CEU-ügy: Szijjártóék berendelték a kanadai nagykövetet

A CEU-val kapcsolatos állításai miatt pénteken berendelték a Külgazdasági és Külügyminisztériumba a kanadai nagykövetet - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) reggel az MTI-vel.

A közlemény szerint a - hivatalos kanadai kormányzati oldalon közzétett - nagyköveti nyilatkozat lényegi eleme, hogy a kanadai kormány "komolyan aggódik" a magyarországi akadémiai szabadság miatt a törvénymódosítás kapcsán. A nyilatkozatban Isabelle Poupart sürgeti, hogy a törvény módosítására mielőbb kerüljön sor, mint ahogy arra szombaton "magyar vezetők kötelezettséget vállaltak".

A külügyi tárca hamisnak nevezte a nagykövet állításait. Kifejtették: azokkal szemben az igazság az, hogy Magyarországon a tanszabadságot senki sem veszélyezteti.
"A tanszabadság olyan jog, amely mellett a magyar kormány mindig határozottan kiállt, és védeni fogja a jövőben is" - szögezték le.

Ugyanakkor a kormány elvárhatónak tartja, hogy a külföldi egyetemekre is ugyanazok a szabályok vonatkozzanak, mint a magyar iskolákra. "A magyar felsőoktatási törvény nemcsak Soros György iskolájára, a CEU-ra vonatkozik, hanem mind a 28 külföldi egytemre" - emelte ki közleményében a KKM.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a magyar tanszabadságot "Brüsszel sem kérdőjelezte meg, az indított kötelezettségszegési eljárás témája a szolgáltatások szabad áramlásának esetleges megsértése". Erről a magyar kormány természetesen hajlandó tárgyalni - olvasható a KKM közleményében.

72000.jpg
 
"Brüsszel sem kérdőjelezte meg, az indított kötelezettségszegési eljárás témája a szolgáltatások szabad áramlásának esetleges megsértése."

Ez érdekes. A CEU nem amerikai?
 
Amerikai az egyetem, a rektor canadai es tobb proff canadai tanit es megtobb canadai diak tanul a CEU-n.
 
post: 5127691 írta:
Brüsszel sem kérdőjelezte meg, az indított kötelezettségszegési eljárás témája a szolgáltatások szabad áramlásának esetleges megsértése". Erről a magyar kormány természetesen hajlandó tárgyalni - olvasható a KKM közleményében.
Ezt imádom. :) Ha nem szájbarágós stílusban mondják a Orbánéknak, h "Hülye vagy fiam." akkor belekötnek az élőfába is. Tudják, mi a gond, de húzzák, mint a rétestésztát.
Az oktatás is szolgáltatás.Tudják, ők tárgyalták és írták alá a jegyzőkönyvet. Ha elfelejtették, be kell menni az irattárba. De nem. Inkább szkanderoznak. Szokástól eltérve most az EU-n kívül a WTO is "ellenség" lesz.
Hogy nem tudják megunni....:o
 
Michael Ignatieff, a budapesti Közép Európai Egyetem rektora Torontóban született...csak a politikában nem volt valami sikeres. Remélem elmagyarázták a kanadai nagykövetnek is, hogy semmi probléma a Közép Európai Egyetemmel, továbbra is működik ahogy megígérte a miniszterelnök.
 
Michael Ignatieff, a budapesti Közép Európai Egyetem rektora Torontóban született...csak a politikában nem volt valami sikeres. Remélem elmagyarázták a kanadai nagykövetnek is, hogy semmi probléma a Közép Európai Egyetemmel, továbbra is működik ahogy megígérte a miniszterelnök.

Mondod te, de ha egy nagykovetet behivatnak az altalaban nem szokott jot jelenteni.
Eleg furcsa a canadai rektornak elmagyarazni nem tortent semmi csak kihereltuk a CEU.
Brusszel adott 30 napot hogy rendeze sorait a torvenynek a kormany. Meglatjuk mi fog torteni.
Abba biztos lehetsz jol nem jon ki Mo ebbol a helyzetbol, hisz az egesz vilagon hirement az eszement dontesuknek.
 
Szóval a canadai rektor, a canadai nagykövet, és a canadai hallgatók rosszul tudják, de majd Sz. Petya fiatalkorú kurmánypapagáj jó lassan elmagyarázza nekik. Világos... izé, akarom mondani, világosi fegyverletétel jutott eszembe, valami ilyesmi van még hátra, már nagyon várom. ☺
 
Szóval a canadai rektor, a canadai nagykövet, és a canadai hallgatók rosszul tudják, de majd Sz. Petya fiatalkorú kurmánypapagáj jó lassan elmagyarázza nekik. Világos... izé, akarom mondani, világosi fegyverletétel jutott eszembe, valami ilyesmi van még hátra, már nagyon várom. ☺
*
Külön gratulálok, jól eltaláltad a nevét: Sz. Petya fiatalkorú kormány papagáj. No, ha úgy vesszük egy papagáj élhet akár 120 évig is? Akkor jogos a "fiatalkorú" elnevezés. Különben már középkorúnak gondolom. Ne legyünk már olyan kedves-udvariasak, hogy fiatalítjuk. Nem szolgál(t) rá. Mi sem arra, hogy ő képviselje hazánkat, minket. Erről ennyit.
 
*
Erre már szavakat sem találok. EZEKNEK mindent lehet? Nincs törvény, nincs § mely megállítaná őket?! HúÚÚÚ, nagyon dühös lettem :mad:Az pedig végképpen felháborít, hogy már a gimnáziumokban osztják az "észt"?! Eddig az egyetemeket látogatták. A politikát kitiltanám mind a gimnáziumokból, de az egyetemekről is. Úgy értem, oda ne lépjen be egy politikus sem, csak azért, hogy "átmossák" a fiatalok agyát. Igaz, az egyetemisták már idősebbek, őket már nehezebb átejteni. De a gimnazisták még igen csak formálhatóak. A múltkor a Trefortban voltak, mi ez, gimnáziumi "kötelező fityeszes" látogatás?! ÚrIsten, most már nagyon dühös vagyok, sikeresen felmérgesített ez az egész önbíráskodás, no meg az egész őrület. Mit várhatunk? Mire számíthatunk? Még eldöntöm, hogy kihez imádkozzam és milyen gyakran, hogy a jövő évi választáskor ne kerüljenek hatalomra, mert akkor itt még fű sem terem, nem hogy értelem. Alattomosan, de biztosan építik ki a saját királyságukat.:o
 
Brüsszel nem a CETA-ra (aláírták már?), meg a WTO ra hivatkozik. Hanem, hogy szerintük a törvény "nincs összhangban a közös belső piac szabadságára vonatkozó szabályokkal".
Na ez furcsa nekem, mert Amerika nem része ennek a belső piacnak.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Iren84 wrote on usakriszta's profile.
Szia! Bocsika a zavarásért. :) Olyan kérdésem lenne hogy megvan még esetlega Zóna Fun 2 dvd-d? Sajnos a linkek közül már csak 1 müködött. :) Köszi szépen. Ici
joesea wrote on kevidiak's profile.
Helló!
Butcher - Fehér éjjel (Dresden akták 09) nincs meg véletlenül ebookban?
Köszönöm!
Joe
berczineani wrote on Ajuda67's profile.
Kedves Ajuda! Köszönet minden fordításodért. Csodálatos. Nemrégiben felfedeztem egy oldalt ahol is sok sok könyv magtalálható ( angolul). Christine Feehan több sorozata is. Szerintem sokakat érdekelhet. A Kárpátok vámpírjai 35 rész is fent van. címe Sötét tarot. Sandu és Adalasia története.
Kiss Tibor Miklós wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta! Érdeklődöm, miért nem reagál senki , ha kérek kottát a "kotta, akkord ,dalszövegek oldalon. Korábban flottul" működött. Lehet , hogy köze van ,ahhoz hogy megváltoztattam az E-mail címem. Nem az van amivel ide regisztráltam: Kérlek segíts, mert a zenei előmenetelem az oldal nélkül visszafejlődik/szaxofon/ Előre is köszönettel Kiss Tibor /bocs a nyafogásért

Statisztikák

Témák
37,175
Üzenet
4,557,784
Tagok
600,413
Legújabb tagunk
KissnéSusánÉva
Oldal tetejére