Boszorkányok, javasok

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Én is szivesen beszélgetnék egy IGAZI boszorkánnyal, de utána ország világnak elmondanám, ha van hozzá képessége. Eddig olyanokkal találkoztam, akik azzal kezdték mennyit kérnek a jóslásért, pedig azt mondják az "igazi" nem kér pénzt, de ha tényleg jó hamarosan gazdagabb lehet bármelyiknél.

Szervusz Hársfalevél!

Szerinted milyen az "IGAZI" boszorkány? Egyáltalán ki a boszorkány,és mi köze van annak a jósláshoz,meg a pénzhez? Szerintem az az okos boszi,aki azt mondja,amit a páciens hallani akar,és nem azt amit ő tud.Mert esetleg nem lesz "népszerű",és hamar a "máglyán" találja magát!.
Te vállalnád a máglyát? Mert én nem.:mrgreen:
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CUser%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Mai világban nem nehéz annak lenni egyetlen dolgot kell szem előtt tartani. A boszorkányok jelmondatát tehetsz bármit de, nem árthatsz senkinek évezredes jelmondat (azok, akik eltértek tőle azok nem voltak sohasem boszorkányok).

Akkor hogyan és miért kerültek Szegeden és máshol a máglyákra?
 

amanfromdiosjeno

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem a boszorkányság "újjáéledése" nem véletlen. Kell kapaszkodnunk valamibe. <style type="text/css"> <!-- @page { size: 21cm 29.7cm; margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } --></style>Ráadásul a világunk "azonnali" - mindent azonnal akarunk. Gyógyulást, pénzt, szerelemet...
 
I

ionon

Vendég
Akkor hogyan és miért kerültek Szegeden és máshol a máglyákra?


<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CUser%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Ha most születtél ebben a percben, érteném a felvetésedet, de ha nem, nem értelek hogy tudsz ilyet mondani.
 

dreamaya

Kitiltott (BANned)
Zömében az húzódik meg a boszorkányégetések hátterében, hogy az egyháznak terjeszkedési törekvéseihez, a keresztes háborúkhoz stb. katonákra volt szüksége.
És ebbe a projectbe nem illett bele a javasasszonyok fogamzásgátlással kapcsolatos tudománya.
Erről szól a történet.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
030.gif
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
A szellemvilág útján<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Mere tart a lélek a halál beállta után<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Mi értelme van az életnek, ha a halál pillanatában az ember teste és tudata megsemmisül és többet már semmi sem marad belőle? Sokan elmélkedtek ezen és a materialista világnézet szerint a halállal megsemmisül minden, az élet befejeződik. Az élet után nincs semmi. Pedig az emberi élet folytatódásáról a Bibliában is sok kijelentést találhatunk. Jézus, amikor haldoklott a keresztfán, az egyik gonosztevő mellette arra kérte, hogy emlékezzen meg róla, amikor megérkezik a királyságába. Krisztus válasza a következő volt: „Bizony mondom néked, ma velem leszel a paradicsomban”. (Lk 23,43) Pál apostol a következőket írja a korintusiaknak: „…mindenkor bizakodunk, és tudjuk, hogy amíg a testben lakunk, távol vagyunk az Úrtól…De bizakodunk, és inkább szeretnénk kiköltözni a testből, és hazaköltözni az Úrhoz”.
Az idézetek sorolását folytathatnánk, de térjünk vissza dr. Michael Newton könyvéhez, aki mélyhipnotikus álomban levő pácienseit faggatta létükről, amikor a tényleges halál állapotába kerültek.
<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
A lélek hamar útnak indul<o:p></o:p>
A tudósítások szerint a lelkek általában hamar eltávoznak arról a helyről, ahol fizikai testük megszűnt élni. Akadnak azonban olyan lelkek is, akik a halál helyszínén maradnak még néhány napig, rendszereint a temetésig. Ezek a lelkek olyan emberekhez tartoztak, akiket meggyilkoltak, vagy akik váratlan balesetben haltak meg. Ezek nem akarnak elmenni. Ezek a lelkek általában dühösek, sok befejezetlen tennivalót hagytak hátra. Gyakori ez az eset fiatal emberek halála esetén is.
Amikor azonban megszabadulnak fizikai testük iránti vágyódástól akkor úgy eltölti őket a földi testtől való szabadság újra felfedezett élménye, hogy alig várják már, hogy nekivágjanak a spirituális utazásnak. De hogyan is mesélik ezt a hipnotizált emberek:
- Az alagút olyan, mint egy öblös szellőzőcső… egy kis fénykör látszik a végén. Gyengéd húzást érzek, a fényes kör egyre növekszik előttem…felszólítanak, hogy haladjak tovább…. Kikerültem és körülöttem pontosan tudják, hogy ki vagyok és miért vagyok itt. Úgy tűnik, hogy átlebegek egy felhőszerű dolgon, ami különbözik a földi felhőtől. Gondolatomban a Föld közel van, de azt is tudom, hogy egy másik térben vagyok.
Az alagútban történő áthaladással lelkünk átlépi a szellemvilág küszöbét. A legtöbben eddigre már pontosan értik, hogy nem haltak meg igazán, csupán elveszítették földi testük terhét.. A meghipnotizált emberek szerint a szellemvilág egy nagy, vízszintes irányban árnyékokkal rétegezett tortának képzelhető el. A rétegek a fehér valamilyen vátozatai. A lélek oldalirányban halad és hangokat hall. A zene visszhangját, bizsergését, a szél harangjátékát. Harangok búgnak, nyugalmat árasztanak. Mintha egy hangvilla pengésének a rezonanciáján utaznának. Sokan erről úgy meséltek, hogy olyan hangokat hallanak, mint amilyent a telefondrótok közelében hallani. Ez a zene az univerzum energiájának a hangja, mert erővel tölti fel a lelket.
<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Látványok a szellemvilágban<o:p></o:p>
Vannak emberek, akik jégpalotaként látták a szellemvilágot, mások olyan képeket láttak, amelyek a földi életükben is fontos szerepet játszottak. Otthonokat láttak, iskolát, kertet, hegyeket és tengerpartot. A jóakaratú szellemi erők megengedik, hogy az ismerős képek kellemes érzésekkel töltsék fel az odautazókat. A lelkekben a földi világ emlékei sohasem múlnak el teljesen, a szellemvilág kápeivé alakulva az álmok képei fuvallatként érintik meg az emberi értelmet és lelket. Persze vannak lelkek, akik dühösek a megváltozott helyzet miatt. Ha a lélek nem tudta befejezni megkezdett ügyeit, akkor a halált nagy megrázkódtatásként éri. Ezért az első entitás, akivel találkozik, rendszerint a vezetője. Ezek magasan fejlett szellemi tanárok és csak azért jönnek a lelkek elé, hogy segítsenek cipelni az idő előtti halálból eredő terheket. A többség azonabn túláradó érzésekkel nyilatkozik a szellemvilág újra felfedezéséről. Ez az érzés rendszerint eufórikus, mert megszabadultak testi fájdalmaiktól, gondjaiktól. A szellemvilág tökéletes csöndet jelenti számukra, nyugalmat. A túloldalon vezetőink mellett lélektársaink, barátaink, rokonaink várnak ránk, hogy kifejezzék elismerésüket, ragaszkodásukat és biztosítsák az érkezőt arról, hogy minden rendben van. Miről lehet felismerni ezeket az entitásokat? Megtartják azokat a külsőségeket, amilyenek az életben voltak? A felismerésnek mérhetetlenül sok lehetősége van. Leginkább olyan kinézésben jelentkeznek, amilyenek a legutóbbi életformában voltak. Ez a találkozás gondolati úton történik, az ismerős vagy a szeretett rokon gondolatban mutatja meg magát, hogy megnyugtassa az odaérkezőt és vezesse tovább az úton, amin haladnia kell.
Az egyik megkérdezett elmesélte, hogy a lelkek egy kerékagyhoz hasonló hatalmas helyre érkeznek és a küllők irányában távoznak. Mindegyik lélek tudja, hogy milyen irányba kell haladnia. A küllők mentén látni lehet más lelkeket, akik szőlőfürt-szerűen vannak egymáshoz kapcsolódva. Minden lélek egy egy szőlőszem azon a fürtön. Hogy hány szem van egy-egy helyen? Nem sok, talán 30-40.
A szerett rokon vagy szülő, aki vezeti a lelket ezen a spirituális utazáson a lélekkel van egy ideig, de amikor elérkezik a saját „fürtjéhez”, otthagyja az újonnan érkezőt és az tovább sodródik végcélja felé. Az érkező lelket fogadó entitások ugyanis lehet, hogy nem tagjai az érkező megfelelő tanulócsoportjának, mert nem minden entitás áll egyforma fejlettségi szinten.
<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
A lélekre tanulás vár<o:p></o:p>
De mit is tanulnak a lelkek, hogy magasabb fejlettségi szintre jussanak? Először megtisztulnak egy energianyalábban, amely olyan, mintha gőzként lágyan fogná körül a lelket, elnyelődik benne és minden fájdalom kimosódik belőle. A lélek úgy érzi, mintha a napi kemény munka után egy frissitő fürdőben járna. Ezután vezetőjével találkozik, akivel megbeszéli elmúlt életét. A vezetőt tanárként kell elképzelni, aki kíméletesen és nagyon következetesen megbeszéli vele az elmúlt eseményeket, rámutat a rossz döntésekre. Az érkező lélek-diák semmit sem tud elrejteni szellemi tanára elől. Nincsenek kibúvók, kifogások, itt lehetetlen csalni. A lélek pedig beszél a véget ért életének boldog és szomorú eseményeiről. Tudatára ébred hibáira, megérti, hogy mit nem tett meg, bár megtehetette volna. Előfordul, hogy a lélek önpusztítással érkezik a szellemvilágba. Megbeszélik az okokat, amelyek az öngyilkosságba kergették és közösen sajnálkoznak azon, ahogy a célkitűzéseit nem valósította meg, idő előtt feladta a nehézségek megoldását. Egy másik életében azonban újra meg kell küzdenie ugyanazon problémákkal, amelyekkel elbukott. Ezért sajnos szellemi fejlődésében sok időt pazarol el..
A meghallgatás után a lélek egy újabb testület elé járul, ahol ismét mérlegelik tevékenységét, amig fizikai testben élt, majd elrendelik neki, hogy elindulhat végső célja felé, ahol fejlettéségi szintje szerint megbeszélik következő életének feladatait, majd megtörténik az elkövetkező életében a leendő családjának kiválasztása.
A lelkek nagyjából három fejlettségi szinten léteznek a szellemvilágban, mielőtt még elérkeznének a mindentudás világába. Ide jutni nagy felkészítést követel meg. Ez a hely az elmélkedés helye, a tervezés és az elgondolás végső mentális világa. Ez a szféra minden gondolat végső állomása. Itt minden élő dolog érzékelhetővé válik és itt is koordinálódik. A mindentudás világa a legmagasabb fokú absztrakció, ahol elvegyül a tartalom a formával, a ráció az ideákkal. Itt minden remény és álom megvalósul.
FÁY Gábor<o:p></o:p>
 

Szoldzsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem van egy könyvem, amiben egy csomó "bájital" receprje van, amit régen (vagy most is?) boszorkányok használtak. De kipróbálni elég macerás lenne, mert nem túl hétköznapi alapanyagokat kíván :D
 

Meastick

Állandó Tag
Állandó Tag
Most nagyon felkapott lett a Wicca (vallás-vagy életforma) is. Nekem nem tehetek róla, de nem a vasorrú jut eszembe a boszorkányról. Viszont nagyon sokszor mondták már nekem, hogy "Boszorkány vagy, mert összeér a szemöldököd." Legtöbbször ezen jót nevettem lányként, aztán szedetni kezdtem a szemöldököm, viszont ijesztően erős intuícióim vannak. Használom a Tarot kártyát, magamnak útmutatásul, de másnak nagyon óvatosan vetem ki a kártyát, pont azért, mert nagyon félelmetes belelátni ,mások érzelmi világába.
 

Lucrezia Borgia

Állandó Tag
Állandó Tag
Régebbi az idézet, de én csak nemrég vagyok még a Canadahun-on.


Én is szivesen beszélgetnék egy IGAZI boszorkánnyal, de utána ország világnak elmondanám, ha van hozzá képessége. Eddig olyanokkal találkoztam, akik azzal kezdték mennyit kérnek a jóslásért, pedig azt mondják az "igazi" nem kér pénzt, de ha tényleg jó hamarosan gazdagabb lehet bármelyiknél.

Szervusz Hársfalevél!

Szerinted milyen az "IGAZI" boszorkány? Egyáltalán ki a boszorkány,és mi köze van annak a jósláshoz,meg a pénzhez? Szerintem az az okos boszi,aki azt mondja,amit a páciens hallani akar,és nem azt amit ő tud.Mert esetleg nem lesz "népszerű",és hamar a "máglyán" találja magát!.
Te vállalnád a máglyát? Mert én nem.:mrgreen:


Szerénytelenül hangzik, de szerintem én is egy "igazi" boszi vagyok. És szerintem az, hogy az ember tisztában van az értékével, és elkéri a pénzt a jóslásért, az nem zárja ki az amúgy teljesen tiszta és tisztességes szándékot.

Természetesen többször jósoltam már ingyen, vagy nagyon-nagyon jelképes összegért is. Szerintem a valódi jóslás, ill. javaslás pont nem arról szól, amit a másik hallani akar. És nem is a jövendőmondásról, még ha leginkább erre is van manapság kereslet. És ez az, amit az emberek hajlandóak is megfizetni. De szerintem ez a legelnézőbb megfogalmazásban is csak játék, amivel viszont nagyon komoly károkat okozhatunk a másik ember lelkében.

Jó-s-olni pontosan azt jelenti, hogy az ember elmondja, mit kell azért tenned (vagy éppen nem tenned), hogy boldog és elégedett légy. Amikor pl. azt kérdezik tőlem, hogy egy-egy kapcsolat meddig fog tartani, mindig megmondom, hogy fogalmam sincs. De azt meg tudom mondani, mit kell ahhoz tenni egyik ill. másik félnek, hogy jól működjön. És mivel többnyire egyszerre csak az egyikük ül velem szemben, inkább azt szoktam mondani, hogyan viselkedjen, hogy megkapja a párjától, amire vágyik. És persze mit kell ahhoz tennie, hogy a párja is jól érezze magát vele.

És ami a pénzt illeti: aki egy valódi jós-javas-nőhöz jön, az igenis értéket kap, és az érték egyik kifejezője pontosan a pénz. Én csak akkor szeretek ingyen jósolni, amikor tudom, hogy a másiknak nagy szüksége van rá, de anyagi gondokkal (is) küzd, hát rendben, mondom ingyen, vagy cserébe meghív mondjuk egy almalére. De aki csak kíváncsiságból akar magának jósoltatni, az vagy kap egy rövid jóslást ingyen, vagy fizessen érte, mert én nagyon komolyan veszem a jóslást, és az ezzel járó felelősséget - ez ad értéket annak, amit mondok, szerintem.
 
Oldal tetejére