Borbárt nyitnak egy francia kórházban

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 Augusztus 3.

Melitta - 2014 Augusztus 3, 17:21
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A tartósan betegek hosszú kezelését szeretnék kellemessé tenni. A páciensek akár a barátaikat is meghívhatják egy pohár italra.

  Visszahozni az emberséget a gyógyításba, a lehető legkellemesebbé tenni a kórházi tartózkodást a hosszan kórházban fekvők számára. Ezeket a célokat próbálja megvalósítani egy kórház Franciaországban azzal, hogy borbárt nyit a hosszan lábadozó betegek számára.

  A Clermont-Ferrand Egyetemi Kórház pácienseinek szeptembertől lesz lehetőségük arra, hogy meghívják, a családtagjaikat, és a barátaikat, hogy egy pohár bor mellett kellemesen elbeszélgessenek.

  „Ez lesz az első ilyen bár az országban, azért hozzuk létre, hogy egy kicsit felvidítsuk a betegeinket, és megkönnyítsük számukra a kórházi létezést” – nyilatkozta a Daily Mail-nek, Virgine Guastella, a kórház vezetője. „A betegeknek, és a családjaiknak is jót fog tenni, hogy a szigorú kórházi környezettől eltérő, sokkal természetesebb körülmények között is találkozhatnak.”

  A kórház személyzete külön képzést kap majd, hogy el tudják majd látni a bár körüli munkát, ahol a bor mellett sört, whiskyt, és pezsgőt is tartanak majd. Ha az első kórházi beváltja majd a hozzá fűzött reményeket, több francia gyógyászati intézményben is bevezetik majd.

  bor.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 Augusztus 3.

  1. magdusis
   magdusis
   Arról ugyan olvastam,hogy a franciáknál és az olaszoknál a rendszeres -mérsékelt- borivás lehet az oka a sokkal kevesebb keringési problémának;a sör esetleg adhat némi B vitaminokat;de a whiskey?
   A pezsgőt biztos csak mondjuk születésnapi alkalomra tartanák,szerintem.
   És hogyan néznének annak utána,hogy egy-egy beteg nem lesz rosszul akármilyen kis mennyiségtől?
   Szerintem ehhez étterem is kéne,hogy legyen mihez inni a bort;vagy ételt lehet vinni?
  2. Lacika69
   Lacika69
   Tök jó! Az elvonóról nem kiszöknek majd a betegek hanem be.
  3. kágyula
   kágyula
   Szervusztok ,
   kissé furcsa ötlet , de ha mondjuk ez a Palliativ osztályhoz tartozik nincs ellene kifogásom . Különben csak furcsálnám , részemröl :(

Megosztás