Chikán Attila miután felkerült a Soros-zsoldos listára

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Április 12.

Melitta - 2018 Április 12, 22:15
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Chikán Attila az első Orbán-kormány gazdasági minisztere, az MTA tagja volt Kálmán Olga vendége az Egyenesen című műsorban a Hír Tv vendége, miután rákerült a Figyelő Soros-zsoldos listájára.

  Chikán a műsorban elmondta szerinte teljesen egyértelmű, hogy ez a lista negatív üzenetet hordoz a listán szereplők számára. Szerinte zavarodott a kormányzat és a lista is, hiszen nem nagypolitikai szereplők hanem kutatók, vagy olyan egyetemi tanárok vannak rajta, akik egyszerűen csak elmondják a véleményüket azokról a történesekről, folyamatokról, amik az országban zajlanak. De emellett a zavarodottság mellett, a lista szerinte másik oldalról nagyon is fenyegető.

  Majd amikor arról beszélt, hogy neki Kornai Jánossal egy listára kerülni mindig dicsőség, a volt miniszter, közgazdásznak könnyeivel kellett küzdenie. Chikán egyébként Kornai egyik tanítványa.

  Chikán egyébként nem számított arra, hogy rákerül a listára, de azért került rá állítása szerint, mert a CEU igazgatósági tagja.

  A közgazdász elmondta azt is, ő a rendszerváltás előtt került kapcsolatba Sorossal, amikor azokat az ösztöndíjakat szervezte, amivel a jelenlegi kormány több tagja is nyugatra mehetett tanulni. Szerinte az akkori ösztöndíjasok, és a külföldön elsajátított tudás hazahozása nélkül rosszabbul állnánk mint most. Pont ezért Soros György megjelenése szerint jelentős erőforrás volt a magyar társadalomnak a rendszerváltás idején, ezt félretenni most Chikán szerint nem erkölcsös.

  Szerinte Orbánék 90-es években szerzett tapasztalatai arra vezeték a kormánypártot, hogy erőszakosabb hatalomgyakorlással, valósítsák meg nemzetjobbító céljaikat. Chickán szerint ezekről a célokról lehet vitatkozni, de az eszközök amiket ehhez használnak erkölcstelenek.

  itt nezheted meg

  upload_2018-4-12_16-24-9.jpeg

  soros lista.jpg
   
  Utoljára módosítva: 2018 Április 12

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Április 12.

  1. gumelig
   gumelig
   Én itt valamit elpasszoltam. Mi történik ezekkel a listázott emberekkel. Száműzik őket, vagy mi?
   Mit kell tennem hogy ne kerüljek fel erre, vagy bármi féle újdivatú listára?
   Itt vannak FIDESZ barátok. Tudtok segíteni?
   Jártó Róza és Ernoe kedveli ezt.
  2. Melitta
   Melitta
   Nekem nagyon sotet idoket idez a listazas
   advocatus_diaboli, CasaLoma és gumelig kedveli ezt.
  3. prominor
   prominor
   legjobb fegyver.jpeg
   Minden ilyen lista kisszerű emberek megfelelési kényszerének a következménye... Nyilvánvalóan alkalmatlanok azon a poszton amit betöltenek, szakmailag is alatta vannak a "mércének"... Így akarnak jó pontokat szerezni.. De könyörgöm ki az a Schmidt Mária?..
   Az ember hajlamos arra , hogy a másik fél gondolatát szándékait saját félelmei alapján ítélje meg. S minél erősebb ez a félelem annál határozottabb a hit a véltekben...
   Lehet látni itt a Fórumon is ki és mit kér ki, nem a saját nevében, hanem meg nem nevezett többek nevében... Az utolsó Orbán kormány még meg sem alakult de a servilisek hada már előre bejelentkezik, s aki felgyújtja a villanyt az a közellenség. Őket nem zavarja, hogy az ország többségének joga van arra, hogy ne az Elios ledjei által megvilágítottakat láthassa csak. Azoknak viszont akik, értik a világot, látják és tudják is , hogy másképpen is lehetne élni menni az úton, vagy nem jó az irány kötelessége ezt elmondani, nem pusztán joga , hanem kötelessége. S vagyunk itt egy páran "félig magyarok" (ki azért, mert évek óta más országban él, ki azért, mert világpolgár magyar kötődésekkel, s azok is akik szívükön viselik Magyarország jövőjét) úgy tűnik itt a Fórumon mi vagyunk a "kétharmados többség " félelmeinek megtestesülése... Pedig ha valaki a ház előtt áll az csak a falat látja, esetleg az ajtót, vagy az ablakot, de távolabbról az egész ház látszik....
   Ebben a világban megtisztelő egy ilyen listára felkerülni.....
  4. johannsebastian
   johannsebastian
   :rohog::rohog::rohog:További jó testesülést! Neked nem tűnt fel, hány tag tűnt már el a CH-ról kritikus jobboldali nézetei miatt?! (Most nem a vállalhatatlan megnyilatkozásokról beszélek!) Új kísértet járja be a CH-t, a KÉTHARMADOT KÍSÉRTŐ MUMUS szelleme. Már érzem is jéghideg tekintetét a hátamban. Mellesleg miért nem indítanak pártot a listán szereplők? Feltehetően többre jutna az ország, ha ők lennének az új ellenzék. Szükség is lenne rá!
   Utoljára módosítva: 2018 Április 13
  5. Fantom_63
   Fantom_63
   Ugyanaz lesz velük, ami eddig. Azaz semmi.

   Én például nem is olvastam a listát. Aki meg elolvassa az vagy azt gondolja, hogy

   - nahát, nem gondoltam volna hogy ő is...
   - marhaság
   - ki tudja

   Aztán három nap múlva már senki nem emlékezne rá, ha a listások nem tartanák felszínen a témát. De tuti ez lesz, úgyhogy egy hónap múlva mindenkinek a könyökén fog kijönni, fél év múlva meg magukat fogják lejáratni azok, akik állandóan hánytorgatják.

   Na ez lesz.
  6. prominor
   prominor
   Látom Te nem is próbálod megérteni miről is írnak itt egyesek.. Pedig minden párbeszéd lényege a másik nézetének a megértése. Nem elfogadása, megértése, vagy ha úgy jobban tetszik értelmezése. A listán szereplők azért nem alapítanak pártot, vagy azért távolodtak el pártjuktól, mert másként vélekednek számos kérdésről. Egy nyelvész mondását hadd idézzem :
   " a tudomány nem más, mint a folyamatos megalkuvás nélküli igazságkeresés, ezért nem lehet sem az egyházak szolgálóleánya, sem a politika prostituáltja..."
   Érted, ugye?...
   Nem jelenti azt, hogy birtokába jut valaki a bölcsek kövének, de miután egy szakterület megismerése tölti ki életét, nyilvánvalóan számos megközelítésével tisztában van egy kérdésnek.. S mi sem természetesebb, hogy tételeiről másokat is megpróbál meggyőzni... De tényekkel, nem pedig jelszavakkal, meg a (hiteles tájékoztatástól) független kormány uralta média hazugságait, jó esetben csúsztatásait idézgetve, sem olyan olvasmányokra, elbeszélésekre hivatkozva amit személyesen nem élt meg... Én itt jobboldali kritikus nézetekkel nem találkoztam, talán ha konkrétumot említenél. Leírtam: én jobboldali, konzervatív, érdeklődő, négy ország vezető napilapját rendszeresen olvasó vagyok. S itt vannak a fórumon többen ilyenek. Van akiben egy kicsit több liberális vér van, de attól az általunk megfogalmazottak még jobboldali bírálatok, vélemények.. Egyszer már kérdeztem, s Te szépen kikerülted a választ, hogy mitől mások a politikai nézeteink, attól, hogy én elítélem a közpénzek haveroknak osztogatását, a rendszerszintű lopást, az emberek szemébe hazudozást, a többség véleményének semmibe vételét, azt szeretnem ha a parlamentben nem díszcigányok ülnének, hanem valódi képviselők, nem pedig akik közül az egyik lopott és azóta is lop, a másik pedig (az Európai Parlamentben) hazudik.. Ne legyenek kormánytagok akikről gyanús pénzügyek derülnek ki, ha egy miniszterelnök közvetlen családtagja kormányzati segédlettel milliárdokat vesz ki a köz zsebéből, akkor az a politikus távozzon a politikai életből, ha miniszterek olyan alapítványokat támogatnak uniós pénzekből amelyek szexuális tartalmú oldalakat üzemeltetnek, ha háziállatra vadászik egy "áldoktor" (kisebb dologért, valós teljesítménnyel a háta mögött kellett már távozni a közéletből magasabb polcról) ne az örömködjön egy választás végeredményén.. Na és attól már kísértő mumussá válik valaki, ha nem olyan parlamentet akarna amiben nincs szerepe az ellenvéleménynek?
   Rám azt sem lehet mondani (bár itt már megtették egyesek), hogy a pálya széléről kiabálok, én adót fizetek Magyarországon. Az általam tulajdonolt vállalkozás több embernek és családjának kenyeret ad. Az én adóm ne az ügyeskedők zsebébe, hasznára legyen fordítva, ahogy az uniós állampolgárok is , függetlenül attól, hogy van vagy nincs magyar kötődésük elvárják, hogy az általuk fizetett adók, amiből Magyarország olyan jól teljesített, annak ellenére, hogy a zöme kézen közön eltűnt, ne magánzsebekbe vándoroljanak...

   Te ezeket nem így gondolod?
   Mert ha attól futkos a hideg a hátadon, hogy a visszásságokat valakik számon kérik egyéb lehetőség hílyán egyelőre szóban és írásban, akkor amit írtál, az nem szellemes, hanem szánalmas....
   Utoljára módosítva: 2018 Április 13
   cat34, advocatus_diaboli és Melitta kedveli ezt.
  7. gumelig
   gumelig
   Megnyugtattál...;)
   CasaLoma kedveli ezt.
  8. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ez eléggé rémisztő! Lassan, de őrölnek a bosszú gépezetei...
   advocatus_diaboli és CasaLoma kedveli ezt.
  9. fych
   fych
   Pontosan ez lenne az elvárás itt is. De bárki, aki esetleg más véleménynek ad hangot, az - minden különösebb skrupulus nélkül - azonnal kizárásra kerül. Mert hogy bármilyen ellenkező vélemény az csak és kizárólag "fidesz propaganda" lehet.
   Ha "egyeseknek" ez így megfelelő, részemről tökmindegy. Bevettem a l..sz...tablettát, és nem érdekel, ki mivel áltatja magát.
  10. fych
   fych
   Ja, értem. Tehát te azt várnád, hogy az amúgy 99%-os túlsúlyban lévő .... khm ... na jó, nevezzük jóindulatúan kormány-kritikus tartalomnak ... mellett a "jobboldali, konzervatív" fórumlátogatók is együtt szapulják a kormányt? Jaj te, hát nem az lenne a párbeszéd lényege, hogy egy-egy kritika mellé, vagy vele szemben felmutat a "másik oldal" valamit"?
   Mert - gyakorlatilag - azonnal törölve lett minden "ellenkező" vélemény, különösen, ha megcáfolhatatlan tényeket hozott; jobb esetben csak a komment, rosszabb esetben az illető is. Még az egyébként elfogadott platformok - index.hu(!!!)- "ellenzék-kritikus" megnyilatkozásait is kíméletenül törli(k) valalki(k) ezen a fórumon. Mondom, engem nem érdekel. Nem ettől fog nyerni az ellenzék 2022-ben sem. Sőt, kontraproduktív.
   Utoljára módosítva: 2018 Április 13
  11. tipasa
   tipasa
   szégyen ez a lista.Én is láttam aHIR tv én Egyszerűén nem értem Micsoda újságírás van itt Hogy lehet egy i lyen listát kiadni Nem nem értem mit jelent a bérenc Mi célja volt aki ez engedte Akik a listán szerepelnek mit vétetek.Mire figyelmeztet a lista Ezután ne köszönjünk neki Hazudnak lopnak? Ha utcán veled szemben az utcán szorítsd a pénztárcádat__?
   Hazaárulok? Erkölcsi nullák Semmi konkrétum. Megvolt a választás mi értelme van mit nyernek vele. Bérencek felsorolás Mire itéled a te dolgod. Megbolondult ez az ország Az egyik fele ilyen barom listát ad ki A másik fele
   nem tud beletörődni a választási eredménybe . Tömeggyűlés Ki hülyíti a népet bármit is el lehet érni vele. A fidesz akkor is nyert volna Ha nem csalnak Miért nyertek mert jól csinálták Az emberek mit látnak Kiirva a gyár kapujára munkaerőt keresünkNincs az oriás plakát ami ezt felülírja.Közmunka Regi csökentés A nyugdijasok utalványa. A nemzeti érzét ügyesen kihasználták A háttér csupa nemzeti szinű zászló.Mi együtt erősek vagyunk mi Magyarok.Nekünk ne parancsoljanak.Orbán Viktor templomba jár pálinkázik locsol sonkát föz Disznot vág Vidéki gyerek ő a mi emberünk Ő megérti ha sonkát túlfüstölik.Ehez a balodal olyan kevés volt mint a macisajtba a brummogás A legföbb támogatoja Maga a baloldal impoteciája Képtelen volt összefogni Egy benzinkutnál találkoztak tárgyaltak Elképesztő.Mire emlékeznek A vízlépcsöre a vizit dij Nyolc év semmi , Öszödi beszéd A kakaó biztos Pc A tízenharmadik havi nyugdíjKormánypártok eredményesen nyirták egymást Háttérbe akkor is tünt el a pénz. A független újságírás mindezt áttette colorba.Jelentős szerepük volt A fidesz hatalomra jutásra.Semmi fogást nem találtak a fideszen Aki kicsit is realista nem gondolhata komolyan lehet nyerni A legföbb ásza a fidesznek Eltudta hitettni az emberekkel Érted vagyunk A lista szégyen a demonstráció értelmetlen
   Libusch, Fantom_63, CasaLoma és 1 másik tag kedveli ezt.
  12. fych
   fych
   No igen, ilyen listát csak a 444.hu jelentethet meg, ugye?! Na, hát erről mantrázok. Amit tapsikolva üdvözölnek egyesek a "sajátjaiktól", az szúrja a szemüket a "másik oldaltól".
   Emlékeztetnék mindenkit Hajós András őszödi beszéd utáni egyik legsúlyosabb mondatára (csak tartalmilag idézem): ha nem lesz következménye (az őszödi beszédnek), akkor az precedens értékű lesz, és onnantól bármikor bármi megtörténhet következmények nélkül. Kérem szépen, megérkeztünk. Csak szólok! :D
  13. gumelig
   gumelig
   Nem értem, hogy nem érzékelik egy ilyen lista súlyát. Nekem is az elmúltnak hitt
   korszakok ismert listái jutottak eszembe

   Horty B listája

   A kommcsik A, B.C listája.
   Utoljára módosítva: 2018 Április 13
   advocatus_diaboli és CasaLoma kedveli ezt.
  14. johannsebastian
   johannsebastian
   Arra próbáltam rávilágítani, hogy épp itt, a CH-n gyakorlat a balliberálistól eltérő kommentek és hozzászólók törlése. Így nehéz lesz a párbeszéd mellett érvelned!
  15. prominor
   prominor
   Kérem tisztelettel ezredszer is leírom, mert nem kapok rá választ..
   Tessenek legalább egy konkrét tényt felhozni ami jobboldali kritika volt .... Nem jobboldalinak a kritikája, hanem olyan tény, ami miatt itt bárkit elmarasztaltak. Igaz az egészségügyre mondták, hogy nincs jobboldali, vagy baloldali, mert ilyen csak tüdőgyulladás van... de szerintem ez a bírálatra is igaz. S miért is kellene azokat az intézkedéseket folyamatokat bírálni amivel az ember egyetért? Azokat az intézkedéseket a kormányzat, a parlamentnek álcázott szavazógép, ami jelen formájában ugye teljesen felesleges, szükségtelen színjáték, hozza meg, avagy nem hozza meg, amelyek itt többek , köztük az én kritikámat is kiváltják. Én azt vártam, hogy nem szapulásnak titulálják azt, ha a lopásra, csalásra, hazugságokra felhívja valaki a figyelmet. S az ha valaki mindent ráhagy a hatalomra, az nem lojalitás, hanem bűnrészesség... Miért azt kell nézni állandóan ki mondja, miért nem azzal foglalkozunk, mit is mond... S azt is a választások előtt is, sőt utána is leírtam , egy percig nem volt kétséges, hogy a választásokat a Fidesz nyeri, s nem azért mert vonzóbb amit kínál, hanem azért, mert kemény munkával, nem csekély közpénzzel a legnagyobb egységes tábort tudhatja egyelőre maga mögött. S ahogy a lengyelek is meghajoltak az Unió előtt, s csak megszavazták a kifogásolt törvényeket, lehet látni a magyar kormány a színfalak mögött már 2018-ban is tízszer annyi "migránst" fogadott be mint 2017-ben egész évben... De az egyéb tisztulási folyamatok is gőzerővel megindulnának, ha a parlament nem biodíszlet lenne Orbán Viktor és kabinetje ámokfutásához... Ha számon kérhető lenne a kormány, a képviselők, mert ugye abban egyetértünk, a felálló kormány, parlament nem csak a Fidesz, a Fidesz fanok parlamentje , hanem az ország, az egész ország, azoknak is akik másképpen gondolják, a jövőjének meghatározója. Minden demokráciában száműzik a közéletből akik lopnak, visszaélnek a közbizalommal...
   Vagy Ti nem így gondoljátok? Mi az a konkrét tény, melyek azok a konkrét tények, amik itt jobboldaliak? Erre az egyszerű kérdésre ha lennétek szívesek válaszolni...
  16. fych
   fych
   -

   Ugye, elég egyet hozni, nem akarod, hogy hónapokra visszamenőleg végigtúrjam a hozzászólásaimat?! Kedvedért kiemeltem, ami szerintem a jobboldal kritikája.

   fych Horn Gyula történelmi megjegyzését idézném: na és!?
   Amúgy valóban ... khm ... arcpirító az, amit a Fidesz haveri kör művel... De volt kitől tanulniuk.
   Nagyon sajnálom, hogy azok "fújják a passzát szelet", akik (Habony, Rogán, Németh Szilárd...)
   És igen, a választók majd eldöntik április 8-án, hogy kik lopjanak tovább. Ennyi.
   Mert senkinek ne legyen szemernyi kétsége sem, ahogy Csurkát idézték valahol a napokban (mi a választások igazi tétje): egy dolog számít: kinél van a lóvé.
   fych, 2018 Március 21
   Jaszladany és setni kedveli ezt.
  17. setni
   setni
   Szombaton tüntetés.
   Kamerák felkészítve.
   Csütörtökön a rendőrség látványos tüntetőmegfigyelő tornyot épített a Szalay utca és a Kossuth tér sarkára, ami több másik felszerelt kamerával együtt arra szolgálhat, hogy rögzítse a szombati tüntetés résztvevőit és az esetleges szabálysértéseket.
   Kiszelly Zoltán, a Századvég politológusa ennél is több információval rendelkezik a rendőrségi kamerákkal kapcsolatban, amiket a Facebbok-oldalán osztott meg:

   „Mindenki nyugodjon meg!

   A holnapi tüntetés biztonsági óvintézkedései csak a Soros-hálózat várható "szokásos" provokációinak rögzítését, és az esetleges provokatőrök jobb azonosítását szolgálják.

   Van ennek preventív hatása is, hiszen így a provokatőrök nagyobb eséllyel buknak le, és meggondolják, hogy MAJDAN-t, vagy Hamburgot (álarcos zavargások a tavalyi G20-csúcs idején) csináljanak-e Budapestből.

   MINDANNYIUNK ÉRDEKÉBEN!”
   (444)
  18. fych
   fych
   Nagyon helyes!
   Meg kell előzni, hogy csak "a másik oldal" mutathassa be a saját videóját attól a perctől kezdve, mikor "a karhatalom visszaüt", szemérmesen lehagyva, amikor az "ártatlan, békés tüntető felgyújtotta és kockakővel megdobálta őket". :D
   ohp, Jaszladany, tipasa és 1 másik tag kedveli ezt.
  19. gumelig
   gumelig
   Beteg ország...:(
   CasaLoma és Georgina Bojana kedveli ezt.

Megosztás