Borzalmas "divat" van terjedőben: egyre többen fotózkodnak halottal

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Február 11.

Melitta - 2017 Február 11, 16:58
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Legyen szó a sokak életét követelő alkoholitatós játékokról, vagy épp az össze nem érő combok divatjáról, számos eszement divathullám söpört már végig a közösségi oldalakon – olyan bizarr azonban kevés akad, mint ez a mostani.

  Sokan választják ugyanis azt a módját a szeretteiktől való elbúcsúzásnak, hogy utolsó gesztusként még egy szelfit lőnek velük a gyászszertartáson, azt pedig feltöltik a közösségi oldalakra. Arról nem is beszélve, hogy sokan viccből követik el ezt az ízléstelenséget.

  A jelenség leginkább a kanadai Quebecben harapózott el, ahol a temetkezési vállalatok azon gondolkoznak, hogyan taníthatnák meg az embereket arra, hogy ez hatalmas tiszteletlenség – írja a CBC.

  A gyászoló családoknak ez a gesztus kifejezetten fájdalmas lehet, ráadásul a szakértők egyetértenek abban, hogy a szelfizés legkevésbé sem segíti a gyász és a feldolgozás folyamatát, pláne, ha utána felkerülnek a közösségi oldalakra.

  Biztosan nem szeretnénk szelfi-rendőrséget. A legtöbb szertartáson világos szabályok vonatkoznak a szelfikre. Többnyire általában közöljük, hogy a család nem szeretne ilyen fotókat. A legjobb tudásunk ellenére azonban az emberek elrejtik telefonjaikat, és hirtelen az utolsó pillanatban készítenek közös képet

  - mondta Denis Desrochers, a Quebec-i temetkezési vállalkozók egyesületének elnöke.

  halott.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Február 11.

  1. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Ambivalens véleményem van:

   1. A halottnak úgyis mindegy.
   2. Ballisztikus ívben tojok rá, a halálom után ki akar majd szelfizni velem. Ha mégis érdekel ez valamilyen szinten akkor is inkább úgy vagyok vele hogy akár hízelgésnek, dicséretnek is tekinthetem, hogy még haló poraimban is oly remek ember vagyok hogy valaki azzal akar dicsekedni hogy a társaságomat élvezi.
   3. Ettől függetlenül azonban én is értetlenül állok a dolog előtt, de ennek csak kis részben az oka az hogy épp halottal. Inkább az egész szelfizésnek nem értem a célját. Soha nem is műveltem. Fényképek is alig vannak rólam. Annak ellenére nem izgat hogy amúgy egy végtelenül hiú embernek tartom magamat. Igenám, de mindigis az eszemmel akartam kitűnni, nem a külsőmmel, vagy azzal hogy van pénzem elmenni drága helyekre... Szóval az egész szelfizés egy hülye majomszokás, sőt rosszabb mert a majmok nem szelfiznek, az már hogy ez épp halottal van teljeen mindegy, nem sokat ront a dolgon.
   4. Persze ha a családnak ez nem tetszik, nyilván nem szabad megtenni, s ha mégis elköveti valaki be kell perelni mittudomén zaklatás miatt vagy a személyiségi jogok megsértése... valaki okos ügyvéd tuti talál jogszabályt ami erre ráhúzható.
   Utoljára módosítva: 2017 Február 11
  2. gumelig
   gumelig
   Szerintem ez mind hülye.
   A majmok is szelfiznek...;)

   IMG_1306.JPG
   cdurmol, B.Péter és pitti kedveli ezt.
  3. Ternyák
   Ternyák
   Egyetértünk. De a majmok taníthatók!
   attimenyfreemail.com, Etus65 és cdurmol kedveli ezt.
  4. Kocsis Magdi
   Kocsis Magdi
   Gusztustalan, beteges lelkek.
  5. harmadik-hazam
   harmadik-hazam
   Lefekszenek mellé ? vagy felűltetik?
  6. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Édesanyád él még ? Ha igen (éljen még soká jó egészségben!), ha nem, gondolj csak bele, hogy feltűnik valamelyik közösségi oldalon egy idétlenül vigyorgó tini mellett....

   Ha téged személy szerint ez nem zavar, rendelkezhetsz úgy, hogy írják rá a koporsódra "Selfi engedélyezve!".....;)
  7. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Engem az se zavarna ha vasutat építenének a sírján keresztül. Amúgy ez biztos nem fog megtörténni mert él még, de különben is hamvasztást akar és a hamvainak a szétszórását.
   És nem érdekelne valóban ha feltűnne a képe valahol. Sosem szeretett, ergo én se szeretem őt. De ezt csak mellékesen jegyzem meg, mert teljesen függetlenül a szeretéstől, tényleg, mi hátránya származna egy halottnak ilyesmiből, most őszintén?! És nekem se származik belőle hátrányom. Az más kérdés, ha a tini vigyora nem tetszik, vagy a kép mellé írt post stílusa felcseszi az idegrendszeremet, akkor úgy tennék mintha zavarna maga a kép, és beperelném, abból lenne hasznom, mert követelnék milliós kártérítéseket, és eljátszanám hogy hú de mennyire megbántotta az érzéseimet stb. Holott ez nem lenne igaz, de muszáj volna úgy tennem, mert csak ilyesmi miatt lehetne leperelni róla a szaros gatyáját is, a kommentje miatt attól tartok nem, holott az idegesítene fel (már ha valami egyáltalán) és nem maga a kép. Tehát névleg a képért lenne megbüntetve, valójában azonban a kommentje miatt mert az idegesítene igazán egy efféle szituban.

   Ha azonban nincs ott gúnyos komment, nem izgat az egész ügy, legfeljebb sajnálkozom a szerencsétlenen hogy így akar feltűnni, nyilván mert agyilag annyira nulla, hogy semmiféle igazi tehetsége nincs amivel magára vonhatja a figyelmet, szóval az egésszel azt bizonyítja csak hogy ő is egy hulla mint ami mellett fotózkodik: tehetség-hulla, értéktelen, felesleges, egy senki, nulla... Szóval mit rúgózzak én ezen, az ilyen önmagáról állít ki nem hízelgő bizonyítványt!
  8. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Oké, őt nem szereted...de senkit sem ? Fekete pillangó vagy ?
  9. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Nem, csak félig remete.

   De azt se értem mi a célod e vitával. Fentebb leírtam, asszem az első hozzászólásomnál e cikkben, hogy bár engem ez nem zavar, de azzal egyetértek hogy akit zavar, az megtilthassa (mármint a hozzátartozó tilthassa meg), s aki semmibe veszi e tiltást, az legyen perelhető, röviden tehát legyen így vagy úgy de megbüntetve. Ezek után nem értem, mi a gondod. A halottnak tökmindegy, szerintem jogilag nonszensz arról elmélkedni van-e a halotnak bármi joga is, mert nyilvánvalóan nincs, és azt nem bánthatja semmi. Ami a hozzátartozókat illeti, ott se nagyon értem ez miért bánt valakit, de ELISMERTEM, hogy lehetséges hogy ez valakit bánt, s ezért azt is hogy legyen joga ezt megtiltani, s aki a tiltást keresztülhágja, feleljen ezért a törvény előtt.

   Akkor most mi itt köztünk a vita tárgya, mi a nézeteltérés? Az hogy engem nem zavar? Különbözőek vagyunk tudod...
  10. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Nincs vita, nincs nézeteltérés (a te véleményed a tiéd, jogod van hozzá), csupán arra voltam kíváncsi, hogy a téma érzelmileg érint-e valamilyen szinten, vagy sem.
  11. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Bevallom annyira nem, hogy őszintén már azt se tudom egyáltalán miért szóltam hozzá eredetileg a cikkhez.
  12. tornando
   tornando
   Engem igen, annyira hogy tiszta nyál lett a monitorom.(tömören röviden)
   ladybug7spots kedveli ezt.
  13. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Elröhögted magadat te is ezeken a szerencsétlen tehetségteleneken, akik mással nem tudnak kitűnni?
  14. attimenyfreemail.com
   attimenyfreemail.com
   Sajnos a hülyeség ritka fertöző betegség :(
  15. attimenyfreemail.com
   attimenyfreemail.com
   Bocs de engem zavarna ha édesanyám sirján vasúti sin vezetne keresztül.
   Mert sajna nagymamám sirján autóbuszok járnak,mert anno a temető felszámolásakor a "kedves" rokonok nem emlékeztek hová temették pontosan .
   :(
  16. tornando
   tornando
   A nevetés nem kerülgetett, de a többi igaz.
   5 perc világhír azt hiszem így nevezik ezeket,mostanában.
   sehonnani_bitang_ember kedveli ezt.
  17. Ernoe
   Ernoe
   Az sem ritka, hogy selfi-készités közben hal meg valaki.
   -
   Nemrég Dortmundban 2 lány szeretett volna késziteni magárol egy selfit a vonatsinek között állva.
   A felvétel sikerül, sajnos a vonat is benne van a képben. :(
   sehonnani_bitang_ember kedveli ezt.
  18. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Olyan is volt hogy valaki bemászott az állatkertbe, úgy értem oda még jeggyel ment be, hanem ott bent mászott be, át a kerítésen, a szibériai tigrishez. Nem akart ő semmi rosszat, csak egy virágkoszorút akasztani a tigris nyakába. Sajnos a tigris nem értette a tréfát. Vagy lehet hogy megsértődött mert ezt túl nőies divatnak találta. Vagy nem szerette azoknak a virágoknak az illatát. Mindenesetre az biztos hogy az ipse legalább holtában elérte amit akart, az 5 perc világhírt, sőt, lehet hogy volt az tíz perc is!
   Ernoe kedveli ezt.

Megosztás