Chikán Attila miután felkerült a Soros-zsoldos listára

Chikán Attila az első Orbán-kormány gazdasági minisztere, az MTA tagja volt Kálmán Olga vendége az Egyenesen című műsorban a Hír Tv vendége, miután rákerült a Figyelő Soros-zsoldos listájára.

Chikán a műsorban elmondta szerinte teljesen egyértelmű, hogy ez a lista negatív üzenetet hordoz a listán szereplők számára. Szerinte zavarodott a kormányzat és a lista is, hiszen nem nagypolitikai szereplők hanem kutatók, vagy olyan egyetemi tanárok vannak rajta, akik egyszerűen csak elmondják a véleményüket azokról a történesekről, folyamatokról, amik az országban zajlanak. De emellett a zavarodottság mellett, a lista szerinte másik oldalról nagyon is fenyegető.

Majd amikor arról beszélt, hogy neki Kornai Jánossal egy listára kerülni mindig dicsőség, a volt miniszter, közgazdásznak könnyeivel kellett küzdenie. Chikán egyébként Kornai egyik tanítványa.

Chikán egyébként nem számított arra, hogy rákerül a listára, de azért került rá állítása szerint, mert a CEU igazgatósági tagja.

A közgazdász elmondta azt is, ő a rendszerváltás előtt került kapcsolatba Sorossal, amikor azokat az ösztöndíjakat szervezte, amivel a jelenlegi kormány több tagja is nyugatra mehetett tanulni. Szerinte az akkori ösztöndíjasok, és a külföldön elsajátított tudás hazahozása nélkül rosszabbul állnánk mint most. Pont ezért Soros György megjelenése szerint jelentős erőforrás volt a magyar társadalomnak a rendszerváltás idején, ezt félretenni most Chikán szerint nem erkölcsös.

Szerinte Orbánék 90-es években szerzett tapasztalatai arra vezeték a kormánypártot, hogy erőszakosabb hatalomgyakorlással, valósítsák meg nemzetjobbító céljaikat. Chickán szerint ezekről a célokról lehet vitatkozni, de az eszközök amiket ehhez használnak erkölcstelenek.

itt nezheted meg

upload_2018-4-12_16-24-9.jpeg


soros lista.jpg
 
Utoljára módosítva:
Igazság szerint én azt hiszem, tulajdonképpen nekem is ott lenne a helyem azon a listán. Igaz hogy Soros úr soha semmit se fizetett nekem, nem is kért tőlem semmit, nem is beszéltem vele soha, szerintem a létemről se tud, ennek ellenére, annak alapján hogy milyen elveket vallok, mik a nézeteim a Fideszről, meg arról milyennek kéne kinéznie egy normális kormányzásnak és egy nyílt, demokratikus társadalomnak, mély meggyőződésem hogy ott lenne azon a listán a helyem. Tulajdonképpen, ha felkerülnék rá, még megtiszteltetésnek is érezném.
 
Brody is es sokan felakarnak kerulni a lista , hogy bebizonyitsak egy egesz orszag tobb mint a felet nem lehet listazni , mert a listazonak kell szegyenkezve eltuni a kozeletbol.
Volt mar ra pelda hogy jo megoldas volt,hogy egy egesz orszag felvette a sarga csillagot ezzel megmentve az orszag zsidosagat.
 
Brody is es sokan felakarnak kerulni a lista , hogy bebizonyitsak egy egesz orszag tobb mint a felet nem lehet listazni , mert a listazonak kell szegyenkezve eltuni a kozeletbol.
Volt mar ra pelda hogy jo megoldas volt,hogy egy egesz orszag felvette a sarga csillagot ezzel megmentve az orszag zsidosagat.

Ha jól emlékszem, Dánia volt az az ország, ugye?

Azt hiszem azzal a dalszöveggel amit költöttem, s amihez kerestél nekem énekest, én még szépen BE IS BIZONYÍTOTTAM, hogy alaposan ott van a helyem azon a listán! Ez az:


Nagyon szépen kérek minden itteni fidesz-bérencet, minél jobban utál engem, annál inkább igyekezzék felvétetni engem arra a listára!

Már bocs a csúnya szavakért @Melitta meg minden moderátor, de lécci ezt ne töröljétek ki: a véleményem erről a sorosozásról az, hogy előbb csókolnám meg Soros úr fenekét, mint hogy Orbán Viktorral kezet fogjak...
 
A Sorosozas egy hazugsag, hogy mi az igazi ok... mert ember meg sajat penzebol ennyit nem aldozott Mo jobbatevesen, mint o ,marad az antiszemita kartya.
O nem valtozott semmit tovabbra is hosszu evtidekkel ezolotti alapitvanyai biztositottak Orban es csapata tovabb tanulasat is es mi sem bizonyitja jobban , hogy nem kenyszeritette ra az o nezetet rajuk, hisz a pava tanc mellett akarhogy forgolodnak csak magukat jaratjak le a nemzetkozi porondon es nem Sorost.Igaz milliardokat elkoltottek erre de meg se sikerutl meg csak a labnyomaba se lepniuk.
 
Üzent az ELTE alkotmányjogi tanszéke a listázó Figyelőnek: ez a diktatúra sajátja

Bibó István idézetével válaszoltak Schmidt Mária lapjának.

Ahogy megírtuk, a Figyelő friss számában jelent meg az a "tényfeltáró" cikk, amelyben több tucat nevet soroltak fel, olyanokét, akik a kormány szerint "Soros zsoldosai". A listában több, már elhunyt személy is szerepel. Listázták Chikán Attilát, az első Orbán-kormány miniszterét is, aki a Hír Tv-ben elcsukló hangon nyilatkozott az ügyről.

Erre válaszolt az ELTE-ÁJK Alkotmányjogi Tanszéke. Írásukat Bibó István egyik idézetével kezdték:

a szabadságszerető ember (...) szem előtt tartja, hogy az egyik ember ellen akár társadalmi helyzete, akár származása, akár neme vagy kora címén elkövetett minden sérelem mindenki más szabadságát és méltóságát veszélyezteti.

Majd hozzáteszik, az Alaptörvény XV. cikkét minden újságnak és újságírónak ismernie és tisztelnie kell. (Az Alaptörvényben ezen a helyen többek között arról ír a jogalkotó, hogy a törvény előtt mindenki egyenlő, Magyarország pedig az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja.)

2018. április 12-én a Figyelő c. lap név szerint listázott egyetemi oktatókat, civil szervezetek munkatársait – köztük kollégáinkat –, akik szakmai tevékenységét politikai alapon ítéli el. A listázás a diktatórikus rendszerek sajátja. Demokratikus társadalmakban nyílt, a résztvevők számára egyenlő feltételeket biztosító vitában kell megjeleníteni a nézetkülönbségeket. A megbélyegzés minden formája elfogadhatatlan, az kizárólag gyűlöletkeltésre alkalmas. Demokratikus kötelességünk kiállni kollégáink és minden megbélyegzett személy mellett. Elhatárolódunk a politikai alapú megbélyegzéstől és gyűlöletkeltéstől, egyben határozottan kérjük a demokratikus diskurzus visszaállítását.
 
A listazas viszont tul megy mindennen. Lehet a terror hazaba nem szerepel de attol meg nagyon rossz tortenelmi emleket idez.
Demokraciaba ilyen nem tortenhet meg.

Tudod Melitta, listázás mindenütt van, csak egyrészt nem nyilvános, másrészt nem használják megfélemlítésre.

Remelem a listazott emberek osszeallnak es olyan pert akasztanak a nyakaba a Ungar gyereknek ,hogy elmegy a kedve a politika csinalastol ha ennyire futja neki.

Az elvért mindenképpen pert érdemel(nek).
Ha viszont azt nézem, kik vannak azon a listán, akkor Chikánnal egyetértve: megtiszteltetés.
A világ legalább értesült arról, hogy Magyarországon van 2000 ÉRTELMISÉGI ember, akik nem AZOK a magyarok.
 
Folyamatosan megvezetik Magyarország lakosságát minden eszközzel amit nem szégyellnek bevállalni. Ez a cikk meg olyan semmitmondó. Egyáltalán mióta létezik ez a lista? Ki állította össze? mi célból? Mire jó? Nem kicsinyes és primitív kissé ez az út, ez a listázás? Szerintem már sosem nő ki a dedóból a mostani hatalom. Tisztára mint az oviba amikor összevesznek egy játékon amivel addig senki em játszott de hirtelen mindenki azzal akar játszani. Aki először levette a polcról áldozattá válik sőt ellenségé ha nem adja oda. siralmas az egész.
 
mentálisan beteg ember infantilis agyának buta terméke ez a lista. a mi országunknak sok-sok kiművelt főre van szüksége, hogy a függőségi viszonyuk megszűnjön. jól látszott ez ebben az egyenlőtlen választási rendszerben is
 
A Hatalom listáz, s azt listázza aki nem tetszik neki.

Megjegyzem, nem is szükséges hogy e belistázott emberekkel bármi szörnyű is történjék. A lista puszta megalkotása is már egy fenyegetés, és még csak nem is elsősorban azoknak akik rajta vannak. Tudniillik fenyegetés az egész társadalomnak, mert jelképesen ezt mondja:

FIGYELÜNK BENNETEKET! Ott vagyunk mindenütt! NEM FELEDÜNK! Minden tettetek feljegyzésre kerül! Húzzátok meg magatokat és ne pofázzatok mert nem tudhatjátok hol vannak még listáink, ki kukkol benneteket, és mikor ütünk vissza!

Tehát szerintem e lista nem is elsősorban amiatt fontos ki van rajta, hanem a lista puszta LÉTE. Ez fenyegetés mindenkinek, aki kritizálni merészeli a fideszt, aki szólni mer bármiért is, aki nem áll be a Bólogató Jánosok közé.
Igen ez a lényege.Mind amit írtál.
A listázás a Fidesz érdeke és stílusa
A Mária meg kiszolgálója maximálisan.
Sőt néha előreszaladva teszi.
Ekkor kérdéses nem e nem támogatott dolgot tesz
Az LMP-s Ungár Péter a Figyelővel Mária anyukával.
Nagyon sok kérdést felvet és megmagyaráz.
Mivel felvetődött a kérdés és a vád.Mit művelt az LMP a választások alatt
Akadályozta az ellenzéket
És a vád pedig kémek vannak az LMP-ben is
Akkor látszólag megmagyarázza a Fidesz igények kiszolgálását.A Figyelőn keresztül.
Az minden további nélkül lehetséges lenne:
Egy gyermek nem folytat azonos politikát az anyjával
Ő szívvel lélekkel LMP-s és semmi köze a kormányhoz.
Mint mondom lehetséges lenne de akkor hülye a gyerek.Hogy ilyet megtesz.
Én nem bujkálna a válaszadások elől.
Mivel bujkál nem tiszta, komoly felelősség terheli.
Na szóval az nem bizonyítható utasításra cselekszik?
Vagy csak elvárásra.
Még egy végkövetkeztetés: Az LMP-ben vagy szellemi fogytékossági tesztet kell csinálni mindenki számára.
A Sszél Bernadettnek is.Meg a tagoknak is: Miért nem szűrik ki a kémeket?
 
az "ártatlan, békés tüntető felgyújtotta és
Ártatlan és békés láttuk a békéseket
Lesz most is békés meg nem békés.
Nehéz szétválasztani a rendőrnek
Én nem is hibáztatom ha nem tudják.
De majd magyarázkodni kell most is.
Ha lesz ilyen.
Hat vegul is ha egy miniszterelnok ismeri a tortenelmet konnyen talal analogiara.
Ezolyan volt mint mikor a katarok ellen folytatott keresztes hadjarat soran Montfort a hadak fovezere a papai kudottol kerdezte mit csinaljanak Beziers varoska lakoival. Hogy kulonboztessek meg kia katar, es ki nem. A papai kuldott nemi gondolkodas utan mnegvonta a vallat es sak ennyit valaszolt: oljetek meg mindet, isten majd kivalogatja az oveit
 
A listát azokkal kellene kezdeni, akik hasznot húztak a Soros Alapítványból és megkezdhették politikai karrierjüket. Nem azokat kell vegzálni, akik másokon segítenek.
*
Tudatában vagy annak, hogy jelenlegi kormányunk tagjai is a Soros Alapítványtól kapták a pénzt, a kulturát, a lehetőséget... Ők aztán nagyon meghálálják, folyamatosan emlegetik jótevőjüket. Csak az a gondom, hogy minusz előjellel. Senkit nem kell vegzálni, főként nem azokat, akik segítik a magyar népet. Soros György nem kis pénzzel még a pórul járt iszapkárosultakat is segítette. Azt a pénzt is jelenlegi cárevicskás vezetőink elvarázsolták. Tény, hogy éppen a szerencsétlenek nem kapták meg. No igen, hja, emlékparkot építettek uniós pénzből. Arra hatalmas szükség volt! No meg a kilátókról biztosan Te is értesültél és a többi őrület...
 
*
Tudatában vagy annak, hogy jelenlegi kormányunk tagjai is a Soros Alapítványtól kapták a pénzt, a kulturát, a lehetőséget... Ők aztán nagyon meghálálják, folyamatosan emlegetik jótevőjüket. Csak az a gondom, hogy minusz előjellel. Senkit nem kell vegzálni, főként nem azokat, akik segítik a magyar népet. Soros György nem kis pénzzel még a pórul járt iszapkárosultakat is segítette. Azt a pénzt is jelenlegi cárevicskás vezetőink elvarázsolták. Tény, hogy éppen a szerencsétlenek nem kapták meg. No igen, hja, emlékparkot építettek uniós pénzből. Arra hatalmas szükség volt! No meg a kilátókról biztosan Te is értesültél és a többi őrület...
" A hála nem politikai kategória "Mondta valaki. nem tudom ki Bocsi![/QUOTE]
 
" A hála nem politikai kategória "Mondta valaki. nem tudom ki Bocsi!
[/QUOTE]
*
A minimális elvárás, ha bárki segítséget nyújt, nem azt érdemli, hogy minden fórumon bántsák és rossz hírét keltsék. Undormány ez az egész. Igaz, nekem is volt "szerencsém" olyan embereket ismerni, akiket bármi módon segítettem, s a végén még nekem okoztak kellemetlenséget.
 
*
A minimális elvárás, ha bárki segítséget nyújt, nem azt érdemli, hogy minden fórumon bántsák és rossz hírét keltsék. Undormány ez az egész. Igaz, nekem is volt "szerencsém" olyan embereket ismerni, akiket bármi módon segítettem, s a végén még nekem okoztak kellemetlenséget.[/QUOTE]
ez sajnos velem is megtörténtMeglehetősen nehéz volt feldolgozni Az idézet még valahol Antal MDF időben
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,136
Üzenet
4,802,407
Tagok
615,752
Legújabb tagunk
RogerVak
Oldal tetejére