Bolgár György csupán néhány mondattal gyakorlatilag megsemmisítette az egész Fidesz vezérkart

Azt állította Orbán Viktor (a Kossuth rádióban a Demszkynek és Tarlósnak kilátásba helyezett díszpolgárságról), hogy a Demszky-korszakban Budapest koszos, büdös, bűnözéssel telített, fejlődésben elakadt város volt, amelynek 200 milliárd forintos adósságát a kormány vállalta át. A csődért, a város tönkretételéért jár a kitüntetés? – tette föl a kérdést a kormányfő.

Ezzel szemben a tény az, hogy a budapesti adósságon kívül a kormány kifizette a fideszes vezetésű fővárosi V. kerület (Rogán) 11,5 milliárdos, a XII. kerület (Pokorni) 9,5 milliárdos, vagy Zugló (Papcsák) 7,5 milliárd forintos adósságát is, nem beszélve Kósa Lajos Debrecenjének 28, Lázár János Hódmezővásárhelyének 22,5 vagy Szita Károly Kaposvárjának majdnem 20 milliárd forintra rúgó adósságáról. Ők bezzeg díszes polgárok, vagy nem?

Azt állította továbbá a miniszterelnök (ugyanott, a Borkai-botrányról), hogy van valami szánalmasan lehangoló abban, hogy az emberek arról beszélnek, mi történik egy-egy politikus hálószobájában.

Ezzel szemben a tény az, hogy nem arról beszéltek, mi történik egy politikus hálószobájában, hanem arról, mi zajlott egy adriai jachton. Borkai családi életére nem kíváncsiak, arra viszont igen, hogy a polgármester családi életét és hálószobáját messze hátrahagyva hogyan szórakozik önfeledten olyan összegekért, amelyeket nem engedhetne meg magának. Hálószobai kukkolásnak beállítani egy korrupciógyanús kapcsolat botrányos megnyilvánulását, szánalmasan lehangoló.

Azt is állította Orbán (ugyanott, a török-szír konfliktusról), hogy mindössze annyi történt, hogy a NATO legnagyobb tagállama, az Egyesült Államok egy területről kivonta a csapatait, majd a második legnagyobb NATO-tagállam, Törökország bevonult oda. Emiatt nekünk több külpolitikai tennivalónk nincs, mondta.

Ezzel szemben a tény az, hogy eddig sem lett volna, legföljebb annyi, hogy csatlakozzunk az EU Törökországot elítélő álláspontjához, de ezt egy ideig a közös állásfoglalást blokkolva nem tettük meg, közben pedig maga a miniszterelnök arról biztosította a török elnököt, hogy támogatja a török agressziót, ami szerinte magyar érdek is. Mellesleg a második legnagyobb NATO-tagállam (lakosságszám és gazdasági erő alapján) Németország, katonai erőben pedig Franciaország és Nagy-Britannia. És persze nem csupán annyi történt, hogy az egyik NATO-ország helyét átvette a másik, hanem hogy több tízezer szíriai kurd fegyverest kiszorítottak az övezetből, a mintegy ezer amerikai katona helyét viszont átvették a törökök és az oroszok. Gondolom, Putyinnak is elmondja majd Orbán, hogy ez a magyar érdek.

Azt állította Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője (az MTI-nek), hogy ha Törökország nem tudja visszatelepíteni Szíriába a menekülteket, újabb migránshullám szabadulhat az Unióra, és „Magyarország lesz az első uniós tagállam, amely szembesül ezzel a migránsáradattal.”

Ezzel szemben a tény az, hogy az első uniós tagállamot Görögországnak hívják, vagy egy másik lehetséges útvonalon Bulgáriának. Földrajzból egyes. Tessék leülni!


Bolgár György: A sebnyalogatás hete

Bolgar.jpg
 
Mi ebben a felháborító??
A következő választást is ezzel fogják megnyerni miért? Mert a többség nem kíván olyanokkal együtt akik gondolkozása , életvitele más mint az itthon elfogadott.
„A visegrádi országok hivatásuknak tekintik, hogy demográfiai értelemben példát mutassanak Európának, mert nem akarnak lemondani a saját jövőjükről, a szlovák, a cseh, a lengyel vagy a magyar kultúra megőrzéséről.”- jelentette ki a családokért felelős tárca nélküli miniszter a V4-országok csütörtöki online konferenciáját követően.
a visegrádi országok meg tudják őrizni népességük összetételét, hogy úgy gyarapodjanak, hogy közben kultúrájukat, történelmüket, hagyományaikat is meg tudják óvni. Ez szerinte a következő évtizedek egyik legfontosabb kihívása.
Azt mivel mutatnak peldat, hogy a demokrafia allandoan csokken? hogy millio szamra vettek az utilapot es Nyugat-Europaba tettek at otthonaikat? V4 mind ezzel a problemaval kuzd.
Az nem gond hogy filleres munkaerot hoznak be a vilag minden tajarol.
Azt milyen kulturat kell vedeni? Gondolod mas orszagnak nincs kulturaja amit erdemes megismerni?
Hogy orzik a kulturat? a Tekkel? Nem hirdetni kene es szorni a vilag minden tajan, hogy megismerhessek mas kulturajuk emberek?
NEm fogjak elvenni vagy ellopni a palotai rottyantost, se a csardast. 2 millio ember el ma Mo letminimum korul, gyereket csinalni stabil anyagi helyzetbe lehet, meg ugy is ha sok kedvezmenyt ad a kormany,a gyerek rengeteg penzbe kerul ha csak nem az olcso behozott munkaerot akarjak magyarokkal feltolteni.
Valami nagyon elvakult fidesznyik akarhat az allamnak szulni, az emberek egy tartos kapcsolat egy szerelem gyumolcse a gyerek, ebbe nem kene az allamnak belepofaznia. De mar az is baj ha nem hazasok a gyerek vallalok, v4 lengyeleknel hatalmas tuntetes van mert meg a beteg gyereket is kotelezo megszulni , de lehet menni a sirato szobaba az anyukaknak.
Ez lenne a kovetendo pelda Europanak?
 
Megnyugtatlak itthon sincs SEMMI baj azokkal akik legálisan jönnek.
Ugyan már, milyen színű csillagot varjak a gyerekeim kabátjára, hogy legálisan jöttnek legyenek elismerve?
A Fidesz politikai műsora nem tesz különbséget "Feka és Feka" között ök mindenki ellen heccelnek.
Most nem akarok magyar példával jönni pedig van a listámon számos ezért vegyünk egyet Németországból

A drezdai egyetem, a tudományos munkatársai számára 2016-ban egy "gyorsan elkapható vízhatlan igazolványt" állított ki arra az esetre ha a "Pegida-töntetök" (tudod akik orbánt éltették)nehogy meglincseljék azéltal, hogy menekültnek nézik.

Persze hogy nem akar ide jönni senki sem nem ezzel van a bajuk a kormánynak hanem azzal hogy külföldön mondják meg hogy kik jönnek ide.

Ugyan már kedves barátom, Merkel megmondta annak idején, hogy az 1.279 menekült akár ki is lehet, ha Ukrán akkor Ukrán csak nevezze meg Orbán. Magyarországon a muszlimok aránya 0,06%.

Ismétlem nem azért mondom ezeket a számokat, hogy növeljétek, hanem azért mert abszurd, arról beszélni, hogy az "etnikai homogenitás" veszélyeztetve van. Egy nagy szart van veszélyeztetve. Amit Orbán csinál az "Rassen Hygiene", faj gyűlölet szitása.

Továbbá ahogy mondtam, még Németországban is a migrációs háttérrel rendelkezők 56%-a Európai.
Irreális és heccelő, azzal gunyolodni, hogy lassan arabul kell beszéljünk és koránban hinni.
Ilyet csak orbán és idióták mondanak. (ezzel nem állítom, hogy "exklusiv or-t" használok a mondatomban.)
határ le van zárva nyugat felé??? Nem mi találtuk ki ezt a vírus dolgot.
Europa nyitott, ha egy volt menekült (független az ösei születési helyétöl), késöbbi Német állampolgár ugy képzeli, hogy Magyarországon akar letelepedni akkor azt nem tudja orbán megtiltani csak egy módszerrel, hogy lezárja a határokat.

Tehát semmi értelme itt ugy tenni mindha Orbán megtudná akadályozni az entropiát, a népek keveredését.
Erre csak egy mód van: Vasfüggöny fel, és mindkét irányba lezárni a határokat.

Egyébbként nem értem mi probléma lenne ha szinesbörüek is laknának Magyarországon?
(hangsulyozom elméletileg, nem célom senkit oda küldeni söt lebeszélek mindenkit erröl) Mi történne? Semmi.

Magyarország nem azért magyarország mert egy bosnyákok, szlovákok, svábok, románok, szerbek, magyarok... élnek ott,
Németország németország, még akkor is ha 300.000 magyar lakik itt, a kitelepitetteket nem is számolva.
 
Orbán arról beszél, hogy "a 600 évvel ezelőtti Török megszállás szörnyűsége még a zsigereinkben van"
Ez nevetséges, amikor Magyarország hír neve a "törökbors-ban" (paprika), a török-fürdökben, kávéházakon nyugszik.

A napokban olvasgattam az angol nyelv eredetéröl. Az angol egy világnyelv, mégis minden etimológus tudja, hogy a nyelv úgy jött létre, hogy "Nagy-Britanniát" boldog boldogtalan megszállta, a Romai Birodalomtól a Szászokig. A helybeliek nem sokat értettek a megszállók nyelvéböl ezért elhagyták a prepozíciókat, a végződéseket, a legtöbb szó egy-szótagos....

Nem a származáson kell turkálni hanem azon, hogy kik vagyunk mi?
 
Már ne haragudj de ez nem igaz,
- Orbán a Magyar Szocialista Munkáspárt Ifjúsági szervezetének a titkára volt.
- Nemet nyelvű óvodába vagy iskolába járt, minden további nélkül felvették a Jogra tanulni
- Aki az osztály-ellenséghez tartozott azt még tanári szakra sem vették fel, nemhogy ügyvédnek
- Orbán megfogta az Isten lábát és ingyen mehetett Angliába tanulni, ezt sem mondhatja el mindenki
- Orbán a saját bevallása szerint, a második miniszterelnöksége alatt vált keresztényé, rájött, hogy "istentöl kiválasztott"
- Mészáros Lőrincnek 2015-ig kellett várnia míg a barátja kiemelte a jelentéktelenéből

Abban igazad, van, hogy nem könnyű egy közepes tehetségü füzfa-ügyvédnek eljutnia oda ahol most van
- Hála a gyerekkori focicsapatnak, akik most mind miniszterek, neki sikerült, a Fideszt is kisajátítania.
- Orbán szülei ahogy mondod nem tartoztak a "polgári körökhöz", hát azt elhiszem, ki rugdossa össze a fiát mert részeg?

Mit izgat téged Dobrev Klára?
- Orbánnak 10 évvel több ideje volt a kommunista diktatúrát szolgálni mint a Bulgáriában született Dobrev Klárának.
- Miközben Dobrev elvégezte az egyetemet, Orbán már rég (1992-2000) a Liberális Internationale helyettes elnöke volt.
- Dobrev Klára közgazdász és nem fűzfa ügyvéd.
- Olvastad már a miniszterelnök "diplomamunkáját"? Nem?
- Nem baj, elég ha elolvasol néhány korabeli újságot a lengyel szakszervezetekről. Több nincs benne.

