Hírek Biden és Trudeau közösen száll szembe a tekintélyelvű rendszerekkel

Joe Biden amerikai elnök és Justin Trudeau kanadai kormányfő pénteken Ottawában ígéretet tett, hogy közösen száll szembe a tekintélyelvű rendszerekkel.

Joe Biden kanadai látogatása során arról is tárgyalt, hogy csökkentik a függőségüket más országoktól a kulcsfontosságú ásványok és a félvezetők terén. Kanadában bőségesen megtalálhatók az akkumulátorokhoz és elektromos autókhoz szükséges ásványok, de jelenleg Kína uralja a világpiacot.
„Úgy vélem, hihetetlen lehetőségünk van együttműködni, így Kanada és az Egyesült Államok mindennek a forrása lehet és mindennel elláthatja magát itt Észak-Amerikában, amire szükségünk van a megbízható és rugalmas szállítási láncokhoz” – jelentette ki Joe Biden az ottawai parlamentben mondott beszédében.

„A közös jólétünk szorosan kapcsolódik a közös biztonságunkhoz” – tette hozzá az amerikai elnök.​

Joe Biden szerint a két országnak mint NATO-tagállamnak „a NATO területének minden centiméterét meg kell védenie”. Justin Trudeau kijelentette, hogy a két ország együttesen áll ki Ukrajna mellett. „Az életmódunk miatt ugyanakkor számos veszélynek vagyunk kitéve” – mondta a kanadai miniszterelnök, aki beszédében háromszor is leszögezte: „a biztonságpolitika klíma- és gazdaságpolitika is egyben”.

Joe Biden nem egészen egy héttel Hszi Csin-ping kínai elnök moszkvai látogatása után utazott Kanadába. „Az egyre rámenősebb Kína miatt élesedő verseny láttán nem kétséges, miért fontos, hogy egymáshoz forduljunk egy észak-amerikai piac kiépítésében, ami mindent magában foglal a félvezetőktől a napelemekig” – mondta Justin Trudeau.


Joe Biden bejelentette: 50 millió dollárt (18 milliárd forint) fordítanak arra, hogy több amerikai és kanadai vállalatot vonjanak be félvezetők kiszerelésébe.


Kanada 250 millió kanadai dollárt (majdnem 66 milliárd forint) szán a közeljövőben félvezető programokra a látogatásról kiadott közös közlemény szerint.​


Arról is megállapodtak, hogy a két ország energetikai szakértőkből álló bizottságot hoz létre, amely a tiszta energiaforrásokra összpontosít, és ígéretet tettek, hogy közösen dolgoznak a modern technológiákhoz szükséges kulcsfontosságú ásványok észak-amerikai ellátási láncának létrehozásában.


A két vezető a találkozót megelőzően már megállapodott az illegális bevándorlás megállításáról a közös amerikai-kanadai határon. Kanada a megállapodás részeként vállalta, hogy befogad 1500, az amerikai kontinensről érkezett bevándorlót.

1679719271490.png
 
Akkor -szerintem- a két prominens kezdhet is a saját háza előtt söpörgetni. Az se lenne baj, ha odabent is rendet csinálna.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,803
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére