Bibliai alak személyes tárgya bukkant elő a földből, hatalmas felfedezés Jeruzsálemben

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Április 11.

Melitta - 2019 Április 11, 15:05
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A kicsiny pecsétnyomóba héber szavakat véstek.

  Héber feliratos, 2600 éves, kőből készült pecsétnyomót találtak a régészek Jeruzsálemben egy ásatáson - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

  Jeruzsálem mai óvárosának közvetlen közelében, a Dávid városa nevű dombon, a mai Giváti parkoló helyén folyó ásatásokon tárták fel az ókori kincset.

  Az első szentély idejében, vagyis a babiloniak hadjárata előtt készült pecsétnyomó egy emeletes középület maradványai között volt, melyet valószínűleg a hódító babiloniak romboltak le Kr. e. 586-ban, a város elfoglalásakor.

  A pusztítást a leomlott kőfalak, az égett fagerendák, a törött cserepek sokasága bizonyítja, az épület hajdani pompájára a gondosan megmunkált építőkövek és a második emelet terméskő padlólapokból készült padlózatának töredékei utalnak.

  A kicsiny pecsétnyomóba héber szavakat véstek: Netan-Melek, a király szolgája. Ez a név a Bibliában, a Királyok második könyvében is előfordul, ahol a Kr. e. VII. század végén élt Jósiás júdai király vallási reformjairól számol be a szent szöveg.

  A király szolgája kifejezés magas rangú hivatalnokokat jelöl a Bibliában. Netan-Meleket személynevén, apja nevének megjelölése nélkül említi a megtalált pecsét, ami azt jelzi, hogy kortársai körében közismert ember volt, és mivel a lelet kora is megegyezik a leírt eseményekkel, minden bizonnyal a Bibliában szereplő hivatalnoké lehetett a tárgy.  A személyes pecsétnyomókat vagy bullákat gyakran gyűrű részeként viselték, általában dokumentumok, levelek vagy árucikkek lezárására, plombálására használták és a tulajdonos vagy a küldő személyazonosságát, néha hivatalát jelölték velük.

  II. Nabú-kudurri-uszur kétszer is feldúlta Jeruzsálemet: először Kr. e. 597-ben, amikor letaszította trónjáról Jójákim júdai királyt, és helyébe ültette Cidkiját, aki később fellázadt ellene, ezért Kr. e. 587-ben büntetőhadjáratot indított, lerombolta Jeruzsálemet és a Bibliában leírt "babiloni fogságba" hurcolta lakóinak egy részét.

  Az óváros középkori falai mellett található Giváti parkoló helyén a legősibb időktől, nagyjából Kr. e. 1000-től, Dávid király korától a XX. századi palesztin brit mandátum koráig épületek álltak, a régészek a felszíntől időben visszafelé haladva sorra tárják fel a különböző korok emlékeit. -
  MTI.
  [​IMG]
   
  ladybug7spots és Éva Kismadar kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Április 11.

  1. setni
   setni
   Igen, nem sok nép mondhatja el hogy írásos emlékei vannak több ezer évvel ezelőttről!
  2. gumelig
   gumelig
   A f
   A fészen olvastam, hogy a föld összes nyelve a magyarbol fejlődött ki.
   Mi vezetünk. :hurra:
  3. setni
   setni
   Az ilyen híreket saját névvel már nem lehet kommentelni.....
  4. csigafi
   csigafi
   Olyan mintha műanyagból lenne. Sajnos nem egy leletett hamisítottak már meg korábban is.
  5. prominor
   prominor
   Én azért óvakodnék a túlzásoktól... Tetszenek emlékezni a Qumráni tekercsek megtalálásának évfordulóján bemutatott sírfeliratra? Na meg Philadelphiai Harsona nem a tudományosságot tekinti elsődleges credojának..
   https://www.thetrumpet.com/18864-nathan-melech-found
  6. csigafi
   csigafi
   Hát én elég sokat olvastam az Uráli Aranylemezekről is ennek ellenére egy hatalmas kétely számomra annak eredetisége. Sok a homály és a megmagyarázatlanság
  7. 139
   139
   érdekes a megadott linken a következő cikk is
   [​IMG]
   eddig azt súlykolta a balliberális média, hogy kizárólag a magyarok az EU sírásói.
   Utoljára módosítva: 2019 Április 12
  8. setni
   setni
   Lehet hogy Te jobboldali liberális médiát olvasol mert a hírek kínát említik...
  9. 139
   139
   figyuzd már meg, melyik nagyformátumu EU -s politikus tapsol mosolyogva ... és micsoda felháborodás van mikor a magyarok kötnek egy üzletet Kínával, az már támadás az EU ellen.
  10. setni
   setni
   Igen mert előlük viszi el az üzletet.
   Ha valami bajuk van kínával akkor finom távolság tartás de, nem inkább viszik a legmodernebb technológiákat az országba és most meg csodálkoznak hogy lehagytak bennünket...
  11. ladybug7spots
   ladybug7spots
   És ez hogy a jó fenében jön ide, azon túl, hogy alkalmat teremt neked a "ballibsik" savazására ??? :dr_9:
  12. ladybug7spots
   ladybug7spots
   :D:D:D
  13. prominor
   prominor
   Ugye elolvastad az egész cikket? Meg azt is tudod, hogy az Oroszországi EU szankciók okán nem minden "kínai" üzlet ami Kínával kötődik? Meg miért is ment Orbán Viktor Szíjjártó Péterrel Dubrovnikba?
   Olyan vagy Te is már mint Móricka.. Mindenről ugyanaz jut az eszedbe...
   ( Ja és ha már elolvastad, ajánlom még a Selyemútról is olvasgass egy kicsit.. az előzmények miatt....)
   gumelig és setni kedveli ezt.

Megosztás