Cicánk

Bözseasszony témája a 'Háziállatok' fórumban , 2009 Február 20.

 1. Dabadi75

  Dabadi75 Állandó Tag

  Hétfőn mi is az orvosnál kötöttünk ki. Hétvégén már keveset evett-ivott a macskánk. Hétfőn már semmit. Reggel 7-kor szoktuk felengedni az emeletre, mert akkor már ébresztgetheti a gyerekeket. Akkor felment és egész délelőtt nem láttam. 1 óra körül felmentem; feküdt az ágyunkon és már rázta a hideg. A jobb hátsó mancsa addigra már csúnyán megdagadt és nem is állt rá arra a lábára. Kapott antibiotikumot és lázcsillapítót. Este már evett; másnap már sokat ivott is. Az itatóból nem jó; a mosogatónál szokott inni. :) Tegnap már visszatért valamelyest a jókedve és játszott is. Este vissza kellett vinni. Kapott gyógyszert, amit 1 hétig kell adni neki. Szép mutatvány lesz! :) A duzzanata is lelohadt már, csak egy kicsit látszik dagadtabbnak. 1 hét után vissza kell vinni ellenőrzésre. Állítólag vagy verekedett vagy belelépett valamibe. Én az utóbbit gyanítom, mert az elmúlt héten alig volt kint a rossz idő miatt.
   
  phoenyx kedveli ezt.
 2. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Először is nagyon együttérzek Veled! Elképzelhető, hogy verekedett (ha nincs ivartalanítva?) és a harapás elfertőződhetett. Micót megelőzően volt egy csodálatosan szép kandúr cicám. Az orvos egyre mondta, hogy operáltassam meg, de én lüke módon nem tettem. Olyan csodálatos fiú cica volt, s úgy szeretett szerelmeskedni... Személyes támadásnak gondoltam ---ellene---, ha megoperáltattam volna. Ma már jól tudom, részemről nagy butaság volt, mert macska AIDS-et kapott. Ami szexuális együttlét, sőt harapás útján is terjed(het). Bízom, hogy nem ilyen betegséget kapott a cicád. Először is nem kell félned, mert emberre ez NEM TERJED ki, mármint ez a betegség. Cicától semmiképpen nem kapható el, a kutya sem kapja el, még akkor sem, ha a vízéből iszik. Kizárólag cicáról-ciára. De azokra, sajnos igen.
  Remélem és bízom, hogy ez a lábdagadás "csak" egy harapás volt. Nincs nyoma? Nem látható? Egyszer, kb. 2 évvel ezelőtt egy fiatal macska úgy megharapta az ujjamat, hogy szó szerint kb. 2 hétig alig tudtam gépelni. Pedig azonnal mentem orvoshoz, Tetanusz oltást is kaptam, sebem nem volt, csak mint a tűszúrás. Mégis megdagadt és nagyon fájt. Én is kaptam antibiotikumot. Elmúlt, de fájt sokáig és érzékeny volt. A története, hoztak nekem egy csodaszép szürke kiscicát ajándékba. Akkor már megvolt a kutyusunk Röffi. A cicát betkertem egy törölközőbe és úgy vittem a kutty elé. Azért tekertem be, nehogy szétkaparja a kezem. A törölköző nem volt akadály, nem kapart, de harapott. No vissza is vitték, akik elhozták. Látták, kibékíthetetlen ellentétet érez Röffink iránt.
  MicóCicó - a mostani cic, nem így érez. Pici kora óta összeszoktattam őket, nagyon szeretik egymást, játszanak, jó nézni amikor fogócskáznak, vagy bujócskáznak. Mint két eleven gyerek.
  A legjobbakat kívánom, tudósíts minket, kérlek!
   
 3. Dabadi75

  Dabadi75 Állandó Tag

  Georgina!

  Nagyon sajnálom az előző cicádat! Én úgy nőttem fel vidéken, hogy kutya-macska alapértelmezett volt a családban. Amikor Pestre kerültem és a párommal közös albérletbe költöztünk Anyukámnál születtek kiscicák. Férjemmel úgy döntöttünk, hogy magunkkal viszünk egyet, hogy a gyerekvállalás előtt felelősséget és rendszerességet szokjunk. :) Gyönyörű hófehér, hosszú szőrű kandúr volt felemás szemekkel! A Félix nevet kapta. Úgy döntöttünk, hogy ivartalanítjuk; el is vittük és megbeszéltük a dokival mikor legyen a műtét. Addig soha nem ivartalanítottunk egy cicát sem és egy kicsit féltettük. Ismerős megnyugtatott, hogy fiúknál kb. 15 perc, lányoknál kb. 30 perc az egész. Cicánk megkapta a kábítót és mikor darab rongyként feküdt, akkor elvitték a műtétre. Negyed óra múlva már reménykedtünk, hogy visszakapjuk, de semmi. 20 perc után kezdtem nyugtalankodni; 25 perc után aggódni! De nyílt az ajtó és hozták a cicát, akinek le volt borotválva a hasa és bekötve!!!! Értetlenül néztünk, de az asszisztensnő közölte: azt hittük lány, és csak akkor vettük észre, amikor felnyitottuk! Mi van?????? :mad: Nagyon fel voltunk háborodva! Milyen orvos az olyan, aki nem nézi meg ivartalanítás előtt, hogy fiú vagy lány az illető???? Gondoltunk rá, hogy feljelentjük, de azt mondták hivatkozhat arra, hogy valami daganatot érzett és azt ellenőrizte. Plusz költséget nem mert felszámolni; ki se fizettem volna!!!! Csak a varratszedésre vittük oda vissza, aztán soha többet!!!! Ja, az pesti állatkert orvosa volt az illető!!!!! Félix nem volt még egy éves sem, amikor kiderült róla, hogy süket. Leejtettem véletlenül egy tepsit a konyhába a háta mögött; nagyon hangos volt, de a macska meg sem mozdult. Így derült fény a süketségére, és megtudtuk, hogy a felemás szemű macskáknál ez előfordulhat. 3 évig volt velünk, de utána visszavittük a Anyukámhoz. A gyerekeim akkor voltak kicsik; a nagyobbik másfél éves, a kicsi fél éves volt. Mivel hosszú szőre volt a cicának gyakran visszahányta a szőrgombóckáit. Sokszor azt sem tudtam mihez kapjak, mert a kicsit szoptattam, közbe a macs hányt a nagyobbik pedig kíváncsian tapicskolt benne. Így szomorú szívvel megváltunk tőle, de talált egy új szerető gazdit, jó helyre került.

  Amikor gyerekeim már nagyobbak voltak, és közben a lányunk is megszületett könyörögtek kutyáért vagy macskáért. Társasházi lakásunkba nem akartunk állatot tartani. Meggyőztük őket, ha kertes házba költözünk, akkor lehet szó róla. 4 éve Írországba költöztünk kertes házba! Mondanom sem kell, hogy a gyerekek rögtön bejelentették igényüket! :rohog: Így került hozzánk egy fekete kandúr, aki a Mokka nevet kapta. Őt is ivartalanítottuk, de sajnos másfél évesen nyoma veszett! Nagyon vékony volt, amikor hozzánk került, és pár nap múlva el is kellett vinnünk orvoshoz, mert hasmenése volt. Kiderült, hogy férges! Neki rendszeresen 3-4 havonta valamilyen bélfertőzése volt, amit antibiotikummal és diétával kezeltek. Amikor eltűnt a gyerekek, de még mi is megsirattuk. 2 hónap elteltével vettük magunkhoz Muffin cicát. Nagyon megkedveltük, mert kis gombócként 8 hetesen került hozzánk. Gondoltam ez talán eltereli a szörnyű gondolatokat Mokka cicánk elvesztéséről. Lányom még fél év múlva is néha elpityeredett minden ok nélkül, és ilyenkor elmondta: "eszembe jutott Mokka!" :( Lehet jobb lett volna, ha tudjuk mi történt vele, mint hogy bizonytalanságba maradjuk.

  Így, ha Muffin beteg, akkor mindenki aggódik miatta. De szerencsére már jobban van. A gyógyszert először a kajájába próbáltuk beletenni. A husit megette, de a gyógyszert kiköpte, pedig állítólag az is ízesített. Így én megfogom, férjem pedig beadja neki a gyógyszert. Először kicsit hadakozott és morgott, de most már szépen lenyeli. Utána megdicsérgetjuk, és megkapja a kajáját, amire finom ropogós falatok is kerülnek jutalmul. Egy kis seb látszik csak az ujjpárnáján, és a daganat is duzzad neki lefele. Jövő héten kedden még vissza kell vinni a dokihoz, hogy megnézzék mi van a lábával. Az étvágya is visszajött, és játszani is nagy kedvvel játszik. Bár a megszokottnál többet alszik. Tegnap és ma a lányom itthon maradt, mert begyulladt a szeme. Este megjegyezte, hogy csak mi lányok voltunk a nappaliba, amiből kettő beteg. Megnevettem, de ki kellett javítanom: mindegyik beteg. Én születésemtől fogva mozgássérült vagyok, bár ez már nálam inkább állapot, mint betegség. :rohog:

  Jó, hogy a Kutyus ilyen jól kijön a Cicussal; vagy fordítva. Anyukámnál gyakran aludtak úgy, hogy a kutya ráfeküdt a lábtörlőre és a kutyára feküdt a macska. Nagy haverok voltak, és gyakran egy tálból csemegéztek. Szerintem az állatok is olyanok, mint a gyerekek: sok örömet és aggódást tudnak okozni, de nélkülük nem lenne teljes az élet! Nagy fejtörést okozott, amikor szeptemberbe költöztünk volna, hogy állatot vihetünk-e magunkkal. A tulajnak először nem mondtuk, hogy van macskánk, és amikor közölték, hogy költözhetünk megijedtem. Nem akartam Muffint odaadni másnak, mert már nagyon hozzánk nőtt, de költözni is akartunk, mert az előző ház penészes és hideg volt. De szerencsére a tulaj nem ellenezte a macskát, csak nagy testű kutyát nem szeretett volna, mert abba már volt része. Így hoztuk Muffinunkat, és nagyon kíváncsian fedezte fel új birodalmát! Úgy látjuk, hogy jól érzi magát! Jövő héten majd még írok, hogy mit mondott a doki!

  Szép napot Neked és a többi Fórumtársnak is! :cool:
   
  phoenyx és Georgina Bojana kedveli ezt.
 4. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Leveled megköszönöm! Mit is írhatnék? Nagyon sok szomorúság ért cica ügyben. Most a legjobbakat kívánom, valóban szívből és szeretettel.
   
  rituevu és Dabadi75 kedveli ezt.
 5. Vumenke

  Vumenke Állandó Tag

  Én is ragdollt szeretnék családi kedvencnek a gyerekeknek. Megkérdezhetem, hogy honnan, melyik tenyésztőtől vetted? Köszönöm!
   
  rituevu kedveli ezt.
 6. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  A mi cicánk "így nyomorog", tele a hasa, ezek után álmodik az egerekről... No és igen, hol is álmodozik? Vendégem ölében. A következő képen pedig ablakból nézi a hideg télben "fürdő" kertünket és azon gondolkozik, mikor lesz már itt a nyár.
  *
  Micó "nyomorgásainak" további fotói itt, van egy kitömött rongyból való tigrise, azzal szeret harcoskodni, no meg aludni is.
  No, de, hogy Röffencs, sem maradjon ki a buliból , no meg a "szobai" kutyaház. Egy papírdoboz, benne párnácska :) rajta Röfff, a doboz tetején pedig Micó. Bár sok ember így élne, mint ahogyan ez a két rosszcsont.Bizony mondom, amikor kint röpködnek a minuszok, de sokszor megcsavarodik a szívem/lelkem mindazokért, akik hajléktalanul tengődnek az utcán, parkokban, bárhol e világban.
   

  Csatolt fájlok:

  Utoljára módosítva: 2016 December 30
  rituevu, Dabadi75, Melitta és 1 másik tag kedveli ezt.
 7. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Macskák mániája - a legkisebb helyre is beszuszakolják magukat
  több - kevesebb sikerrel...


  [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
  No és aki fentről ellenőrzi azt, hogy ki és mit eszik? A takarítás miatt felállított heverőről, Micó a csúcson:
   

  Csatolt fájlok:

  cat34, Dabadi75 és rituevu kedveli ezt.
 8. Dabadi75

  Dabadi75 Állandó Tag

  Ma reggel vendégünk érkezett! Az egyik szomszéd macskája jött át (sötétszürke fehér foltos); a kis csíkos bundás a miénk. Félénken elbújt a cserép mögé. :) Kb. 1 órán keresztül "beszélgettek", de nem verekedtek. Gyönyörű az a cica is; férjem kedvence. ;) A végén már a konyhába is bemerészkedett. Nagyon barátságos. A fotók nem lettek túl jól minőségűek, mert nem mertünk nagyon közel menni.

  20170416_084233.jpg 20170416_084305.jpg

  Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok minden kedves állatbarátnak! ;)
   
  phoenyx, rituevu és Georgina Bojana kedveli ezt.
 9. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  MicóCicó tegnap későn délután elkóborgott...
  Alig aludtam, még éjszaka is kerestem, hívtam. Ma délelőtt hívásomra, végre megjött. De se nem evett, se nem ivott, hozzám jött egy símogatásra és elbújt a lakásban. Hívásomra sem jött/jön elő...
  Aggódom. Ő egy zabagép, s nem evett, remélem nem nyalt be valami borzalmat.
  Az is lehet, hogy bezárták, s csak most megzakkant... Lelkileg, talán, majd helyre jön. Bízom és reménykedem.
  Nektek volt valaha ilyen tapasztalatotok? Köszönném, ha írnátok.
  *
  A fotó - régebbi felvétel.
  *
   

  Csatolt fájlok:

  rituevu kedveli ezt.
 10. Dabadi75

  Dabadi75 Állandó Tag

  Szia!

  A lényeg, hogy hazament. Lehet, hogy sokat csavargott és elfáradt, ezért ment pihenni. Nálunk kb. 1 éve történt, hogy elment Muffin, éjszaka is ki tudott menni a lenti wc ablakon (az volt a cicaajtónk :D) Másnap délelőtt ugyan bejött, beleszagolt a kajába, de el is ment. Délelőtt megjelent a kertbe és egész nap kábán viselkedett, valamint nagyon tisztogatta a hátsó fertáját. Akkor jöttünk rá, hogy lehet összeakadt valami kandúr bandival. Egész nap pihent és alig evett. Másnap reggel aztán eltűntette a kajáját. Reméljük a Te Micó Cicád is hasonlóan járt! Írj a fejleményekről! Szép napot!
   
  Georgina Bojana és rituevu kedveli ezt.
 11. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Válaszod megköszönöm! Most evett, s hagyta is magát megsímogatni. Jól "leordítottam" a "naccccsága fejét", hogyan tehetett ilyet, hogy egész éjszaka kimaradt? Még tavaly megoperáltattam, tehát ilyen veszély nem fenyeget, hogy a macsek-szex miatt kóborolt el. Inkább azt gyanítom, hogy valahol bezárhatták, s hajnalban szabadult. Kissé megzakkant. No, most bünti-börtön van. Macska alom és ajtó becsuk. Nincs semerre-amarra. Eddig sem kóborolt, szoba cica volt. A közvetlen két szomszédomban két hatalmas kutty van, amelyeket szeretek, sőt időnként meg-megdögönyözöm őket, jutalom falatokat is adok. De tudom, a MicóCicóra életveszély lenne mindkettő. Ezért óvom a kirándulástól. Eddig nem ment el, most nem tudom mi szédítette meg? Azért rettegtem, hogy nem evett, amikor haza érkezett, attól féltem, hogy mérgezett egeret lakmározott esetleg?! Inkább a bezárásra tippelek, kissé, sőt nagyon is beijedhetett.
  Már megnyugodtam. Alszik. Különben lesunyta szemét, amikor leszidtam a sárga földig. Tudom, hogy megértette, Röfffi is lapos kúszásban ment a házába (dobozába) pedig nem neki szántam a hegyi beszédet.:o
   

  Csatolt fájlok:

  Dabadi75 kedveli ezt.
 12. Dabadi75

  Dabadi75 Állandó Tag

  De jó, hogy eszik! A miénk is ivartalanítva van, mégis megtörtént! A doki azt mondta, hogy már úgy műtenek, hogy kiscica ne legyen, de attól még ugyanúgy megvan az igénye a szórakozásra. :) Még jó, hogy a nagy kutyákat akkor elkerülte! Ha nincs rajta semmilyen sérülés, akkor valószínű, hogy tényleg bezárták. De majd a szeretetedtől hamar megnyugszik és visszatér a megszokott mindennapjaihoz! A miénk is most elment, pedig mondtam, hogy szeretném becsukni az ajtót, mert hűvös van. A miénk mostanában nagyon válogatós lett. Tasakos kaját szoktunk neki venni, mert azt egyszerre meg is eszi és a gyerekek is könnyebben odaadják neki, mint a nagy dobozos konzervet. Általában 44 db-os kiszerelésbe vesszük, amiben 4 féle kaja van. Most a csirkéset nem akarja enni, ami majd megy vissza adománynak a boltba. Most másik fajta kaját vettünk, mert a halas jobban fekszik a szőrös gyereknek, de azt is csak nyammogja. Eddig napi 2 tasakkal evett + a száraz kaja, de kb. 2 hete csak napi 1 tasakkal eszik. Húsvétra húslevest készítettem, és abból kivettem neki kisebb darabkákat. Amikor letettem elé megszagolta és ott hagyta. :rolleyes2: Bezzeg ha egy kis májat is teszek bele és besűrítem étkezési keményítővel még a tányért is kinyalja!!! Nem elég, hogy a gyerekek válogatósak, még Ő is!!!!
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 13. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Macskák fürdés előtt és után...
  az állatvilág piperkőceinek hívják őket. Hiába haragszanak, időnként szükséges egy-egy fürdés. Ilyenkor nagyon mérgesen tudnak ránk nézni, fújnak és ellenkeznek. De bezzeg, amikor megszáradva - talán - a tükörbe is néznek, büszkén kihúzzák magukat.
  Ugye, ugye milyen szépek is vagyunk?!
  S, nemcsak "okosak"?! De türelmesek is, legfőképpen az "erőszakos" gazdival, aki nem ismer kegyelmet, ha tisztaságról van szó.

  [​IMG]
  *
  [​IMG]
  *
  [​IMG]
   

  Csatolt fájlok:

  cat34 és Dabadi75 kedveli ezt.
 14. javna

  javna Állandó Tag

  IMG_0116.JPG Bugyu cicánk
   
  Georgina Bojana és Beka Holt kedveli ezt.
 15. javna

  javna Állandó Tag

  IMG_0014.JPG Ördög a neve!
   
  Georgina Bojana és Beka Holt kedveli ezt.

Megosztás