Canol Heritage Trail

liveslow témája a 'Fotó album' fórumban , 2007 Május 3.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. liveslow

  liveslow Állandó Tag

  Sziasztok!

  Járt már valaki az említett túraútvonalon?
   
 2. liveslow

  liveslow Állandó Tag

  2005-ben végig gyalogoltam, ha érdekel mesélek róla.
  Ez egy fantasztikus kaland!
   
 3. liveslow

  liveslow Állandó Tag

 4. cathy222

  cathy222 Állandó Tag

  Mi ez? Lehetne róla kicsit bővebben?
   
 5. liveslow

  liveslow Állandó Tag

  Canol Heritage Trail, Kanada egyik legszebb, bár nem a legkönnyebb túraútvonalainak egyike a Sziklás-hegységben. Az út, Macmillan Pass-tól Norman Wells-ig a Mackenzie folyóig tart.
  Az előtörténet, s ezt kanadai honfitársaim talán jobban tudják, a II. világháborúra, de talán régebbre is visszavezethető. Ezt az utat már az indiánok is használták É-D-i vándorlásaik során.
  Szóval a II. világháborúban a Norman Wells-ben kitermelt olajat, csővezetéken szállították /volna?/ Whitehors irányába.
  A mai napig, otthagyott katonai járművek, olajoshordók, felvonulási épületek, és a csővezeték még épen maradt darabjai emlékeztetnek a történelemre.
  Mai napság, elszánt turisták járják az ösvényt, az elején még úton, de később leszakadt, elmosott hidak, leomlott hegyoldalak, sűrű növényzet tarkítja, és nehezíti a járást. A lábnak és a testnek talán nehéz, de amit a szem lát az gyönyörű. Kicsit morbid persze a folyók mentén néhol látható katonai szállások látványa, de összességében nem ez a meghatározó.
  A keele folyó völgye, az Abraham fennsík, a Dodo canyon, a kristálytiszta vízű folyók, a Carcajou folyó-és vízesés, fantasztikus örök élményt adnak az embernek.
  S az említett csodálatos helyek azok is, amelyek izgalmassá teszik a túrát. Gondolok itt a folyó átkelésekre, a hosszú, és végtelennek tűnő "mászásokra" vízszerzésre, felfedezésekre.
  Éhes szúnyogok is vannak, ezt tudjuk. Medvék és farkasok is lakják e tájat, de sajnos/vagy szerencsére, egy fekete medvével találkoztunk.
  Péter barátommal ketten, 21 nap alatt teljesítettük a túrát. Elfáradtunk, lefogytunk, és megerősödtünk. Lelkileg is és fizikailag is. Az élményt nem próbálom meg leírni, nem lehet. Át kell élni!

  Köszönöm


  http://canoltrail.tripod.com/
   
 6. cathy222

  cathy222 Állandó Tag

  Én köszönöm! Megnéztem a fotókat, gondolom időrendben tettétek fel őket, és nekem a képeken, a tájon kívül az is lenyűgöző volt, ahogy a képek mutatták azt a lelki fejlődést, amit megélhettetek. Ahogy egyre inkább megláttátok mindenben a szépet, a legapróbbtól a legnagyobbig.

  Mennyire népszerű, mennyire közismert ez az útvonal? Találkoztatok más vándorokkal is? Hogy jutottatok élelemhez? 21 napra vitettek magatokkal?
   
 7. liveslow

  liveslow Állandó Tag

  Tudomásom szerint nem sokan járják. Nagyon ki kell fogni a jó időt, ami nálunk azt jelentette, hogy a 3 hétből majd. 2 hetet esett az eső. Fontos a folyók megfelelő vízállása, a hosszú nappalok-rövid éjszakák... a legoptimálisabb a július hónap és környéke.
  Túrázókkal nem találkoztunk, vadászokkal, cow/horseboyokkal/ futottunk össze 1x.
  Élelmet azt ettünk amit vittünk magunkal. Speciális dehidratált, zacskós levest, és tésztákat, valamint energiaszeleteket. Nagyon felértékelődött a zsíroskenyér jelentősége. Ha lett volna...
  Volt egy gyümölcs, ami pont akkor ért, amikor ott voltunk. Mountain blueberry a becsületes neve, kicsit savanykás, a mi ribizlinkre hasonlít formailag, sötétkék a színe.
  Nagyon jó vitaminforrás volt.
   
 8. liveslow

  liveslow Állandó Tag

 9. szabod117

  szabod117 Állandó Tag

  hú, ez nagyon jó túra lehet/lehetett. Bár azt hiszem ehhez már egy kicsit felkészültebbnek kell lenni. Egyszer majd szívesen elmennék rá én is. :)
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás