Bevandorlas Magyarorszagra

Janika911 témája a 'Beszéljük meg..........!' fórumban , 2007 November 17.

 1. Janika911

  Janika911 Állandó Tag

  Olyan nincs hogy valaki Kanadabol Magyarorszagra akar bevandorolni, vagy haza-vandorolni? En mar sokat gondolkodttam rajta... Szerintem a megelhetes itt jobb, de a kultura megis csak ott van, es az anyanyelvunkon beszelhetunk mindenhol, es azert ott is vannak lehetosegek, annak aki keres. (szerintem) Van egy ismerosunk itt, 56-ban menekultek kit ide, itt szulettek a gyerekek, A lanyuk egyszer volt magyarorszagon, es ott is maradtt. Asszem mar meg is hazasodott ott, pdig itt nott fel, megis a szive oda huzott. :rolleyes:
   
  bubu kedveli ezt.
 2. Totu Erika

  Totu Erika Állandó Tag

  Szia Janika

  Biztosan van olyan is aki visszajott en ilyenrol megmondom oszinten meg nem hallottam.
  Az ismeroseim kozul sokan mentek ki de egyik se kivankozik vissza. Mind azt mondja teljesen mas az elet ott. Ugyan ott sincs kolbaszbol a kerites mint ahogyan sokan gondoljak de sokkal jobbak a lehetosegek.
  Volt pl olyan ismerosom is aki Romaniabol hozott maganak feleseget de a hires Magyar allam nem akart neki allampolgarsagot adni.
  3 ev utan megmergelodott es azt mondta o oda megy es ott akar elni ahol a feleseget is befogadjak. Igy mentek ki Canadaba. Persze biztos mas a helyzet azon emberek kozott akik kenyszerusegbol vandoroltak ki.:)
   
 3. jozsi100

  jozsi100 Állandó Tag

  Szia Janika,
  nekem van egy ismerosom, aki visszajott Magyarorszagra, s allitolag most szervezi agy masik szinten Kanadabol visszkoltozo csalad letelepedeset.
   
 4. mong0l

  mong0l Állandó Tag

  Éltem a világ több zugában is, de nekem az jött be eddig, hogy kinn dolgozom, de Itthon Magyarországon élek. Hogy Kanadából jönnek-e vissza azt nem tudom, de egy 5000 főf faluban lakom, ahol németek, svédek, osztrákok és egy olasz is él. Felfogás kérdése, hol jobb, mit keres az ember, mik az elvárásai. Nekem Torontó a megtestesült ridegség volt.
   
 5. Redia

  Redia Állandó Tag

  Sajna mi itt hülyére dolgozzuk magunkat havi 100 ezer ft-ért, és ugyanennyit vagy még többet kapnak egyesek segélyként. Én nem kérhetek segélyt mert nem vagyok kisebbség. Így engem nem nagyon érdekel a kultúra, annál inkább a gyerekeim jövöje.Nem akarok munkanélkül pénzt keresni csak azt szeretném hogy normálisan éljünk.
   
 6. siriusB

  siriusB Állandó Tag


  Azt hittem rosszul látom a topic címét! De nem, bár ha szerelmes az ember, akkor a szíve akárhova elhúzza...
   
 7. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  A mi vidékünkön (lásd jobbra fenn!) is sok német és osztrák állampolgár él. Leginkább idősek, akik nem dolgoznak - nincsenek ráutalva, hogy az itteni fizetésekből kelljen megélniük.

  Sőt, már sokaktól hallom, hogy egész lakóparkok épülnek olyanoknak, akik a közel-keletről szándékoznak ideköltözni. A Kárpátmedence elég védett környék évezredek óta és aki figyeli az éghajlati és világpolitikai eseményeket az tudja ki kell építeni egy hátországot a biztonság kedvéért. Gondoljátok csak el, közel-keleten vannak olyan országok, ahol hetente egyszer folyik víz a csapból és az is csak mosásra alkalmas. A Holt tenger lassan elenyészik, mert a Jordán folyó egyszerűen nem ér oda, hogy táplálhassa. Nem rossz hely ez, csak az emberek szegények akármennyit is dolgoznak.
  Persze nálunk is vannak olyan gazdagok, akik 15 millió forintért rendelnek a gyereknek Mikulás-ünnepséget....


  :!:
   
 8. Scarboro

  Scarboro Állandó Tag

  Lehet, hogy eltevesztettem a topikot??? Ez lenne a :
  Bevándorlás
  : Kanadai bevándorlással kapcsolatos témák fóruma?! Ha igen akkor csalodott vagyok ugyanis inkabb a kivandolrasi tema az ami erdekel engem es a hozzam hasonlokat akik ezt a topikot valasztjak nem peddig a visszatelepedes! Ugy emlekszem ilyen nevu topik is van mar.
   
 9. szakidani

  szakidani Állandó Tag

  Na, jó van má, drága-kedves Scarboro. Ne tessen má pörlekedni! Mert a „Külföldön Élő Magyarok” és azon belül a „Bevándorlás” című fórumon belül vannak még más olyan „topikok” is amelyekbe ugyan így belelehetne kötni. Például az „USA Diversity Visa program ” és a
  „ Visszaköltöznél Magyarországra? „ címmel futók. Igazából szerintem ez nem probléma, néha még hasznos is. De, ezektől függetlenül én ez úton is üdvözöllek és minden jót és szépet kívánok neked!!!
  kiss
   

Megosztás