Bill Gates 4,6 milliárd dollárt adományozott egy szervezetnek

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Augusztus 15.

Melitta - 2017 Augusztus 15, 23:44
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A 64 millió darab Microsoft-részvény megajándékozottjának kiléte nem ismert.

  Bill Gates 4,6 milliárd dollárt adományozott jótékony célra, ez a legnagyobb egyszeri összeg, amelyet a Microsoft alapítója 2000 óta jótékonyságra fordított.


  A 64 millió darab Microsoft-részvény megajándékozottjának kiléte nem ismert, valószínű, hogy a világ leggazdagabb embere és felesége által közösen alapított Bill és Melinda Gates Alapítvány kapta – adta hírül a The Guardian brit napilap honlapja az amerikai értéktőzsde adattárára hivatkozva.

  Az alapítványt 2000-ben hozták létre 5 milliárd dollárral az egészségügy javítására és a szegénység csökkentésére. Azóta a világ legnagyobb magánalapítványává vált, vagyona 40,3 milliárd dollárra gyarapodott.

  A 64 millió darab Microsoft-részvény Bill Gates jelenlegi 90 milliárd dollárra rúgó vagyonának 5 százalékát tesz ki. Ezzel Gates részesedése a Microsoftban, amelyet 1975-ben alapított, 1,3 százalékra csökkent az 1996-os 24 százalékról.

  A múlt hónapban Warren Buffett amerikai befektető adományozott 3,17 milliárd dollárt jótékony célra. Buffett és Gates is tagjai a The Giving Pledge elnevezésű jótékonysági kezdeményezésnek, amelynek résztvevői vállalják, hogy vagyonuk döntő részét karitatív célokra ajánlják fel.

  [​IMG]
   
  Beka Holt kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Augusztus 15.

  1. Beka Holt
   Beka Holt
   Úgy látszik a pénz mégis boldogít.
   Főleg ha olyanoknak van nagyon sok belőle akik mások megsegítésére is gondolnak.
   setni kedveli ezt.
  2. setni
   setni
   Jöhetne hazánkba is (ha a kormány megengedi)
  3. Melitta
   Melitta
   Kormany nem birja az amerikai milliardosokat lasd Soros.

Megosztás