Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

PapaBoss

Állandó Tag
Állandó Tag
Hat ebben igazad van PAPA BOSS . Irorszagban is szemelyesen talaltam allast.
Megcsak Netet sem hasznaltam.
Szerencse is kell hozza.
Kanadaban ezt majd csak akkor tudom megtenni, hamar kint leszek. Nem ugralok itt, inkabb probalok minden infot osszegyujteni, s majd ha kijutok , akkor onnan mar lehet tovabblepni.
Szoval azt mondod,jobb ha most csak a hivatalos oldalakat bujom, azzal kapcsolatban, hogy diplomam egy reszet elimerik-e. Itt Irorszagban elismertek valamilyen szinten, de itt is tanulnom kene meg hozza egy vagy 2 evet.
Nem tudom, hogy ez Kanada-ban is igy menne-e .
MEg hogy a diplomakat akkreditaljak -e legalabb a teljesitett kurzusok egy reszet, ezt egy allami teaching council vagy pronvince-onkent kulonbozo intezmenyek vagy akar iskolankent kulonbozokeppen biraljak-e el.
De majd meg megkerdzeke masokat is. Mindenesetre koszi a segitseget papaboss

Én Manchesterben IS laktam hosszabb ideig, és minden hivatalos ügyet / okmányt beszereztem akkoriban az ottani élethez. NI number, home office, bankszámla, satöbbi.
Volt szerencsém a degenerált angolokhoz. Hagyjuk, az egy másik történet.

Engem szintén foglalkoztatott egy master képzés idekint, de rájöttem, hogy olyan anyagi vonzata van, amit józan ésszel mérlegelve nem éri meg bepumpálni. Amit mindenképp megtehetsz, hogy egyetemekkel felveszed a kapcsolatot, és betűre pontosan kinyomozod, hogy az itthon szerezett papír pontosan mit ér. Sőt, talán egy bevándorlási tanácsadóval rengeteg időt / energiát spórolnál. Szép dolog magadtól átolvasni 1000 oldalakat, de a világ sem abba az irányba megy, hogy amit valaki feltalált, Te majd újra megálmodod. Én azt mondom, hogy 1-2 ezer dolcsit megér a pontos / naprakész információ, és az ügyvédi segítség.

Nem beszélve róla, hogy néhány becsületes college képzés sokkal többet ér.
Mondjuk én is csak IT-sként tudok nyilatkozni. De vannak / voltak itt nálam jóval szociálisabb (értsd: szeretik az embereket :p) emberkék, majd adnak linkeket és jótanácsot.

Az biztos, hogy az élet szar :mrgreen:

Mindegy hol laksz, dolgozni kell.
Mindegy mennyit dolgozol, nem fizetnek eleget.
És mindegy mennyi pénzed van, úgysem elég.
Félig tele :)
 

