Bill Gates: "nem vagyok marsos ember"

Bill Gates úgy gondolja, az űrutazás fejlesztése helyett inkább a Föld lokális problémáit kellene megoldani .


Gates Kara Swisherrel beszélgetett a Sway nevű podcasten, ahol szóba került az, hogy mit gondol a Mars kutatására irányzódó projektekről.

„Nem vagyok marsos ember” – mondta egyszerűen a Microsoft alapító. Gates úgy véli, inkább a klímaváltozással és az emberiséget fenyegető betegséggekkel kell kezdeni valamit.

„Ha el tudok költeni 1000 dollárt egy élet megmentésére, inkább veszek az alapítványommal egy kanyaró-vakcinát” – mondta Gates.

Beszélt arról is, hogy Elon Musk Tesláját nagyon jelentős tényezőnek tartja a klímaváltozás elleni küzdelemben, de a személyautók klímabaráttá tétele mellett

még számos iparággal kell foglalkozni, mint a kohászat, a cementipar vagy a húsipar.

bill-gates-265605.jpg
 
Kedves Ernő! Az alapítványokkal kapcsolatban egy kicsit tévedésben vagy, de szerintem pillanatok alatt utána tudsz nézni, ha valóban érdekel. Az USA-ban a nagy családi vagyonokat alapítványokba menekítik, a kedvezőbb adózás miatt.
Tudtad, hogy aki egy alapítványt hoz létre az végleg megválik a vagyonától?
Alapítvány elsődlegesen gazdasági tevékenység folytatása céljából nem alapítható,
A keletkezett többleteket pedig jótékonysági célokra kell fordítani.

A leg ismertebb példa erre a Nobel-díj de biztos vagyok benne, hogy többen közüllünk részesültek már alapítványi pénzből.
Most nemcsak Orbán, Szijjártó és a többi politikus ösztöndíjára gondolok, hanem azokra is akiket részegen hazavitt a vörös kereszt, hogy ne fagyjanak meg az utcán. Különösen Amerikában, ahol nem kötelezö a betegbiztositás vannak az emberek rászorulva alapítványokból jövő pénzekre.

Nem kell ezeket az embereket diszkriminálni pauschal.
Ezzel nem akarom azt mondani, hogy nincsenek akik kapitált csinálnak a "jótékonyságukból"

1614538514089.png


Ez a tábla például jól mutatja, hogyan lehet idegen tollakkal ékeskedni. Kertész Imre 12 évvel a nobel dij megítélése után lett csak méltatva Magyarországon, kényszerböl mert szégyenletes volt nemzetközileg amit vele tettek. Orbán ezen a plakáton is megköveteli magának a 2/3-ot. (pontosabban a 4/5-öt)
 
A mostani COVID és az oltások viszont szépen hoznak a konyhára : Miközben 38 millió!!! amerikai ember veszítette el a munkáját, közben az 5 leggazdagabb amerikai, név szerint Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Warren Buffett és Larry Ellison vagyona összesen 75,5 milliárddal gyarapodott, ami közel 20%-os bővülés. Ötük vagyonának növekedése tette ki a 600 amerikai milliárdos vagyongyarapodásának 21%-át az elmúlt két hónapban.
És kik is a Biontech részvényesei?? Jééé "2019 szeptemberében a BioNTech újabb tehetős fejlesztést finanszírozó partnereket nyert Bill Gates és Melinda Gates személyében. A Gates házaspár alapítványán keresztül 55 millió dollárt fektetett be a biotechnológiai vállalatba, mely befektetési összeg későbbi, hasonló feltételek mentén való, megduplázási lehetőségére is opciót kötöttek ki." Wikipédia

Amerikai vagyonok növekedése: https://www.portfolio.hu/befektetes...agok-a-koronavirus-elso-ket-honapjaban-433878
Ismétlem, aki egy alapítványt hoz létre az végleg megválik a vagyonától?
Tudod mennyibe kerül egy védöoltás kifejlesztése és hány évet tart normális körülmények között? Nem ellenőriztem a számokat amiket írtál de nem lennék meglepve, hogy a pandemia miatt meggyorsult digitalizálódás a szoftvare és szociális platform tulajdonosainak jövedelmet hozott de épp ezért kell elismerjed, hogy tiszteséges ha leadnak belölle.

Engem inkább az érdekelne mennyi "províziót" szedett össze a magyar külügyminiszter és kormányú ember a káoszt kihasználva? Miért nem vásáról a magyar kormány EU által bevizsgált védőoltásokat? Azért mert nyugat felé az üzletek transzparensek, nem lehet annyit lecsipni belölle?

Érdekes, hogy a volt amerikai elnök vagyongyarapodását nem említetted meg pedig a szállodák nem voltak mágnesek a covid idején. Trump megtagadta a WHO támogatását.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,799,981
Tagok
615,629
Legújabb tagunk
A.Ancsa
Oldal tetejére