Botrány az Omegában: nekiment az egykori basszusgitáros a frontembernek

Élesen kikelt Mihály Tamás Kóbor János ellen, miután Kóbor az MTI-nek adott nyilatkozatában többek között azt mondta, Mihály a kilencvenes évek óta nem meghatározó tag a zenekarban.

Egy egész hétvégét gondolkoztam azon,hogy válaszoljak e arra a guszta kis interjúra,amit Kóbor az MTI-nek adott,és több internetes portál átvett
.Meg hogy válaszoljak e egyáltalán...
Mivel velem az MTI nem csinál interjút,marad a Facebook,

b1000.jpg





Az a helyzet,hogy amiket mond,az nem érinti meg Mari nénit Kabátgöröngyösön,nem érdekli az embereket,akik megpróbálnak túlélni,akiknek kisebb gondjuk is nagyobb annál,hogy megint egyszer lehúzza a rókáról a hetvenhetedik bőrét ezekkel az "ÚJ"lemezekkel.A fiatalokat egyáltalán nem érdekli az Omega,erre a nyári Budapest Park koncert fényes bizonyitékot adott.Akkor kinek cimezte,amit mondott?

Ez az interjú elsősorban nekem szólt,meg persze a Molnár Gyurinak!
A párszáz, esetleg ezer igazi rajongó csak hüledezik,hisz ők tudják,hogy nem mond igazat.
Azt állitja,hogy mi a kilencvenes évektől már nem vettünk részt a közös munkában,és minket Szekeres és Küronya váltott fel.Ez van különben feltüntetve a most megjelent angolnyelvü válogatáslemezen is.De hát ez HAZUGSÁG!!!!Egészen 2012-ig együtt zenéltünk,erre van néhány százezer tanúm.A most megjelent 4 CD-nek
legalább a felét,de lehet hogy többet Én irtam,játszottam,és a mások nótáit is!!
Hol van Presser Gábor neve?Ő is ott volt.

Ez annyira durva,hogy sajnos kénytelen vagyok ügyvédhez fordulni,és az előadói jogaimat megvédeni,úgyhogy ebből per lesz.
Sajnos ide jutottunk,de amig csak csúnyákat mondott rólam,magamban legyintettem,hogy csak egy vénember szánalmas fecsegése.(lásd fonyódi közönségtalálkozó hangfelvétele),de ez a mostani akció már sokkal több annál.Ez az előadói jogok semmibevétele,hazudozás,hitelrontás.Ezért bizony felelni kell!!!

És nem a pénz vezérel,hanem hogy nyilvánosan kelljen bocsánatot kérnie azért,hogy valótlanságokat állitott.A CD boritó fényképen sem vagyunk rajta,még szegény Benkő Laci sem,pedig Ő mostanában nagy barátja.(nem mindig volt ez igy!!)
Mi lesz a készülő Testamentum lemezzel?Azt is egyedül irja majd?Mihály Tamás,és Molnár György nélkül???
Omega János mindent tud?Ő egyszemélyben?
ennyit a "csapatmunkáról"......
Amit tönkre lehet tenni,azt tönkre is teszi.....
Lelke rajta.

Javasolnám az általa eröltetett szoborparki koncertet,és utána beállhatna a többi huszadik századi elkopott,elfeledett ikon közé,a semmi közepén.
Végezetül kérnék valamit.Nem szoktam kérni senkit,hogy ossza meg ezt-vagy azt,de ez az irás szeretném,ha sok emberhez eljutna,ezért ha gondoljátok osszátok meg.
Előre is kösz.

Mihály Tamás

omega.jpg
 
Azért azt se felejtsük el, hogy egy 40 éves életmű esetében nagyon durva összegekről van szó éves szinten, akkor is, ha a zenekar már egy szalmaszálat nem tesz keresztbe.
Az Artijus által begyűjtt sok-sok milliárd forintot a memóriakártyák, adathordozók, tabletek, mobilok, fénymásolók, nyilvános lejátszások és még ezer dolog után. A felosztás alapja az, hogy kinek az anyagait mekkora arányban játszották a nyilvános médiákban, és ennek során mekkora közönség hallgatta vagy nézte azt(kicsit leegyszerűsítve). Ezért is éri meg egy zenekarnak egy reggeli kávézós tévéműsorban nyomni egy playback kört, mert miközben tudja, hogy tök ciki az egész a fejében csöröghetnek a minden pillanatban leeső pénzdarabok.
Ebből adódik, hogy nagyon nem mindegy, hogy egy kiadásban ott szerepel-e hivatalosan a neve vagy sem.
Szóval ez itt messze nem csak elvi kérdés, hanem bizony sok milliós, legfeljebb anyagai gondjai nem lévén az elv erősebb.
 
Az omega csak addig volt omega még a picibá velük volt, onnantól kezdve az ur baromságait csinálták a Benkőnek aki mellesleg nem is tud billentyüzni, mint ahogy a Kobor se tud énekelni
 
Mi történt ezekkel az emberekkel? Egykor példaképek voltak,követendők.
Marad a zenéjük és közben míg hallgatom nem gondolok azokra akik ezt csinálják.....
Mondanám, hogy elgurult a gyógyszer, de nagyon régen…
Aki őskövület, mint én, emlékezhet még az első fidesz kormányra jutás előtti választási plakátra, ahol Messzi (nem Messi, hanem Kóbor) mosolygott az Omega plakát két oldalán és hopp, az egyikből Tompika lett.
Na szerintem akkor indult a bomlás..
Már, ha nem számítjuk Presszer kiválását
 
Ú
Lehet betette a labat a politika a zenekarba. Kobor regebbi nyilakozataibol es mostanibol nekem ez jon le. Ez tortent a Szorenyivel is csak o joval elobb foglalt politikailag allast hovatartozast.
Biztos, hogy belejátszik a politika is.
A nagy udvari zenélést (Felcsút stadion) erősen ellenezte Mihály Tomi és ennek minden lehető fórumon hangot is adott.
A nagy videomegosztón kapásból lehet legalább öt olyan riportot látni amiben ellenzi az efféle zenélést, ahogy a templomit is.
Hiába, régen volt már amikor így énekeltek (meg talán, így is gondolkodtak):

Fenn egy király,a földön egy bolond
Körül sok nép, meg milliónyi gond
........................................................
Az idő száll, s a kőszobor ledől
De a virágból még sok új virág nő
.
 
Ha nem veszek figyelembe ilyen politikai dolgokat, csak azt, hogy a zenekar két olyan tagjáról van szó, akik a kezdetektől együtt zenéltek, azt gondolom nem fair leírni a másikat semmiképpen. Amennyiben meg tényleg a szerzeményeit játszák, akkor különösen mocskos dolog. Mondjuk, hogy őszinte legyek, túl nagy vihart nem kavartak az említett albumok, konkrétan sztem nem is hallottam róla, hogy jelentek meg CD-k mostanában. (pláne nem, hogy 4 is)
 
Mihály Tamás egy képzett zenész, Kóbor a mai napig nem tanult meg kottát olvasni.
Akkor hogy is van?
Ki írja a zenéket?
 
Kobornak mindig nagy arca volt, nem is figyelt oda az ember igazan mert az Omega a topon volt sokaig ma is sokan szeretik.
Vitajuk nem csak kettojuk kozott zajlik ,hanem a kozonseguket is megosztjak, a felcsuti stadionba nem mindneki akar menni megnezni hallgatni Kobort.
 

"nekiment az egykori basszusgitáros a frontembernek"

Mihály Tomi nem fog többé harcolni, követte az égi group-ba Benkő Lacit

 
Arra, hogy nem biztos, hogy most kellett volna elővenni ezt a témát, amikor két nap alatt két ember halt meg a zenekarból.
Mivel egy hozzászólás született a haláleset után és az is részvétét fejezte ki nem értem mi a probléma. Talán az hogy a visszaemlékezést egy botrányos cikk után írta?
De, ahogy a mondás tartja „De mortuis nil nisi bonum”
Egy élethez és a halálhoz nem csak a kellemes dolgok maradnak.
 
Arra, hogy nem biztos, hogy most kellett volna elővenni ezt a témát, amikor két nap alatt két ember halt meg a zenekarból.
Mindössze azért tettem ide a megemlékezésemet, mert ezt az Omega topkikot találtam a fórumon.
Nem akartam más témába beleoffolni. Úgy gondoltam sok külföldön élő magyarnak kedves emlékei
vannak a nemrégiben elment kiváló zenészekről, ezért bátorkodtam megemlíteni Őket ezen az oldalon.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,675
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére