Hírek Bige László üzent a hatalomnak: Ceaușescut is kivártam, ő sem végezte valami jól

Nevetségesnek és méltánytalannak tartja Magyarország tizenkettedik leggazdagabb embere, hogy három héttel ezelőtt gigaösszegre bírságolta a cégét kartellezés miatt a Gazdasági Versenyhivatal. Bige László szerint fideszes üzleti körök akarják megszerezni cégét. Bige László kijelentette: nem követett el semmi olyat, amiért menekülnie kellene.

Ceaușescu bukását is kivárta, szerinte Orbán sem miniszterelnökként megy majd nyugdíjba. Az üzletember úgy gondolja: a NER-nek hamarosan vége lesz

– mondta a Szabad Európának adott interjújában.


Amikor a hatóságok megszállták a gyárát, Bige arra is gondolt, hogy inkább becsukja az egészet. Arra a kérdésre, hogy miért nem csinálta meg ezt, és lehet, hogy akkor nyugodtabb élete lenne, a milliárdos vállalkozó azt felelte:

“Mert nekik az sem lett volna elég. De én akkor is megleszek még, ha ezek már nem lesznek sehol. Először azt is nyilatkoztam, hogy becsukom, és kész, de ezzel okoztam volna a legnagyobb örömet nekik. Meg a másik: az a gyár 280 családot tart el, a cég hetven éve működik, negyven országba exportál.”

A GVH októberben rekordösszegre, 11,5 millárd forintra bírságolta a céget, amire a 12. leggazdagabb magyar azt mondta, hogy “ez egy példátlan büntetés, amit csak azzal csinálnak meg, akit tönkre akarnak tenni, hogy ellopják a vagyonát.” Kijelentette:

Nem akarok prejudikálni, de az biztos, hogy Andersen meséjére kaptuk ezt a bírságot. Bíróság előtt fogjuk megtámadni a Versenyhivatal döntését.

Már évek óta próbálják ellehetetleníteni Bige Lászlót, korábban csendben intézték, hogy ne kavarjon akkora port ez az egész, de úgy nem sikerült nekik. A milliárdos leszögezte:

neki ez nem jelent semmilyen problémát, mert nem az a puha gerincű ember, aki meghajtja a fejét a hatalom előtt; de a családja nem annyira bírja az évek óta tartó háborút.
“Nézem ezt a sok szellemi fogyatékost, csirkefogó gazembert, akik ebben a rendszerben közreműködnek…” – tette hozzá Bige.


A vállalkozó szerint nem sok ész szorult rosszakaróiba, ezért erővel próbálják tönkretenni, mert azt gondolják, hogy erővel mindenkin átgázolhatnak és mindent letarolhatnak; ez egy darabig megy is nekik. De itt már olyan eszközöket is bevetettek, olyan mélyre süllyedtek, hogy semmilyen jogi vagy morális korlátot nem vesznek figyelembe.

Ez az ország olyan erkölcsi válságban van, hogy Rákosi alatt sem volt ilyenben. Én éltem egy másik diktatúrában Romániában, ahol a diktátort Ceaușescunak hívták. Most is elmehetnék, de nem vagyok az a feladós típus. Pedig megüzenték nekem, hogy ha elmegyek innen, békén hagynak, akkor nincs probléma. De nem követtem el semmi olyat, amiért menekülnöm kéne innen. Ceaușescut is kivártam, ő sem végezte valami jól, nem volt valami fényes a vége

– jelentette ki. Hozzátette: kivárja Orbánt is, mert szerinte senki nem megy miniszterelnökként nyugdíjba. Előbb-utóbb ennek a rendszernek is vége lesz.


Arra a kérdésre, hogy mi lesz ilyen körülmények között a cégével, Bige László nem hazudtolta meg magát és kijelentette:

Csak azért is… Megcsináljuk mindenféle magyarországi támogatás nélkül; a miniszterelnököt meg a kormánytagokat meg majd elhívjuk az avatóra.


bige2.jpg
 
eggggen ez a fidesz mantra amit a kenyerado gazdad a szadbaragott es most fujod
azert mert a cimboraknak akik a valodi kereskedeshez megcsak nem is ugattak nem am hogy ertettek volna
nos ezeknek a senkihaziaknak kellett kiutalni a biztos es garantalt jovedelmu magas forgalmu es hozamu
dohany boltokat
egyetlen egy olyan dohanyboltot SEM tudsz mutatni az egesz orszag teruleten amely bizonyithatoan nem kotodne valamilyen modon a fidesz korehez
TUDOM MERT MINDEN SZERZODEST ATNEZTEM erted azt a szot hogy MINDET ????
meg azon is megtalalhato volt a kotodes ami elso blikkre tisztanak tunt
nagyeszu elvettek a jovedeki engedelyet es nem arusithatott donyarut a zizibol nem fog megelni
es fidesz bevett rutinja szerint kenyszeritettek az eladasra a meghatarozott filleres araon
Ő is csak egy "megmagyarázó és szépredumáló"
 
Foleg ugy hogy "nemzeti a dohany" es ezerrel nyomjak milyen karos a dohanyzas.
Nem beszelve micsoda alszentseg, beburkolni az uzletet a "kiskoruak ellen ,ne legyen kedvuk ragyujtani , es ember nem volt aki nem kupinak nezte a lesotitett uzletet a 18 eves karikaval.
NEm beszelve mennyi rablas tortent pont az elzartsag ami vonzotta a betoroket.
Az en anyukam trafikos volt, eleg forgalmas helyen , sajat uzlettel. Akkor a cigi % ami tkeresni lehetett vele meg a rezsi koltseget se fedezte, kellett melle edesseg udito, ujsag, apro ajandektargyak , sorsjegyek ,szulinapi kartyak, belyeget stb stb.
A nemzeti dohany nem arulhatott mast mint cigit , utana , engedtek a gyeplon kicsit, uditot, es italt mar engedtek ,mert ha nem igy tortent volna a bomba jo nemzeti uzlet hamar lehuzhatta volna a rolot.
 
A kiskorú most is megtalálja a kiskaput, megvásároltatja egy felnőtt fiatallal. Ez így ment a "Nemzeti" dohánybolt megalakítása előtt is. Hivatalosan akkor sem vásárolhatott a 18 éven aluli dohány árut. Ez nem fidesz találmány.
Ez az egész "Nemzeti" dohánybolt hülyeség Lázár János agyszüleménye.
 
Semmilyen alapon! Én abban sem vagyok biztos, hogy a MOL állami tulajdonban van!
Pedig mintegy 5%-ban állami tulajdon, de nem ez a lényeg, hanem az a bizonyos 1 db "b" típusú reszvény, ami a szavazati előnyt jelenti...
Szerintem csak részvényes, Anno a trafikokról is azt írta az ellenzék, hogy a kormány elvette a trafikokat, de ez sem volt igaz! Senkitől nem vettek el trafikot és adni sem adtak senkinek sem! - nem volt államosítás, sem trafik osztogatás, csak dohány értékesítési jogot kaptak, akik pályáztak dohány értékesítésre..
Igaz, nem vette el, csak a dohány árusitási jogot...
(Nálunk közönségesen erre mondják, hogy nem [email protected] a kutba, csak a kávájára, aztán belepöcköltük.)
Akkor minek nyitnának ki, ha nem tudnak mit értékesíteni?
Mert, amint kiderült, az allam eĺőírta a kötelező nyitvatartásat a benzinkutaknak.
Biztos vagyok benne, hogy a benzinkutak majd kapnak támogatást!,
Ha gonosz lennék (az vagyok, de nem ennyire), akkor azt mondanám: "Addig álljál fél lábon!"
Ahogy a járvány után is sok vállalkozás kapott, akiket veszteség ért a járvány alatti zárás miatti.
Te a cseh 2-t nézed?
Ha valaki nem Mészáros, Szíjj vagy Garancsi (esetleg vejko), akkor semmi esélye. A 600 ezer kkv-ból szinte egyik sem kapott semmilyen kompenzációt. Miért pont a 2000 kis magánbenzinkút kapna?
 
A Tiszamenti Vegyiművek (rövidítése: TVM) korábbi magyar állami vállalat, amely részvénytársasággá alakult, majd 2004-ben beolvadt a Bige Holding Kft. cégbe.
Ha egyszer részvénytársasag, akkor nyilvan adják-veszik.
De vajon miert hagyta az állam, hogy Peremartintól Kazincbarcikáig szinte minden vegyi gyárban leálljon a műtrágyagyártás?
És a GVH miért hagyta jova, hogy Bigéék megvegyék , hisz Pét, ami fél Magyarországot ellatja, mar akkor is a Bigéeké volt?
 
Jaj, te kis butuska, hát azért hagyta, hogy más építsen a szarból várat, hogy majd azt a várat szarért meg tudja venni!
Nade nem tudták, hogy némely fagyi visszanyalhat?
(Meglatásom szerint Bige komoly gazdasági tényező. Már csak azért is, mert a termelése felét külföldre ertekesíti. És bizony a műtrágyaból mást is lehet készíteni. Ha ezt nem tudtak, buták, ha igen, túlságosan elbizakodottak.)
 
Nade nem tudták, hogy némely fagyi visszanyalhat?
(Meglatásom szerint Bige komoly gazdasági tényező. Már csak azért is, mert a termelése felét külföldre ertekesíti. És bizony a műtrágyaból mást is lehet készíteni. Ha ezt nem tudtak, buták, ha igen, túlságosan elbizakodottak.)
Szerintem egyszerűen anno fel sem tudták mérni, fogni, hogy a (mű)szarból ekkora várat is lehet építeni, ha hozzáértő kezébe kerül.
Az meg, hogy a műtrágyából bombát is lehet gyártani, az "átlagpolgárnak" sem jut eszébe alapesetben, még akkor sem, ha egyszer már valahol, valamikor olvasta, látta, hallotta. Nekem is csak akkor esett le a tantusz, amikor itt az egyik fórumozó felhívta rá a figyelmet.
Szerencséjük van, hogy Mo. mégsem teljesen egészen banánköztársaság, mert különben már nagyot szólt volna. :)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok! Régen jártam erre, kérdezném, hogy lehet-e írást felrakni, és ha igen, akkor hogyan?
Köszönöm!
alexinho04 wrote on MEVA72's profile.
Szia! Köszönöm szépen hogy feltöltötted az Agota Kristof: Trilógia könyvet!
GyulusH45 wrote on szeged's profile.
Helló! -egy régi számra : "Ölelj ölelj "c. megtudnád szerezni a stílust pa600-ig-és feltöltenéd ? Üdv :Gyulus
Midi dalok, zenészek!
Kobudera wrote on Boglarka Veres's profile.
Szervusz! Nekem megvan a Jurrasic Parts nevű játék.:)

Statisztikák

Témák
36,978
Üzenet
4,511,178
Tagok
597,403
Legújabb tagunk
eszti.szaszi87
Oldal tetejére