Bucsuzunk.......

Melitta témája a 'Mennyei páholy' fórumban , 2005 Szeptember 13.

 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Nagyon sajnaljuk. Osiznte reszvetunk csaladjanak.
  Canadahun radioban vasarnap megemlelekzunk rola.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 2. Horkanto

  Horkanto Állandó Tag

  images_1798.jpg Nyugodj Békében Ede Bácsi...!

  A Kicsihuszár életútja

  Bajor Rezső és Hodálik Judit gyermekeként jött a világra 1957. március 9-én. Két gyermeke született első feleségétől, Hámori Eszter színésznőtől, Lili és Marcell. Ötvennégy évesen titokban újra megnősült: második felesége, Ildikó jóban-rosszban kitartott Bajor mellett.

  Színészi pályáját az Állami Déryné Színházban kezdte 1976-ban, 19 évesen, majd 1989-től a Játékszínben szerepelt. 1990-ben lett hirtelen népszerû, a Szomszédok címû sorozatban Oli úr szerepében, s feltűnt az akkor induló Heti Hetes tagjaként.

  A filmezés is fontos volt számára, szerepelt többek között a Meseautó felfrissített változatában. Tímár Péter Le a fejjel! című produkciójában játszott 2004-ben Hernádi Judittal és Gálvölgyi Jánossal. Csóközön című önálló estjével bejárta az országot. A kilencvenes évektől elmaradhatatlan résztvevője volt a Rádiókabaréknak is.
  Kimerültség miatt 2011 elején kórházba került. Kiderült, hogy vérnyomásproblémái vannak, sokak szerint az étterme körüli bonyodalmak is közrejátszottak állapota romlásában. Egy hónapig pihent, aztán visszatért a Heti Hetesbe és a színpadra is.

  Sajnos ismét beteg lett 2013-ban, 2014 elején pedig kórházba került. Ekkor derült ki, hogy agydaganata van. Kínába is elutazott gyógykezelésre, de végül az ottani orvosok mégsem kezelték. 2014. augusztus 6-án, tegnap elhunyt...
  Fábri és Bajor beszélgetése Ede bácsi figurájáról...
   

  Csatolt fájlok:

  evelyn13 kedveli ezt.
 3. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Remek humorista volt.

   
  Georgina Bojana, evelyn13 és Horkanto kedveli ezt.
 4. buriburi

  buriburi Állandó Tag

  Elhunyt Juhász Ferenc költő

  Életének 88. évében elhunyt Juhász Ferenc kétszeres Kossuth-díjas, József Attila-díjas költő ...

  Az utóbbi időben nem láttam, hallottam róla semmit.
  Nem is kerestem még a könyvespolcomon sem, ez bizony az én hibám.:(
   
 5. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető  Reszvetem csaladjanak.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 6. Beka Holt

  Beka Holt Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Svédországi otthonában 92 évesen elhunyt Pajor Kornél olimpiai negyedik, világbajnok gyorskorcsolyázó, a sportág egyetlen magyar vb-győztese.

  Pajor Kornél 1923. július 1-jén született Budapesten, az 1948-as St. Moritz-i olimpián negyedik lett 10 ezer méteren, 1949-ben 5 és 10 ezer méteren is világcsúcsot korcsolyázott. Az 1949-es oslói vb-n összetettben nyert aranyérmet, ugyanebben az évben Eb-harmadik volt. A négyszeres magyar bajnok svéd színekben 1951-ben összetettben vb-n, egy évvel később Eb-n is bronzérmet szerzett.

  Pajor Kornél 1960-ban fejezte be sportolói pályafutását, s építészmérnökként dolgozott tovább Svédországban, ahol az 1949-es norvégiai vb után telepedett le. A sportember Stockholmban repülőteret tervezett, a magyar fővárosban a Skála Budapest terveinek kidolgozásában vett részt.
  [​IMG]
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 7. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Búcsúzunk…

  [​IMG]

  Kérdés: - Írásaiban hogyan választja ki, mit hagy meg úgy, ahogy van, és mit talál ki hozzá? Hogyan illeszti össze az elemeket?

  Esterházy Péter válasza: - Ez a munkám. Igaziból nem teszek különbséget, nem is érzékelek különbséget: vannak azok az elemek, amelyek a valóságos emlékezetemből vannak, meg azok, amelyeket más elmesél, mert nem figyel oda és elmond valamit, meg a saját fantáziám működése, ezekből az elemekből kavarok össze valamit, amit regénynek mondok…

  *

  1950. április 14-én született Budapesten és 2016. július 14-én, Budapesten is hunyt el, korunk szörnyű betegségében, amit utolsó könyvében meg is írt. A termékeny, tehetséges írót, igaz, szavahihető, jó emberként ismertük, aki példaszerű, szép életet élt. Éleslátását elismertük és elismerték országhatáron belül és azon kívül is.
  A Kossuth-díjas magyar írót, publicistát, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagját gyászolják felesége: Reén Margit. Négy gyermeke – Dóra, Marcell, Zsófia, Miklós, valamint testvére Esterházy Márton, olvasói a magyarországi és külhoni írók.
  Az Esterházy család grófi ágának sarjaként született. Nagyapja, gróf Esterházy Móric (1881–1960) Magyarország miniszterelnöke volt 1917-ben. Édesapja gróf Esterházy Mátyás (1919–1998),
  édesanyja Mányoki Irén Magdolna (1916–1980).

  Az Író a budapesti piarista gimnáziumban érettségizett 1968-ban, 1974-ben pedig diplomát szerzett az ELTE matematika szakán. 1978-ig a Kohó- és Gépipari minisztérium Számítástechnikai Intézetében dolgozott, majd egy "huszár vágással" életpályát váltott: szabadfoglalkozású íróvá lett. Számos irodalmi díj tulajdonosa, szemezgetésképpen 1981-ben Aszú-díjat, 1983-ban Füst Milán-jutalmat, 1984-ben Déry Tibor-díjat, 1986-ban József Attila-díjat és Örley-díjat, 1988-ban Vilenica-díjat, 1990-ben Krúdy Gyula-díjat, 1992-ben Soros Alapítvány Irodalmi Életműdíját kapta meg.
  2004-ben Pro Europa-díjban részesült, illetve a Frankfurti Könyvvásáron átvehette a Béke-díjat. A Kossuth-díjat 1996-ban kapta meg.

  Élete utolsó pillanatáig tisztelte az olvasóit azzal, hogy súlyos betegen (a legutóbbi könyvhéten is), fáradhatatlanul dedikálta a könyveit. A vég-elláthatatlan sorban álló olvasóinak, tisztelőinek.

  [​IMG]

  [​IMG]


  Búcsúzunk...
   
  zzsuzsa és Beka Holt kedveli ezt.
 8. Ildi0717

  Ildi0717 Állandó Tag

 9. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Búcsúzunk....

  [​IMG]

  Marik Pétertől, aki a Zeneművészeti Főiskolán szerzett énekművész tanári diplomát. 1962-től ügyelőként dolgozott a Magyar Állami Operaházban, majd hat év után segédrendezői státuszt kapott.
  Leo Fall Pompadourjának René szerepére Vámos László főrendező hívta meg 1970 tavaszán. Ősztől már az Operettszínház tagja, első szerepe Lehár Ferenc A víg özvegyében Danilo, partnernője, akit feleségül is vett: Németh Marika volt. Ezután a La Mancha lovagjában játszott, majd jött a Csárdáskirálynőben Edvin szerepe.
  A ’80-as évek elején az akkori Raktárszínházban, Kerényi Miklós Gábor rendezésében a Szélhámos Király című darabban volt három remek karakterszerepe.
  További szerepei: Cirkuszhercegnő (Mr. X), Marica grófnő (Tasziló), Cigányszerelem (Józsi), A mosoly országa (Szu Csong). A Budapesti Operettszínházban az utóbbi években a Mozart!, a Marica grófnő, a Mária főhadnagy, a Menyasszonytánc, a Rudolf és a Párizsi élet című előadásokban volt látható.
  Kívánsága szerint az 1996-ban elhunyt, szeretett felesége Németh Marika mellé temetik.

  [​IMG]

  Az Operettszínház a saját halottjának tekinti
  .
  Marik Pétert nemrég, július első felében mentő vitte el a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpadról, miután szívrohamot kapott a Csárdáskirálynő szünetében. Két kollégája, Bálint Ádám és Lipics Barna élesztette újra, a mentők 25 percig küzdöttek az életéért. "Kómában volt, és nem is tért magához. Bár a lélegeztetőgépről már levették, a szíve rendben volt, az agyi működése nem jött vissza. Hajnalban végül leállt a szíve, és bár próbálták újraéleszteni az orvosok, nem jártak sikerrel" – megrendülve nyilatkozta Lőrinczy György, a Budapesti Operettszínház főigazgatója.
  [​IMG]
   
  zzsuzsa és Melitta kedveli ezt.
 10. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

 11. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

 12. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Földes Anna
  upload_2017-4-25_21-27-51.jpeg
  elment.

  Képtelen vagyok a hírt feldolgozni, hiszen soha nem panaszkodott. Milyen nehéz ezt a szót leírnom, hogy "volt". Számomra vannak emberek, akiket képtelen vagyok és nem is akarok elengedni.
  Életrajza szerint szülei, Földes Dezső és Neumann Mária voltak.
  1948–1952 között a Pázmány Péter Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának magyar-angol szakos hallgatója; valamint a Március Tizenötödike és a Szabad Ifjúság munkatársa volt. 1952–1956 között az Irodalmi Újság újságírója volt.
  1957–1993 között a Nők Lapja kulturális rovatvezetőjeként dolgozott.
  1980–1990 között a Színházi Kritikusok Nemzetközi Szövetségének VB tagja, 1985–1997 között a magyar tagozat elnöke volt.
  1990-től a Magyar Tudományos Akadémia Színház-, Film- és Tánctudományi Bizottságának tagja.
  1991–2002 között a Bálint György Újságíró Iskola igazgatója, ahol műfaj- és médiaismeretet tanított. 1998 óta címzetes főiskolai tanár.
  Kiegyensúlyozott, szép házasságban élt Mihályi Gábor irodalomtörténésszel. Egy fiúk született Mihályi Péter, akire méltán és jogosan volt büszke.
  Anna rendkívül fegyelmezett volt önmagával szemben, munkájában maximalista de ezt közvetlen munkatársaitól is elvárta, megkövetelte.
  Nagyon sok írása, könyve, színházi kritikája, neves emberekkel történt interjúk sora igazolják végtelen munkabírását, írói vénáját, tehetségét és ember szeretetét.
  Életem egy részeként pontosan tudom, hogy az űrt, amit maga után hagyott, soha senki már nem tudja pótolni.
  [​IMG]
   
 13. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Reszvetem a csaladjanak.

  [​IMG]
   
 14. Beka Holt

  Beka Holt Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Részvétem!
  [​IMG]
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 15. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Dr. Mihályi Péter, Anna fia már emailben meg is köszönte, hogy megemlékeztünk az édesanyjáról.
   
 16. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Köszönöm. Rendkívül közel állt hozzám...
   
 17. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  "Isten véled édes Piroskám!"
  Aradszky László 2017. október 8-án búcsút intett, nemcsak minden Piroskának, de szeretett családjának, közönségének is. Elment...
  A művész otthonában halt meg, halálának nem volt előjele. Este fél tíz körül riasztották a mentőket, akik már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A szomorú tájékoztatást Aradszky László fia, Aradszky Zsolt adta hírül.
  A halál okát három napon belül fogják megállapítani, több részletet egyelőre nem tudni. Temetéséről később intézkednek, a részletekről a nyilvánosságot tájékoztatni fogják.

  1963-ban a Magyar Rádió Tessék választani című könnyűzenei versenyen ((megosztott) első helyezést nyert Még ide-oda húz a szív című dalával. Az Isten véled, édes Piroskám című dallal 1966-ban a Magyar Rádió Made in Hungary hangversenyén ő lett a legsikeresebb. Aradszky László volt a magyar hanglemezgyártás történetének első aranylemezes énekese. A hetvenes években az alábbi videóban elmondott okok miatt szinte eltűnt a magyar közönség elől. Külföldön vállalt fellépéseket. 1986-ban tért vissza. 50 éves karrierje során nagyon sok koncertje volt, Canadában, Amerikában, de még Ausztráliában is nagyon sok vastapsos fellépése volt.

  Népszerű, szeretnivaló jelenség, mosolygós, kedves ember, sikeres művész volt. Jóbarátja most egyedül maradt, mivel Koós Jánossal szinte minden találkozásukkor -szeretettel- "zrikálták" egymást.


  http://index.indavideo.hu/video/aradszky_1
  (IndaVideo)  [​IMG]

  [​IMG]

  Emlékét megőrizzük...

   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2017 Október 9
  Melitta kedveli ezt.
 18. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Aradszky fiának drámai vallomása: így teltek az énekes utolsó órái

  [​IMG]
  Aradszky idősebb korában is folyamatosan szórakoztatta közönségét, teli volt az idei naptára /Fotó: Isza Ferenc


  6  [​IMG]
  Szép Zoltán János újságíró

  Budapest — Elhunyt Aradszky László (†83). A táncdalénekest vasárnap este budapesti otthonában érte a halál.

  Édesapám megnyugvással távozott az élők sorából. Elégedettséget és boldogságot láttam az arcán. Nyomát sem lehetett felfedezni annak, hogy szenvedett volna – tájékoztatta a Blikket második házasságából született fia, Aradszky Zsolt (44), hozzátéve, őt az édesanyja, Éva asszony (73) értesítette, miután a mentőket kihívta.

  [​IMG] Az énekest a '60-as években ismerte meg az ország

  Vasárnap este hét körül ült le a számítógépe elé, hogy néhány emléket megosszon közösségi oldalának követőivel a szombati fellépéséről, majd lefekvéshez készülődött. Már ágyban volt, amikor édesanyám háromnegyed tízkor a hálóba lépett, és ekkor vette észre, mintha nem lélegezne. Szólongatni majd rázogatni kezdte, és amikor döbbenten tapasztalta, hogy semmire sem reagál, rögtön a segélyhívót tárcsázta. A mentőorvos szerint álomba szenderülve érte a halál, fél tíz körül hunyt el. Már nem lehetett segíteni rajta – mondta az énekeslegenda fia, akitől azt is megtudtuk, a tragédiának nem volt előjele.

  – Korábban voltak vérnyomásingadozásai, de ezt gyógyszerekkel rendben tartotta. Az utóbbi időben kifejezetten jól érezte magát. Halála az egész családot váratlanul érte – mondta Aradszky Zsolt. Vasárnap egy felvételre várták Aradszkyt, de nem ért oda. – Telefonon kerestük este hétkor, és azt mondta, ne haragudjunk, de feltehetőleg nem írta be a naptárába, elnézést kért – mondta Radics Márk szerkesztő, feltehetőleg ő volt az utolsó ember, aki beszélt az énekessel.

  [​IMG] Aradszky boldogan élt feleségével, Évával, az asszony talált rá a sztár élettelen testére /Fotó: Ras Archivum

  Öt évtizeden át énekelt

  Aradszky László 1935. szeptember 20-án született Budapesten. Műszerésznek tanult, de 23 évesen az Országos Szórakoztatózenei Központ (OSzK) növendéke lett. 1963-ban megosztott első helyezést ért el a Tessék választani! dalversenyen, három évre rá pedig megnyerte a Made In Hungary tehetségkutatót az Isten véled édes Piroskám című Dobos–Szenes szerzeménnyel. Neve fogalommá vált, és idősebb korában is folyamatosan fellépett, gyakran külföldön is. Két házasságából két gyermeke, és öt unokája született.

  [​IMG] Ledőlt egy kicsit pihenni az énekes, többé nem kelt feló

  Így emlékeznek a pályatársak

  Dévényi Tibor DJ megrendülten mesélt Aradszkyról. – 55 évig voltunk barátok. Egyszer tréfálkozott, amikor kérdeztem: – Hogy bírod, Lacikám? Erre ő: – Örülök, ha hívnak fellépni, de azt még jobban szeretem, ha lemondják. Ő ilyen volt, mindig viccelt – nyilatkozta Dévényi.

  [​IMG] Dévényi Tibor /Fotó: Weber Zsolt

  Fásy Ádámot is váratlanul érte a tragédia, a jövő hét végén várták Aradszkyt az egyik fesztiváljukra. – Megdöbbentem a hír hallatán. Egy tiszta lelkű, igazi művész volt, és persze mindig nagyon fiatalos – mondta Fásy.

  [​IMG] Fásy Ádám /Fotó: Weber Zsolt

  Medveczky Ilona mély gyászba borult a hír hallatán. – Szeptember 10-én láttam, semmi nem látszott rajta, meg sem fordult a fejemben, hogy meghalhat – mondta lapunknak a művésznő, aki a szomszédjától tudta meg a hírt.

  [​IMG] Medveczky Ilona /Fotó: Gy.Balázs Béla

  – Döbbenetes! Pár napja még találkoztunk vele, és semmi előjelét nem lehetett látni annak, hogy mennie kell – mondta lapunknak Balázs Klári. – Lacinak szép élete volt, és utolsó leheletéig azt művelhette, amit szeretett – mondta az énekesnő.

  [​IMG] Balázs Klári /Fotó: Ras Archivum

  – Nemcsak egy kitűnő ember, hanem egy olyan művész ment el, aki a munkásságával mély nyomot hagyott. Isten véled, édes Lacikám! – búcsúzott Korda György.

  [​IMG] Korda György /Fotó: Ras Archivum

  Zalatnay Sarolta évtizedek óta ismerte Aradszkyt. – Egy örök „kölyök” volt, 80 év fölött is ott volt a mosoly az arcán. Úgy vagyok vele, mint Somló Tamással, nem veszem ki a nevét a telefonomból.

  [​IMG] Zalatnay Sarolta /Fotó: Isza Ferenc
   
  Georgina Bojana és rituevu kedveli ezt.

Megosztás