A napokban beszélgettem egy idös nénivel aki még ma is ugy imádja Orbánt mint annak idején Szécsi Pált. Feltűnt nekem, hogy Orbán abban az időben lett népszerü amikor Leonardo DiCaprió megjelent a vásznon és a mai napig az idöseknél ebböl az elönyböl él.
Ahogy végigolvasgattam veretes, vonalas írásait egyre inkább az a kényszerképzetem támadt, hogy Ön és Kósa Lajos valahogy rokonlelkek, költőibb kifejezéssel palimadarak. Kósát a csengeri örökösnő palizta be, Önt pedig a szemlőhegyi örökösnő. A különbség csak annyi, hogy a csengeri örökösnő már bíróság előtt áll, az Apró-villa örökösének tárgyalására még egy kicsit várni kell. Hipózhatja itt hetekig Klára asszony kvalitásait, attól ő még, a kigyóbűvölő, alkesz hitesurával együtt a mai magyar politikai közélet legaljához tartozik, mint egykoron a megtorlásban serénykedő Apró Antal nagyapja, aki ezt volt képes mondani Nagy Imre kivégzésekor: „a nép jogos elégtétele… az ellenforradalom méltó megbosszulása” . Hát ezt a famíliát tetszik Ön itt teli szájjal dicsérgetni. Gratulálok! Legközelebb, ha lehet, egy kicsit javítson írásművei nullához konvergáló valóságtartalmában!
 
Ahogy végigolvasgattam veretes, vonalas írásait egyre inkább az a kényszerképzetem támadt, hogy Ön és Kósa Lajos valahogy rokonlelkek, költőibb kifejezéssel palimadarak. Kósát a csengeri örökösnő palizta be, Önt pedig a szemlőhegyi örökösnő. A különbség csak annyi, hogy a csengeri örökösnő már bíróság előtt áll, az Apró-villa örökösének tárgyalására még egy kicsit várni kell. Hipózhatja itt hetekig Klára asszony kvalitásait, attól ő még, a kigyóbűvölő, alkesz hitesurával együtt a mai magyar politikai közélet legaljához tartozik, mint egykoron a megtorlásban serénykedő Apró Antal nagyapja, aki ezt volt képes mondani Nagy Imre kivégzésekor: „a nép jogos elégtétele… az ellenforradalom méltó megbosszulása” . Hát ezt a famíliát tetszik Ön itt teli szájjal dicsérgetni. Gratulálok! Legközelebb, ha lehet, egy kicsit javítson írásművei nullához konvergáló valóságtartalmában!
Igazán örültem volna annak ha érdemileg bírálta volna az érveimet a személyeskedés helyett.
 
Igazán örültem volna annak ha érdemileg bírálta volna az érveimet a személyeskedés helyett.
Hétfőn primitív fasisztázik (A legjobban engem az mérgesít, hogy milyen primitiv fasiszta érvekkel biztat Orbán benneteket idegen gyűlöletre.), kedden a változatosság kedvéért nácizik ( Orbán március 15.-i beszédben egy csomó egymást követő mondat van amit szó szerint a naci-vezetö mondott egy Berlini beszédében, szerdán kommunistázik (Orbánnak 10 évvel több ideje volt a kommunista diktatúrát szolgálni mint a Bulgáriában született Dobrev Klárának), csütörtökön migránsozik (A magyar kormány semmit nem tesz a menekültváltság fékezése érdekében.), pénteken rasszistázik, (Megnyugtatlak, a gyerekeim anyja nem menekült, ö legálisan jött és a Német állam nem akad ki a böre miatt szombaton 2 millió magyarországi éhenhalóról vizionál, a vasárnapi mise után meg félmillió kivándoroltról hadovál (Orbán hatalomra jutása óta több magyar hagyta el az országot mint 1956-ban.)( szinte senki nem akar oda menni és egyre több saját állampolgára dönt úgy, hogy ők sem maradnának). Honnét az Istenből veszi ezeket az eszméletlen hülyeségeket? Nap mint nap tévedhetetlen váteszként osztja ki a többi hozzászólót, ha bárkinek egy szemernyit is más a véleménye. Aztán meg személyeskedésnek veszi, és meg van sértődve, ha az orrára koppintanak és azt mondják magáról, hogy megvezették, miközben ön zagyva hazugságaival alaptalanul és tendenciózusan naponta számtalanszor megsért egy egész nemzetet, meg annak demokratikusan megválasztott vezetőit, akik nem úgy lettek megválasztva, mint G.I. Joe, akire még a 200 éve halott Thomas Jefferson is szavazhatott, hiába hazudja Ön azt a lehető legvegytisztább választásnak. Aki ilyen hülyeségeket írogat Magyarországról, az nyilván nem csak az élete 2/3-át, hanem lélekben az egész életét külföldön töltötte. On évek óta nem járhatott Magyarországon, vagy ha itt van, akkor csak fizikailag, megbízásból. Mi, akik évtizedek óta, lelkiekben is itt élünk, sehol sem tapasztaljuk az Ön által naponta vizionált apokalipszist, a meglévő gondok ellenére. Szóval, hátrébb az agarakkal Ernő! Túl sok hazugságnak, sok a salakja.
 
Hétfőn primitív fasisztázik (A legjobban engem az mérgesít, hogy milyen primitiv fasiszta érvekkel biztat Orbán benneteket idegen gyűlöletre.), kedden a változatosság kedvéért nácizik ( Orbán március 15.-i beszédben egy csomó egymást követő mondat van amit szó szerint a naci-vezetö mondott egy Berlini beszédében, szerdán kommunistázik (Orbánnak 10 évvel több ideje volt a kommunista diktatúrát szolgálni mint a Bulgáriában született Dobrev Klárának), csütörtökön migránsozik (A magyar kormány semmit nem tesz a menekültváltság fékezése érdekében.), pénteken rasszistázik, (Megnyugtatlak, a gyerekeim anyja nem menekült, ö legálisan jött és a Német állam nem akad ki a böre miatt szombaton 2 millió magyarországi éhenhalóról vizionál, a vasárnapi mise után meg félmillió kivándoroltról hadovál (Orbán hatalomra jutása óta több magyar hagyta el az országot mint 1956-ban.)( szinte senki nem akar oda menni és egyre több saját állampolgára dönt úgy, hogy ők sem maradnának). Honnét az Istenből veszi ezeket az eszméletlen hülyeségeket? Nap mint nap tévedhetetlen váteszként osztja ki a többi hozzászólót, ha bárkinek egy szemernyit is más a véleménye. Aztán meg személyeskedésnek veszi, és meg van sértődve, ha az orrára koppintanak és azt mondják magáról, hogy megvezették, miközben ön zagyva hazugságaival alaptalanul és tendenciózusan naponta számtalanszor megsért egy egész nemzetet, meg annak demokratikusan megválasztott vezetőit, akik nem úgy lettek megválasztva, mint G.I. Joe, akire még a 200 éve halott Thomas Jefferson is szavazhatott, hiába hazudja Ön azt a lehető legvegytisztább választásnak. Aki ilyen hülyeségeket írogat Magyarországról, az nyilván nem csak az élete 2/3-át, hanem lélekben az egész életét külföldön töltötte. On évek óta nem járhatott Magyarországon, vagy ha itt van, akkor csak fizikailag, megbízásból. Mi, akik évtizedek óta, lelkiekben is itt élünk, sehol sem tapasztaljuk az Ön által naponta vizionált apokalipszist, a meglévő gondok ellenére. Szóval, hátrébb az agarakkal Ernő! Túl sok hazugságnak, sok a salakja.