ditta01

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Régen jártam itt és most szeretnék pár előttem lévő hozzászólásra reagálni. Én tanuló vagyok ,de turista vízummal, itt adtam be a student visa kérelmet- még várom, hogy megjöjjön, de megaptam. Alberta tartományban, Fort McMurray-ben tartózkodom, a párom itt dolgozik egy ideje.
1. Munkaadó itt csak személyes találkozás után fog bárkit alkalmazni, vagy recruiting agency-t használnak közvetett módon. Sajnos, olyan esettel még nem találkoztam, hogy valaki telefonos interjú után sikeresen végigvitte a procedúrát. Alberta és kiemelten ez a város sajátos, mert hatalmas a munkaerőhiány- én a héten találtam állást, a jövendő munkáltatóm beadta az LMO-kérelmet és mindent megtesz, hogy meglegyen. Albertaban egyes cégek kivételesen gyorsan kapják meg az LMO-t a fent említettek miatt. Itt tehát nem probléma állást találni, de itt kell lenni hozzá. És kihangsúlyozom, hogy speciális a helyi munkaerőkereslet Kanada többi részéhez képest. Ehhez mérten a bérek magasak, viszonta megélhetési költségek horribilisak.
2. Temporary work visa-t Kanadán belül és kívül is lehet igényelni. Ha valaki visitorként érkezik, sikeresen megkapja az LMO-t, van munkaajánlata és minden egyéb szükséges papírja innen is kérheti- ez esetben Kanadán kívüli követségre kell küldeni- pl. Seattle vagy Bécs, stb. Vagy otthonról is jelentkezhet, ez esetben Bécsben. Ezután, ha megkapja a work permitet visszajöhet vagy kipostázzák a kanadai címére. Ezen információ a CIC-től származik és hivatalos. ( Ismerősöm, akikkel lakom a CIC- nél dolgozik és work permitekre specializálódott, tehát megbízható információforrás, de Ottawát is felhívtuk a kérdésben.)
3. Az ideiglenes vízumok esetében student visa és temporary work permit- egy személy egyszerre kettőt is birtokolhat, ha akar- a kettő nem zárja ki a másikat. Ez azok számára lehet fontos, akinek student visa-juk van és az első 6 hónapban csak on-campus dolgozhatnak heti 20 órában-és szükségük lenne több bevételre. Ugyanígy a work permittel rendelkezők tanulhatnak, de kreditkurzus felvétele esetén student visat is kell igényelniük.
4. A permanent residency igénylésekkel skilled worker kategóriában most érdemes várni- az új lista szűkebb lesz, mint a korábbi-viszont új lehetőségek is vannak a PN programban. illetve a friss diplomásoknak. Ezek a CIC weboldalán már fent vannak.
5. Képzettség és nyelvtudás nélkül esélytelenül indul báki-sajnálom, hogy ezt mondom, de megfelelő nyelvtudás az alapfeltétle, hogy munkát találjon valaki külföldön, illetve a mindennapi életbe be tudjon illeszkeni. Ha nyelvet akar elsajátítani, tanulóként megteheti, alkalmazottként ki lesz szolgáltatva a munkaadónak és a legalacsonyabb rangú munkát végezheti itt kezdetben. Ez egy jól képzett, esetleg diplomás vagy jó szakembernek nem szíve vágya, ha jól gondolom.
6. Nagyon jól gondolja meg mindenki mit vállal azza, hogy feladva mindent otthon 'új hazát' keres. Aki arra alapoz, hogy jobb élete lesz itt, csalódás fogja érni- az első időszak nagyon nehéz még annak is aki felkészülten, előre elintézett munkával, tanulóként érkezik. Ha ki tud alakítani egy kapcsolatrendszert ezt megelőzően, hasznos lehet.
Sok sikert kívánok mindenkinek és kitartást a tervei megvalósításához!
 
C

czoliver

Vendég
Szia ditta01!

Irtad hogy van ismerosod Albertaban a CIC-nel, aki work permit specialista. CSak annyi kerdesem lenne, hogy Albertaban egy fuvarozo- szallitmanyozo ceg kb. mennyi ido alatt kapja meg az LMO-t kamionsofor allashoz (long haul truck driver)?
En most epp ebben a szituacioban vagyok, hogy csak az LMO kell, es akkor mar igenyelhetem is a work permitet (minden egyeb dokumentum mar megvan).

Udv.:

Oliver
 

TrafficLight

Állandó Tag
Állandó Tag
Olyan sokan ismételgették a kolbász meg a kerítés szavakat errefelé, hogy ide illőnek találtam ezt a cikket. A címe A kanadai fiatalok rekordszintű adósságokat halmoznak fel.

"... Until now, we’ve coped with cost-of-living increases by using credit. But it all [the fix] has to start with coming out of denial, by saying that we can’t pretend there’s nothing wrong anymore. It’s like alcoholism or drug addiction. Let’s call it credit addiction. So you have to realize that this is a terrible thing happening to our country..."

"...she has avoided the credit crunch so many new graduates face by choosing a field that pays well enough to allow her to manage her debts. But she knows that’s serendipity more than smart planning ...
That [future prospect of the field] radically changed while she was in school... But change could be right around the corner. Commodities are heavily impacted by the economy. I like to think that I’m good at what I do, and when everyone else loses their job, I won’t. But I’m also realistic....
...For many young people, “in the red” is the new “in the black”. That means debt will lurk over their bank accounts from the time they enter post-secondary until they’ve paid off their mortgages, perhaps far into retirement. For experts such as Welbanks, that’s alarming and must change. But for many young people ... the prospect of lifelong debt gives them the freedom to borrow enough to fund a truly middle-class lifestyle, complete with degrees, an owned home, vacations, cool clothes, and restaurants. With massive debt an almost unavoidable reality, a pitcher of pale ale can seem like a solid investment."


Édekes a két hozzászólás is:
-----
Egad. I am 22 years old and finishing my Bachelors degree with no debt. I have traveled to Europe, to Central America, recorded an album of music and barely feel that I have lived a constrained or unfulfilled lifestyle. Its entirely possible if you recognize your situation an act accordingly: eat at home, buy second hand clothing, play sports, drink less beer, 3-4 to an apartment, work lots, and early. Man, sometimes I think our generation simply needs to learn that life comes with at least a little suffering.
-----
OK, little girl. You're 22 years old and $ 60,000 in debt. Jeez . . . at 22, I had a full-time job, put myself through university while supporting a family ( no choice - obligations ! ), never had the chance to travel and " have a blast ".
But I got an education; like, in learning how to think.
Time for you to grow up and face the world. I don't think you realise how really stupid you are.
<!--&raquo;--> <!--
--> <!--paging_filter-->
 

PapaBoss

Állandó Tag
Állandó Tag
PapaBoss az angol az degeneralt??? Csak kerdes volt!!

Sétálsz az utcán, és (érzésre) minden második embernek vannak szemmel látható hiányosságai (fogyatékos, zombi, vagy csak egyszerűen vörös hajú szeplős idióta)

Bármilyen application formot töltesz ki, azon legalább a kérdések fele arról szól, hogy milyen hiányosságaid, vagy fogyatékosságaid vannak.

Sétálsz az utcán, és a talpig feketébe öltözött angol gyerekek a rollert éppen szétverik a parkolást akadályozó bólyán, miközben a többi gyerek tüzet rak a kerítés léceiből lefeszegett gyújtósból.
Aztán elfogyott a tüzifa, és felgyujtották a szomszéd házaspár kis peugeot-ját, néhány nappal később.
Nesze neked, parkolj a közterületen.
Esküszöm, a saját szememmel láttam.

A munkahelyen minden percben éreztetik, hogy ők itt az urak, rájuk bizony fel kell nézni. Minden más náció pedig csak polish...

Én azt mondom, tiszta lelkiismerettel: Igen, az angol egy degenerált fajta.
De ez a topic másról szól, így ne feszegessük.
 

Batta Ildiko

Állandó Tag
Állandó Tag
PapaBoss, En ezt nem tapasztaltam. Se rollert szetvero gyereket sem lattam.
Normalis embereket lattam az Asdaba, a Primarkba, a Next-be, a Gap-be, az utcan.
Fogyatekost pedig? Az sem jott az utcan szemben velem. De elhiszem a Te sajat tapasztalataidat, sajnalom.
 

PapaBoss

Állandó Tag
Állandó Tag
PapaBoss, En ezt nem tapasztaltam. Se rollert szetvero gyereket sem lattam.
Normalis embereket lattam az Asdaba, a Primarkba, a Next-be, a Gap-be, az utcan.
Fogyatekost pedig? Az sem jott az utcan szemben velem. De elhiszem a Te sajat tapasztalataidat, sajnalom.

Talan mas szemmel figyeljuk ugyanazt a vilagot :)
Igazabol nem szamit. :) A lenyeg, hogy azota csak jobb az eletem.
 

