Bezárja amerikai üzleteit a Nike a koronavírus miatt

A Nike vasárnap jelentette be, hogy a koronavírus járvány terjedésének lassítása miatt ideiglenesen bezárja amerikai, kanadai, nyugat-európai és ausztrál üzleteit is.

A Nike minden amerikai üzletét bezárja a koronavírus járvány miatt, jelentette be a társaság vasárnap. A cég emellett Kanadában, Nyugat-Európában, Ausztráliában és Új-Zélandon is az ideiglenes boltbezárások mellett döntött, március 16. és március 27. között.

A társaság a lépést a koronavírus járvány terjedésének lassításával indokolta. Az érintett üzletek alkalmazottai ebben az időszakban továbbra is megkapják majd a teljes fizetésüket a cég szóvivője szerint. Ezalatt a cég dél-koreai, japán és a legtöbb kínai üzlete továbbra is nyitva tart majd, a járványügyi szempontok napi figyelembevétele mellett.

A cég más létesítményeinél további lépéseket is tesz, beleértve az otthoni munkavégzés lehetőségét, a sávos munkarendet, valamint további biztonsági,és higiéniai lépéseket is a munkatársak védelme érdekében.

A Nike-hoz hasonlóan több más cég is hasonló lépéseket tett, az Apple mellett többek között a Patagonia és az Urban Outfitters is az amerikai üzletei bezárása mellett döntött, míg a Walmart üzletlánc korlátozta a boltjai nyitvatartási idejét.

(CNBC)

 
Oldal tetejére