Bill Gates: "nem vagyok marsos ember"

Bill Gates úgy gondolja, az űrutazás fejlesztése helyett inkább a Föld lokális problémáit kellene megoldani .


Gates Kara Swisherrel beszélgetett a Sway nevű podcasten, ahol szóba került az, hogy mit gondol a Mars kutatására irányzódó projektekről.

„Nem vagyok marsos ember” – mondta egyszerűen a Microsoft alapító. Gates úgy véli, inkább a klímaváltozással és az emberiséget fenyegető betegséggekkel kell kezdeni valamit.

„Ha el tudok költeni 1000 dollárt egy élet megmentésére, inkább veszek az alapítványommal egy kanyaró-vakcinát” – mondta Gates.

Beszélt arról is, hogy Elon Musk Tesláját nagyon jelentős tényezőnek tartja a klímaváltozás elleni küzdelemben, de a személyautók klímabaráttá tétele mellett

még számos iparággal kell foglalkozni, mint a kohászat, a cementipar vagy a húsipar.

bill-gates-265605.jpg
 
Kedves Ernő! Az alapítványokkal kapcsolatban egy kicsit tévedésben vagy, de szerintem pillanatok alatt utána tudsz nézni, ha valóban érdekel. Az USA-ban a nagy családi vagyonokat alapítványokba menekítik, a kedvezőbb adózás miatt.
Tudtad, hogy aki egy alapítványt hoz létre az végleg megválik a vagyonától?
Alapítvány elsődlegesen gazdasági tevékenység folytatása céljából nem alapítható,
A keletkezett többleteket pedig jótékonysági célokra kell fordítani.

A leg ismertebb példa erre a Nobel-díj de biztos vagyok benne, hogy többen közüllünk részesültek már alapítványi pénzből.
Most nemcsak Orbán, Szijjártó és a többi politikus ösztöndíjára gondolok, hanem azokra is akiket részegen hazavitt a vörös kereszt, hogy ne fagyjanak meg az utcán. Különösen Amerikában, ahol nem kötelezö a betegbiztositás vannak az emberek rászorulva alapítványokból jövő pénzekre.

Nem kell ezeket az embereket diszkriminálni pauschal.
Ezzel nem akarom azt mondani, hogy nincsenek akik kapitált csinálnak a "jótékonyságukból"

1614538514089.png


Ez a tábla például jól mutatja, hogyan lehet idegen tollakkal ékeskedni. Kertész Imre 12 évvel a nobel dij megítélése után lett csak méltatva Magyarországon, kényszerböl mert szégyenletes volt nemzetközileg amit vele tettek. Orbán ezen a plakáton is megköveteli magának a 2/3-ot. (pontosabban a 4/5-öt)
 
A mostani COVID és az oltások viszont szépen hoznak a konyhára : Miközben 38 millió!!! amerikai ember veszítette el a munkáját, közben az 5 leggazdagabb amerikai, név szerint Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Warren Buffett és Larry Ellison vagyona összesen 75,5 milliárddal gyarapodott, ami közel 20%-os bővülés. Ötük vagyonának növekedése tette ki a 600 amerikai milliárdos vagyongyarapodásának 21%-át az elmúlt két hónapban.
És kik is a Biontech részvényesei?? Jééé "2019 szeptemberében a BioNTech újabb tehetős fejlesztést finanszírozó partnereket nyert Bill Gates és Melinda Gates személyében. A Gates házaspár alapítványán keresztül 55 millió dollárt fektetett be a biotechnológiai vállalatba, mely befektetési összeg későbbi, hasonló feltételek mentén való, megduplázási lehetőségére is opciót kötöttek ki." Wikipédia

Amerikai vagyonok növekedése: https://www.portfolio.hu/befektetes...agok-a-koronavirus-elso-ket-honapjaban-433878
Ismétlem, aki egy alapítványt hoz létre az végleg megválik a vagyonától?
Tudod mennyibe kerül egy védöoltás kifejlesztése és hány évet tart normális körülmények között? Nem ellenőriztem a számokat amiket írtál de nem lennék meglepve, hogy a pandemia miatt meggyorsult digitalizálódás a szoftvare és szociális platform tulajdonosainak jövedelmet hozott de épp ezért kell elismerjed, hogy tiszteséges ha leadnak belölle.

Engem inkább az érdekelne mennyi "províziót" szedett össze a magyar külügyminiszter és kormányú ember a káoszt kihasználva? Miért nem vásáról a magyar kormány EU által bevizsgált védőoltásokat? Azért mert nyugat felé az üzletek transzparensek, nem lehet annyit lecsipni belölle?

Érdekes, hogy a volt amerikai elnök vagyongyarapodását nem említetted meg pedig a szállodák nem voltak mágnesek a covid idején. Trump megtagadta a WHO támogatását.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Melitta wrote on Kata1002's profile.
Teljes jogu tag vagy a 20 hozzaszolas utan.
Remélem frissül 1 óra múlva!
Szoboszlai Béla wrote on bejelentkezés's profile.
Heló! Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehetek rendes tag?
sancsa wrote on Ajuda67's profile.
Nagyon köszönöm a fordításaid, kedvencem az Ősi fajok.

Statisztikák

Témák
36,874
Üzenet
4,491,181
Tagok
596,016
Legújabb tagunk
Lavass
Oldal tetejére