Zoltán engem nem tudsz felboszantani, igaz nem találom a beszélgetést konstruktivnak ha csak jelzöket osztogatsz.

Kérdezed: "Honnét az Istenből veszi ezeket az eszméletlen hülyeségeket?" Ha figyelmes lettél volna, beidéztem szó szerint az ominózus márciusi beszédet, még a kormány hivatalos oldalára mutató linket is betettem.

Ne csinálj úgy mintha nem tudnád miről szólt a Fidesz 2018-as választási kampánya, vedd elő a régi plakátokat, elevenítsed fel, hogy a "börünk szine, az etnikai homogenitás és az elakarják venni töllünk a földjeinket" voltak Orbán érvei. Az internet, a papir megmarad örökre.

Továbbá ne csinálj ugy mindha az egész ország egyetértene az államfövel, a választópolgárok többsége soha nem szavazott Orbánra, a parlamenti 2/3 egy megeröszakolt választási törvény következménye.

Most miután kiosztottál jelzőkkel elvárom, hogy légy a jövöben tárgyilagos.
 
Kellemes, szép napot Ernő!
Már attól tartottam, annyira nem viseli a kritikát, hogy végleg megsértődött.
- Pro-primo: Orbán nem államfő, sosem volt az, azt nálunk Áder Jánosnak hívják.
- Pro-secundo: Nem rémlik, hogy Önre nézve bármilyen jelzőt használtam volna az irományaimban. A mondanivalóját, véleményét kritizáltam erősen, és jogosan.
- Pro-terzo: A 2018 márciusi beszéd semelyik részéből nem derül ki, hogy előadója egyszerre fasiszta, náci, rasszista és kommunista lenne. Ilyen a világon nincs! Ezeket a kliséket csupán az Önök beteges gyűlöletpropagandája ragasztgatja időről időre bárkire, akinek véleménye markánsan eltér a trendi világproletár szemlélettől, ami az Ön írásainak is az alfája és omegája. Kímélje meg legközelebb az olvasóit az ilyen jelzők alaptalan, tendenciózus használatától! Mégis, hogyan merészeli Ön a jelenlegi (vagy bármelyik eddigi) magyar kormányfőt a sok tízmillió ártatlan ember haláláért felelős Adolf Hitler, vagy Sztálin ideológiájával egy napon említeni? Ez elképesztő aránytévesztés, még ha Ön nem is szimpatizál a jelenlegi kurzussal. Csak megsúgom Önnek. Magyarországon nincs sem fasizmus, sem kommunizmus (csak néhány elfogult, kretén újságíró, meg kommentelő beteges fantáziájában.)
- Pro-quarto: 2010-ben még az előző választási törvény alapján szerzett 2/3-ot a kormányzópárt, utána is szinte minden egyéni választókörzetet - Budapest kivételével - a kormányzópárt vitt el, minden megerőszakolás nélkül (lásd besárgult az egész ország). Ki mondta azt, hogy az egész ország egyetért, a jelenlegi kormányfővel és pártjával? Általában a magyarok fele ért egyet a mostani kormánypártokkal, de mivel eddig mindig kiütötték egymást az ellenzéki pártok, ennek mindig, mint bárhol másutt a világon 2/3-os többség lett az eredménye, s azt nem bármiféle megerőszakolt választási törvény okozta.
-
Kár, hogy Ön ennyire szélsőségesen egyoldalúan tájékozódik, s bármiféle kritika nélkül megeszi az Önnek kedves sajtótermékeknek legelképesztőbb hülyeségeit is. Én esténként megnézem az egyik oldal híreit, reggel pedig a másikét, aztán magamban szintetizálva eldöntöm, hol lehet az igazság. Mind a kettőben sok a manipuláció és a hazudozás. Az egyoldalú orientáció a dezinformáltság melegágya, s Ön a véleményét megszállottan folyton úgy interpretálja, mint minden igazságok igazsága. Pedig mily messze van az az igazságtól (én így interpretáltam: eszméletlen hülyeségek), az csak egy képzelt alternatív valóság egy gyűlölettel felfújt szappanbuborékban. Hát pukkassza ki azt a kurva szappanbuborékot, hogy eltűnjön a szeméről a tévedhetetlenség zöldhályoga. Hogy lehessen kommunistázás és fasisztázás nélkül vitatkozni, elfogadni más véleményét, ha igaza van, meg akkor is, ha nincs.
- Végezetül azt kívánom Önnek, hogy neveljen a gyermekéből egy igaz magyar embert, aki felül tud emelkedni a vakvágányon járó internacionalista, globalista, világproletár nézeteken.
Tisztelettel és kérésére tárgyilagos, kiváló üdvözlettel
 
Kellemes, szép napot Ernő!
Már attól tartottam, annyira nem viseli a kritikát, hogy végleg megsértődött.
- Pro-primo: Orbán nem államfő, sosem volt az, azt nálunk Áder Jánosnak hívják.
- Pro-secundo: Nem rémlik, hogy Önre nézve bármilyen jelzőt használtam volna az irományaimban. A mondanivalóját, véleményét kritizáltam erősen, és jogosan.
- Pro-terzo: A 2018 márciusi beszéd semelyik részéből nem derül ki, hogy előadója egyszerre fasiszta, náci, rasszista és kommunista lenne. Ilyen a világon nincs! Ezeket a kliséket csupán az Önök beteges gyűlöletpropagandája ragasztgatja időről időre bárkire, akinek véleménye markánsan eltér a trendi világproletár szemlélettől, ami az Ön írásainak is az alfája és omegája. Kímélje meg legközelebb az olvasóit az ilyen jelzők alaptalan, tendenciózus használatától! Mégis, hogyan merészeli Ön a jelenlegi (vagy bármelyik eddigi) magyar kormányfőt a sok tízmillió ártatlan ember haláláért felelős Adolf Hitler, vagy Sztálin ideológiájával egy napon említeni? Ez elképesztő aránytévesztés, még ha Ön nem is szimpatizál a jelenlegi kurzussal. Csak megsúgom Önnek. Magyarországon nincs sem fasizmus, sem kommunizmus (csak néhány elfogult, kretén újságíró, meg kommentelő beteges fantáziájában.)
- Pro-quarto: 2010-ben még az előző választási törvény alapján szerzett 2/3-ot a kormányzópárt, utána is szinte minden egyéni választókörzetet - Budapest kivételével - a kormányzópárt vitt el, minden megerőszakolás nélkül (lásd besárgult az egész ország). Ki mondta azt, hogy az egész ország egyetért, a jelenlegi kormányfővel és pártjával? Általában a magyarok fele ért egyet a mostani kormánypártokkal, de mivel eddig mindig kiütötték egymást az ellenzéki pártok, ennek mindig, mint bárhol másutt a világon 2/3-os többség lett az eredménye, s azt nem bármiféle megerőszakolt választási törvény okozta.
- Kár, hogy Ön ennyire szélsőségesen egyoldalúan tájékozódik, s bármiféle kritika nélkül megeszi az Önnek kedves sajtótermékeknek legelképesztőbb hülyeségeit is. Én esténként megnézem az egyik oldal híreit, reggel pedig a másikét, aztán magamban szintetizálva eldöntöm, hol lehet az igazság. Mind a kettőben sok a manipuláció és a hazudozás. Az egyoldalú orientáció a dezinformáltság melegágya, s Ön a véleményét megszállottan folyton úgy interpretálja, mint minden igazságok igazsága. Pedig mily messze van az az igazságtól (én így interpretáltam: eszméletlen hülyeségek), az csak egy képzelt alternatív valóság egy gyűlölettel felfújt szappanbuborékban. Hát pukkassza ki azt a kurva szappanbuborékot, hogy eltűnjön a szeméről a tévedhetetlenség zöldhályoga. Hogy lehessen kommunistázás és fasisztázás nélkül vitatkozni, elfogadni más véleményét, ha igaza van, meg akkor is, ha nincs.
- Végezetül azt kívánom Önnek, hogy neveljen a gyermekéből egy igaz magyar embert, aki felül tud emelkedni a vakvágányon járó internacionalista, globalista, világproletár nézeteken.
Tisztelettel és kérésére tárgyilagos, kiváló üdvözlettel
Pro-forma, Áder János a kormányfő de köztudott, hogy „realiter” Orbán tartja a kezében a gyeplőt. Nem is tagadja, Hogy a „Reichsverweser” post imponál neki, a szobája ezekkel a bútorokkal van berendezve. Nem is értem miért nem koronázzátok meg Orbánt, talán megnyugodna.

- Láttuk már, a miniszterelnök pénteken kigondol egy törvény módosítást és hétfőn aláírja „a Jancsi”.
- Még nem láttam, hogy ellent mert volna mondani neki egy hivatalnok, miniszter vagy kritizálta volna.
- A magyar közmédiában kussolnak az újságírok, nem mer neki senki kritikus kérdést feltenni ö föméltóságának.
- Az ellenzéki képviselők vagy nemzetközi sajtó kérdéseire vagy nem válaszol vagy mindenre ugyan azt mondja. „Honfoglalás, 2/3, migránsok, liberális, NGO, szem kijövető …” és jelzőket osztogat.

Hangsúlyozom, nem vagyok sértődékeny de úgy nem lehet érvelni, hogy valamire azt mondod „hülyeség, primitív stb.”

Aki fajokban gondolkodik az egy rasszista. A magyar kormány 2016-os népszavazási kampánya tökéletesen megfelel a fasizmus-kritériumainak és ezt az UN komisszár is megmondta nem csak én.

Az ENSZ emberi jogi vezetője rasszistának nevezi Orbán Viktort
Az eredeti fasizmus 14 jellemzője Umberto Eco szerint

A miniszterelnök március 15.-i beszéde a „nem nyílt sisakos, akinek nincs hazája, mindenütt jól érzi magát…” egy „plagiát” ami szóról szóra elhangzott már egy nácivezér szájából a 30-as években. Teljesen mindegy, hogy az „alterego” tudatosan vagy ösztönösen fogalmazott ugyan ugy.

Aki menekülteket „lakatlan szigetre” akar deportálni, ugyanakkor a halálbüntetés bevezetésén gondolkodik hangosan az egy bizonyos ideológia megfogottja.

Egy miniszterelnök aki színes bőrű magyar gyerekek és szülök ellen heccel „nem akarjuk, hogy a börünk színe megváltozzon” az etnikai homogenitás megőrzésére buzdít az nyiltan fajtisztaságról, „Rassenhygiene” beszél.

Nem hit kérdése, hogy hányan hagyták el Magyarországot 1956 miatt és mennyien mentek el az országból 2010 óta. Az is egy tény, hogy 1980 óta 27-30.000 fővel csökken az ország lakóinak a száma, amit a kormány SUV kölcsönökkel próbál kompenzálni. A miniszterelnök felesége az 5 gyerek miatt örökre fel van mentve a személyes adótól, nem csoda, hogy a férjnek nincs spórolt pénze. Minek?

A te véleményed nem egy szemernyivel más mint az enyém, ezért megéri megkérdezni hol vannak a saját gondolataid vagy csak a kormánypropagandát szajkózod?

„Aki ilyen hülyeségeket írogat Magyarországról, az nyilván nem csak az élete 2/3-át, hanem lélekben az egész életét külföldön töltötte. On évek óta nem járhatott Magyarországon, vagy ha itt van, akkor csak fizikailag, megbízásból.

Mi, akik évtizedek óta, lelkiekben is itt élünk, sehol sem tapasztaljuk az Ön által naponta vizionált apokalipszist, a meglévő gondok ellenére.”

Erre azt szokták mondani, hogy „nem látod a fáktól az erdőt.” Ezért ajánlom, utazzál egy kicsit, ismerj meg alternatívakat, húzd ki a fejedet a lyukból és néhány lépés távolságból felfogod ismerni, hogy a királyon nincs ruha.
 
"Si tacuisses, philosophus mansisses."
Nem emlékszem, hogy megittuk volna a pertut, vagy megitta volna a lábvizemet. Úgyhogy maradjunk a magázásnál még egy percig.
Az Önnel folytatott diskurzus olyan alacsony szintre süllyedt, mintha lóval imádkoznék. Össze vissza keveri az alapvető dolgokat (Áder kormányfő, Orbán államfő), előkelő dísz-disszidensként halvány fingja sincs a valódi Magyarországról. Képzelje, még az is lehet, hogy több helyen jártam a világon, mint Ön, aki most Springfieldből ugatja a Holdat, de egyszer sem jutott eszembe, hogy eláruljam, vagy befeketítsem a hazámat, akárki is volt kormányon. Tele szájjal, kritikátlanul okádja a betanult lózungokat, meg a falra hányt valótlan kliséket, hozza lakájmédiája teljesen irreleváns idézeteit, aztán aki nem úgy gondolja, az már rögtön kormánypropagandista. Megélhetési disszidensként kintről a partvonalról tele gyűlölettel és előítélettel acsarkodik a saját hazája ellen. Magyarul még írni tud, de magyarul gondolkodni, magyarként érezni az már képességeket meghaladó túl nagy kihívás, így marad a világfiság internacionalista, globalolumpenproli környezetben . Részemről az értelmetlen, színvonaltalan bájcsevej ezzel lezárva. Ne fárassza magát a "magasröptű" válaszadással. Elég volt a debil mellébeszéléseiből! És ne fasisztázzon le senkit, pláne, ha a fasizmus amúgy is Önöknél kezdődik! És hagyja békén Magyarországot!

Ön egy filozófusnak képzeli magát? Nos ezt észrevettem volna ha hallgatott volna."Intellexeram, si tacuisses.“
Nézze, én csak udvariasságból tegeztem önt, ha emiatt kisebbségi érzés támad magába akkor magázzuk egymást.
 
  • @Bakonyi Zoltán
  • Itt mondenki tegezodik, es ez igy is fog maradni.
  • A szemelyeskedest nem megengedett
  • Ez egy canadai oldal, "disszidens tagsaggal"
  • A kritika velemeny a hazankrol meg ha te mar ki is irtal minket a honbol megengedett kulturalt formaban.
  • Magyarorszaghoz legalabb annyira hoza tartozunk mint te, sokunk nem csak ott szuletett hanem magyar allampolgar is.
 
Azt állította Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője (az MTI-nek), hogy ha Törökország nem tudja visszatelepíteni Szíriába a menekülteket, újabb migránshullám szabadulhat az Unióra, és „Magyarország lesz az első uniós tagállam, amely szembesül ezzel a migránsáradattal.”

Hogy ez mekkora hazugság Deutsch-tol.
Mivel Magyarország pénzt kap azért hogy befogadja a törököket. Anno nem sikerült elfoglalniuk az országot erőszakkal így mos megveszik maguknak. Megsúgom hogy a mostani Magyar hadsereg mellet játszva menne az elfoglalás. :-D
 
Ön egy filozófusnak képzeli magát? Nos ezt észrevettem volna ha hallgatott volna."Intellexeram, si tacuisses.“
Nézze, én csak udvariasságból tegeztem önt, ha emiatt kisebbségi érzés támad magába akkor magázzuk egymást.
Megdöbbentő hogy 2021-ben valaki azon akad ki hogy a neten TEGEZIK...
Ilyenkor elgondolkozok azon hogy az illető honnan jön milyen kultúrális közegből?
( És ne fasisztázzon le senkit, pláne, ha a fasizmus amúgy is Önöknél kezdődik! És hagyja békén Magyarországot!)
Ekkora marhaságot...
(Magyarul még írni tud, de magyarul gondolkodni, magyarként érezni az már képességeket meghaladó túl nagy kihívás,)
Húha mennyi magyar állampolgárt zár ki ezzel az egyetlen mondattal.
 
  • @Bakonyi Zoltán
  • Itt mondenki tegezodik, es ez igy is fog maradni.
  • A szemelyeskedest nem megengedett
  • Ez egy canadai oldal, "disszidens tagsaggal"
  • A kritika velemeny a hazankrol meg ha te mar ki is irtal minket a honbol megengedett kulturalt formaban.
  • Magyarorszaghoz legalabb annyira hoza tartozunk mint te, sokunk nem csak ott szuletett hanem magyar allampolgar is.
Kedves Melitta!
Már vártam, hogy mikor szól be.
- A tegeződés/magázódás magánügy.
- Az e témához írt hozzászólások egy jó része tele van személyeskedésekkel (lásd Ernoe utóbbi sziporkái)
- Semmi bajom sincs a disszidensekkel, főleg a kanadai disszidensekkel.
- A jogos kritikai vélemény és a folyamatos, acsarkodó és egyidejű fasisztázás, nácizás, kommunistázás, rasszistázás és antiszemitázás között óriási a különbség. Ezen utóbbiaknak Ernöe címzetes nagymestere, s én csak ezt tettem szóvá pár hozzászólásban, és csak vele kapcsolatban. Nagy baj lenne, hogy ezek az alaptalan, durva címkézések, stigmatizálások a megengedett, kulturált forma részét képeznék. Kár, hogy itt elmaradt a rendreutasítás.
- Hogy ki kit írt ki a hazából, ahhoz érdemes visszanyúlni a 2004-es Népszavazáshoz a Kettős Állampolgárságról a rosszemlékű Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt, annak a levitézlett kormányfőnek, akinek a Főnixmadár-szerű újjászületésében ezen a honlapon is olyannyira reménykedik sok-sok hamar felejtő hozzászóló. 2010-ben az új kormány első intézkedése volt a Magyar Állampolgárság megadása minden határon túli magyarnak, s Gyurcsány, a mostani szedett-vedett moslékkoalíciójával máris azon spekulál, hogy miként lehetne ezt visszacsinálni, mert a külhoniak 90%-a nem rájuk szavaz. Én 2004-ben is igennel szavaztam, meg most is így tennék, s az hogy egy szerintem a hazaárulás kategóriájához közelítő hozzászólást annak minősítek, ami, annak semmi relevanciája sincs a világon szétszórt többi külhoni magyarra nézve, legyen azok bármilyen politikai beállítottságúak is, úgyhogy elég bizarrnak tűnik az elhangzott kritika.
- Úgy látom, Melitta is nehezen viseli a sajátjával, meg a honlap mainstreamjével szembemenő véleményeket.

Mindazonáltal nagyra értékelem Melitta áldozatos moderátori tevékenységét, és a sok befektetett munkát a honlap fenntartásában. Ehhez további sok erőt is sikert kívánok. Csak egy kicsit nagyobb empátiát kérek az ágrólszakadt otthoni vélemények irányában.

Nagy-nagy tisztelettel
 
Megdöbbentő hogy 2021-ben valaki azon akad ki hogy a neten TEGEZIK...
Ilyenkor elgondolkozok azon hogy az illető honnan jön milyen kultúrális közegből?
( És ne fasisztázzon le senkit, pláne, ha a fasizmus amúgy is Önöknél kezdődik! És hagyja békén Magyarországot!)
Ekkora marhaságot...
(Magyarul még írni tud, de magyarul gondolkodni, magyarként érezni az már képességeket meghaladó túl nagy kihívás,)
Húha mennyi magyar állampolgárt zár ki ezzel az egyetlen mondattal.
No lám! Setni, a megkérdőjelezhetetlen megmondóember újra a színen, aki csalhatatlan varázsköntösében megmondja a tutit. Ne is gondolkozzon, én "Mucsáról" jöttem, mások meg oda tartanak.
Ezért kár volt ilyen korán kiugrani az ágyból!
 
No lám! Setni, a megkérdőjelezhetetlen megmondóember újra a színen, aki csalhatatlan varázsköntösében megmondja a tutit. Ne is gondolkozzon, én "Mucsáról" jöttem, mások meg oda tartanak.
Ezért kár volt ilyen korán kiugrani az ágyból!
Mucsáról jöttél?
Ez most hogy jött ide? Utána kerestem és azt találtam hogy ˝ békés megyében így hívják a tanulatlanokat˝
Szóval békési vagy de, ez hogy jön ide?
Ha valaki a fasizmusról ír akkor minimum olvasson utána a kialakulásáról és hogy milyen vége lett.
Kiugrani az ágyból?? Nos elárulom hogy vannak munkahelyek ahol van vasárnap éjszakai munka is....mivel ma szabadnapos vagyok ezért nem fekszek le elég lesz estére is. Inkább olvasgatok.
Mit értessz azon hogy megkérdőjelezhetetlen vagyok???
 
Mucsáról jöttél?
Ez most hogy jött ide? Utána kerestem és azt találtam hogy ˝ békés megyében így hívják a tanulatlanokat˝
Szóval békési vagy de, ez hogy jön ide?
Ha valaki a fasizmusról ír akkor minimum olvasson utána a kialakulásáról és hogy milyen vége lett.
Kiugrani az ágyból?? Nos elárulom hogy vannak munkahelyek ahol van vasárnap éjszakai munka is....mivel ma szabadnapos vagyok ezért nem fekszek le elég lesz estére is. Inkább olvasgatok.
Mit értessz azon hogy megkérdőjelezhetetlen vagyok???
Kérdésed ez volt: - Ilyenkor elgondolkozok azon hogy az illető honnan jön milyen kultúrális közegből? - A válaszom ez volt, kicsit ironizálva: - Ne is gondolkozzon, én "Mucsáról" jöttem, mások meg oda tartanak. - így jött ide, s kár, hogy elsőre nem sikerült felfogni. Erre jött aztán a veretes kommented: - Utána kerestem és azt találtam hogy ˝ békés megyében így hívják a tanulatlanokat˝. Ehhez mit kellett utánakeresni? Csongrádban nem így hívják őket? Egyébként nem békési vagyok. S ahogy Melittának írtam, a tegezés/magázás magánügy, az nem tehető senki számára kötelezővé.
Ernoe mostanában bevallottan Németországban él, s onnan ajnározza a német migránspolitikát meg a korlátlan menekültbefogadást. Szerinted nem disszonáns, hogy egy magyar, aki most éppen a nácizmus bölcsőjében, Németországban lakik, onnét fasisztázza, nácizza és rasszistázza le alaptalanul a magyar kormányzatot? Erre írtam a következőt: És ne fasisztázzon le senkit, pláne, ha a fasizmus amúgy is Önöknél kezdődik! - Ahogy látom, ez sem így jött le. A sarkos mondatommal: - Magyarul még írni tud, de magyarul gondolkodni, magyarként érezni az már képességeket meghaladó túl nagy kihívás, - nem óhajtottam senkit kizárni a magyarság köréből, ez ebből nem is jöhet le, mivel nem is többes számban írtam. Csupán egyetlen magyarnak, Ernoe-nek a figyelmét akartam markánsan felhívni, hogy bánjon óvatosabban a minden alapot nélkülöző címkézésekkel és az otthoni magyarok sértegetésével.
Néha valóban megkérdőjelezhetetlen kinyilatkoztatásnak tűnik a véleményed: - Megdöbbentő hogy 2021-ben..., - Ekkora marhaságot... - Húha mennyi magyar...
Látom, sikerült felbolydítanom a hangyabolyt, meg a padláson a darázsfészket.
Kellemes pihenőnapot!
 
Szerinted nem disszonáns, hogy egy magyar, aki most éppen a nácizmus bölcsőjében, Németországban lakik, onnét fasisztázza, nácizza és rasszistázza le alaptalanul a magyar kormányzatot? Erre írtam a következőt: És ne fasisztázzon le senkit, pláne, ha a fasizmus amúgy is Önöknél kezdődik!
Értelek. Csak ott a probléma igen németországban lakik de, nem magyarországot támadja hanem a mostani kormányát. Mert ország és kormány közt én különbséget teszek.
Hogy hol kezdődött nem oly egyszerű kérdés.
Talán az első világháború és az azt követő politikai káosz hozta létre ezeket a mozgalmakat az egész világon.
(csak egy érdekesség most olvasgatom a magyarországi nyilas mozgalom terjedését főleg a sikerességét Hatvan városában)
Erre jött aztán a veretes kommented: - Utána kerestem és azt találtam hogy ˝ békés megyében így hívják a tanulatlanokat˝. Ehhez mit kellett utánakeresni? Csongrádban nem így hívják őket?
Természetes mert nem akartam hogy az legyen hogy rögtön a pejoratív értelmezésen akadok fenn Arra gondoltam hogy talán van más jelentése is a szónak de,nincs.
Máskülönben és kulturális közeget említettem.
a tegezés/magázás magánügy, az nem tehető senki számára kötelezővé.
Így van de, TE mégis kötelezővé teszed. Hisz kikéred magadnak.
Ernoe-nek a figyelmét akartam markánsan felhívni, hogy bánjon óvatosabban a minden alapot nélkülöző címkézésekkel és az otthoni magyarok sértegetésével.
Ha sértve érzik magukat akkor majd tudni fogják hogy hova szavazzanak.
Néha valóban megkérdőjelezhetetlen kinyilatkoztatásnak tűnik a véleményed: - Megdöbbentő hogy 2021-ben..., - Ekkora marhaságot... - Húha mennyi magyar...
Látom, sikerült felbolydítanom a hangyabolyt, meg a padláson a darázsfészket.
Kellemes pihenőnapot!
Pedig semmi kinyilatkozás nincs a hozzászólásaimban vagyis nem annak szánom őket.
 
Ernoe mostanában bevallottan Németországban él, s onnan ajnározza a német migránspolitikát meg a korlátlan menekültbefogadást.

Németországban nincs "korlátlan menekültbefogadás",
- Ausztria és Németország mentette meg Magyarországot a menekültek befogadásával járó tehertől.
- Mert ügye merről jöttek és hol vannak a menekültek akiktől Orbán állítólag megmentette Europát?

Bevándorlókról akik majd feldobják Magyarországot, Orbán Viktor kezdett álmodozni, messze a migrációs hullám elött, az első kormányzása idején és igy beszélt az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén:

Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja csak biztosítani a gazdasági növekedés ütemét - A társadalom elöregedésétől egész Európában tartanak. „Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani” (utána olvasható, meghallgatható)

Orbánnal ellentétben én nem arról beszélek, hogy hozzunk be menekülteket, bevándorlókat vagy sem,
én a miatt vagyok felháborodva ha faji kérdést csinál valaki belőle, ha az emberiességet elveszítjük a szem elöl.

Szerinted nem disszonáns, hogy egy magyar, aki most éppen a nácizmus bölcsőjében, Németországban lakik, onnét fasisztázza, nácizza és rasszistázza le alaptalanul a magyar kormányzatot?

Egyáltalán nem disszonáns, ellenkezőleg dicséretes, hogy az emberek itt tanultak a múltban elkövetett hibákból.
Olyan "naci-jamborék" itt nem lehetségesek mint Budapesten februáronként, a magyar kormány viszont tűri, titokban fogad Holland és Belga naci-vezéreket akik Magyarországra utaznak a magyar nyelvű könyveik prezentálására.

Erre írtam a következőt: És ne fasisztázzon le senkit, pláne, ha a fasizmus amúgy is Önöknél kezdődik!

A fasizmus a 20. században számos európai országban, különböző módon jelent meg. A fasizmus közös jellemzőit 14 pontban felsorolva elküldtem, ebből számos megtalálható a jelenlegi magyar kormány politikájában. Ha valamelyikkel nem ért egyet akkor szóljon elmagyarázom, alátámasztom, csak ne kínálja fel többé a lábvizét nekem mert az illetlenség és nem tartozik a témához.

Tessék kérem visszalapozni a történelemben: Mo. volt a világ második proletárdiktatúrája (tanácsköztársaság) és közvetlen utána az első fasiszta országa (fehér-terror), ez vezetett Trianonhoz. Magyarország volt Hitler utolsó csatlósa amit a jelenlegi kormány alatt rendszeresen megünnepelnek nemzetközi naci-szervezetek.

Ahogy látom, ez sem így jött le. A sarkos mondatommal: - Magyarul még írni tud, de magyarul gondolkodni, magyarként érezni az már képességeket meghaladó túl nagy kihívás, - nem óhajtottam senkit kizárni a magyarság köréből, ez ebből nem is jöhet le, mivel nem is többes számban írtam.

Nem tudom, hogy mit ért maga „magyarul gondolkodás és érzés” alatt? Mindegyikünknek megvannak a szálai ami bennünket összeköt az országgal, az ott élő emberekkel. Ahogy látja még online is keressük egymással a kapcsolatot, megosztjuk a szépet, jót, a keserűséget, a bánatot, drukkolunk, hogy a szülő hazánk élhetőbb, sikeresebb legyen mint a múltban, drukkolunk és együtt érzünk egymással, még maga sem közömbös a számomra.

Csupán egyetlen magyarnak, Ernoe-nek a figyelmét akartam markánsan felhívni, hogy bánjon óvatosabban a minden alapot nélkülöző címkézésekkel és az otthoni magyarok sértegetésével.

Egy tárgyilagos vitát úgy képzelek el, hogy felhívjuk egymás figyelmét a tévedésekre. Hát ezzel nagyon adós maradt uram. Én iparkodok megnevezni az „alapokat” amire a véleményemet építem, igyekszem a logika fonalát követni.

Koncentráljunk a jövőben érvekre ha vitázni van kedvünk vagy csak csevegjünk, veszekedésnek semmi helye.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,730
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére