Cicánk

Babimam

Állandó Tag
Állandó Tag
Fricike a neve. A kislányom találta úgy 7 évvel ezelőtt, borzalmasan nézett ki, be volt törve a feje, el volt törve a farka és sokkos állapotban volt. Volt rajta egy piros bolhanyakörv, gondoltuk, hogy volt gazdája, ki is plakátoltam a környéken, nem jelentkezett senki érte, bár nem is adtam volna oda annak az embernek aki ezt tette vele. Azóta remekül el van nálunk, bár sok időbe telt, míg megtanítottuk nem félni, és játszani. (Mert játszani sem tudott)
 

Csatolások

  • IMG_0028a.JPG
    IMG_0028a.JPG
    48.8 KB · Olvasás: 4
  • IMG_0039a.JPG
    IMG_0039a.JPG
    104.3 KB · Olvasás: 4

Kiszisza

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok.
Nekem hivatalosan 1 makkám van, egy fekete-fehér ivartalanított leányzó, Lujza.
Nem hivatalosan pedig még 3 jár hozzánk kajálni (a szomszédék 2 cicája, plusz a környék réme, egy félhossz szőrű sziámis jellegű kandúr, aki a környék réme).
Pluszban az udvarban elég sokszor jelen van egy fiatal vörös, egy öregebb vörös, egy fehér-vörös és egy szürke cirmos kandúrka, akik az én Lujzám miatt jönnek... Szegény Lujzi... :p

A legelső cicám egy fehér-cirmos cica volt, Lidi, sajnos ő 3 évesen leukémiás lett és el kellett altatni.

A következő cicám tulajdonképpen tesómé volt, csak albiba nem vihette, ezért ránk sózta... Ő lett Icike. 2 éve hagyott itt minket, elmúlt 13 éves. Egyik este kiment, másnap reggel már nem került elő. Nem találtuk meg, nem tudjuk, mi lett vele.

Tavaly ősszel az egyik szomszéd leányzótól jött egy édes kicsibogár. Őt Szofinak neveztük el. Sajnos idén tavasszal eltűnt. Őróla sem tudjuk, mi lett vele. :(

A szomszéd cicákról van egy jó sztorim. :) Cilinke és Pocakos a két leányzó, mindig 1-2 nap elteltével szoktak fialni. 2 éve nyáron először Poca adott életet a kicsiknek, 1 nappal később Cilinke. Sajnos a szomszéd mindig "eltökíti" a kiscicákat... Poca cicáira ez várt. Cilinkének 1 cicát meghagyott.
2 nap múlva jöna szomszéd, hogy eltűnt a kicsike. Kereste mindenhol, de nem találta. Másnapra kiderült a turpisság! Pocakos szegény, annyira anya akart lenni, hogy ellopta Cilinkétől a babáját. Végül ő nevelte fel. Mára szép cica lett ő is.:) Picúr a neve, ő volt az én Szofimnak az anyukája.
 

Ducilany

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem több cicám is van. Akit sokan ismernek (lehet itt is van ilyen) Parázs, egy hatalmas vörös kandúr (aki már régen kasztrálva lett). Ha esetleg jártok kiállításra előfordulhat, hogy láttátok.
 

maxiqua

Állandó Tag
Állandó Tag
A cicámmal egy parkban találkoztunk össze. Kicsi volt még, aranyos, teknőcmintás kölyök. Aranka lett a neve. Most már megnőtt. Nagyon szép lett és okos is. Jelenleg a család kutyájával barátkozik.
 

Aikane

Új tag
Nekünk Muki (néha Pupi) névre hallgat a cicánk, vörös, egyszerű házi cica, mondjuk az átlagtól eltérően sokkal kisebb a feje, és hosszabbak a lábai.
 

Eszter121

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem egy fekete kandúr macskám van. 3 éves, állandóan enni akar, amiből a család eszik, semmi gond,hogy ő már megette az eledelét. A télen nagyon beteg volt, az állatorvos megmérte a lázát is, és a dokinő szerint nagyon nagy a valószínűsége, hogy influenzás. Képzeljétek infúziót kapott... Olyan rosszul volt szegényke, 2-3 napig kellett visszavigyük és minden nap szuri szuri hátán. Szerencsére meggyógyult. És nem fogjátok elhinni mit mondott még az állatorvos: embertől elkaphatta, de a cicu nem adja az embernek át. Most már teljesen jól van, 5.5 kg. :D Van egy szép kis háza kint, télen ott szokott aludni. Enni, inni bejöhet, és bent maradhat, ha a kosarába befekszik és nyugton van. :)
 

Cirus

Új tag
Egy fehér-zsömleszínű burmai macska birtokol, lassan két éve. valami lelketlen kikötözte egy bokorhoz a hátsó lábainál fogva. Sajnos allergiás, így sok macera van vele (fajtamacsok hibája), de ilyen okos és kedves macsekom még nem volt soha.
 

Ekira

Állandó Tag
Állandó Tag
Az én ötéves kis cirmosom imádja a kertet. Tavalyelőtt láttam először, hogy a zeller levelét rágcsálja boldogan dorombolva, és látszott rajta, hogy nagyon élvezi. Tavaly és az idén már az ő kedvéért több zellert ültettem, szerencsére jó nagyra megnőttek. Gyakran befekszik közéjük és vagy a levelet rágcsálja, vagy felszakítja a levélszárat és azt nyalogatja. Nem tudom miért szereti annyira, de nagyon mókás vele.
(Tegnap paprikát is "szedett", persze csak játékból pofozta míg le nem esett, úgyhogy nagyon hasznos segítség a kertben.)
 
A

agig112

Vendég
Nekünk mindig is macskánk volt, meg halak, meg egy teknős. A mostani cica hím és Bagirának hívják. 2 éves.
 

0Hanga

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem , vagyis jobban mondva apámé Pötyi névere hallgat (már amikor hallgatt rá :) ) cica hölgyünk van. Fehér színű, zerna foltokkal. Oda van apukámért nem is tudom mit eszik rajta a macska, mert ugy apukám alapból utálja a macskákat, meg elvileg allergiás is rájuk, de a kisasszony kiszemelte magának kiskorában és levette a fatert a lábárol. :)
 

szamóca02

Állandó Tag
Állandó Tag
két cicánk van, fenn a másodikon, ivartalanok és szerintem meg is bolondulnának kint a szabadban...

a két cica neve érdekes változáson ment keresztül az évek hosszú során..
Zokni és Harisnya volt az eredeti nevük(a mintázatuk miatt), az állatorvoshoz mát Ilók és Mihók néven vannak bejegyezve, aztán KIscica és Nagycica megszólítással üzemeltek, amik lerövidültek Kis-, ill. Nagycé-re,amit a 2 éves Kiserr nem tudott értelmezni igy lettek, s maradtak a mai napig Kiscédula és Nagycédula.. :)

ja! és cukik, meg szépek, meg kövérek, meg lusták is, pont mint amilyennek lenniük kell.

az otthonod ott van, ahol a macskád
 

nmarie

Silver Tag
Állandó Tag
Sajnos az egyik macskánkról ma derült ki, hogy AIDS-es. Nagyon beteg, az orvos ránk bízta a döntést, hogy a heti 3-4 ezer Ft-os költségeket vállaljuk-e, amivel valameddig talán még életben lehetne tartani, vagy elaltassuk.

Sosem voltam még ilyen helyzetben, tanácstalan vagyok. Esetleg valamelyikőtöknek volt már aids-es macskája?

A netet böngésztem, annyit tudok én is, de segítene a döntésben, ha valaki olyan, aki már átment ezen, tudna saját tapasztalatot megosztani.
 
Oldal tetejére