BIO élelmiszerek, tudatos táplálkozás

Katica-1977

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem is fontos az egészséges táplálkozás, de én sem tudok meglenni hús nélkül. Szerintem az a legfontosabb, hogy a gyors ételeket kerüljük, sok tej ternéket együnk, és kerüljük a nagyon édes,zsíros ételeket.
 

Viki2010

Új tag
Tárkonyos csirke

Hozzávalók:
25 gr vaj
2 evőkanál liszt
350 ml meleg csirkehúsleves
só, frissen őrölt fehérbors
néhány csepp citromlé
1 tojás sárgája
1 evőkanál tejszín
kb. 1,1 kg csirkehús
1/4 üveg (2 dl) száraz fehérbor
150 ml csirkehúsleves
1 teáskanál szárított tárkony
főtt tagliatelle tészta (zöld és fehér vegyesen)
paradicsomdarabok (két paradicsom kockára vágva)


Velouté szósz elkészítése:
Olvassza meg a vajat egy vastag falú edényben, majd keverje hozzá a lisztet. Alacsony hőfokon kevergetve süsse, amíg szalmaszínű nem lesz. Húzza félre a tűzről, hűtse egy kis ideig, majd adja hozzá a meleg húslevest (ld. később) és keverje egyenletes állagúra. Ezután tegye vissza közepes lángra és folyamatos keverés mellett forralja fel. Ekkor csökkentse alacsonyra a lángot és főzze óvatosan további 15 percig, gyakran kevergetve. Sózza, borsozza és adjon hozzá egy kevés citromlevet. Majd keverje össze a tojás sárgáját a tejszínnel egy kis tálban. Keverjen hozzá egy keveset a forró szószból, majd alapos keverés mellett öntse ezt a keveréket a forró szószhoz. Főzze folyamatos keverés közben, amíg kifényesedik, és egy kicsit besűrűsödik, de ne forralja fel!

Az étel elkészítése:
Vágja a csirkehúst nagyobb darabokra, és ha úgy szereti, távolítsa el a bőrét. Párolja a csirkét a fehérbor és a bio leveskockából készített csirkehúsleves keverékéven, a szárított tárkonnyal ízesítve, kb. 40 percig. Ezután vegye ki a csirkehúst, tegye félre és tartsa melegen. A megmaradó fehérboros csirkehúslevest használja a Velouté-szósz elkészítéséhez. Tálalja a csirkehúst tagliatelle tésztára szedve. Öntözze meg a szósszal és szórja meg apróra összevágott friss tárkonylevéllel és a paradicsomkockákkal.

Sütőtök krémleves


Hozzávalók:
két kisebb vagy egy nagy sütőtök
2 - 3 db burgonya
fél szár póréhagyma - elhagyható
petrezselyemzöld
korianderzöld
Rapunzel bio fűszersó, bors
húslé- vagy zöldséglé Erntesegen bio leveskockából
tejszín
lazac
kenyérkocka


Elkészítés:
A sütőtököt meghámozzuk, majd a magját eltávolítjuk. Amennyiben akarunk beletenni póréhagymát, akkor a pórét kevés olajon kicsit átpároljuk, majd a megtisztított, kockákra vágott sütőtököt és burgonyát hozzáadjuk, korianderrel, petrezselyemmel, sóval, borssal megfűszerezzük és annyi húslevet (zöldséglé is jó) öntünk rá, amennyi ellepi. Amikor megpuhult összeturmixoljuk és ha kell, utána ízesítünk (mehet bele ízlés szerint pici frissen facsart narancslé, menta). Fontos, hogy jó sűrű legyen!

Tálalás előtt tejszínt adunk hozzá és snidlinggel díszítjük, de a kulináris élvezetek csúcsát akkor tudjuk kibontakoztatni, ha füstölt lazaccsíkokat és kenyérkockákat kínálunk a leveshez. (A lazac kiváltható füstölt baconnal is.) Hidegen és melegen is fogyasztható.

Zablisztes teasütemény

Hozzávalók:
5 dkg Naturgold tönkölyliszt
20 dkg zabliszt
12,5 dkg Biorganic búza v. kukoricakeményítő
25 dkg növényi zsiradék
15 dkg Biorganic nádcukor
1 cs. vaníliás cukor
2 tk. Amylon sütőpor
1 db tojás
6 dkg Biorganic kókusz reszelék

Elkészítés:
A liszt egyharmad részét és a többi hozzávalót nagy fordulatszámon összekeverjük, majd hozzátesszük a maradék lisztet is. Kis pihentetés után tetszőleges formákat készítünk a masszából és kb. 175-180 fokon 10-12 percig sütjük.

Barackos túrógombóc

Hozzávalók:
50 dkg túró
3 marék vaníliás cukor
2,5 dl Rapunzel búzadara
3 tojás
20 szem sárgabarack
zsemlemorzsa
Rapunzel mandula
Rapunzel makadámia dió
kevés Bio Press olívaolaj
Nádcukor

Elkészítés:
A túrót összegyúrjuk a búzadarával, cukorral és a tojással. Majd a hűtőbe helyezzük és kb. fél napot állni hagyjuk. A barackokat megmossuk, kimagozzuk, majd minden fél barackot 4 részbe vágunk. Ha nincs friss barack, csinálhatjuk konzervből. Feltesszük a vizet forrni, amiben a gombócok ki fognak főni. A mandulát és a makadámia diót konyhai aprítóval kicsit durvábbra vágjuk, majd összekeverjük a zsemlemorzsával. Ezt a keveréket kevés olajon finoman megpirítjuk. A túrós masszát kivesszük a hűtőből, majd gombócokat formálunk belőlük úgy, hogy a közepébe egy-egy darab barackot helyezünk. Lobogó vízbe tesszük a gombócokat, majd hagyjuk, hogy megfőjenek. Amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére, akkor főttek meg.

Kiemeljük a gombócokat egy szűrőkanállal és megforgatjuk a mandulás, makadámdiós morzsában. A megmaradt barackot leforrázzuk, majd lehúzzuk a bőrüket és kimagozzuk őket. Egy lábosban felhevítünk egy kevés vizet (kb. 0,5 dl), beleszórunk két maréknyi nádcukrot és szirupot főzünk belőle. Miután a szirup besűrűsödött hozzáadjuk a leforrázott barackokat, és alacsony hőfokon főzzük őket úgy negyed órán át a szirupban. Ezután fogjuk a botmixert és leturmixoljuk a barackot (egy kicsit darabosra hagyjuk).

A morzsában meghempergetett gombócokat meglocsoljuk a barackszósszal és tálaljuk. Zöld fűszernövénnyel díszíthetjük.
 
Fel kell fedezni az erdei gombák világát nagyon kellemes és érdekes ízek tárulnak föl előttünk. Nem hizlal 5 fajtát egy tucatot leszámítva nem termeszthető igazi bio.
 

ancsiszu

Állandó Tag
Állandó Tag
Engem régen nem érdekelt a tudatos táplálkozás,de egy ismerős családban mindenki bio ételeket evett..nagyon meglepődtem, hogy fasírttal vártak engem ebédre..meg is ettem, nagyon finom volt...utólag tudtam meg, hogy bioboltban vették a fasírt port,ami nem tartalmazott húst..nem mondtam volna meg róla..örülök,hogy megkostoltam..mostmár jobban odafigyelek az ételeimre.
 

dudu63

Állandó Tag
Állandó Tag
Ismeri-e valaki közületek a befőzőautomatát? Állítólag tartósítószer nélkül lehet elrakni gyümölcsöt, zöldséget.
 

mazsonyul

Állandó Tag
Állandó Tag
Kíváncsi vagyok mások véleményére, tapasztalatára, hogy ízületi gyulladás és csontbetegségek esetében milyen diéta javasolt illetve milyen termékek rontják a bajt? Van-e olyan biotermék aminek a rendszeres elfogyasztása könnyít a bajon?
 

vizike

Állandó Tag
Állandó Tag
A Stevia Rebaudiana ismerős valakinek? Használtátok már? Véleményeket szeretnék róla.
Köszönöm előre is.
 

tibet661222

Állandó Tag
Állandó Tag
Én használom a bio mosodiót, 2x,3x lehet vele mosni, bioboltba lehet kapni félkiló 3500 ft.
Sziasztok!
Egy ideig mi is a mosódiót használtuk, de átálltunk a mosószóda+mosószappan reszelve keverékre. Ugyanolyan jó, DE jóval olcsóbb.

Az általunk használt mosó szer a következő:
Mosószappan, amit késsel bele kell vagdosni az automata mosógépbe és mosószóda, ami a fehérítő. Természetesen, ha nagyon koszos, akkor folteltávolító kell.
A mosószappan 2.000 Ft/kg áron vesszük, ami több hónapig elég nekünk, mint 4 fős családnak, úgy hogy heti 2-3 alkalommal mosunk. Elég hihetetlen, de tényleg így van. A legegyszerűbb kipróbálni, utána járni.

A mosószóda 25 kg-os vettünk, és több mint fél évig elég volt.

Ha egy kicsit matekolunk, akkor a következőt számolhatjuk ki.
1. a mosószappan, feltételezve, hogy 3 hónapig elég - Anikó azt mondta minimum 5 hónapig kitartott az 1kg(!) -, akkor durván 700FT/hó a kiadás.
2. a mosószóda minimum 6 hónapig elég, akkor durván 1000FT/hó.

Mosószappant én 2.000 Ft/kg-ért veszek. Most néztem a neten, itt kb. 1.200 Ft/kg-tól van. Egy biztos, 1. olyan helyről kell venni, akiben bízol, hogy valóban vegytiszta és nem nagyipari....(?), más részt CSAK SZÁRAZ szappant vegyél, mert van aki nedvesen próbálja eladni, de, a mikor kiszárad, akkor az 1kg-ból lesz kb 0,5 kg, azaz vettél fél kg vizet mosószappan árban.
 

tibet661222

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Olvasva a recepteket, egy dolog ütötte meg a szememet. OLAJ. Igaz, teljesen képtelenség kizárni az étrendből, de igyekezi kell miné jobban kiváltani HÁZI KÉSZÍTÉSŰ ZSÍRral. Az olaj kb. fél órára nyitja az epehólyagot, míg a zsír - na ez zsír! :)- több órára, s így sokkal alaposabb és egészségesebbé válik a zsírok emésztése.
 

tibet661222

Állandó Tag
Állandó Tag
Most viszont egy könyvre szeretném felhívni a figyelmeteket, ami a lúgosítás fontosságáról szól! Kurt Tepperwein: Savtalanítás-A fiatalság forrása

Sziasztok!

A savtalanítás valóban alapvetően fontos. Ehhez mellőzni kellene az iparilag gyártott "moslékokat", a legtöbb főzött ételt...Csatolok egy táblázatot, ahol a "-" a savas, míg a "+" a lúgos hatású NYERS ÉTELt jelenti. A táplálkozás alapja: 1. jó minőségű ivóvíz, ami biztos nem a vegykezelt csapvíz. 2. a SÓ
Figyelmetekbe szeretném ajánlani a következő könyveket!
Temesvári Gabriella: A gyógyító konyha I-II.
F. Horváth Ilona: Lúgosító ételek
 

Csatolások

  • lúgos és savas ételek.pdf
    2.9 MB · Olvasás: 36

tibet661222

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!


Az alábbi két leíráshoz szeretnék hozzászólni!

Sziasztok!

Figyelmetekbe szeretnék ajánlani egy nagyon hasznos gabonafélét, amit nem igazán hasznosítunk! Ez a hajdina, mely értékes tápanyaga lehet életünknek ásványianyag illetve vitamintartalma miatt is! Valamint kiemelkedő rostforrás!

A TÖNKÖLY! Ez az őshonos gabona! Akik termesztik szinte csodákat mesélnek a hatásairól. Érdemes utána járni!

Légy szíves amikor "betegségekről" ill. gyógyulásokról beszéltek, kérlek Benneteket, MINDIG a holisztikus szemléletet használjátok! Azaz, a test+lélek+szellem harmóniája! Valódi gyógyulás csak akkor marad tartós, ha mid a 3 szinten dolgozunk...

Ide tartozik: Kurt Tepperwein: Mit árul el a betegséged című alap könyve.

Savtalanítás - A fiatalság forrása

A savak okozta megbetegedések listája igen hosszú - az AIDS-től a rákon át egészen a cellulitiszig terjed. A közismert terapeuta, életvezetés-oktató és természetgyógyász, Kurt Tepperwein könyvében megnevezi a túlsavasodás legfőbb okait. Testünk arra hivatott, hogy körülbelül 130 évet érjen meg. Életmódunknak köszönhetjük, ha idő előtt megöregszünk, megbetegszünk vagy túl gyorsan ér utol minket a halál. A legtöbb betegség alapja a túlsavasodás. Természetellenes étkezési szokásaink következtében testünkben mindig túl kicsi a rendelkezésre álló bázisok mennyisége. Kurt Tepperwein, aki évtizedek óta a különböző betegségek okaival foglalkozik, könyvében elmagyarázza, miért olyan veszélyes a test túlsavasodása, és mit tehetünk annak érdekében, hogy megint harmonikussá váljon testünkben a savak és bázisok aránya. A szerző arra biztatja az olvasót, hogy határozza meg savpotenciálját és készítse el egyéni sav-grafikonját. Ezenkívül a könyv bőséges mennyiségű információval szolgál az egészséges táplálkozásra és életmódra vonatkozóan is, továbbá tartalmaz egy összeállítást, amelyből megtudhatjuk, milyen bázikus hatású termékek kaphatók kereskedelmi forgalomban
 

tibet661222

Állandó Tag
Állandó Tag
Általános érkarbantartó - meszesedés elleni -, erős immunerősítő és baktériumölő is egyben:
IMMUN BOMBA EGÉSZSÉGETEKRE!

A test erei pl. agyi, szívkoszorú erek, ill. hajszálerek tisztítására és általános karbantartására igyunk naponta egy kupicányi kivonatot a következő vegyülékből: 30 gerezd fokhagyma - nem permetezett, magyar - és 5 citrom. A magyar fokhagymának van gyökere, külföldinek nincs!

Javaslat: amennyiben biztosra akarunk menni, akkor a citromokat a turmixolás előtt érdemes jó minőségű vízben 5-10 percre beáztatni.

Elkészítés: A fokhagymát lehéjazzuk, aprítjuk. A citromot a héjával együtt apróra vágjuk, mixerben összeelegyítjük a fokhagymával együtt, majd egy liter vízzel a főzőlapra (tűzhely) helyezzük. DE CSAK AZ ELSŐ BUGGYANÁSIG HAGYJUK A TŰZHELYEN!

Ezután leszűrjük, és üvegbe öntjük, hűvös helyen ill. hűtőszekrényben tároljuk.

A napi kupica akár főétkezés előtt vagy után is fogyasztható.
A gyógymód kipróbálói állítják, hogy már 3 hetes alkalmazás után érezhető az egész testnek fiatalos regenerálódása.
A meszesedések és ezek mellékhatásai pl.: a látáscsökkenés, éles látás hiány, hallás csökkenés lassan egészen elmúlnak.

A kúrát 3 hétig kell folytatni, naponta inni, majd 8 nap szünetet kell hagyni és újra 3 hetes időtartamban megismételni.
E kétszeri kúra egész évre védettséget ad. Általános javulás áll be.
Ezt az olcsó ártalommentes és gyógyhatású kúrát ajánlatos évente megismételni.
A fokhagyma kellemetlen szagát senki nem fogja érezni.
A fokhagyma és a citrom hatása teljes mértékben érvényesül.
A meszesedés miatt szenvedő emberek ismét nyugodtan tudnak aludni, mert a meszet feloldja és a testből kiüríti.
 

tibet661222

Állandó Tag
Állandó Tag
Galagonya tea: huzamosabb ideig tartó alkalmazása során is teljesen veszélytelen, nem alakul ki hozzászokás, hatóanyaga nem toxikus, s nem halmozódik fel a szervezetben. Áldott állapotban is fogyasztható.
  1. A galagonya virágos hajtásvég teát fogyassza naponta egyszer vagy a délelőtti órákban vagy kora este egy csészével, mindig éhgyomorra.
  1. Egy hónapig legalább kell fogyasztani a kívánt hatás érdekében, de amennyiben indokolt továbbra is igya napi egy alkalommal.
  1. Egy csapott evőkanál teafüvet leforrázunk 2,5 dl vízzel, 15 percig állni hagyjuk, leszűrjük, és ízesítés nélkül megisszuk.
  1. A galagonya virágos hajtásvég tea mellé párosítható mezei zsurló, kisvirágú füzike, de legyen mindig 2 óra közöttük, hogy a hatóanyagok zavartalanul fel tudjanak szívódni.
Galagonya pálinka

1. Végy 2 csomag galagonya virágos hajtásvéget /gyógynövény boltokban kapható/! Áztassad be jó minőségű 7dl házi pálinkába, dunsztold le 3 hétig, majd természetes anyagból /pl. lenvászon/ szűrőn szűrd át, a növényi részeket kézzel nyomogassad ki! Tárolás üvegben (tilos műanyagban)!

2. Az így elkészült gyógynövény kivonatot fogyasszad: 1 evőkanál/nap! Ezt mindig éhgyomorra kell megtenni, tehát, vagy reggel ébredés után, vagy este elalvás előtt. 1 e.k. kb. 2cl, tehát, a 7dl itóka kb. 30-35 napig elég.

3. Élettani hatásai: kiváló szív- és érrendszertisztító és karbantartó. Ajánlott kúra 1 évben max. 2-3-szor. A kúrák között tartsál min. 4-6 hét szünetet. (galagonya nélkül fogyasztva az ital finom, de nem gyógyhatású L)

Jó Egészséget!
 

foltospepe

Új tag
Sziasztok!
Én az Ökonetnek dolgozom. Nálunk komplexen vannak összeállítva a vitamin készítmények, hogy a szinergiai hatások még katékonyabban érvényesüljenek.
Minden betegségtípusra van készítmény, melyek elindítják a gyógyulási folyamatot. Minden Bio.
Ha valakit jobban érdekel, csak írjon!
 
Oldal tetejére