Cikk: Harmincmillió dolláros vagyonok Magyarországon

Szurujjas

Állandó Tag
Állandó Tag
A NAV? Ugyan már, nekik nem tűnik fel, hogy 19 évesen 50 millás autóban bömbölteted a zenét, mert max úgy is csak önkényesen vezeted... Amúgy most kezdtem el A bankár c. könyvet olvasni... Farkas Vili esete a millllliárdokkal?
 

horgIca52

Állandó Tag
Állandó Tag
Akinek ennyi vagyona van annak a mai viszonyoknál már nem kell félni semmitől. A többség meg éljen meg amiből tud...:(
 

Monkeymama

Új tag
Azt hiszem sokan kíváncsiak lennénk, hogy kik ezek? Tényleg, hogy lehet ezt megtudni?
Általában két évente kiadnak egy könyvet a 100 leggazdagabb magyarról. De az csak száz és nincs közöttük 30 millió dollár vagyonnal rendelkező.
 

Zoli_USA

Állandó Tag
Állandó Tag
Számoljunk egy kicsit. Tegyük fel, mindenki akinek 30 millió dolláros a vagyona, pontosan 70 éves. Ez nagylelkű feltételezés, mert biztos nem mind ennyire öregek. De tegyük fel.
Tételezzük fel, hogy 20 évesen kezdi el a vagyona gyarapítását, ennél sokkal előbb nemigen lehet, mert valamit csak kell tanulnia is ehhez, meg ugye fel kell nőni, nagykorú kell legyen, stb. Van tehát 50 éve arra, hogy megszerezze ezt a vagyont.
Tegyük fel, átlagosan minden nap ugyanannyi haszonra tesz szert. Eszerint a 30 milliót megszerezheti úgy, hogy 3 milliót szerez 5 évente. Tehát 600 ezer dollárt évente.
Tegyük fel, évente 300 napot dolgozik, mert neki is kell néha pihenés, ünnepek, beteg is lehet... Eszerint 6 ezer dollárt kell keresnie 3 naponta. Vagyis minden nap 2000 dollárt. Ami legkevesebb 400 ezer forint. És ennek tiszta haszonnak kell lenni.
Nekem ne beszélje be senki, hogy ez megy tisztességes munkával.
És akkor még egy árva szóval se firtattam, honnan van az induló tőke, amivel megalapohat élete hajnalán valami jól menő vállalkozást.
És ugye abból indultam ki, hogy mind hetven éves mire ezt összeharácsolja. Holott gondolom jelentős részük jóval fiatalabb.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt nem is tisztességes munkával keresték, ezt a nemzeti vagyonból lopták. Azt sem nehéz meghatározni, hogy kik lehetnek ezek. Azok, akik közel álltak a húsosfazékhoz, amikor elindult a rendszerváltásnak nevezett szabadrablás, amit privatizációnak neveztek, hogy a lopás hivatalos és törvényes légyen.
 
Oldal tetejére