Hírek Biden és Trudeau közösen száll szembe a tekintélyelvű rendszerekkel

Joe Biden amerikai elnök és Justin Trudeau kanadai kormányfő pénteken Ottawában ígéretet tett, hogy közösen száll szembe a tekintélyelvű rendszerekkel.

Joe Biden kanadai látogatása során arról is tárgyalt, hogy csökkentik a függőségüket más országoktól a kulcsfontosságú ásványok és a félvezetők terén. Kanadában bőségesen megtalálhatók az akkumulátorokhoz és elektromos autókhoz szükséges ásványok, de jelenleg Kína uralja a világpiacot.
„Úgy vélem, hihetetlen lehetőségünk van együttműködni, így Kanada és az Egyesült Államok mindennek a forrása lehet és mindennel elláthatja magát itt Észak-Amerikában, amire szükségünk van a megbízható és rugalmas szállítási láncokhoz” – jelentette ki Joe Biden az ottawai parlamentben mondott beszédében.

„A közös jólétünk szorosan kapcsolódik a közös biztonságunkhoz” – tette hozzá az amerikai elnök.​

Joe Biden szerint a két országnak mint NATO-tagállamnak „a NATO területének minden centiméterét meg kell védenie”. Justin Trudeau kijelentette, hogy a két ország együttesen áll ki Ukrajna mellett. „Az életmódunk miatt ugyanakkor számos veszélynek vagyunk kitéve” – mondta a kanadai miniszterelnök, aki beszédében háromszor is leszögezte: „a biztonságpolitika klíma- és gazdaságpolitika is egyben”.

Joe Biden nem egészen egy héttel Hszi Csin-ping kínai elnök moszkvai látogatása után utazott Kanadába. „Az egyre rámenősebb Kína miatt élesedő verseny láttán nem kétséges, miért fontos, hogy egymáshoz forduljunk egy észak-amerikai piac kiépítésében, ami mindent magában foglal a félvezetőktől a napelemekig” – mondta Justin Trudeau.


Joe Biden bejelentette: 50 millió dollárt (18 milliárd forint) fordítanak arra, hogy több amerikai és kanadai vállalatot vonjanak be félvezetők kiszerelésébe.


Kanada 250 millió kanadai dollárt (majdnem 66 milliárd forint) szán a közeljövőben félvezető programokra a látogatásról kiadott közös közlemény szerint.​


Arról is megállapodtak, hogy a két ország energetikai szakértőkből álló bizottságot hoz létre, amely a tiszta energiaforrásokra összpontosít, és ígéretet tettek, hogy közösen dolgoznak a modern technológiákhoz szükséges kulcsfontosságú ásványok észak-amerikai ellátási láncának létrehozásában.


A két vezető a találkozót megelőzően már megállapodott az illegális bevándorlás megállításáról a közös amerikai-kanadai határon. Kanada a megállapodás részeként vállalta, hogy befogad 1500, az amerikai kontinensről érkezett bevándorlót.

1679719271490.png
 
Akkor -szerintem- a két prominens kezdhet is a saját háza előtt söpörgetni. Az se lenne baj, ha odabent is rendet csinálna.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,114
Üzenet
4,798,641
Tagok
615,550
Legújabb tagunk
SDSDSD
Oldal tetejére