress ....
Amennyiben nem nyilvanos a modszered akkor , nem is igen jarhato ut, legalabbis nem a legalis bevandorlas.
Tudom sokan probalkoznak, de meg nem ertek el sikert es biztos a modszer addig senkinek nem jo felulni olyan szekere ami nem tuti befuto.
Emberek penze teszenk sok esetben mindenuket ,hogy a nagy utazasra elinduljanak, es ha meg se valik be a "titkos" modszer ott maradnak penz nelkul papirok nelkul tartozkodas nelkul azaz foldonfutok lesznek.
Erre vajon milyen valaszt tudsz adni?

Senkit se ra se le nem szabad beszelni, es kecsegtetni remenyekkel mikor az nincs.
 
jajj testver elmondtam mit hogyan csinalj es mi hogy megy de csak nem hiszel .... ezek utan ne keress ....

A segítséget köszönöm, de LMIA-t valószínűleg nem fognak kerni nekem, ugyanis 1000 dolláros költséget jelent a munkaadónak. Egyszeru melora nem fog nekem kerni, amit akármelyik masik kanadai meg tud csinálni. (Vagyis nem tunik reálisnak) Ezert elkezdtem nézelődni a szponzorálást, elvileg amíg a folyamat tart, addig kaphatok open work permitet, ami azt jelenti, hogy dolgozhatok addig is. Kozben megtudtam, hogy létezik az a bizonyos Service Canada, ahol elmondanak mindent ingyen. A kevésbé jo dolog ebben az, hogy nyilván nem kerdezhetunk ra kiskapukra es egyéb dolgokra ott, amik hasznosak lehetnek. Ezert fordultam hozzad/ hozzatok, hatha tudtok ilyen fajta megoldásokat. Csak szeretnék információt gyűjteni tobb helyről, ki mit talál a legegyszerűbb megoldásnak. :)
 
Azon is gondolkozom, hogy meg lehet-e oldani a kérelem beadását ugy, mintha Magyarországról kervenyeznénk ezeket, ugyanis a processing time jóval gyorsabb úgy. Példának okáért mondjuk elküldenénk a papírokat a magyarországi lakcimemre, valaki pedig onnan adna fel. Mit gondoltok, ez járható ut, vagy leellenorzik, hogy hé, ez a tag elvileg itt tartózkodik az országban...? Csak érdeklődöm, hatha esetleg valaki mar tul van ezen es netán pont igy csinálta.
 
Oldal tetejére