Cica szeretet...

Hilda1949 témája a 'Háziállatok' fórumban , 2005 December 27.

 1. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Ma nagyon korán reggel telefonált a néni, hogy ismét baj történt. S, mivel ismerem a lakását, sőt azt is, hol tartja a tepsit, a macska alommal, fergeteges újítás jutott az eszembe. Tanácsoltam, hogy amikor feltakarította a legújabb macska "bűnt", várja meg, amíg felszárad a linóleum padlója, majd terítsen rá egy vagy több lejárt reklám újságot, s arra tegye és oda tegye le a műanyag dobozt a friss alommal. Az jutott eszembe, hogy a macska "szégyenlős", ne, ne nevess ki :rohog:
  elképzelhető. Nem akart a macska plemier planban vécézni, hogy mindenki, aki a szobában van, körben lássa őt, ezért bújt el oda, ahová.
  A néni szót fogadott, igaz, előtte jól kinevetett. S, mivel az újítás nem került pénzébe, de +fáradságába sem, valóban oda tette a macska vécét.
  Most, talán egy fél órával ezelőtt hívott fel nagy boldogan, hogy a cicája bejött a kertből, órákkal előbb, mert eléggé hűs van kint és legnagyobb meglepetésére, hallotta az alom kaparászását. Nem moccant, a macska békésen bújt elő az újonnan kialakított wc-mellől. Várt kicsit, majd kitakarította a dolgot azzal a lyukas kanállal.
  Olyan, de olyan boldog volt, azt mondta, hogy macska-ésszel tudok gondolkozni. Mondtam, ez túlzás, csak valóban kattogtam azon, hogyan segíthetnék? Mit és hogyan, mire gondolhat az a macska aki azt csinálja, amit nem szabad. S, legfőképpen miért, amikor itt a friss alommal megtöltött műanyag tepsi, s ő az üres linóleumot kapirgálja?!
  Ezt azért írtam meg, mert mindennek oka van. Lám, lám, még ennek is.

  [​IMG]
   
  felelf és Jaszladany kedveli ezt.
 2. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Nahát, ez akkor jó ötlet volt.
  Amúgy az én benti cicámnak fedett macskavécéje van, lehet, hogy az a megoldás annak a cicnek is, ha "szégyellős". :)
  De mindenképpen jó ötlet odatenni a macskavécét, ahová a cica piszkítani jár.

  [​IMG]
   
  zzsuzsa, felelf és Georgina Bojana kedveli ezt.
 3. felelf

  felelf Állandó Tag

  Sziasztok!
  Az én macsekom is ilyen lett volna, amilyen a nénié. Ahogy jött az ivarérettség, nem volt hajlandó a teljesen tiszta almot használni. Gyorsan ivartalaníttattam és azonnal megoldódott a probléma. A mai napig tartok benn a szobában tiszta almot, biztos ami biztos alapon, de inkább kimegy elvégezni a dolgát. Odakint nem lesz baja a macseknak. Az enyém például imád a hóban ugrálni, bohóckodni. Ha nagyobb hópelyhek esnek, néha még kergeti is őket. Olyankor is csak éjjel kell beengednem, amikor kinn nagyon hideg van. Nem jön be hamarabb, mint máskor, de szeret a lábamnál, félig a pehelypaplanban aludni.
   
  rituevu és Jaszladany kedveli ezt.
 4. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Megoldódodtt a gond. Azt tanácsoltam a néninek, ahová eddig bebújt vécézni, azt a helyet segítettem 20 %-os ecettel felmosni. Ez nem mérgező, de pocsék egy illata van. szegény néni is kifutott a szobából. Majd én is, egy idő után merészkedtünk vissza. Akkor a már felszáradt helyre tettem a műanyag dobozt, a friss alommal. Azóta arra a helyre megy a macska. Megkíséreltem macska ésszel gondolkozni. Eddig az alom viszonylag jól látható helyen volt. Ezek szerint szégyenlős a cica, s elbújik, ha vécézni akar. Jól gondoltam, ezt és így teszi. Pár nap óta, nincsenek gondok.
  A kutyám is, a fr. buldog, ha vécézik, nem szabad oda néznem, mert abba is hagyja és elsomfordál máshol pisilni. A kakilásnál pedig úgy fordul, hogy nekem hátat. Igaz, az udvarban, de vigyázz arra, hogy engem ő akkor ne lásson. Olyan, mint a strucc madár, ha ő nem lát engem, én sem látom őt. Ezt hiszi. De nem nézem, tiszteletben tartom magánszféráját. Nekik is vannak.
   
  rituevu, felelf és Jaszladany kedveli ezt.
 5. felelf

  felelf Állandó Tag

  Örülök, hogy sikerült a dolgot megoldani.

  A magánszférára pedig csak a volt kutyáimból tudok következtetni. Amennyi volt, mind más és más viselkedést mutatott. Az egyik például, ha láttam hova ássa el a kaját, képes volt kiásni később és máshová tenni, pedig én adtam neki enni. A másikat soha nem láttam piszkolni, mindig úgy intézte, hogy ne legyen senki a közelében.

  Tudom a macsekok is hasonlóak, de ez az első cicám és még csak most kezdtem megfigyelni a macskák viselkedését. A barátom macsekja például a kezdetektől nem bírja a pincsijüket és állandóan összeveszik vele és elveri. Az enyém bizalommal van a kutyák iránt, mert egy németjuhász-dog keverék mellett nőtt fel. Most a szomszéd kutyája el is kapta és hetekig nem volt bőr a farka végén kb. 5x3 centi hosszon. Rendben begyógyult, de napokig gondolkodtam az állatorvos felkeresésén. Egy hétig mosogattam kamillával és a harmadik esetnél már hagyta a macsek, lehet érezte, hogy jó. Visszanőtt a szőr is és már nem lehet észrevenni hol sérült.
   
  Georgina Bojana és Jaszladany kedveli ezt.
 6. rituevu

  rituevu Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Sziasztok!

  Van egy idős cicám, 11-12 éves lehet és hoztam mellé egy három hónapos cicát, illetve most már öt hónapos. Hát az öreg cica nagyon nem bírja. A picike játszana vele, de az öreg nem akarja, állandóan fúj rá. Ha ezt nézzük, hibát követtem el. De talán az a pici szerencsém van, hogy az "öreg"-nek leterítettem az étkezőre egy régi törülközőt, képes ott egész nap ellenni, aludni. Ha bejön a picike, ő a lakás többi részét bitorolja (kivéve a hálószoba). Amióta a pici nálam van, úgy szoktattam, hogy itt bent megetetem, sőt időnként elfoglalja az idős cica régi kosarát és ott alszik, meg még a nappaliban lévő ülőgarnitúrán, de ahogy jóllakott, vagy felébredt, már ki is rakom. Egyrészt azért, hogy szokja, hogy kint van a helye, másrészt - mivel pici - még nem tudja, hogy idebent nem lehet bepiszkítani. De hál'istennek ez nem fordult még elő (remélhetőleg nem is fog). Most már van, hogy ő áll oda az ajtóhoz, hogy engedjem ki.
  Lehet, hogy nem kellett volna idehoznom, de egyszerűen nem bírtam neki ellenállni.:)
  Ellenben a pici - mivel fejlődőképes - rengeteget eszik és ami nagy öröm számomra, hogy nem válogatós, ellenben az idősebbel, amit nagyon, de nagyon elkapattam.
  Egyébként novemberben viszem ivartalanításra (kislány), nehogy egy év múlva, vagy valamikor sok-sok kiscicát hozzon.
  Egyébként az idősebbik cicámat is mindig úgy szoktattam, hogy ugyan bent lehetett egész nap (mert hiszen az idő javarészében aludt), de éjszakára mindig ki kellett mennie.
  Reggel, amikor húzom fel az egyik redőnyt, ez jel mindkettőjüknek (illetve mindhármójuknak - mert hogy van egy kiskutyám), hogy "ETETÉS" és akkor bezúdulnak. Ha ezt nézzük, egyáltalán nem bántam meg, nagyon sok kedvesség van a piciben, amit az "öreg" már elnőtt.
   
  Georgina Bojana és Jaszladany kedveli ezt.
 7. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Szerintem jól tetted, hogy befogadtad a picit, az nem baj, hogy az öreg nem kedveli, a lényeg, hogy nem marakodnak össze. Majd megtanulják egymást elkerülni.
  Nálam az a baj, hogy a fiatal üldözi az öreget. És ezen már egy éve nem tudok változtatni. :(
  Korábban volt egy kandúrom, azzal elvolt az öreg macskám, mert az nem bántotta, rá sem hederített. De ez a fiatal nőstény állandóan nekitámad. Ha csak fújnának egymásra, és elballagnának egymás mellett, az nem lenne baj. De a fiatal nekimegy az öregnek. Ezért most állandóan be van zárva. Szerintem jobb lenne elajándékozni, csak a lányom ragaszkodik hozzá.
   
  Georgina Bojana és rituevu kedveli ezt.
 8. rituevu

  rituevu Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Nagyon nagy szerencsém van a pici cicával és a kiskutyámmal (puli és most volt egy éves). Szóval ők ketten nagy barátok. Állandóan játszanak. De nehogy azt hidd, hogy a kiskutya kezdeményez állandóan. Egyszer csak azt látom, hogy a kiscica odasettenkedik a kutyához és beleugrik a nyakába. És akkor elkezdődik a játék. Szóval lefoglalják egymást.
   
  Georgina Bojana és Jaszladany kedveli ezt.
 9. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Nagyon jó!!!
  A két nagy kutyámmal nekem sincs semmi gondom, hamar összeszoktak az új cicával. A két cica nem bírja megszokni egymást.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 10. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Született akrobaták!

  [​IMG]
   
 11. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag


  A kis "Kúrva....":p:p:p
  A kis Kúrva.....gif
   
 12. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

 13. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  karacsonyi-polok.jpg Boldog karácsonyt mindenkinek.
   
  Beka Holt és Jaszladany kedveli ezt.
 14. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Angyalok pedig vannak! Áldott karácsonyt kívánok minden cica- és egyéb állatszeretőnek, leginkább ennek az orosz férfinek!

   
 15. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

  Ha én oroszul értenék...a képek viszont magukért beszélnek:
  Megmentett, fagyott tapancsú cica

   
  felelf, Dabadi75, Beka Holt és 1 másik tag kedveli ezt.
 16. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  A macska, amelyik ellopta a kutyakölyköket.

   
  felelf, rituevu és Dabadi75 kedveli ezt.
 17. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Ez az, amit mi soha nem tudunk megcsinálni :) Van egy film, ha jól emlékszem a Macskanő, no ott hasonló dolgokat láttam.
   
 18. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Építettem, a cicának is egy bújó helyet, a hokedlit megfordítottam és letakartam. Nagyon szeret ott aludni. Elirigyelte Röfitől a "házát", egyszerű papírdoboz, a nyomtatóm volt benne. Letakartam pokróccal, benne párna. No Ő pedig ott "sanyarog" :rohog:
   

  Csatolt fájlok:

 19. Dabadi75

  Dabadi75 Állandó Tag

  Nagyon jó dolga van négylábú barátaidnak! :D Nemhiába szokta párom mindig azt mondani: "Következő életemben macska szeretnék lenni!" Vajon miért?
   
  Jártó Róza és Georgina Bojana kedveli ezt.
 20. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  A mi cicánk - Micó - is tavaly áprilisban született. U.ezt művelte, meg akarta fogni a hópelyheket :) Amikor pedig már nagyobb hó volt, bele is hempergett, azután nagyon gyorsan ráébredt, hogy az bizony eléggé hideg. Húzta is a bőrkéjét nagyon is hamar és gyorsan a fűtött szobába.
   

Megosztás