Borzalmas terrortámadás Barcelonában

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Augusztus 17.

Melitta - 2017 Augusztus 17, 21:02
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Kisteherautó hajtott gyalogosok közé Barcelona központjában csütörtök délután. Késő délutáni hírek szerint legkevesebb 13 ember meghalt, a sérültek száma sajtójelentések szerint hatvan körüli, többen válságos állapotban vannak.

  Egy belügyi illetékes ugyanakkor kevesebb halottról, illetve sérültről beszélt. A rendőrség terrorista támadásnak minősítette az esetet. Az áldozatok állampolgárságáról egyelőre nem érkezett hír.

  A kisteherautó vezetője elmenekült. Névtelenségbe burkolódzó rendőrségi forrásokra hivatkozva az El País című spanyol lap arról adott hírt, hogy ketten követték el a támadást, amely után bevették magukat egy közeli étterembe és túszokat ejtettek. A helyi sajtó jelentése szerint a rendőrség tárgyalásba kezdett a túszejtőkkel.

  A rendőrség lezárta a környéket, akárcsak a közeli metró- és vasútállomásokat, a lakosságot pedig arra kérte, maradjon távol, hogy ne akadályozza a mentők munkáját.

  A furgon a Las Ramblas sugárúton hajtott a járdára, mintegy 600 méteren keresztül gázolt, míg végül egy kioszknak ütközött a La Boquería piachoz közel.

  Egyes helyi források lövöldözésről adtak hírt. A rendőrség cáfolta, hogy tűzpárbaj történt volna, ugyanakkor talált egy másik furgont, amelyet állítólag a támadás elkövetői béreltek, feltehetően azzal akartak elmenekülni.

  A rendőrség az esettel összefüggésben annyit közölt, hogy egy muzulmán férfi furgont bérelt, azt azonban nem erősítették meg, hogy a merénylethez használt furgonról van szó.

  Egyelőre nem jelentkezett semmilyen szervezet a merénylet elkövetőjekén.

  Mariano Rajoy spanyol kormányfő Twitter-üzenetében együttérzéséről biztosította a halálos áldozatok hozzátartozóit és a sérülteket, valamint hozzátette, hogy folyamatos kapcsolatban van az illetékes hatóságokkal.

  "A legfontosabb, a sebesültek ellátása a Las Ramblas-on és a biztonsági erők munkájának megkönnyítése" - fogalmazott a spanyol miniszterelnök.
  MTI

  terror.jpg
   
  Éva Kismadar és Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Augusztus 17.

  1. CasaLoma
  2. *Rima
   *Rima
   vajon a francia felderites mit csinal ??? tegyuk hozza legendak szoltak valamikor rola
   ladybug7spots, evelyn13 és CasaLoma kedveli ezt.
  3. setni
   setni
   Itt inkább a spanyol felderítésnek kellett volna mutatni valamit.
  4. CasaLoma
   CasaLoma
   A nagyanyám szüzességéről is! :D
   Edike67, Atanáz és *Rima kedveli ezt.
  5. *Rima
   *Rima
   akkor ne mutogassunk es tologassunk ide-oda
   az europai unios szervezetek alukalnak ?? oszt hisztizunk hogy terror tamadast szenvedunk ??
   setni és CasaLoma kedveli ezt.
  6. johannsebastian
   johannsebastian
   Őszinte részvétem az áldozatok családjának!
  7. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   NEM TETSZIK, csak kénytelenek vagyunk tudomásul venni, hogy ilyenek is előfordulhatnak. Lelkiismeretlen emberek ölnek, csak azért, hogy elhintsék a félelmet, azt, hogy sehol, senki ne érezze magát biztonságban. Németországban amikor ott történt a tragédia, az ott élők azt választották, hogy azért sem vesznek arról tudomást, hogy bármikor lecsaphat közéjük egy autó. Ők azért is megmutatták, hogy biztonságban akarnak élni és már másnap visszaállt a régi élethelyzet. Őszintén megírom, hogy el tudom hinni, hogy az emberekben a félelem csírája bizony, bizony, a legnagyobb akaratuk ellenére, csak bennük marad. Nagyon sajnálom azokat, akik értelmetlenül, így veszítették el az életüket, sajnálom a családot, akik temetnek és siratnak. Bizony mondom, írom, hogy reménykedem, hogy elfogják a tettest és keményen felelősségre vonják, büntetik. Remélem és bízom, hogy ilyen elvakult idiótákat elfognak, mert az ilyeneknek nincs helye egyik társadalomban sem.
  8. pitti
   pitti
   Nem tudom elfogadni Georgina, hogy te ezt a szivedbol irod. En nem vagyok "kenytelen" tudomasul venni, hogy hogy ilyenek is elofordulhatnak.
   Hany embernek kell meg meghalni hogy rajojjunk, hogy Europa ma egy invazio alatt van es haboruban all?
   Azt irod, hogy sajnalod az aldozatokat de kozben elfogadod a "nyitott" hatarokat ahol
   ellenorzes nelkul johet barmifele gyilkos.
   Nem kellene a prioritasodat rendbe rakni?
  9. cdurmol
   cdurmol
   Reggel azt mondta a rádió, hogy a spanyol titkosszolgálatot az amik figyelmeztették, hogy AZON A TERÜLETEN terrortámadás várható.
   De legyünk igazságosak a felderítéssel! Hány Musztafa él Spanyolországban, aki nem szereti a keresztényeket? Mind mögé nem állíthatnak megfigyelőt! Az ilyen autós merénylethez nem kell speciális nekikészülés, csak egy autó kell. Hány muszlim bérelt aznap autót, akik nem mentek a tömegbe? Autó bérlésnél kérjék a keresztlevelet? Vagy esetleg autóvásárlásnál is kérjék? Hogy a csudában lehet a konkrét, tömegbehajtást tervező Musztafát kiszűrni és ártalmatlanná tenni? Főleg, ha nem magasról kapja az utasításokat, hanem helyi szinten szervezkedik.

   Musztafát nem Spanyolországban kell kiszűrni, ahol egy a tömegből kellene kiválasztani, hanem mielőtt belépne Spanyolországba. Ott a határon nagyobb az esélye a lebukásra.
   Utoljára módosítva: 2017 Augusztus 18
  10. Nikosz99
   Nikosz99
   Utoljára módosítva: 2017 Augusztus 18
  11. fych
   fych
   Már elnézést kérek, de ez a "juszt sem fogunk félni!" hozzáállás elmebeteg dolog. Addig mantrázzuk ezt, amíg el nem fogyunk?
   Kerek perec ki kell utasítani azokat az imámokat, vezetőket, akik egyetlen rosszat pisszennek az európai kultúra, a keresztény-zsidó hagyományok ellen.
   Rómában élj úgy, mint a rómaiak. Akinek nem tetszik, mehet vissza a kecskéket terelgetni.

   Miért is nem lehetett pl. Schultz urat a migrációval kapcsolatban kérdezni?!
  12. fych
   fych
   Éljen a Wilkommenskutur! :) Danke, Mutti!
   Edike67 kedveli ezt.
  13. vazonosito
   vazonosito
   Néhány órával a barcelonai merénylet után újabbat hajtottak végre a terroristák a katalán fővárostól száz kilométerre fekvő Cambrilsban. Öt férfi hajtott egy Audi A3 autóval gyalogosok közé, hét embert – köztük egy rendőrt – megsebesítettek, kettejük állapota válságos.
   cdurmol kedveli ezt.
  14. Edike67
   Edike67
   Alapvetően egyet értek azzal amiket leírtál, de pittihez hasonlóan én se tudom todomásul venni. Erre nem lehet az a válasz, h úgy teszek, mintha mi sem történt, volna és élem tovább az életem. Ez ellen küzdeni kell minden eszközzel. És nem a tettesek elfogása és megbüntetése a megoldás. Az nyilvánvalóan ezt a söpredéket - akik jellemzően nem zen buddhisták és nem is radikális keresztények - nem fogják vissza. Megelőzés, prevenció a megoldás. De ebben Európa mélyen alul teljesít.
   Gomboc57, setni, pitti és 1 másik tag kedveli ezt.
  15. Edike67
   Edike67
   Azé annak örülök, hogy idehaza kevés Musztafa van. Nagyon remélem ez így is marad.
  16. cdurmol
   cdurmol
   Tartok tőle, hogy egy terrortámadáshoz nem kellenek sokan, egy is elég.
   sopsziv és Edike67 kedveli ezt.
  17. cdurmol
   cdurmol
   Ha a fb-on lennénk, nem a tetszik-et nyomtam volna, hanem a sírósat, vagy a vicsorgósat.
   udvarfy, setni és Edike67 kedveli ezt.
  18. Edike67
   Edike67
   Ez igaz. Viszont matematikailag a valószínűségét az ilyen esetek bekövetkezésének csökkenti a Musztafák számosságának alacsony szintje. :) És csak halkan teszem hozzá az összefüggés fordítva is igaz: az esetek bekövetkezésének arányát viszont növeli a Musztafák számosságának növekedése. Persze csupán statisztikailag. Hogy maradjunk az objektivitás talaján. :)
   erdsa, vazonosito, analema és 1 másik tag kedveli ezt.
  19. Edike67
   Edike67
   ...hozzám a vicsorgós áll közelebb. :)
   Georgina Bojana és cdurmol kedveli ezt.

Megosztás