Biztosítás

Capritain

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Van valakinek köztetek tapasztalata, tudása azzal kapcsolatban, hogy G1 jogosítványra milyen összegű biztosítást lehet kötni? Tudom, hogy itt Kanadában senkit nem érdekel, de 1995 óta vezetek balesetmentesen, a G jogsi folyamatban, viszont amíg a magyar jogosítványom fordítása és a hatósági igazolás meg nem érkezik a nagykövetségtől, csak a G1-re tudok biztosítást kötni, mert magyar jogsira nem lehet. (Sajnos így is már hetek mentek el azzal, hogy egy alkalmatlan személlyel fordíttattam le a jogsimat, aki -bár ez a munkája- nem volt tisztában azzal, hogy az ő fordítását nem fogadják el, mert nem regisztrált fordító-tagja a Ministry of Transportation-nek).
Biztosítónál dolgozó kontaktnak is örülök, ha van.
Köszönöm!
Capri
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!

Elmondom, amit tudok elso kezbol, es bocs, ha nagyon nem relevans:
(Kezdve ott, hogy Quebecben vagyunk, ahol minden kicsit mas)
Mi temporary worker-ek vagyunk, ami jogsiugyintezes szempontjabol "resident".
Az ervenyes, magyar, kartya-formatumu "B" jogositvanyunkat (aminek a sarkaban ott van hangyapocsekicsi betukkel a forditas) 6 honapig hasznalhatjuk.
Nem keszittettunk forditast.
Autot vettunk, biztositast kotottunk vele gond nelkul. Akkora osszegre kothettem, amekkorara akartam. (en csak liability-t akartam) Olyan opciot konkretan vettem is, hogy ha mas kocsijat vezetem, akkor is ervenyes.

A felesegem mar csinalja az itteni jogsit, az elmeleti teszten kell atmenni, utana a gyakorlatin, es kesz, mert a magyar jogsit elfogadtak "tapasztalat"-nak. (maskulonben tanfolyamra kellene jarni vagy ilyesmi)

Apropo, jogsiugyintezes Quebecben:
Ugye bizonyitani kell, hogy "resident" vagy, azaz itt laksz, mert innentol a jogsival bizonyitod ugyanezt tarnzitivan.
Csakhogy valahol el kell kezdodjon ez a lancolat... Namost ennek a modja a SAAQ szerint egy bankszamlakivonat, amin latszik a szamlaforgalom, a nev es a cim. Mint amit regen kuldozgettek havonta postan.
A bankfiokban ma is siman nyomtatnak ilyet egy perc alatt, csak kerni kell. Le is pecsetelik, azt aztan kajaljak a hivatalnokok nagyon!
(mindig bosszant, mikor a torvenytiszteloket csicskaztatjak olyan papirert, ami photoshopban gyorsabban megvan, mint legalisan)
 

Anthony71

Állandó Tag
Állandó Tag
Nah,ha jol ertettem a kerdest...kocsitol fugg,en 100 dollart fizetek/ honap,de kertek autoszerelo atvizsgalast ,mert 13 eves a gep.Az auto fillerek volt,itthon kb 2 milliot erne forintban,Albertaban 500 dollar.
Az egesz kotes egy alku,400 dodotol indult a Statefarmnal,onnan mentunk lefele.

Nekem is egy looser forditotta 70 dollarert,de nem fogattak el ontarioba.
A kovetseges igazola nem jo,okmanyirodas kell,azt kell forditatni.

Qubekbe hulyek,ott mnden maskent van,aznem i igazi Kanada:)
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Nincs egy szabaly a biztositasi dijakra.
Fugg a gyakorlattol, otthonrol jo ha van olyan papir ,hogy balesetmentesen vezettel, ennek forditasat elfogadjak a biztositok,kb 3 ev gyakorlatnak szamitja be.
Fugg a kocsitol 2 azaz 3 ajtos dragabb mint az 5 de minden sportkocsi dragabb valamivel.
Fiataloknak erdemes itt elmenni egy itteni autos iskolaba amit a biztosito elfogad mindenkeppen es eleve mar nem 450 dollcsirol indit.
Fugg a kocsi evjaratatol .
3 kategoria van small auto,medium es luxus.
Minden kocsivasarlasnal azaz uj tulajdonosnal muszaki vizsgat kell csinalni ami altalaban fek , kipufogo, lampaknak gumiknak tokeletesnek kell lenni.
Eleve ha veszel autot jo hamar vizsgaval komplett veszed meg.Alt. igy is adjak de vannak privat eladasok ott lehet belealkudni meg mindenhol alkuldni kell.
2 evente van kipufogoteszt amit muszerrel mernek,ha atmegy a kocsi csak akkor tudod a rendszamtablat megujitani ami amugy evente a szuletesnapodra erkezik meg es azt hiszem $75.-/oreg kocsik nehezen mennek at/

Torontoban nem igen van $100 havi diju biztosaitas. 27 eve vezetek itt, teljesen tiszta rekorddal a duplajat fizetem. A Statefram kozepes arkategoriaju biztosito.
Lehet meg sporolni ,hogy csak hetvegen hasznalod a kocsit nem munkaba jarasra.
FOntos hogy a csaladtagok hasznaljak -e pl van egy tizeneves fiu a csaladban mert ha igen automatikusan tobbet kalkulalnak a lanyoknal nem, meg az is fontos milyen reszen laksz a varosnak mert vannak olyan reszek ahol riszkesnek itelik a biztositok es magasabb tarifat kernek.
Torontoban igy mennek a biztositasok. Hamilton sokkal olcsobb.
 
Utoljára módosítva:

Gigica

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi egyszeruen bementunk a bankunkhoz es kertunk ajanlatot az auto biztositasara. De fel is hivhatod. Az otthoni, de meg masik europai orszagbol szarmazo no claim bonus-t nem fogadtak el, nem szamitott semmit...

Egyebkent nekem 1,5 honap alatt jott meg otthonrol a jogsi forditasa (szept vegen), egy kedves ismerosomnek a mult heten mar 3 het atfutast igert a konzulatus Ottawaban...
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Pl a TD bank is kot auto biztositast,/nem is dragan/ amirol en irtam ,hogy hogy lehet a legolcsobb megoldasokat megtalalni.;)
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Hehe, Quebecben mar megint minden maskeppen van :)
Bementem a TDbe, ahol amugyis van egy folyoszamlam, de azt mondtak, hogy nem arulhatnak biztositast a bankfiokban.
Atmentem a Desjardins-ba, ahol semmim nincs, es siman megkotottuk a bankfiokban :)
(elnezest, takarekszovetkezet.)
 
Oldal tetejére