Cica szeretet...

Hilda1949 témája a 'Háziállatok' fórumban , 2005 December 27.

 1. Erika321

  Erika321 Állandó Tag

  egykor 7 cicánk is volt... ma már csak 2 van :(
   
 2. rituevu

  rituevu Kormányos Fórumvezető Kormányos

  A mostani "öreg cicám" ivartalanításon esett át és nem vettem észre, hogy a viselkedése megváltozott. Egyébként lánycica, de nem akartam sok-sok cicát a ház környékén, azért vittem el megoperáltatni.
  Egyébként az új cicám és a régi alapvetően úgy vannak egymással, hogy az "öreg" mindig fúj a kicsire, pedig oda szeretne menni a pici hozzá. De aztán meghúzták szerintem a demarkációs vonalat és most elférnek egy bizonyos távolságra egymástól.
  Egyébként novemberben lesz hat hónapos a fiatal cica, őt is viszem az állatkórházba ivartalanításra.
   
  Jaszladany és vandorcsillag kedveli ezt.
 3. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Sajnos megint megmérgezett a szomszéd egy cicánkat.
  Hihetetlen milyen emberek költöztek az utcába.
  Az egyik egy ügyvéd akinek a férje nem tűri meg se a kakasunkat ,se a cicákat.
  Megölte mind a kettőt,belemártotta szurokba a kakasnak a csőrét a cicának meg a száját.
  A másikat nem értem,szinte együtt nőttünk fel - ő két házzal odébb lakik - és teljesen elszált .
   
 4. Erika321

  Erika321 Állandó Tag

  Hogyhogy az ALOE VERA is mérgező? Hiszen sok mindent gyógyítanak segítségével - legalábbis az embereknél... talán csak macskákra mérgező?
   
 5. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Bizony mondom, érdemes meglátogatnod azt a weboldalt, ahol fel vannak tüntetve a mérgező szoba- és kerti növények. Én megtettem, így döbbentem arra rá, hogy a Vitorla virág is mérgező. Olyan szép, s nagyon szeretem. Most kint van a tornácon, de hűvösebb időben a fürdőszobában lesz a helye. Nem hagyom itt, MicóCicó játékos, a szájába veszi. Semmiképpen nem akarok gondot.
  https://hu.wikipedia.org/wiki/Mérgező_növények_listája
  http://www.femina.hu/gyerek/mergezo-novenyek-jatszoter-park
  http://www.vital.hu/themes/sick/child7.htm

  itt pedig állat fajtákra bontva, melyiknek - milyen növények árthatnak? http://www.mkk.szie.hu/dep/gygt/bbm/gyomnov/mnlist.htm
  gondolnád, hogy még a borostyán ismérgező? http://hetszinvilag.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1188410
  a többit is nézd meg, mert nem szeretném megtölteni az oldalt. Érdemes ezekre figyelni, akár gyerek, akár állat van a családban.
  G.B.
   

  Csatolt fájlok:

 6. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Egyes virágok közelébe akkor le kell dobni egy-egy fél méteres ZÖLD SZÍNŰ slag darabot. Attól a frász tör ki minden macskát, azt hiszik, hogy kígyó! A veteménybe rendszeresen ezt tette a nagyanyám, mert a macskák lehengergőzték volna a friss palántákat. Zöld vagy fekete darab slagokat dobált szét az ágyások közé.
  G.B.
   
  vandorcsillag kedveli ezt.
 7. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Ezek nagyon szomorú dolgok. Feljelenteni, nem érdemes, mert az ilyen nem ember, de némber. Mindenre képes. Egy macskának nem lehet megszabni, hogy hol járkáljon. De a kakast viszont le lehet ketrecelni, úgy értem, leválasztani jó messzire a közös kerítéstől, aztán ott kukorékolhat kedvére a tollas. De olyan messzire, hogy még csúzlival se tudja eltalálni, mert az ilyenre is fel kell készülni, ha ilyen gonosz.
  G.B.
   
  püski gáborné kedveli ezt.
 8. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag


  A kukorékolását nem szerette a kis japánkakasnak és egyáltalán nem szeret semmilyen jószágot.
  Szegényke nem tudta,hogy falura jön lakni és itt bizony jószágok is vannak,nem is kevés.
  A kerítésen keresztül is és a kaput is ki tudja nyitni,ugyanis az feleség szerint,nagyon szeret barkácsolni a férje.
   
 9. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  De amikor ő fúr farag, füvet nyír, az nem számít. Nagyon sajnállak, hogy ilyen szomszédaid vannak. Rossz szomszédság, török átok, mondják, hát nem tudom milyen átok, de hogy átok, az biztos.
  Isten keze nem ver bottal, vissza fogja ő ezt kapni.
   
  vandorcsillag kedveli ezt.
 10. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Köszönöm a válaszodat, én annak már nagyon örülnék, ha így meglennének egymással az én cicáim, mint a tieid, de nálunk az a baj, hogy a fiatalabb macska, aki már nem kölyök, szó szerint letámadja az öreget, elkapja, és meg is gyepálja. Hiába fúj, morog az öreg, és hiába menekül előle.Szinte levadássza. :(
  Még azért reménykedek, hátha az ivartalanítást valamelyest változtat a fiatal cica viselkedésén.
   
  vandorcsillag kedveli ezt.
 11. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Kívánom, hogy legyen béke és szeretet az otthonodban.
  G.B.
   

  Csatolt fájlok:

  Jaszladany kedveli ezt.
 12. Desideria

  Desideria Állandó Tag

  Sziasztok!
  Nekem évekkel ezelőtt 5 cicám is volt ( a szomszédok dobálták be nekünk), de soha sem verekedtek egymással. Az ivartalanítás sem igazán változtatta meg a viselkedésüket, igaz fél évesen műttettem meg őket. Persze azért én sem merek már fiatal cicust befogadni az idősödő cirmosom mellé.
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 13. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Igen, én is azt látom, hogy van akinek 6-8 sőt tíznél is több cicája van, és jól megvannak egymással. Úgy látszik, én ezzel az új cicával kifogtam Amerikát :(
  De nem én választottam őt, ő választott engem, amikor az autó, elé ugrott. :confused:
   
 14. felelf

  felelf Állandó Tag

  Kedves Jászladány!
  Nekem van tapasztalatom mind a két viselkedésre. Az én macsekom az ivartalanítás után lenyugodott, nem vizelt össze-vissza. Míg a barátomé, aki mindig elverte a pincsit, szinte nem változott. Mind a két macsek 4-5 hónaposan lett megműtve.
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 15. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Eztán nem ám kinevetni a cicákat, akik bedőltek az álmosságtól?! Aztán nem ám kinevetni :rohog:

  Nem tehetek róla, ez a videó kibírhatatlan.
   
 16. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Köszönöm a tanácsaitokat, egyelőre nincs változás, nem merem a két macsekot összeengedni, így most a fiatal be van zárva a házba, az öreg meg főleg odakint van. Nem hiszem, hogy az ivartalanítás bármit változtatott volna a fiatalabb nőstény terület-őrzési ösztönén, ami miatt az öreget el akarja űzni. De nem merek próbálkozni, az öreg már így is teljesen neurotikus.
  A gond majd akkor kezdődik, ha jön a hideg, és az öreg is be szeretne cuccolni. Ő ugyanis a telet a radiátoron szokta tölteni.
  Nem szabad öreg macska mellé fiatalt befogadni, de ez most kényszerhelyzet volt.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 17. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Sajnálom. Talán két papírdobozt kellene összerakni, de úgy, hog y közé valamilyen szigetelő anyagot, ami nem káros. S, a fiatalt kellene kirakni. Mégis az öreg az, akinek fájnak az izületei, s mégis ő szolgált a háznál. Én legalábbis így gondolom. De ez én vagyok. Te másként gondolhatod, szuverén jogod. No meg letakarni vastag pokróccal, azt pedig valamilyen műanyag abrosszal. Olyat lehet ám vásárolni. Az nem nylon, tehát annak az alja valamilyen szövetszerűség, mondom abroszra gondolok. Sőt még a bejárat fölé is belógatni valamilyen régi szvettert, kabátot, hogy be tudjon bújni, s a teste hőmérsékletével fel tudja fűteni a kuckóját.
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 18. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Szia, aranyos vagy, hogy aggódsz a cicáimért, teljesen igazat adok neked, a fiatalt kellene inkább kizárni, csak az a baj, hogy ezek a macsekok sose azt csinálják, amit én elképzelek. Az öreget ugyanis nem lehet bezárni a házba, mivel mindig is kijárós cica volt, ha bezárom, kaparja az ajtót, nyávog, keresi a lehetőséget, hogy kisurranjon.
  De nem kell érte aggódnod, mert most, hogy lehűlt az idő, mégiscsak beköltözött a házba, és újra itt szunyókál a radiátoron. A fiatalabb cica pedig a lányom szobájába van berekesztve. Mivel az öreg cica ki-be jár, ezért a fiatal nem tartózkodhat a kertben. De nem is nagyon akar. Ő szeret bent lenni, igaz, azt szereti, ha az egész házban jöhet mehet, nahát most ez megszűnt azzal, hogy az öreg cica visszaköltözött a nappaliba.
  Hát mindegy, a fiatalnak is jó dolga van, a lányom dajkálja egész nap, játszik vele, azt nagyon élvezi, nagyon jó minőségű kaját kap, már gyönyörű prémes a szőre, hát mit csináljak, még mindig jobb neki így, a szobába zárva, mint kóbor macskaként kint éhezve dideregve, vagy ha ott hagytam volna, kivasalva az út közepén. Most úgyis jön a tél a hideg, jó lesz neki bezárva a meleg szobába (ahol a lányom ágyán szunyókál naphosszat magához ölelve a lányom pizsamáját), aztán ha egyszer egyke macska lesz, akkor birtokba veheti az egész házat meg a kertet.
  Így most a kis öreg cica is boldog, meg ő is. Osztozni kell a házon, ez van.

  Amúgy lenne száraz, meleg macskahely odakint, mert van elkészítve egy meleg, lefüggönyözött macskakunyó téliesített macskakosárból a külső épületben egy kóbor kandúr számára, aki benne is lakott évekig, én etettem, gondoztam még oltattam is, de sajnos tavasszal eltűnt, és azóta nem láttam. Az is öreg macska volt, nem tudom mi lett vele. De a helye megvan odakint, ha valamelyik macska kint akarna telelni. De nem akar egyik se :)
   
  rituevu és Georgina Bojana kedveli ezt.
 19. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Egy közeli ismerősöm pedig arról panaszkodott, hogy örökbe fogadott egy fiatal kiscicát. Lelkiismeretesen vette/tette a műanyag dobozt a friss alommal a szobába. S, amikor a kis cica belepiszkított, égre-földre dícsérte, s azonnal kitakarította kifertőtlenítette. S, mivel hozzám hasonlóan nyögdíjas, túl a 70 évs koron így ráért, s meg is tette. Pedig nehezen hajlik, fájdalmasan mozog.
  A macska aztán váltott, ahogyan nőtt, a szobájában különféle eldugott helyekre piszkított. Csak éppen a friss alomba nem.
  Nagyon sajnálom szegény asszonyt, mert folyamatosan a macska piszok után "vadászik", hajlong, takarít és fertőtlenít. A cicáját megszerette, de kénytelen volt az udvarra kirakni. Nem érti a macska logikáját. Pedig mostanában már hidegre fordultak az éjszakák, s ez neki talán jobban fáj, mint a macskájának.
  Ma is mondta, hogy befűtött, a cica ott melegedett a kályha melletti széken, amit egy öreg törölközővel takart le. Olyan jó volt látnia, ahogy jóllakottan alszik a cicája, sőt egészen kinyúlt a melegtől. Aztán ismét érezte orrában a semmivel sem össze nem téveszthető macskapiszoknak, azt a maró szagát. Macskát kirakta, s ő ismét takarított.

  Mivel nekem is volt többször macskám, sőt most is van, ilyen furcsa viselkedéssel még nem találkoztam. Sőt jelenleg is van egy cicám, amelyik szobatisztaságra lett nevelve és tartja is magát ehhez.

  A nálam idősebb hölgyet sajnálom, mert fája szíve a cicája miatt. Jön a hideg, akkor mit csinál? Összefagy, felfázik a macskája, s akkor még nagyobb lehetőség lesz arra, amíg bejön enni, becsinál a szekrény mögé, s olyan helyekre, amit nehezen ér el. Szerinted, kedves Jászladány, mit tehet ez az 70 éven felüli asszony?
  [​IMG]
   
  rituevu és Jaszladany kedveli ezt.
 20. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Ó szegény néni, én is olvastam már ilyenről fórumokon, az ivartalanítást szokták ajánlani, de gondolom, hogy ivartalanított a néni cicája.
  Érdekes különben, mert a ki-be járós cicák általában kint végzik a dolgukat, nyaranta az enyém se használta a benti almot. Viszont télen vele is előfordult, hogy idebent máshová piszkított. De aztán leszokott erről.

  Sajnos az a tapasztalatom, hogy a macska nevelhetetlen (tisztelet a kivételnek). Szóval lehet, hogy tényleg nincs más megoldás a néni számára, mint kint tartani a macskát. Elvileg a macskának ki kéne bírni a telet odakint, az én kandúrom 12 éven át kint telelt (semmiképp sem akart bejönni), volt neki az a fent említett száraz, meleg macskahely (egy tetőt át bejutott a melléképületbe egy nyitott kis ablakon keresztül, és ott volt neki a téliesített bélelt macskakosár), ott töltötte a hideg, esős napokat és éjszakákat, és hát sokat és bőségesen kapott enni. Egy állatorvostól hallottam, ha megfelelően van táplálva a macska, és van hová behúzódnia, akkor jól bírja kint a telet. Hát azért néha meg volt fázva a kandúrom, időnként tüszkölt meg taknyos is volt szegény, de 12 évet lehúzott így, mígnem idén tavasszal, mint említettem, eltűnt sajnos.

  Szóval ezekkel a feltételekkel kibírja a macska kint a telet, de ha kint is van, meg bent is van, akkor már gázosabb a helyzet, mert ugye a meleg szobából hosszabb időre kizárni, hát ez az öreg macskám, ha télen nem jön be este, és éjszakára kint marad, akkor bizony szokott utána tüszkölni. Tehát ha kint van tartva egy macska, akkor csak kint legyen szerintem, mert a hideg-meleg váltakozása a tapasztalatom szerint nem jó (Rövid időre vagy dolgát végezni kimehet persze)..
  Én a néni helyében bizony kizárnám a cicát, és lehet, hogy ha fél-egy évet kint tölt a macska, akkor annyira megszokja, hogy kint végezze el a dolgát, hogy eszébe se jut majd odabent piszkítani. Az én falusi nagyszüleimnek mindig volt több macskája is, akik télen napközben a spraherd alatt aludtak, de soha nem piszkítottak be (nem volt ott olyan, hogy alom, hanem kikéredzkedtek). Éjszakára ki voltak zárva, de hát vidéken ugye vannak pajták, melléképületek, istálló, padlás stb., ahova behúzódhattak. Szóval biztosan ki lehet szoktatni a macskát, hogy kint végezze el a dolgát.
  Sajnos mást nem tudok tanácsolni a néninek, egy időre mégiscsak zárja ki a cicát. Most még nincs annyira hideg, fokozatosan hozzá tud szokni a télhez.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Megosztás