CEU-ügy: Szijjártóék berendelték a kanadai nagykövetet

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Május 5.

Melitta - 2017 Május 5, 12:25
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A CEU-val kapcsolatos állításai miatt pénteken berendelték a Külgazdasági és Külügyminisztériumba a kanadai nagykövetet - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) reggel az MTI-vel.

  A közlemény szerint a - hivatalos kanadai kormányzati oldalon közzétett - nagyköveti nyilatkozat lényegi eleme, hogy a kanadai kormány "komolyan aggódik" a magyarországi akadémiai szabadság miatt a törvénymódosítás kapcsán. A nyilatkozatban Isabelle Poupart sürgeti, hogy a törvény módosítására mielőbb kerüljön sor, mint ahogy arra szombaton "magyar vezetők kötelezettséget vállaltak".

  A külügyi tárca hamisnak nevezte a nagykövet állításait. Kifejtették: azokkal szemben az igazság az, hogy Magyarországon a tanszabadságot senki sem veszélyezteti.
  "A tanszabadság olyan jog, amely mellett a magyar kormány mindig határozottan kiállt, és védeni fogja a jövőben is" - szögezték le.

  Ugyanakkor a kormány elvárhatónak tartja, hogy a külföldi egyetemekre is ugyanazok a szabályok vonatkozzanak, mint a magyar iskolákra. "A magyar felsőoktatási törvény nemcsak Soros György iskolájára, a CEU-ra vonatkozik, hanem mind a 28 külföldi egytemre" - emelte ki közleményében a KKM.

  Felhívták a figyelmet arra is, hogy a magyar tanszabadságot "Brüsszel sem kérdőjelezte meg, az indított kötelezettségszegési eljárás témája a szolgáltatások szabad áramlásának esetleges megsértése". Erről a magyar kormány természetesen hajlandó tárgyalni - olvasható a KKM közleményében.

  72000.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Május 5.

  1. setni
   setni
   Na végre, megtudják most a kanadaiak is hogy milyen a magyar virtus.:dr_26:
   bubu, mechi és sropi kedveli ezt.
  2. pi20000101
   pi20000101
   Söröznek egy jót.
   bubu kedveli ezt.
  3. Nikosz99
   Nikosz99
   "Brüsszel sem kérdőjelezte meg, az indított kötelezettségszegési eljárás témája a szolgáltatások szabad áramlásának esetleges megsértése."

   Ez érdekes. A CEU nem amerikai?
  4. Melitta
   Melitta
   Amerikai az egyetem, a rektor canadai es tobb proff canadai tanit es megtobb canadai diak tanul a CEU-n.
  5. szundi53
   szundi53
   Ezt imádom. :) Ha nem szájbarágós stílusban mondják a Orbánéknak, h "Hülye vagy fiam." akkor belekötnek az élőfába is. Tudják, mi a gond, de húzzák, mint a rétestésztát.
   Az oktatás is szolgáltatás.Tudják, ők tárgyalták és írták alá a jegyzőkönyvet. Ha elfelejtették, be kell menni az irattárba. De nem. Inkább szkanderoznak. Szokástól eltérve most az EU-n kívül a WTO is "ellenség" lesz.
   Hogy nem tudják megunni....:o
  6. Nikosz99
   Nikosz99
   Akkor nem értem... Az áruk és szolgáltatások szabad áramlását az EU jog a tagországok között írja elő, vagy nem? USA meg Kanada nem EU tag.
   bubu és njulianna kedveli ezt.
  7. setni
   setni
   Mit nem értessz?
  8. Melitta
   Melitta
   HaroldKing kedveli ezt.
  9. setni
   setni
   Azok nem is.................
   HaroldKing kedveli ezt.
  10. 317
   317
   Michael Ignatieff, a budapesti Közép Európai Egyetem rektora Torontóban született...csak a politikában nem volt valami sikeres. Remélem elmagyarázták a kanadai nagykövetnek is, hogy semmi probléma a Közép Európai Egyetemmel, továbbra is működik ahogy megígérte a miniszterelnök.
   bubu kedveli ezt.
  11. szundi53
   szundi53
   Olvasd végig. Menni fog.
   Segítek: WTO - Tagja még az Európai Unió is, 1995. január 1. óta szerepel a listán. (A 28 tagállam képviselője az Európai Bizottság kereskedelmi biztosa.)
   vazonosito és HaroldKing kedveli ezt.
  12. szundi53
   szundi53
   Megígérte a miniszterelnök? Akkor már régen rossz. :rohog:
   vazonosito és gumelig kedveli ezt.
  13. Melitta
   Melitta
   Mondod te, de ha egy nagykovetet behivatnak az altalaban nem szokott jot jelenteni.
   Eleg furcsa a canadai rektornak elmagyarazni nem tortent semmi csak kihereltuk a CEU.
   Brusszel adott 30 napot hogy rendeze sorait a torvenynek a kormany. Meglatjuk mi fog torteni.
   Abba biztos lehetsz jol nem jon ki Mo ebbol a helyzetbol, hisz az egesz vilagon hirement az eszement dontesuknek.
   szundi53, vazonosito és HaroldKing kedveli ezt.
  14. vazonosito
   vazonosito
   Szóval a canadai rektor, a canadai nagykövet, és a canadai hallgatók rosszul tudják, de majd Sz. Petya fiatalkorú kurmánypapagáj jó lassan elmagyarázza nekik. Világos... izé, akarom mondani, világosi fegyverletétel jutott eszembe, valami ilyesmi van még hátra, már nagyon várom. ☺
   szundi53 és Georgina Bojana kedveli ezt.
  15. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ez senkinek nem hiányzott. Undorító, amit a jelenlegi kormány(unk) megenged magának. Sőt felháborít!:mad:
  16. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Külön gratulálok, jól eltaláltad a nevét: Sz. Petya fiatalkorú kormány papagáj. No, ha úgy vesszük egy papagáj élhet akár 120 évig is? Akkor jogos a "fiatalkorú" elnevezés. Különben már középkorúnak gondolom. Ne legyünk már olyan kedves-udvariasak, hogy fiatalítjuk. Nem szolgál(t) rá. Mi sem arra, hogy ő képviselje hazánkat, minket. Erről ennyit.
   szundi53 kedveli ezt.
  17. setni
   setni
  18. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Erre már szavakat sem találok. EZEKNEK mindent lehet? Nincs törvény, nincs § mely megállítaná őket?! HúÚÚÚ, nagyon dühös lettem :mad:Az pedig végképpen felháborít, hogy már a gimnáziumokban osztják az "észt"?! Eddig az egyetemeket látogatták. A politikát kitiltanám mind a gimnáziumokból, de az egyetemekről is. Úgy értem, oda ne lépjen be egy politikus sem, csak azért, hogy "átmossák" a fiatalok agyát. Igaz, az egyetemisták már idősebbek, őket már nehezebb átejteni. De a gimnazisták még igen csak formálhatóak. A múltkor a Trefortban voltak, mi ez, gimnáziumi "kötelező fityeszes" látogatás?! ÚrIsten, most már nagyon dühös vagyok, sikeresen felmérgesített ez az egész önbíráskodás, no meg az egész őrület. Mit várhatunk? Mire számíthatunk? Még eldöntöm, hogy kihez imádkozzam és milyen gyakran, hogy a jövő évi választáskor ne kerüljenek hatalomra, mert akkor itt még fű sem terem, nem hogy értelem. Alattomosan, de biztosan építik ki a saját királyságukat.:o
   vazonosito és setni kedveli ezt.
  19. Nikosz99
   Nikosz99
   Brüsszel nem a CETA-ra (aláírták már?), meg a WTO ra hivatkozik. Hanem, hogy szerintük a törvény "nincs összhangban a közös belső piac szabadságára vonatkozó szabályokkal".
   Na ez furcsa nekem, mert Amerika nem része ennek a belső piacnak.
   njulianna és cdurmol kedveli ezt.

Megosztás