Bill Gates 200 milliárd forintért vett hidrogénhajtású jachtot

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Február 9.

Melitta - 2020 Február 9, 18:04
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Ő az első ember a világon, aki hidrogénhajtású jachtot vásárolt.

  Bill Gates, a Microsoft alapítója az első ember a világon, aki hidrogénhajtású jachtot vásárolt mintegy 500 millió fontért, ami körülbelül 200 milliárd forintnak megfelelő összeg.

  A Telegraph beszámolója szerint a környezetbarát hajót egy holland szuperjacht gyártó cég, a Feadship készíti el, és 2024-ben kerülhet majd vízre.

  A tervek szerint a jacht 112 méter hosszú lesz, felszerelve edzőteremmel, jógastúdióval, szépségszalonnal, masszázsszobával és természetesen medencével. A sebessége elérheti a 17 csomót (körülbelül 30 km/h), és újra töltés nélkül akár 3700 mérföldet (körülbelül 6000km) tud megtenni.

  Bill Gates évek óta az első vagy a második helyen áll a világ leggazdagabb emberek listáján. Rengeteg szervezetnek adományoz vagyonából, mint például a kíméletesebb fogamzásgátló módszereket fejlesztő kutatócsoportnak.

  Nem régen pozitívan nyilatkozott az AIDS ellenszerét illetően is, véleménye szerint 2030-ra gyógyítható lesz a kór. Ezen felül ürülékből kivont vízzel oldaná meg a vízhiány problémakörét. Gates egy olyan startupot is támogat, ami áttörést jelenthet a napenergia korszerűsítésében.

  Továbbá feleségével dollármillárdokat fordítanak jótékony célra az alapítványukon keresztül.

  [​IMG]
   
  Éva Kismadar és Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Február 9.

  1. analema
   analema
   Értem.
   Tehát ha képes vagyok 14 utast és 32 főnyi személyzetet eljuttatni Londonból New Yorkba, "mindössze" 56 tonna folyékony hidrogénből, egy olyan hajóval, aminek az ára több ezer magyar minimálbéren dolgozó ember egész életében kapott munkabére, akkor én vagyok a Zöld Király.
   Legalább ne legyünk álszentek. Mindenki úgy veri el a pénzét ahogy akarja, de közben ne akarjon már Captain Planet jelmezbe bújni. Még az irány sem jó sajnos.
   193 kedveli ezt.
  2. victorvacendak
   victorvacendak
   Akkor számold ki, hogy 6000 km-t egy dízel hajó mekkora károskibocsátással tudna megtenni és ez mennyi ember életébe kerülne... Utána pedig elmélkedjél rajta, hogy ez zöldebb-e, mint a többi, főleg, ha a hidrogént mondjuk elektrolízissel nyerik szél vagy napenergia felhasználásával. Ezt a minimálbéres dolgot nem értem, hogy jön ide...? Akkor minek ad jótékonyságra is X milliárdot, ha helyette adhatná a minimálbéres magyar melósnak is?
  3. gumelig
   gumelig
   Mennyire zöld és adomány barát a mi hardware milliárdosunk, a Mészi.
   Utoljára módosítva: 2020 Február 9
   Ernoe és erika0601 kedveli ezt.
  4. analema
   analema
   A klasszikus vicc jutott eszembe:

   A gyerekeknek az iskolában arra kell példákat mondani, hogy Lenin elvtárs hogy szereti a gyerekeket. Feláll Katika:
   - Egyszer Lenin elvtárs dolgozott a szobááaban a Kremlben, és amikor kinézett az ablakon, meglátott egy kislányt, aki kint fagyoskodott a hóban. Behívta, és megitatta forró teával, majd odaadta neki a kabátját. Hat így szerette Lenin elvtárs a gyerekeket.
   Jön Ferike:
   - Egyszer Lenin elvtárs dolgozott a szobájában a Kremlben és az ablaka alatt gyerekek fogócskáztak. Az őr el akarta őket zavarni, hogy hangosak, de Lenin elvtárs nem engedte, inkább átment a másik szobába. Hat így szerette Lenin elvtárs a gyerekeket.
   Mire Móricka:
   - Egyszer Lenin elvtárs dolgozott a szobájában a Kremlben es a gyerekek berúgtak egy labdát a csukott ablakon. Lenin elvtárs visszaadta nekik, pedig közéjük is lövethetett volna. Hat így szerette Lenin elvtárs a gyerekeket.

   Nem érzem azt, hogy Bill Gates azért jó, mert a luxushajója lehetne sokkal szennyezőbb is. Egy korszerű magánrepülőgép fogyasztása ennek töredéke, igaz kétségtelen, hogy ezt nem hidrogénből, hanem kerozinból teszi, és kényelmi szintje közelében sincs egy ilyen hajóéhoz. Viszont sokszor akkora sebességgel ennek nincs is olyan nagy jelentősége.
  5. Piti Sándor
   Piti Sándor
   Rendkívül sajnálom a szerencsétlent,hogy 1 USD -ért eladta a Microsoft részvényeit.....:D
  6. victorvacendak
   victorvacendak
   Mi van??? Egy repülő ennek a töredéke? Wow. Vajon miért nem tudják ezt azok a zöldek, akik pl. az önmagát zöldként feltüntetni szerető hollywoodi sztárok magánrepülős repkedései ellen lázonganak? Egyébként te is elgondolkodhatsz: lehet, hogy csak 1000 liter kerozinba kerül megtenni ugyanazt az utat, amit a hajó mondjuk 10x ennyi hidrogénnel tesz meg, de mivel utóbbi károsanyag kibocsátása nulla, az üzemanyag előállítása meg jó esetben csupán magának a szél- vagy naperőműnek a kibocsátásával egyenlő, szerintem nem kérdés, hogy miért rossz a példád...
   Bill Gates meg nem ezért lesz "jó", hanem mert a vagyona jelentős részét értelmes dolgokra fordítja, meg eladományozza...
  7. Ernoe
   Ernoe
   [​IMG]
   -
   A Holland cég Sinot ellentmondott annak a hírnek,
   miszerint az első hidrogénhajtású (tüzelő cellás) Yacht építésének
   - ami egykébbként 4 év múlva lesz kész - valami köze lenne a Microsoft alapítóhoz.
   -
   Az Update friss, tegnapi: 2020.02.10, 14.20
   A hamisnak látszó hírt a Guardian és a Brit újság Sundy Telegraph közölte az internet oldalán.
   -
   Tehát vissza lehet csomagolni az irigységet, az utálatot Bill Gates ellen :)
   -
   Az Aqua koncepciója itt látható

   gumelig kedveli ezt.
  8. csigafi

Megosztás