Molnarcsabi

Kitiltott (BANned)
Arrol ne is beszeljunk hogy milyen elkepeszto meltosaggal viselheted az ehenhalast, ha meg meg jobban ehenhalsz, akkor majd osszekapaszkodhatsz meg jobban az osszes hazafival. Mer am ha robog a szekert akkor konnyu hazafinak lenni. terjel csak haza papabossz.
 

DMT

Állandó Tag
Állandó Tag
It

Sziasztok!
Már régóta böngészem a fórumot, látom, igen komoly történelme van.
Sokan vagytok, akik már régóta Kanadában éltek, vagy mindig is ott éltetek. A Ti véleményetekre lennék kíváncsi:
Kicsivel több mint egy éve beadtuk kérelmünket. Addig is, amíg a malmok őrölnek, felkészülés gyanánt érdekelne, hogy miként látjátok a munkaerő piacot. Jómagam okleveles közgazdász vagyok MBA végzettséggel. Informatikai iparban kereskedelmi vezetőként és tanácsadóként, valamint projekt menedzserként dolgoztam. Angolul és franciául is beszélek, mind az USA-ban, mind Párizsban jártam egyetemre. Tulajdonképpen az egyetlen dolog amin sokat töröm a fejem, az a munkavállalási esélyek. Első körben British Columbia-ban gondolkodunk, legalábbis ezt jelöltük meg. Saját tapasztalataitok alapján mit tudtok nekem mondani, mire lehet számítani mostanság? Köszönöm.
 

ditta01

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia ditta01!

Irtad hogy van ismerosod Albertaban a CIC-nel, aki work permit specialista. CSak annyi kerdesem lenne, hogy Albertaban egy fuvarozo- szallitmanyozo ceg kb. mennyi ido alatt kapja meg az LMO-t kamionsofor allashoz (long haul truck driver)?
En most epp ebben a szituacioban vagyok, hogy csak az LMO kell, es akkor mar igenyelhetem is a work permitet (minden egyeb dokumentum mar megvan).

Udv.:

Oliver

Szia Olivér!

Körülbelül két hetet vesz igénybe, hogy a munkáltatód megkapja az LMO-t. Okt. -nov. -dec. kicsit hosszabb idővel dolgozik, mert több az LMO kérelem. Két hétnél nem valószínű, hogy tovább tart- ha minden rendben van. Utána már Bécsen múlik, mikor kapod meg a work permitet. Sok sikert kívánok hozzá! Szorítok, hogy megkapd minél előbb!;)
 
C

czoliver

Vendég
Szia Olivér!

Körülbelül két hetet vesz igénybe, hogy a munkáltatód megkapja az LMO-t. Okt. -nov. -dec. kicsit hosszabb idővel dolgozik, mert több az LMO kérelem. Két hétnél nem valószínű, hogy tovább tart- ha minden rendben van. Utána már Bécsen múlik, mikor kapod meg a work permitet. Sok sikert kívánok hozzá! Szorítok, hogy megkapd minél előbb!;)


Szia ditta01!

Koszonom szepen a valaszod es az informaciot. En azt hittem legalabb 4 het lesz vagy tobb......
Amugy nem Becsbe adom be a papirjaim, mivel az USA-ban elek mar tobb mint 3 eve (legalisan statusszal). Viszont olvastam CIC-en egy olyan lehetoseget hogy a work permit megkerheto a belepesnel (Port of Entry), ha mar az LMO is megvan. En ezt a modszert szeretnem valasztani. Amiota nekunk magyaroknak nem kell vizum ahhoz hogy Canada-ba utazzunk, azota ez a lehetoseg megadatik nekunk magyaroknak is... Igy nem kell varni napokat mig megadjak, hanem azonnali... Javits ki legyszi ha nem igy van, lehet rosszul tudom....!

Udv.:

Oliver
 

Öreg

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Már régóta foglalkozom a gondolattal, hogy "szerencsét próbáljak" egy másik országban, ahol ha tisztességesen dolgozok, el tudom tartani a családomat, és nem kell napi meg-
élhetési gondokkal küzdenem...
Hivatásos jogsim van, valamint egy Finommechanikai műszerész szakmám.
Ha valaki tud segíteni, azt előre is megköszönöm. Bármilyen tisztességes munka érdekel. "A munka nem szégyen!"
Köszönettel:Öreg
 

Jack Laguna

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Már régóta böngészem a fórumot, látom, igen komoly történelme van.
Sokan vagytok, akik már régóta Kanadában éltek, vagy mindig is ott éltetek. A Ti véleményetekre lennék kíváncsi:
Kicsivel több mint egy éve beadtuk kérelmünket. Addig is, amíg a malmok őrölnek, felkészülés gyanánt érdekelne, hogy miként látjátok a munkaerő piacot. Jómagam okleveles közgazdász vagyok MBA végzettséggel. Informatikai iparban kereskedelmi vezetőként és tanácsadóként, valamint projekt menedzserként dolgoztam. Angolul és franciául is beszélek, mind az USA-ban, mind Párizsban jártam egyetemre. Tulajdonképpen az egyetlen dolog amin sokat töröm a fejem, az a munkavállalási esélyek. Első körben British Columbia-ban gondolkodunk, legalábbis ezt jelöltük meg. Saját tapasztalataitok alapján mit tudtok nekem mondani, mire lehet számítani mostanság? Köszönöm.

Ilyen hatterrel biztos hogy semmi gondod nem lesz. Nekem angol diplomam van (de csak BA) es mindenhol eleg nagy respectje van. Ha az oneletrajzodban parizsi meg amerikai MBA diploma szerepel akkor az sok ajtot kinyit, kiveve ha olyan specialis munka amihez csak kanadai kepesites jo (bizonyos mernok, egesszegugy, oktatas, stb). Elsosorban mindenkit az erdekel hogy milyen munkatapasztalatod van, a diploma csak beugro. Ha olyan cegeket tudsz felsorakoztatni amit itt is ismernek, pl nagy multicegek, akkor biztos hogy nem lesz gondod. Nagyon sok mulik azon is hogy az adott cegnek milyen a toborzasi filozofiaja, ugy tekinti-e az kulfoldi jelentkezo hatteret hogy "transferrable skills" vagy nem. Ha igen akkor jo eselyeid vannak az adott allasra. A project managerhez altalaban kerik a kanadai project manager bizonyitvanyt, ott lehet egy kis nehezseged emiatt. A francia nyugaton senkit sem erdekel kiveve a bilingual es neha a federal allasokat. BC-ben most sok allaslehetoseg van, kb olyan mint Alberta. Hogy ez kesobb is igy lesz-e (olimpia utan, mennyire gyuruzik be a valsag, stb) azt nem tudom.
 

ditta01

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Olivér!

Jól tudod, valóban van lehetőség a port of entry-nél kérni a temporary work permit-et, ha minden papírod megvan (LMO, munkaajánlat, stb., esetleg orvosi vizsgálat, criminal record check). A hatósági személy, aki beléptet dönti el, megadja-e a vízumot vagy sem- ha igen azon a napon megkapod. Nem tudom, egyedül jönnél-e vagy van családod- ha egyedül, én is vállalnám a kockázatot, hogy ez rizikósabb lehetőség. Ha családdal jössz, én megvárnám a hagyományos jelentkezési időt (4-6 hét) és már a vízummal a kezemben lépném át a határt.
 
C

czoliver

Vendég
Szia Olivér!

Jól tudod, valóban van lehetőség a port of entry-nél kérni a temporary work permit-et, ha minden papírod megvan (LMO, munkaajánlat, stb., esetleg orvosi vizsgálat, criminal record check). A hatósági személy, aki beléptet dönti el, megadja-e a vízumot vagy sem- ha igen azon a napon megkapod. Nem tudom, egyedül jönnél-e vagy van családod- ha egyedül, én is vállalnám a kockázatot, hogy ez rizikósabb lehetőség. Ha családdal jössz, én megvárnám a hagyományos jelentkezési időt (4-6 hét) és már a vízummal a kezemben lépném át a határt.


Szia ditta01!


CSak egyedul mennek......

Ha minden papirom megvan, akkor miert rizikos?


Udv.:

Oliver
 

Steve71

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Már régóta böngészem a fórumot, látom, igen komoly történelme van.
Sokan vagytok, akik már régóta Kanadában éltek, vagy mindig is ott éltetek. A Ti véleményetekre lennék kíváncsi:
Kicsivel több mint egy éve beadtuk kérelmünket. Addig is, amíg a malmok őrölnek, felkészülés gyanánt érdekelne, hogy miként látjátok a munkaerő piacot. Jómagam okleveles közgazdász vagyok MBA végzettséggel. Informatikai iparban kereskedelmi vezetőként és tanácsadóként, valamint projekt menedzserként dolgoztam. Angolul és franciául is beszélek, mind az USA-ban, mind Párizsban jártam egyetemre. Tulajdonképpen az egyetlen dolog amin sokat töröm a fejem, az a munkavállalási esélyek. Első körben British Columbia-ban gondolkodunk, legalábbis ezt jelöltük meg. Saját tapasztalataitok alapján mit tudtok nekem mondani, mire lehet számítani mostanság? Köszönöm.

Hello DMT,

munkaajanlatot legtobbszor szemelyes interjuk utan, es/vagy fejvadaszon keresztul kapsz. Most ismet eleg sok helyen van munkaerofelvetel, BC eleg forro most kb. mint Alberta. Nagy helyi ceg a BCHydro, de az Alcan-nel is Kitimat-ban, itt BC-ben - itt hamarosan nagy fejlesztesek lesznek (HQ Montrealban) s kell nekik a franciaul is tudo szakember, folyamatosan keresnek embereket. Hogy felmerd angol nyelvtudasod szintjet tedd le az IELTS vizsgat, 7-8-as szint mar elegseges, eleg a General modul.
Okt. 31-en egy barati csaladnal voltunk Halloween partin s mondtak hogy Vancouver a legjobb hely, a legelhetobb a vilagon. Ok, teny az hogy a levego tiszta, nem szaraz (magas paratartalom az esok miatt), most is a homerseklet 8-10C korul mozog. Telen min. -5C nem kevesebb. Az elelmiszer kb. 30%-al dragabb mint Mo-n, de jo minosegu. A kocsik jok, s az emberek kulturaltan vezetnek, a benzin ~$1.10/liter. A biztositas a kocsira $150-200 havonta s tovabbi biztositatsi tetel az egeszsegugyi s egyebb biztositasok.
A hazarak 7-800000CAD korul mozognak, van kevesebbert is de nem kevesebb mint 5-600000CAD. Jo a tomegkozlekedes, jok az iskolak.
Nagyra becsulik a volunteer munkat, s a munkaltatok mindenhova ajanlolevelet kernek. Jo ha van Mo-i ill. egyebb ajanloleveled.
A diploma elismertetese az ICES keretein belul tortenhet.
Sok sikert.

Steve
 

ditta01

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Olivér!

A rizikó az emberi tényező- ha egy adott személy dönti el, megkapod-e a papírt vagy sem van egy kiiktathatatlan 'szimpátiafaktor'. Viszont ahogy mondtad, jogosultak vagyunk élni ezzel a lehetőséggel- tehát nyugtan választ ezt. Ha bármilyen kérdésük merülne fel, ott vagy és tudsz egyből magyarázatot adni. A saját környezetemben van egy lengyel fiú és egy holland lány, akik így jöttek a nyáron és simán megkapták a vízumot.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére