Bugyiviseléshez is ad tanácsokat a bíróságok arculati kézikönyve

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Augusztus 24.

Melitta - 2017 Augusztus 24, 20:22
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Nyolcmillió forintért vett arculati kézikönyvet az Országos Bírósági Hivatal (OBH) a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemtől (MOME). A kézikönyvben a bírósági ügyfélközpontok egységes megjelenését írják le.

  Az egységes arculatra azért van szükség, mert a jövőben az országban minden bíróságon ügyfélközpontok válthatják ki a kezelőirodákat. Ehhez a MOME segítségét vették igénybe, amellyel még 2015-ben kötött stratégiai megállapodást az OBH. A két szervezet közös talárpályázatot is hirdetett 4,4 millió forintért, és közös projekt a balatonszemesi bírósági üdülő átalakítása is.

  A bírósági dolgozók egy része által „bugyutának” nevezett arculati kézikönyv a Hvg.hu szerint felzúdulást keltett a bíróságokon. Ilyen megállapítások szerepelnek benne:

  • Az új irodabútorokat az A4-es iratok méretére optimalizálják.
  • Az ügyfélközpontok dolgozóinak alapvetően feketébe és fehérbe kell öltözniük.
  • A nők selyemkendőt, az urak nyakkendőt is kapnának az irodák új arculatának színeivel összhangban, „elősegítve az ügyintézők könnyebb felismerhetőségét”. A tervezők formaruhát javasolnak, de az OBH ennek bevezetését nem tervezi.
  • A kézikönyv nem javasolja az erős parfümöt: „A test illatainak általános frissessége figyelmet érdemlő szempont, azonban az erős és túlzott parfümhasználat kerülendő.”
  • A női alkalmazottaknak nem javasolják a műkörmöt, a rikító csatokat és a kócos hajat, a férfiak viszont hordhatnak egy pár bedugós vagy karika fülbevalót. A borosta tiltólistás, de az állszakáll jöhet.
  • A brosúra egy hétre összeállítja a dolgozó javasolt ruhatárát is. A nőknek az öt munkanapra öt bugyit javasolnak, amelyek lehetőleg fehérek, feketék, vagy testszínűek. Ugyanilyen ajánlás fogalmazódik meg a melltartókra (testszínű vagy fehér), trikóra (fehér), harisnyanadrágra (testszínű vagy fekete), bokafixre (testszínű vagy fekete), illetve pamutzoknira is (fekete).
  joobs

  bugyi.jpg
   
  ladybug7spots és Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Augusztus 24.

  1. Beka Holt
   Beka Holt
   Ellenőrizni fogják ki milyen színű bugyit, melltartót visel? Mi lesz azzal aki dacolni fog az előírással és piros melltartót vesz fel?
   Megint egy agyament dolog amire pénzt adtak ki!
  2. CasaLoma
   CasaLoma
   Beka, manapság már nem, mert a fekete lepel ápol és eltakar, de évekkel ezelőtt bizony előfordult, hogy a bírónő olyan falatnyi kis szoknyácskába ült be a tárgyalásra, hogy az is látta milyen szinű tanga van rajta, aki nem akarta. :)
   udvarfy kedveli ezt.
  3. Melitta
   Melitta
   Handó Tünde arculati kézikönyvet vásárolt. Öt munkanapra öt bugyi!


   A hvg.hu birtokába került az az arculati kézikönyv, melyet az Országos Bírósági Hivatal rendelt meg 8 millió forintért a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemtől, mert nemcsak a belbecs, hanem a külcsín is számít, még a bíróságokon is.

   [​IMG]


   Fotó: Németh Dániel

   Eszerint a magyar bíróságok ügyfélbaráttá válásához vezető úton a kialakítandó ügyfélcentrumokban dolgozók öltözködése is igen fontos szerephez jut. A női ügyintézők a könnyebb felismerhetőség céljából például selyemkendőt, míg a férfiak nyakkendőt kaphatnának (természetesen az irodák színeivel összhangban), de mindez mit sem ér, ha az alany nem elég ápolt, ám a kézikönyv útmutatása szerint az erős és túlzott parfümhasználat kerülendő. A műkörmök, a rikító csatok és a kócos haj is tiltólistás, de a férfi fülbevaló megengedett, a borosta viszont nem.

   A kézikönyv legjobb része mégiscsak az lehet, ami a dolgozók heti ruhatáráról rendelkezik: eszerint például a nőknek öt munkanapra nem négy és nem hat, hanem egészen pontosan öt (5) bugyi javallott.
   Baalcain, Georgina Bojana és CasaLoma kedveli ezt.
  4. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Valamit nem értek. Ha én nem fekete/fehér/test színű bugyit húznék fel, hanem csak azért is pirosat, pöttyöset, s u.ilyen színű, mintájú melltartót is, azt honnan vennék észre? Vagy munkaidő előtt be kellene mutatni?! No igen, ez egészen furcsa:o
   Gagamail kedveli ezt.
  5. Melitta
   Melitta
   HA mar kotelezo akkor a munkrahazati hozzajarulast is be kell vasalni az ilyen cegen.A Victoria Secret hez lehet menni vasarolni .A szamlat meg majd kifizeti a Hando Tunde asszonysag.
   Georgina Bojana és CasaLoma kedveli ezt.
  6. atapata
   atapata
   Attól tartok, hogy a fekete bugyira írt paragrafus puska csak fehér tintával fog látszani.:rohog:
  7. CasaLoma
   CasaLoma
   Nem kell ahhoz vetkőztetni, a fehér blúz, póló alól messziről kivirít a színes, különösen a tarka mintás melltartó.
   B.Péter, udvarfy és Georgina Bojana kedveli ezt.
  8. m-o-n
   m-o-n
   A számlát az adófizetők fizetik :(
   Gagamail kedveli ezt.
  9. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Amikor melegebb az idő, vagy hosszabb ideig dolgoztam, mindig volt nálam +fehérnemű. Ettől meg a falnak mennék, hogy előre behatárolják, hogy mennyi (számban) legyen a "bugyi-fogyasztásom"??! :mad: Hiába, én már csak ilyen "ellenzéki" vagyok. Nem tűröm, hogy bizonyos dolgokban korlátozzanak. Bennem van egy csak azért is, s ezen már nem is kívánok változtatni. Még jó, hogy nem ott dolgozom, mert csak azért is mindenféle színű fehérneműt vennék és az íróasztalom egyik fiókjában is lapulna több váltás fehérnemű.
   Gagamail kedveli ezt.
  10. CasaLoma
   CasaLoma
   Miért, szerinted a postáskisasszonyok egyenruháját, vagy a bankban dolgozó hölgyikék uniformisát kik fizetik? Ott is az ügyfelek zsebére megy!
  11. Beka Holt
   Beka Holt
   Van itt pénz minden hülyeségre! Ki az a Szájer József, azon túl, hogy ennek a Handó Tündének a férje?
   Gagamail, Georgina Bojana és CasaLoma kedveli ezt.
  12. CasaLoma
   CasaLoma
   „A test illatainak általános frissessége figyelmet érdemlő szempont, "

   Szerintem ez a mondat sokkal nagyobb gáz, mint a bugyi színe és darabszáma, mert ez bizony azt sugallja, hogy az alapvető napi tisztálkodással is hadilábon állnak a bírák.
   ladybug7spots kedveli ezt.
  13. Beka Holt
   Beka Holt
   Miért csak a nőknek szabják meg a fehérneműk számát és színét? A férfiaknak engedélyezett az egy alsógatya/hét? Nekik mit írnak elő a testszag elnyomására?
   Persze azon sem csodálkoznék ha azt állítanák, hogy férfi illatozik a nő meg bűzölög!
  14. CasaLoma
   CasaLoma
   Úgy látszik parfüm szagát nem bírják, de az oroszlánszagot igen, az tetszik! :D
   Beka Holt kedveli ezt.
  15. m-o-n
   m-o-n
   Tudom, azért írtam, hogy nem Handó Tünde, hanem pl. én fizetek. Vagyis Handó Tünde is, mivel ő is adózik.
   Gagamail és CasaLoma kedveli ezt.
  16. szundi53
   szundi53
   Szájérné így próbálja igazolni, milyen fontos ember. Szánalmas.

   Ennyire fantáziátlan társaság és fillérekért égetik magukat, az gáz. (ezeknek 8 mó Ft aprópénz) Ami abban a kézikönyvben van, azt évszázadokkal ezelőtt katonáéknál kitaláltál. Úgy hívják, h uniformis. Tetőtől talpig egyforma kincstári cucc, egyénieskedés lehetősége nélkül.
   Ha pár év múlva bevezetik én olcsóbban, számla nélkül 5 mó+ÁFA-ért írok róla ismertetőt. :D
  17. CasaLoma
   CasaLoma
   Engem sokkal kevésbé irritálna, ha a bírák egyenruháját finanszíroznák az adómból, mint ha a gilvánfai UCSMCS mezét kellene fizetni belőle. :)
  18. gumelig
   gumelig
   Minimálbérért is beálnék fehérnemű kontrolőrnek...;)
   Gagamail, Georgina Bojana és Beka Holt kedveli ezt.
  19. szundi53
   szundi53
   Ez a normális. nem Te vagy ellenzéki, a NER akar mindent megszabni. Ezek még az ember hálószobájába is bedugnák a pofájukat. A népszaporulat érdekében megszabnák, h mikor, hányszor, mennyi ideig.

Megosztás